Blog

The Art of Tantric Touch in Frankrijk

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you were going away tomorrow, far far away, and you wanted to remember the feel of my body, the texture of my skin, the hills and valleys that make up the landscape of who I am…

Van 11 tot 18 juli en van 2 tot 9 augustus 2020 in Frankrijk

“The Art of Tantric Touch”

Een week lang ondergedompeld in Tantrische massage in Frankrijk, wat wil een mens nog meer….. Een goed bed? Fijne omgeving ? Goed en gezond eten? ook dat is er bij Sadhaka vakantie Frankrijk allemaal!  Kortom als je houdt van quality-life en het Tantrische pad is dit voor jou/jullie de ideale actieve vakantie. Prana Flow, 5 elementen, Inner Flow, Kashmir, Moon point, Kama marma zijn de massages die je gaat leren geven en ontvangen. Als koppel of als single in een veilige bedding in de visie van het Tibetaans Tantrisch Boeddhisme leren over

“The Art of Tantric Touch”

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you were blind, knowing that you love me, but unable to see me. Touch my face, my breasts, my belly, my toes… learn what I “look” like, imagine me in your mind as your hands explore my shape.

The art of giving

Een Tantra massage geven is minder dan 10 % techniek, de rest is onvoorwaardelijke aandacht, bewust-zijn en liefde vanuit het hart. Natuurlijk moet je weten wat je doet, hoe je begint, wat de beste houdingen zijn. En het is fijn om voorbeelden te zien. Dat geven we je allemaal. Maar het contact moet vanuit jezelf en je hart komen. Ook daarin wordt je aan de hand meegenomen… naar hogere sferen. In die sfeer ben je als gever helemaal aanwezig en uit je denken en ego. Een tantrika handelt doelloos met onvoorwaardelijke aandachtige aanwezigheid voor de ander.

The art of receiving

Een Tantra massage ontvangen lijkt makkelijker dan geven, maar niets is minder waar. Kan jij je helemaal overgeven aan het moment? En in hoever houd jij toch een controle? Ben je wel aanwezig in een massage of vlucht je naar je hoofd en weg van je lichaam? Allemaal situaties die je kan tegenkomen in een Tantra massage en zeker als je op een dieper niveau wordt geraakt. Kan jij die onvoorwaardelijke liefde en aanraking toelaten, of zijn er angsten of pijn op die gebieden? Een massage training biedt een veilige setting en een interessant speelveld om vrij te gaan exploreren.

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if your hands were healing hands, radiating love energy with every stroke. Feel the energy penetrating through skin, through flesh, entering into the cells of my body.

Voor wie is dit bedoeld

Iedereen met een open mind is welkom, koppels en of singles. Een enigszins flexibel lijf is prettig, anders kan de week ook fysiek zwaar voor je worden. Je masseert op een matras op de grond en de houdingen zijn niet alledaags. (tip, oefen in de weken voor de training met op de grond zitten). Ook moet je geen schroom hebben om bloot te zijn en emotioneel redelijk stabiel zijn. Mocht je twijfelen neem dan contact met Johan op om samen te kijken of de week voor jou een toegevoegde waarde kan hebben en hoe je/jullie het beste voor te bereiden op de week. Er wordt gestreefd naar een gelijk aantal mannen en vrouwen, als je je aanmeldt als single kom je waarschijnlijk op een lijst tot er een partner voor je is. Wil je zeker zijn van deelname kom dan zelf met een partner of gelegenheidspartner. Je kunt per oefening beslissen of je als partners samen werkt of wisselt van partner. Masseer jij graag met iemand van je eigen sekse ben je meer dan welkom, belangrijk dan is met een eigen (gelegenheid) partner te komen.

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you gained your nourishment through your hands. Feed on me, drink deeply and draw from your touch the love that I hold for you.

De intentie van de week

Samen zijn met gelijkgestemden in combinatie met stilte, hartsverbinding en voelen is de intentie van de week. Op een onbevangen manier masseren en ontvangen, speels en vrolijk. Iedereen is goed zoals die is en we hoeven niets te veranderen. Elke stap op het Tantrische pad naar verruimd bewustzijn is mooi meegenomen. Er kunnen persoonlijke processen op gang komen, maar we gaan deze niet opzoeken als dusdanig. Wil je dieper in een proces duiken dan raden we je de Tibetaanse massage week aan, waar processen bewust worden getriggered, maar deze week is alles zoals het is en dus goed.

“Laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel. Het leven kent geen onmogelijkheden en er is altijd hulp uit de andere wereld waar je op kunt rekenen, mits je motieven maar zuiver en oprecht zijn”

•  The giver asked: How would you like me to touch you?The receiver answered: I would like you to touch me as if you were feeding me through your hands, as if by your touch I am nourished and sustained. Every inch of me cries out for your touch, yearns to be fed.

Wat gaan we zoal doen

– prana flow massage, prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.

– 5 elementen massage, op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.

– MoonPoint / KamaMarma massage, Kama Marmas zijn de erogene zones. Deze punten, verbonden met de chakra’s en sub-chakra’s, worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Het gehele lichaam wordt zo omgetoverd tot één grote erogene zone.

