Tibetaanse tantra

Het energetische lichaam

Het energetische lichaam is een verzamelnaam voor alle energiestromen in het lichaam. Werken met dit energetische lichaam en de basisgedachte is dat elke fysieke ziekte of klacht veroorzaakt wordt door een verstoring of onbalans op fysiek, emotioneel of mentaal niveau. In Aziatische landen is het energetisch lichaam veel meer geïntegreerd in religie en gezondheid zoals onder andere in het Tibetaans Boeddhisme.

Tibetaanse tantra iets voor jou?

Op het gebied van tantra is er een heel groot aanbod van allerlei stromingen, visies, gedachten, rituelen en allemaal dienen ze een doel. Maar wat als je gewoon individueel geluk wilt ervaren. Of wat als je genoeg hebt van je traumatisch verleden en je niet meer wil praten, niet meer in woorden of gedachten terug wil naar een grijs verleden, geen behandelingen vanuit ratio of uren schudden op muziek. Wat als je toe bent aan een transformatie in je leven en dat je lijf schreeuwt om bevrijding van alles wat je niet meer dient, wat als je lichaam uit de overleving wil en de pijn en angst achter zich wil laten… dat al je cellen zich willen ontspannen om in het nu aanwezig te zijn…

Massage op basis van eeuwenoude traditie

Dan is er een expertise van een eeuwenoude traditie, de expertise van een Tibetaanse tantrische massage. De expertise van een toegewijde tantrik die jou vanuit compassie en mededogen de hand reikt. Een hand vol met kennis, ervaring en intuïtie gebaseerd op de dharma van de mens. Een tantrik met een wil dat elk levend wezen vervuld mag zijn met innerlijke vrede en geluk….. een tantrik die weet waar de energie blokkeert en deze weer kan laten stromen op een manier dat jij het kan bevatten en aankan. Geen new age praktijken als kundalini of kali awakening maar een liefdevolle behandeling van non dualiteit.. de eeuwenoude traditie van de vajrayana tantra met de prana (levensenergie) als leidraad…Onbalans van een mens wordt voor een groot deel bepaald door conditioneringen, trauma’s en blokkades op het fysieke en emotionele lichaam, het Boeddhisme spreekt bij onbalans over de drie vergiften: onwetendheid, aversie en begeerte. De Tibetaanse Tantra massage is gericht op het brengen van balans op het energetisch lichaam. Door middel van het activeren van prana (levensenergie) met als gevolg dat energiebanen, chakra’s en meridianen in balans komen, waardoor deze vrij kunnen worden gemaakt van kalapas (blokkades). Een Tantra massage sessie is niet altijd zomaar een pleziertje voor meer genot of extase maar deze sessies hebben een veel diepere werking en bestrijken een veel breder terrein. Lichaam en geest komen meer in harmonie waardoor je gezonder, krachtiger en stralender wordt. Tantra beoogt uiteindelijk dat je steeds meer vrij wordt, los van allerlei denk constructies, verlangens, aversie of seksuele issues die jou in onbalans brengen en je laten overleven in plaats van te leven.

Meer lezen over “Tantra Massage in Theorie” klik hier

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Uw bericht/data workshop

  Uw ervaring in tantra

  privacy verklaring