Blog

“The Art of Tantric Touch” en “All you can Meet” weken Frankrijk

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you were going away tomorrow, far far away, and you wanted to remember the feel of my body, the texture of my skin, the hills and valleys that make up the landscape of who I am…

“The Art of Tantric Touch” weken met Johan Raaimakers bij Sadhaka in Frankrijk”

Van 10 tot 17 juli en van 29 augustus tot 5 september 2021, vanaf 740 euro p.p.

Samen zijn met gelijkgestemden, hart verbinding en voelen is de intentie van de week. Op een onbevangen manier masseren en ontvangen, speels en vrolijk.  Flow, 5 elementen, Inner Flow, Kashmir, Moon point, Kama marma zijn de massages die je gaat leren geven en ontvangen. Als koppel of als single in een veilige bedding in de visie van het Tibetaans Tantrisch Boeddhisme. Iedereen met een open mind is welkom, koppels en of singles. Een enigszins flexibel lijf is prettig en geen schroom hebben om bloot te zijn.

The art of giving

Een Tantra massage geven is minder dan 10 % techniek, de rest is onvoorwaardelijke aandacht, bewust-zijn en liefde vanuit het hart. Natuurlijk moet je weten wat je doet, hoe je begint, wat de beste houdingen zijn. En het is fijn om voorbeelden te zien. Dat geven we je allemaal. Maar het contact moet vanuit jezelf en je hart komen. Ook daarin wordt je aan de hand meegenomen… naar hogere sferen. In die sfeer ben je als gever helemaal aanwezig en uit je denken en ego. Een tantrika handelt doelloos met onvoorwaardelijke aandachtige aanwezigheid voor de ander.

The art of receiving

Een Tantra massage ontvangen lijkt makkelijker dan geven, maar niets is minder waar. Kan jij je helemaal overgeven aan het moment? En in hoever houd jij toch een controle? Ben je wel aanwezig in een massage of vlucht je naar je hoofd en weg van je lichaam? Allemaal situaties die je kan tegenkomen in een Tantra massage en zeker als je op een dieper niveau wordt geraakt. Kan jij die onvoorwaardelijke liefde en aanraking toelaten, of zijn er angsten of pijn op die gebieden? Een massage training biedt een veilige setting en een interessant speelveld om vrij te gaan exploreren.

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if your hands were healing hands, radiating love energy with every stroke. Feel the energy penetrating through skin, through flesh, entering into the cells of my body.

Wat gaan we zoal doen

– prana flow massage, prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.

– 5 elementen massage, op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.

– MoonPoint / KamaMarma massage, Kama Marmas zijn de erogene zones. Deze punten, verbonden met de chakra’s en sub-chakra’s, worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Het gehele lichaam wordt zo omgetoverd tot één grote erogene zone.

– Kashmir massage, een  massage beleving van liefdevolle aanraking en koestering, op reis naar ieder plekje van je lichaam, waar je langzaam en teder, zacht, subtiel en gevoelig maar met volledige aandacht aangeraakt wordt. De Kashmir massage is een meditatieve, holistische, energetisch intuïtieve massage, helend voor lichaam en geest.

– Inner flow massage, een massage om contract te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

En dit is maar een greep van het aanbod in deze week! In het moment, inspringend op de groep, het niveau en behoeften en onderwerpen die aangeraakt worden worden cursusonderdelen toegevoegd, te denken aan 4 of 6 handen massage, geblinddoekt masseren, dans, meditatie, yoga enz. kortom alles wat onze geest en ziel tot balans zal brengen.

In de ochtend kan het zijn dat er zich deelnemers aansluiten uit de “All you can Meet” week. In de middag gaan we altijd verdiepen met dezelfde “The Art of Tantric touch” groep.

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if your hand were a feather, lightly caressing the edge of my being.Sadaka vakanties

Sadhaka Frankrijk 

Sadhaka is een kleinschalige cursusorganisatie met creatieve en spirituele vakanties in Frankrijk en Nederland. Initiatiefnemer is het expaar Chandra Benjamins (beeldend docent) en Wim Molinello (yogadocent).  In de maanden juli en augustus verzorgen zij sinds 2004 in midden Frankrijk o.a. Yogatrainingen Bewustzijn, Tantra Yoga cursussen, Kunstweken en Combiweken Yoga en Creatief. Met een team van vrijwilligers hebben zij een voormalige watermolen in midden Frankrijk omgetoverd tot Sadhaka’s Centrum voor Persoonlijke groei en Bewust-Zijn. Een definitief thuis, voor heb, en de inmiddels duizenden Sadhaka gasten.

