Blog

First-Date Tantra week voor Singles in Frankrijk

Van 28juli tot 3 augustus The “First-Date” Art of Tantric Touch single week in Frankrijk prijs 300 euro p.p. excl. verblijfkosten. Alleen voor singles M/V.

Speciaal voor singles die een week lang ondergedompeld willen worden door Johan Raaimakers (Tantra-Atma) in de verschillende tantrische massages. Het is een heerlijke week vol met magische massages, energiewerk en beweging. Kortom ontdekken, beleven, voelen, ervaren en verbinden met gelijkgestemde singles. Als je van quality-life en het tantrische pad houdt is dit voor jou de ideale actieve vakantie. Prana Flow massage, 5 elementen massage, Inner Flow, en nog veel meer.

Een goed gesprek en de kunst van geven en ontvangen zijn beiden belangrijk…

The art of giving

Een Tantra massage geven is minder dan 20 % techniek, de rest is onvoorwaardelijke aandacht, bewust-zijn en liefde vanuit het hart. Natuurlijk moet je weten wat je doet, hoe je begint, wat de beste houdingen zijn. En het is fijn om voorbeelden te zien. Dat geven we je allemaal. Maar het contact moet vanuit jezelf en je hart komen. Ook daarin wordt je aan de hand meegenomen… naar hogere sferen. In die sfeer ben je als gever helemaal aanwezig en uit je denken en ego. Een tantrika handelt doelloos met onvoorwaardelijke aandachtige aanwezigheid voor de ander.

The art of receiving

Een Tantra massage ontvangen lijkt makkelijker dan geven, maar niets is minder waar. Kan jij je helemaal overgeven aan het moment? hoever houd jij toch een controle? Ben je wel aanwezig in een massage of vlucht je naar je hoofd en weg van je lichaam? Allemaal situaties die je kan tegenkomen in een Tantra massage en zeker als je op een dieper niveau wordt geraakt. Kan jij die onvoorwaardelijke liefde en aanraking toelaten, of zijn er angsten of pijn op die gebieden? Deze First-Date tantra massage week biedt jouw een veilige setting en een interessant speelveld om vrij te gaan exploreren.

Voor wie is de cursus?

Speciaal voor singles met een open mind en een enigszins flexibel lijf, anders kan de week ook fysiek zwaar voor je worden. Je masseert op een matras op de grond en de houdingen zijn niet alledaags. (tip, oefen in de weken voor de training met op de grond zitten). Ook moet je geen schroom hebben om bloot te zijn en emotioneel redelijk stabiel zijn. Mocht je twijfelen neem dan contact met Johan op om samen te kijken of de week voor jou een toegevoegde waarde kan hebben en hoe je/jullie het beste voor te bereiden op de week. Er wordt altijd gestreefd naar een gelijk aantal mannen en vrouwen. Meer info over het Firts-Date concept vind je hier https://www.tantra-atma.nl/first-date/

De intentie van de week

Samen zijn met gelijkgestemden in combinatie met stilte, hart-verbinding en voelen is de intentie van deze week. Op een onbevangen manier masseren en ontvangen, speels en vrolijk. Iedereen is goed zoals die is en we hoeven niets te veranderen. Elke stap op het Tantrische pad naar verruimd bewustzijn is mooi meegenomen. Er kunnen persoonlijke processen op gang komen, maar we gaan deze niet opzoeken als dusdanig. Ook het idee dat je hier een partner zal vinden mag je loslaten. In de visie van tantra zijn er geen doelen maar zijn er altijd gevolgen van…..Een partner vinden is niet het doel maar kan wel een gevolg zijn van een mooie verbinding die ontstaat.

Dagindeling

De dag begind met stilte en het ontbijt

10.00 – 12.30 Tantra massage cursus (5 ochtenden)

15.00 – 17.30 Tantra massage cursus ( 5 middagen)

21.00 – 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)

Dag 1: Dans, beweging, landen in de ruimte, kennismaking, introductie en hoofdmassage.

