Blog

First-Date Tantra Evenementen

Als je als single vrouw of man deel wil nemen aan een tantra evenement of workshop is de drempel vaak groot. Je kan je kwetsbaar en alleen voelen wat een rede kan zijn om niet alleen te komen. Daardoor zijn deze First-Date Tantra evenementen ontstaan. Speciaal voor single vrouwen en mannen die samen met gelijkgestemden op het tantrisch pad willen gaan of al zijn. Anderen singles ontmoeten met een open hart vanuit een veilige tantrische visie om tantra in allerlei vormen op een ongedwongen manier te mogen ervaren.

Vaak plaats ik een oproep voor vrouwen of mannen om de balans te maken m/v in een workshop. Daarop kwamen altijd veel reacties waardoor ik besefte hoe zeer de behoefte er is om als single deel te nemen. In een gezamenlijke mail stel ik dan vooraf twee mensen aan elkaar voor. Eerst samen mail of telefonisch contact, een videogesprek of een live ontmoeting om te voelen of de juiste klik er is om een workshop samen te volgen als gelegenheid koppel. Samen de verantwoording nemen voor een fijne workshop waar je jezelf mag zijn en je hart mag openen voor alles wat zich aandient.

Veiligheid

De behoefte is er maar niet altijd de veilige omgeving om kwetsbaarheid te ervaren, je hart te openen, je gelukkig te voelen en je energie vrij te mogen laten stromen. Die veiligheid willen we je graag bieden om een completer mens te zijn in deze First-Date Evenementen. Een veilige omgeving is van essentieel belang om te groeien en je op je gemak te laten voelen. Dat geld in het dagelijks leven maar zeker in de tantra waar kwetsbaarheid aanwezig is. Oude patronen kunnen voor onveiligheid zorgen daarom hebben we op al onze workshops veiligheid op nummer één staan. We hebben de nodigen ervaring hierin om mensen voorzichtig bij de hand te nemen om stappen te maken.

Wheel of Consent

In mijn visie van de Tibetaanse Tantra is Prana de fundering van ons handelen en denken. Prana is onze levensenergie waardoor we balans kunnen ervaren. Maar voordat we de Prana kunnen laten stromen en de balans kunnen ervaren hebben we eerst duidelijke afspraken nodig. Deze afspraken die in het moment worden besproken noemen we het “Wheel of Consent”. Consent betekent wederzijdse toestemming of afstemming, het met elkaar eens zijn. De daaruit voortkomende overeenkomsten of afspraken zijn belangrijk in tantra op weg naar bewustzijn. Consent is een tool net zoals veel hulpmiddelen binnen tantra die je ondersteunen op jouw pad naar bewustwording. Net als alle tools in tantra geldt dat als je ze begrijpt je ze los kunt laten en verder gaat. Binnen tantra wil dit zeggen: wanneer jij helemaal uit je hart kunt leven, geven en ontvangen mag je aangeleerde regels loslaten en voelen wat voor jou goed voelt. Afstemming op jezelf is essentieel! Meer over het Wheel of Consent klik hier

Verschillende kleuren in Tantra

In grote lijnen kan je tantra verdelen in witte en rode tantra als 2 uitersten waar alles tussenin zit. Zo vind de één het nog te spannend om naakt te gaan en heeft de ander daar totaal geen moeite mee. In een workshop kan dit tot ongemak leiden, wat van de ene kant een mooie bewustwording is, maar van de andere kant ook stres kan opleveren wat op dat moment niet veilig voelt. Daar gaan we ook binnen de Blind-Date evenementen ook rekening mee houden. We zullen dus voor beginners workshops aanbieden die bij de witte tantra horen waar we stap voor stap onze grenzen kunnen verkennen en verleggen. Andere workshops zullen veel meer gericht zijn op massage waar naakt zijn natuurlijk wel handig is. En andere workshops zijn weer voor nog meer gevorderden te denken aan yoni en lingam massage en shibari (spelen met touw).