Op deze plek een droom in vervulling over duurzaam en natuurlijk leven in volle vrijheid. Inmiddels komt het water uit de kraan uit een natuurlijke bron dat verwarmd door zonnepanelen, is er een sauna, een moestuin, bakken ze eigen brood, maken meel en muesli van biologisch graan, zijn er eieren van eigen kippen, is er een fruitboomgaard en bessentuin aangelegd en een zwemmeer voor een zomerse duik. Voor een video beeld impressie van Sadhaka klik hier

Kosten en inschrijving

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 740,-

3 persoons kamer (familiekamer): € 835,-

2 persoons kamer (stellen): € 895,-

1 persoons kamer: € 995,-

Eigen tent: € 790,-

Eigen caravan / camper*: € 815,-

1 of 2 persoons ingerichte tent: € 835,-

1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 885,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

Inschrijven kan als (gelegenheids) koppel of als single via dit formulier of via de Sadhaka website  Na inschrijving krijg je bericht van Chandra van Sadhaka met de verdere informatie over de boeking en aanbetaling.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

“All you can Meet weken met Johan -Wim en Chandra”

Van 10 tot 17 juli en van 29 augustus tot 5 september 2021, vanaf 590 euro p.p.

Het Concept van deze “All you can meet” weken is dat er vier mogelijkheden per dag zijn waar je uit kan kiezen en deelnemen. Geen keuze stress vooraf maar je mag per dag kiezen waaraan je deelneemt.

  1. Je neemt deel aan de ochtend massage les “The Art of Tantric Touch” gegeven door Johan (alleen mogelijk in de ochtend)
  2. Je neemt deel aan een Hatha of Tantra Yoga/mindfulness/meditatie les gegeven door Wim (ochtend en/of middag)
  3. Je neemt deel aan een creatief kunstatelier les gegeven door Chandra (ochtend en/of middag)
  4. Je neemt deel aan niets lezen/zwemmen/zonnen/wandelen/niksen (ochtend en/of middag)

Elke ochtend voor 10 uur mag jij kiezen en je mag zelf in de middag nog weer wisselen. Maar je mag als je er voor kiest ook alle lessen volgen van Johan (alleen in de ochtend), Wim of Chandra….. All you can meet weken, een goed bed, lekker eten, rust, vrijheid en de ruimte voor jezelf samen met anderen.

“The Art of Tantric Touch met Johan”

Samen zijn met gelijkgestemden, hart verbinding en voelen is de intentie van de week. Op een onbevangen manier masseren en ontvangen, speels en vrolijk.  Prana Flow, 5 elementen, Inner Flow, Kashmir, Moon point, Kama marma zijn de massages die je gaat leren geven en ontvangen. Als koppel of als single in een veilige bedding in de visie van het Tibetaans Tantrisch Boeddhisme. Iedereen met een open mind is welkom, koppels en of singles. Een enigszins flexibel lijf is prettig en geen schroom hebben om bloot te zijn.

Hatha en Tantra Yoga/mindfulness/meditatie les met Wim

Deze gegeven door yogadocent Wim Molinello zijn verfrissend speels, pittig, humorvol en dynamisch. Je komt uit je hoofd weer in je lijf. Raja Yoga docent Wim leert je niet te kijken naar je buurman, of een leraar te volgen, maar te voelen. Leer luisteren naar je eigen lichaam en liefdevol zijn naar jezelf toe. Je bent zelf de creator van je eigen universum. Hij geeft je de regie terug over je lichaam, acties en reacties. Je wordt zelf verantwoordelijk voor je leven. Wat een stap! Wat een transformatie. Hoe waardevol!

Tantra Yoga (in de middag)
Kom uit je hoofd in je hart en voel: dit ben ik Vind jezelf dansend en lachend het leven vieren in Sadhaka’s prachtige yoga ruimte. De Tantra yogalessen gegeven door yogadocent Wim Molinello leren je op een ontspannen en speelse wijze zelf je grenzen te ervaren naar totale vrijheid en laten je thuiskomen in jezelf. Bij de warming up met bewegingsexpressie op muziek kom je vrij in je lichaam en gaat de energie stromen (zoals Osho zei “Gooi alle gekte eruit “). Elke les is anders, met contactoefeningen, actieve meditaties en energetische massage oefeningen, waarbij hart-tot-hart verbindingen centraal staan. Ze zijn gericht op spirituele groei. Je wordt uitgenodigd je op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau te openen en verder te ontplooien en te groeien in bewustzijn. Wim biedt een variatie aan Zen meditaties waarmee zijn yogalessen in rust worden afgesloten.