Middag: Prana Flow massage boven rugzijde massage geven en ontvangen

Dag 2: Prana Flow boven rugzijde herhalen en onderrug geven en ontvangen

Middag: Megen van energieën en Prana Flow voorzijde lichaam geven en ontvangen.

Dag 3: De mannen ontvangen een 5 elementen massage van de vrouwen.

Middag: De vrouwen ontvangen een 5 elementen massage van de mannen.

Dag 4: De vrouwen ontvangen een totale Prana Flow massage van de mannen.

Middag: De mannen ontvangen een totale Prana Flow massage van de vrouwen.

Dag 5: Geblinddoekte Massage ontvangen en geven.

Middag: 4 handen massage ontvangen en geven.

– prana flow massage, prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.

– 5 elementen massage, op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.

– MoonPoint/Hoofd massage gericht op release en ontspanning. In het hoofd en bovenlichaam zitten diverse punten. Deze zijn verbonden met de chakra’s en sub-chakra’s en worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Met deze massage zullen we beginnen voor rust en verbinding te creeeren.

– Inner flow massage, een massage om contract te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

Dit is een opzet van het aanbod in deze week! In het moment, inspringend op de groep, het niveau en behoeften en onderwerpen die aangeraakt worden worden cursusonderdelen toegevoegd, te denken aan 4 handen massage, geblinddoekt masseren, dans, meditatie, yoga enz. kortom alles wat onze geest en ziel tot balans zal brengen.

Sadhaka Frankrijk 
Sadaka vakanties

Sadhaka is een kleinschalige cursusorganisatie met creatieve en spirituele vakanties in Frankrijk en Nederland. Initiatiefnemer is het expaar Chandra Benjamins (beeldend docent) en Wim Molinello (yogadocent).  In de maanden juli en augustus verzorgen zij sinds 2004 in midden Frankrijk o.a. Yogatrainingen Bewustzijn, Tantra Yoga cursussen, Kunstweken en Combiweken Yoga en Creatief. Met een team van vrijwilligers hebben zij een voormalige watermolen in midden Frankrijk omgetoverd tot Sadhaka’s Centrum voor Persoonlijke groei en Bewust-Zijn. Een definitief thuis, voor heb, en de inmiddels duizenden Sadhaka gasten.

Op deze plek een droom in vervulling over duurzaam en natuurlijk leven in volle vrijheid. Inmiddels komt het water uit de kraan uit een natuurlijke bron dat verwarmd door zonnepanelen, is er een sauna, een moestuin, bakken ze eigen brood, maken meel en muesli van biologisch graan, zijn er eieren van eigen kippen, is er een fruitboomgaard en bessentuin aangelegd en een zwemmeer voor een zomerse duik. Voor een video beeld impressie van Sadhaka klik hier

Dit zijn de all in verblijfkosten (excl. de cursusprijs van 300 euro) van Sadhaka voor het seizoen van 2024.

  • 6 persoons kamer 540 euro plus cursusprijs
  • 4 persoons kamer 590 euro plus cursusprijs
  • 3  persoons kamer 640 euro plus cursusprijs
  • 2  persoons kamer 700 euro plus cursusprijs
  • 1  persoons kamer 800 euro plus cursusprijs
  • Eigen tent 575 euro plus cursusprijs
  • Eigen caravan/camper 615 euro plus cursusprijs
  • Sadhaka tent 695 euro plus cursusprijs (bij 2 personen 30 euro korting)
  • Sadhaka caravan 735 euro plus cursusprijs (bij 2 personen 30 euro korting)

Prijzen zijn p.p. all in (exclusief cursusprijs) 6 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

Inschrijven als single via de Sadhaka website  Na inschrijving krijg je bericht van Chandra van Sadhaka met de verdere informatie over de boeking en aanbetaling.

Wie ben ik 

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam. Voelen en ervaren.

Wat is er nog meer deze zomer bij Sadhaka in Frankrijk? 

https://www.tantra-atma.nl/tantra-zomerweken-frankrijk/

Johan en het Sadhaka team

About Johan Raaimakers