Het doel

Binnen mijn visie is Prana de fundering waar 4 pijlers stevig in verankerd staan; vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. De laatste doelloosheid lichten we hier even uit. Hoewel de benaming First-Date wellicht iets oproept is het niet het doel om hier een levenspartner te vinden. Dat het zou kunnen ontstaan laten we open maar het is geen doel op zich. Als je komt op een First-Date evenement kom je vooral om een tantra ervaring op te doen en om te groeien in bewustzijn samen met gelijkgestemden. Je komt dus niet met de hoop of de gedachten hier jou toekomstige partner te gaan ontmoeten. De omgeving, de veiligheid en al de oefeningen zullen wellicht leiden tot een mooi en fijn contact, maar of dit contact voor korte duur is en of er een dieper en blijvend contact kan ontstaan is altijd een gevolg van maar nooit een doel op zich. Zo willen we de First-Date evenementen nog veiliger, open en toegankelijker maken voor iedereen zonder verwachtingen.

Niet single regel

Niet alleen singles hebben een behoeften om met gelijkgestemden een tantra workshop te volgen. Ook vrouwen of mannen in een relatie kunnen deze behoefte hebben. Een rede kan zijn dat jij je op het tantra pad begeeft of wil begeven en jou partner daar geen behoefte aan heeft maar jou vrij laat dit pad te volgen. Ook dan ben je welkom maar verwachten we dat je dit deelt bij aanvang van elke workshop of evenement. Openheid schept duidelijkheid en vertrouwen want niet iedereen is bereid om een verbinding te maken als diegene in een relatie is. Het is echter niet de bedoeling dat je samen komt met een (levens)partner met het idee van een open of poly relatie.

De komende First-Date tantra workshops en evenementen:

* VOL Van 7 tot 11 februari Tantra & Tango evenement voor koppels en singles in Havelte

Tantra & Tango hebben een hele mooie overlapping, waarvan de mooiste overeenkomst is dat je je laat leiden vanuit je hart. Deze Tantra & Tango retreat is veel meer dan een massage of dans workshop, het is een vorm van zijn. Het gaat niet om de pasjes of massage technieken, het gaat over afstemming vanuit het hart in het moment…. Het wordt een bijzondere retreat, kom het maar ontdekken deze ontdekkingsreis van 5 dagen in tantrische massage en stijlvolle tango onder deskundige begeleiding van Johan, Franc en Jeanine. De bosrijke omgeving, en de heerlijke verzorgde maaltijden, maken deze bijzondere 5 dagen helemaal compleet. Een actieve retreat waarbij je jezelf samen met anderen streelt en vervult met magische Tantra & Tango energie. We hebben 2 zalen tot onze beschikking en er zullen zich dus 2 groepen vormen, die steeds in de ochtend of middag dansen of masseren zodat we in een overzichtelijke groep kunnen gaan leren en genieten.

Tantra massage en tango – een magische combinatie

Wat maakt de combinatie van tantra massage en mindful tango zo bijzonder? Johan en Franc brengen deze week allebei hun passie in, de verdieping van de verbinding vanuit het hart. De tango en massage workshops versterken elkaar dan ook enorm, in energie en in lichaamsbewustzijn. Het zijn beiden ingangen om je met aandacht te verbinden met jezelf, met je lichaam, met je prana energie, met je hartsverlangen. Vind diepere lagen van zelfacceptatie en balans om van daaruit in verbinding te gaan met de ander, in aanraking en beweging. Mindful tango en tantra massage is natuurlijk ook gewoon genieten, van hart verbinding, van aanraken en aangeraakt worden. Het is de ideale combinatie van inspanning en ontspanning. Tantra & Tango is de energie en bewegingen die ons verbind, ons heelt en ons doet leven. Meer info klik hier

Locatie: Centrum Meeuwenveen Havelte

* VOL 16 maart combi dag workshop Inner-Flow & 5-Elementen massage

Om de fysieke lat niet te hoog te leggen maar de intensiteit wel te behouden deze mooie combinatie. Twee verschillende massage vormen combineren op één dag om de energie en de ervaring te verhogen. Massage ervaring is geen noodzaak maar wel dat je komt als koppel, dit is van belang vanwege de intensiteit van de massage. Iedereen is welkom als koppel m/v m/m v/v. In de ochten geven en ontvangen we de Inner-Flow massage van ongeveer 1 uur. We verhogen, door vurige massage, de energie rondom de billen en de benen op de achterkant van het lichaam. We laten daarna deze energie omhoog stromen met lange bewegingen over het lichaam. Aan de voorzijde masseren we het bekken en bovenbenen voor nog meer vuur om die energie te verbinden met het hart en hogere chakra’s. Na de lunchpauze geven en ontvangen we de 5- elementen massage. Op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg gaan we zelf masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt. Ik zal beide massages met de groep simultaan begeleiden, je volg mij dus met alle stappen zodat de ontvangen een mooie en diepere ervaring man hebben.