Creatief kunstatelier les van Chandra

Express yourself! Creëren is een prachtig proces van uitproberen en experimenteren, het vrijmaken van je creatieve stroom waarbij je jezelf op een nieuwe manier ontdekt. Chandra geeft dagelijks workshops en groepsopdrachten, zoals dreamcatchers maken, objecten maken met natuurlijke materialen, schilderen op muziek, boesteren vanuit je gevoel. Je kunt ook zelfstandig aan de slag, en daarbij kiezen uit een verscheidenheid aan kunstdisciplines, met alle materialen die vrij tot je beschikking staan, en ze combineren en afwisselen, net wat bij je past: mozaïeken, beeldhouwen, tekenen, schilderen, aquarelleren, glas-in-lood maken, linodrukken, sieraden maken en boetseren.

Waar in Frankrijk

www.sadhaka.nl Wim en Chandra:

Sadhaka is een kleinschalige cursusorganisatie met creatieve en spirituele vakanties in Frankrijk en Nederland. Initiatiefnemer is het expaar Chandra Benjamins (beeldend docent) en Wim Molinello (yogadocent).  In de maanden juli en augustus verzorgen zij sinds 2004 in midden Frankrijk o.a. Yogatrainingen Bewustzijn, Tantra Yoga cursussen, Kunstweken en Combiweken Yoga en Creatief. Met een team van vrijwilligers hebben zij een voormalige watermolen in midden Frankrijk omgetoverd tot Sadhaka’s Centrum voor Persoonlijke groei en Bewust-Zijn. Een definitief thuis, voor heb, en de inmiddels duizenden Sadhaka gasten.

Op deze plek een droom in vervulling over duurzaam en natuurlijk leven in volle vrijheid. Inmiddels komt het water uit de kraan uit een natuurlijke bron dat verwarmd door zonnepanelen, is er een sauna, een moestuin, bakken ze eigen brood, maken meel en muesli van biologisch graan, zijn er eieren van eigen kippen, is er een fruitboomgaard en bessentuin aangelegd en een zwemmeer voor een zomerse duik. Voor een video beeld impressie van Sadhaka klik hier

Kosten en inschrijving

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 590,-

3 persoons kamer (familiekamer): € 685,-

2 persoons kamer (stellen): € 745,-

1 persoons kamer: € 845,-

Eigen tent: € 640,-

Eigen caravan / camper*: € 665,-

1 of 2 persoons ingerichte tent: € 685,-

1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 735,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

Inschrijven kan als (gelegenheids) koppel of als single via dit formulier of via de Sadhaka website  Na inschrijving krijg je bericht van Chandra van Sadhaka met de verdere informatie over de boeking en aanbetaling.

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you were erasing the outer me, allowing me to reveal my inner self to you.

Wie ben ik 

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you had carved a sculpture, and were now feeling its finish, smoothing out any rough areas, enjoying the finished product.

Wat is er nog meer deze zomer bij Sadhaka in Frankrijk?

“Tibetaanse tantra massage” van 17 tot 24 juli en van 7 tot 14 augustus.

Een diepgaande week vanuit de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddisme Kum Nye. De enige weg naar vrijheid is de weg naar binnen. Het leven kent geen uitgang maar alleen maar ingangen. Een heldere ingang is het onderzoeken van je eigen patronen die problemen en frustraties creëren. Vanaf het begin van ons leven kan allerlei verwarringen ontstaan zoals verwarring over veiligheid, intimiteit, over wie je bent en wanneer zeg ik ja en wanneer mag ik nee zeggen. Verwarring die ingesleten kan zijn door opvoeding of geloof, school, gemeenschap of nare gebeurtenissen. Dit alles met gevolg dat de verwarring ingesleten kan zijn tot een gewoontepatroon. Bijvoorbeeld op fysiek niveau je houding, spanningen en blokkades, of emotioneel niveau overgevoelig of verhard of mentale gevolgen zoals negatieve denkpatronen waarmee je jezelf steeds onderuit haalt. De ingesleten patronen zijn eigenlijk overlevingsstrategieën die je ontwikkeld hebt, ze zitten diep verankerd en laten zich niet makkelijk veranderen.

Voor meer informatie achter de visie van de Tibetaanse tantra en de cursusweek klik hier

Van 31 juli tot 7 augustus de Libido week met Johan en Willemijn in Frankrijk (info volgt)

“Tantra & Shibari” van 22 tot 29 augustus

Binden en gebonden worden vanuit een tantrische visie geleid door de prana energie is een unieke zoektocht naar overgave en vertrouwen. Shibari is een Japanse bondage techniek die in deze visie en workshops gecombineerd word met Tantra. In deze combinatie van tantra & shibari staat een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvangervoorop. Een tantrisch contact steunt hierbij op 4 essentiële pijlers: 1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid

Voor meer informatie achter de visie van tantra & shibari en de cursusweek klik hier

Tot ziens in Frankrijk,

Johan Raaimakers

Wim

Chandra

en het Sadhaka team

About Johan Raaimakers