– Kashmir massage, een  massage beleving van liefdevolle aanraking en koestering, op reis naar ieder plekje van je lichaam, waar je langzaam en teder, zacht, subtiel en gevoelig maar met volledige aandacht aangeraakt wordt. De Kashmir massage is een meditatieve, holistische, energetisch intuïtieve massage, helend voor lichaam en geest.

– Inner flow massage, een massage om contract te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

En dit is maar een greep van het aanbod in deze week! In het moment, inspringend op de groep, het niveau en behoeften en onderwerpen die aangeraakt worden worden cursusonderdelen toegevoegd, te denken aan 4 of 6 handen massage, geblinddoekt masseren, dans, meditatie, yoga enz. kortom alles wat onze geest en ziel tot balans zal brengen.

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if your hand were a feather, lightly caressing the edge of my being.

Waar in Frankrijk

www.sadhaka.nl Wim en Chandra:

Sadhaka is een kleinschalige cursusorganisatie met creatieve en spirituele vakanties in Frankrijk en Nederland. Initiatiefnemer is het expaar Chandra Benjamins (beeldend docent) en Wim Molinello (yogadocent).  In de maanden juli en augustus verzorgen zij sinds 2004 in midden Frankrijk o.a. Yogatrainingen Bewustzijn, Tantra Yoga cursussen, Kunstweken en Combiweken Yoga en Creatief. Met een team van vrijwilligers hebben zij een voormalige watermolen in midden Frankrijk omgetoverd tot Sadhaka’s Centrum voor Persoonlijke groei en Bewust-Zijn. Een definitief thuis, voor heb, en de inmiddels duizenden Sadhaka gasten.

Op deze plek een droom in vervulling over duurzaam en natuurlijk leven in volle vrijheid. Inmiddels komt het water uit de kraan uit een natuurlijke bron dat verwarmd door zonnepanelen, is er een sauna, een moestuin, bakken ze eigen brood, maken meel en muesli van biologisch graan, zijn er eieren van eigen kippen, is er een fruitboomgaard en bessentuin aangelegd en een zwemmeer voor een zomerse duik. Voor een video beeld impressie van Sadhaka klik hier

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if your hands were paintbrushes, and as you caress me, you are coloring me in brilliant, sparkling, dazzling hues.

Kosten en inschrijving

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 740,-

3 persoons kamer (familiekamer): € 835,-

2 persoons kamer (stellen): € 895,-

1 persoons kamer: € 995,-

Eigen tent: € 790,-

Eigen caravan / camper*: € 815,-

1 of 2 persoons ingerichte tent: € 835,-

1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 885,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Laat je niet afschrikken door dit formulier want met de juiste gegevens kunnen we voor iedereen de juiste ondersteuning bieden. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111. Inschrijven kan als (gelegenheids) koppel of als single via dit formulier of via de Sadhaka website  Na inschrijving krijg je bericht van Chandra van Sadhaka met de verdere informatie over de boeking en aanbetaling.

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you were erasing the outer me, allowing me to reveal my inner self to you.

Wie ben ik 

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

•  The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you had carved a sculpture, and were now feeling its finish, smoothing out any rough areas, enjoying the finished product.

Wat is er nog meer deze zomer bij Sadhaka in Frankrijk?

“Tibetaanse tantra massage” van 9 tot 16 augustus.

Een diepgaande week vanuit de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddisme Kum Nye. De enige weg naar vrijheid is de weg naar binnen. Het leven kent geen uitgang maar alleen maar ingangen. Een heldere ingang is het onderzoeken van je eigen patronen die problemen en frustraties creëren. Vanaf het begin van ons leven kan allerlei verwarringen ontstaan zoals verwarring over veiligheid, intimiteit, over wie je bent en wanneer zeg ik ja en wanneer mag ik nee zeggen. Verwarring die ingesleten kan zijn door opvoeding of geloof, school, gemeenschap of nare gebeurtenissen. Dit alles met gevolg dat de verwarring ingesleten kan zijn tot een gewoontepatroon. Bijvoorbeeld op fysiek niveau je houding, spanningen en blokkades, of emotioneel niveau overgevoelig of verhard of mentale gevolgen zoals negatieve denkpatronen waarmee je jezelf steeds onderuit haalt. De ingesleten patronen zijn eigenlijk overlevingsstrategieën die je ontwikkeld hebt, ze zitten diep verankerd en laten zich niet makkelijk veranderen.

Voor meer informatie achter de visie van de Tibetaanse tantra en de cursusweek klik hier

“Tantra & Shibari” van 25 juli tot 1 augustus.

Binden en gebonden worden vanuit een tantrische visie geleid door de prana energie is een unieke zoektocht naar overgave en vertrouwen. Shibari is een Japanse bondage techniek die in deze visie en workshops gecombineerd word met Tantra. In deze combinatie van tantra & shibari staat een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvangervoorop. Een tantrisch contact steunt hierbij op 4 essentiële pijlers: 1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid

Voor meer informatie achter de visie van tantra & shibari en de cursusweek klik hier

Tot ziens in Frankrijk,

Johan Raaimakers

Wim

Chandra

en het Sadhaka team

About Johan Raaimakers