Prijs 250 euro per koppel all in vegetarische lunch en incl. 100% neutrale massageolie. We starten om 10 uur en jullie zijn welkom vanaf 09.30 uur, einde om 17 uur. Aanmelden via dit formulier. Je ontvangt daarna een mail voor een aanbetaling en informatie. Locatie: Op’t Hof in st-Oedenrode/Nijnsel.

* VOL Van 29 tot 31 maart First-Date single Paas weekend in België

Het eerste First-Date single tantra & massage weekend in België. In dit Paasweekend nodig ik 10 single mannen en 10 single vrouwen uit om deel te nemen met dit unieke concept binnen de tantra. Of je nu nieuw bent in de tantra wereld of dat je al wat stappen hebt gemaakt. We hebben allemaal 1 ding gemeen: we zijn single en nieuwsgierig wat tantra & massage en het weekend je gaat brengen

Een mooi tantrisch moment met elkaar speciaal voor single vrouwen en mannen. Een weekend om te vieren, om met gelijkgestemden samen te zijn, te connecten, te praten, te luisteren, te dansen en te masseren. Afgestemd op jezelf, de innerlijke beweging voelen, grenzen te voelen, te ervaren en misschien wel te verleggen. Eén ding hebben we hierin allemaal gemeen; we zijn single met een open en beschikbare hart. Willen iets ontdekken en ervaren met onszelf, de ander en met tantra. Als single aanmelden voor een tantra workshop is vaak een grote stap terwijl er vaak wel de behoefte is. Onbekende en onverwachte situaties kunnen het voor jou onveilig maken terwijl je je kwetsbaar opstelt. In dit weekend ben je welkom in alles wie jij bent, je komt leren en ervaren. Wat we al weten of gedaan hebben binnen de tantra is niet belangrijk. Iedereen die interesse heeft, resoneert op dit retreat of al op het tantrische pad beweegt is welkom: klik hier

Locatie: Lubbeek Drogenhof België

* 6 april combi dag workshop Inner-Flow & 5-Elementen massage

Om de fysieke lat niet te hoog te leggen maar de intensiteit wel te behouden deze mooie combinatie. Twee verschillende massage vormen combineren op één dag om de energie en de ervaring te verhogen. Massage ervaring is geen noodzaak maar wel dat je komt als koppel, dit is van belang vanwege de intensiteit van de massage. Iedereen is welkom als koppel m/v m/m v/v. In de ochten geven en ontvangen we de Inner-Flow massage van ongeveer 1 uur. We verhogen, door vurige massage, de energie rondom de billen en de benen op de achterkant van het lichaam. We laten daarna deze energie omhoog stromen met lange bewegingen over het lichaam. Aan de voorzijde masseren we het bekken en bovenbenen voor nog meer vuur om die energie te verbinden met het hart en hogere chakra’s. Na de lunchpauze geven en ontvangen we de 5- elementen massage. Op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg gaan we zelf masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt. Ik zal beide massages met de groep simultaan begeleiden, je volg mij dus met alle stappen zodat de ontvangen een mooie en diepere ervaring man hebben.

Prijs 250 euro per koppel all in vegetarische lunch en incl. 100% neutrale massageolie. We starten om 10 uur en jullie zijn welkom vanaf 09.30 uur, einde om 17 uur. Aanmelden via dit formulier. Je ontvangt daarna een mail voor een aanbetaling en informatie. Locatie: Op’t Hof in st-Oedenrode/Nijnsel.

*  13 april Single Blind-Date geblinddoekte massage dag 

We gaan een intuïtieve massage geven en geblinddoekt ontvangen dus zonder te weten wie jou masseert. Bij binnenkomst ontmoeten we elkaar allemaal om kennis te maken en te connecten. Bij aanvang gaan als eerst de Shiva’s (mannen) een geblinddoekte massage ontvangen van de Shakti’s (vrouwen). Wij als team leiden het koppel maken voor jullie door middel van loting. Natuurlijk is alles zonder verbaal contact zodat het een geheim zal blijven wie jou heeft gemasseerd. Na de middag pauze zullen we wisselen van ontvangen naar geven en maken we als team weer nieuwe koppels waarvan de ontvanger dan weer niet weet wie hem of haar masseert. Ik zal simultaan de massage begeleiden en gaat vooral op intuïtie. De inhoud van de massage is het cadeau van onvoorwaardelijke aanraken en ontvangen. De kosten voor deze Blind-Date massage dag zijn 125 euro per persoon incl. verzorgde lunch. Inloop vanaf o9.30 uur en we starten om 10.00 uur. Einde rond 17 uur. Inschrijven klik hier

Locatie: Opt’Hof  Villebraken 10 Nijnsel (st-Oedenrode)

* 4 mei Prana Flow massage dag voor singles en (gelegenheid) koppels

Deze dag is een mooie inkijk in de Tibetaans tantrische prana flow massage. We gaan ervaren hoe het is om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) zodanig op te wekken om deze energie later te polariseren (te mengen) waardoor prana energie ontstaat. Binnen de stroming van het Tibetaans tantrisch boeddhisme brengt de prana ons naar de kern van ons geluk, de polariteit van Shiva en Parvati en de onvoorwaardelijke liefde en compassie voor alle levende wezens. Deze massage gaat 2 uur duren waarbij we het eerste uur bezig zijn om op de rugzijde de prana op te wekken en te verdelen door het lichaam. Het andere uur besteden we aan de voorkant waar we veel werken op de chakra’s maar waar we zeker de flow volgen van het moment. Hierbij zullen we als gever een weg moeten vinden in wat zich aandient, we sturen aan om te volgen wat zich aandient… Alles is welkom in deze massage maar we volgen de prana met als 4 pijlers: vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. Dat is de kracht en schoonheid van deze intense Tibetaanse Tantra Massage uit de Kum Nye traditie. De massage word stap voor stap begeleid. Single deelnemers worden vooraf aan elkaar voorgesteld en bij een match zijn jullie een gelegenheid koppel die dag Kosten 125 euro p.p. of 250 per koppel. Inschrijven klik hier

Locatie: Opt’Hof  Villebraken 10 Nijnsel (st-Oedenrode)

* 5 mei combi dag workshop Inner-Flow & 5-Elementen massage

Om de fysieke lat niet te hoog te leggen maar de intensiteit wel te behouden deze mooie combinatie. Twee verschillende massage vormen combineren op één dag om de energie en de ervaring te verhogen. Massage ervaring is geen noodzaak maar wel dat je komt als koppel, dit is van belang vanwege de intensiteit van de massage. Iedereen is welkom als koppel m/v m/m v/v. In de ochten geven en ontvangen we de Inner-Flow massage van ongeveer 1 uur. We verhogen, door vurige massage, de energie rondom de billen en de benen op de achterkant van het lichaam. We laten daarna deze energie omhoog stromen met lange bewegingen over het lichaam. Aan de voorzijde masseren we het bekken en bovenbenen voor nog meer vuur om die energie te verbinden met het hart en hogere chakra’s. Na de lunchpauze geven en ontvangen we de 5- elementen massage. Op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg gaan we zelf masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt. Ik zal beide massages met de groep simultaan begeleiden, je volg mij dus met alle stappen zodat de ontvangen een mooie en diepere ervaring man hebben.

Prijs 250 euro per koppel all in vegetarische lunch. We starten om 10 uur en jullie zijn welkom vanaf 09.30 uur, einde om 17 uur. Aanmelden via dit formulier. Je ontvangt daarna een mail voor een aanbetaling en informatie. Locatie: Op’t Hof in st-Oedenrode/Nijnsel.

* Van 9 tot 12 mei First-Date Tantra & Massage Hemelvaart weekend voor singles

Als single aanmelden voor een tantra workshop is vaak een grote stap terwijl er wel de behoefte is. Onbekende en onverwachte situaties kunnen het voor jou onveilig maken terwijl je je kwetsbaar opstelt. In dit weekend ben je welkom in alles wie jij bent, je komt leren en ervaren maar vooral wat kom jij  inbrengen! Want samen met jou inbreng en die van anderen creëren we de veiligheid die nodig is om te groeien en to shine. In de mooie bosrijke omgeving van Centrum Meeuwenveen in Havelte zullen we samen dit mooi weekend gaan neerzetten. Wat we al weten of gedaan hebben binnen de tantra is niet belangrijk. Iedereen die interesse heeft, of al op het tantrisch pad loopt is welkom. Belangrijk is de verbinding en gelijkwaardigheid naar elkaar toe, samen met de doelloosheid die leid naar een nieuwe ervaring. Een weekend om te vieren om samen te zijn met gelijkgestemden, samen te conecten, te praten en te luisteren, te dansen en te masseren, grenzen te verleggen en te het leven te laten stromen. Eén ding hebben we hierin allemaal gemeen; we zijn single en willen iets ontdekken en ervaren met tantra. Van 9 tot 12 mei 2024 in Havelte prijs 625 euro per persoon all in. Meer info: https://www.tantra-atma.nl/first-date-hemelvaart-weekend/

* 26 mei Queen & King 4 handen massage dag voor koppels en singles

De unieke combinatie voor single mannen en vrouwen en koppels om een 4 handen massage te ontvangen en te geven. We maken 3 tallen waarbij elke combinatie mogelijk is: 3 singles of een koppel met een single. Je mag dus, maar hoeft niet, als koppel te splitsen. Dus als je als koppel samen blijft krijg je er een man of vrouw bij waarvan het lot bepaald of dat een man of vrouw is. Elk 3 tal zal dan wel uit minimaal 2 mannen en een vrouw bestaan of andersom. Na de loting/samenstelling van jullie 3-tal zal één van jullie de king of queen zijn en de andere 2 dienaren. Dat draait dan steeds door na een massage +/- 1.15 uur. De ontvangende Queen of King mag dan in overleg wensen wat hij wil ontvangen. Dit alles wel in consent met de 2 dienaren en onder begeleiding en steun van ons team. Uitleg en bijzonderheden word vooraf gegeven,  yoni of lingam worden niet gemasseerd. Na de kennismaking en het vormen van het 3-tal zullen we 1 keer gaan masseren voor de pauze. Na de pauze draaien we door voor een andere Queen of King.

Prijs 125 euro per persoon all in vegetarische lunch. We starten om 10 uur en jullie zijn welkom vanaf 09.30 uur, einde om 17 uur. Aanmelden via dit formulier. Je ontvangt daarna een mail voor een aanbetaling en informatie. Locatie: Op’t Hof in st-Oedenrode/Nijnsel.

* 1 en 2  juni Prana Flow Massage weekend voor koppels en singles

De prana flow is mijn basis tantra massage vanuit de visie van het Tibetaans Boeddhisme. Prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage verder verloopt. Je kan deelnemen als (gelegenheid) koppel m/v m/m v/v of als single waarbij ik jullie op voorhand aan elkaar zal voorstellen. Op zaterdag zullen we de massage in onderdelen geven en ontvangen. Zaterdag voormiddag ontvang en geef je een basis massage op de rugzijde. Namiddag geef en ontvang je de basis massage op de voor zijde. Op zondag ontvang of geef je in de ochtend een totale massage van 2 uur voor en achterzijde plus extra diepgang in enkele onderdelen. Na de pauze herhalen we dit en wisselen we van geven of ontvangen. Meer informatie over deze massagevorm en visie klik hier.

De 2 dagen zijn inclusief mijn 2 boeken als naslagwerk per koppel en massage olie. In de pauzen hebben we een verzorgde vegetarische lunch op zaterdag en zondag. We beginnen per dag om 10 uur en jullie zijn welkom vanaf 09.30 uur, einde van de 2 dagen is 17 uur. De prijs voor de 2 dagen all inclusief is 500 euro als koppel of 250 euro als single. Bij aanmelding zal ik een lijst met B&B mogelijkheden doorgeven voor eventuele overnachting in de omgeving.

Locatie: Op’t Hof in st-Oedenrode/Nijnsel.

* 28 juli – 3 augustus First-Date Tantra week voor Singles in Frankrijk

Speciaal voor singles die een week lang ondergedompeld willen worden in verschillende tantrische massages. Het is een heerlijke week vol met magische massages, energiewerk en beweging. Kortom ontdekken, beleven, voelen, ervaren en verbinden met gelijkgestemde singles. Als je van quality-life en het tantrische pad houdt is dit voor jou de ideale actieve vakantie. Prana Flow massage, 5 elementen massage, Inner Flow, en nog veel meer.

The art of giving Een Tantra massage geven is minder dan 20 % techniek, de rest is onvoorwaardelijke aandacht, bewust-zijn en liefde vanuit het hart. Natuurlijk moet je weten wat je doet, hoe je begint, wat de beste houdingen zijn. En het is fijn om voorbeelden te zien. Dat geven we je allemaal. Maar het contact moet vanuit jezelf en je hart komen. Ook daarin wordt je aan de hand meegenomen… naar hogere sferen. In die sfeer ben je als gever helemaal aanwezig en uit je denken en ego. Een tantrika handelt doelloos met onvoorwaardelijke aandachtige aanwezigheid voor de ander. The art of receiving Een Tantra massage ontvangen lijkt makkelijker dan geven, maar niets is minder waar. Kan jij je helemaal overgeven aan het moment? hoever houd jij toch een controle? Ben je wel aanwezig in een massage of vlucht je naar je hoofd en weg van je lichaam? Allemaal situaties die je kan tegenkomen in een Tantra massage en zeker als je op een dieper niveau wordt geraakt. Kan jij die onvoorwaardelijke liefde en aanraking toelaten, of zijn er angsten of pijn op die gebieden? Deze First-Date tantra massage week biedt jouw een veilige setting en een interessant speelveld om vrij te gaan exploreren. Meer info: klik hier Locatie: Sadhaka Frankrijk

Wie ben ik

Johan Raaimakers Tantra-atma.nl

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch. Massage technieken als Sweda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam.

Graag tot ziens op een First-Date Tantra event!

Johan Raaimakers

 

Komende workshops (data volgen)

*  Blind-Date geblinddoekte massage dag 

We gaan een intuïtieve massage geven en geblinddoekt ontvangen dus zonder te weten wie jou masseert. Bij binnenkomst ontmoeten we elkaar allemaal om kennis te maken en te connecten. Bij aanvang gaan als eerst de Shiva’s (mannen) een geblinddoekte massage ontvangen van de Shakti’s (vrouwen). Wij als team leiden het koppel maken voor jullie door middel van loting. Natuurlijk is alles zonder verbaal contact zodat het een geheim zal blijven wie jou heeft gemasseerd. Na de middag pauze zullen we wisselen van ontvangen naar geven en maken we als team weer nieuwe koppels waarvan de ontvanger dan weer niet weet wie hem of haar masseert. Ik zal simultaan de massage begeleiden en gaat vooral op intuïtie. De inhoud van de massage is het cadeau van onvoorwaardelijke aanraken en ontvangen. De kosten voor deze Blind-Date massage dag zijn 110 euro per persoon incl. verzorgde lunch en gebruik van de sauna na afloop. Inloop vanaf o9.30 uur en we starten om 10.00 uur. Einde rond 17 uur waarna de sauna warm is voor nog meer ontspanning tot 19 uur.

* First-Date Tantra Retreate 

Een goed gesprek vanuit ratio en de stilte vanuit emotie… Een mooiere start van de zomer kan je je niet wensen op deze 5 daagse “First-Date” Tantra retreat special voor singles m/v. Een lekker lang tantrisch moment voor jezelf en met elkaar, speciaal voor single mannen en vrouwen. Een retraite om met gelijkgestemden samen te zijn, samen te connecten, te praten en te luisteren, te dansen en te masseren, grenzen te verleggen en het leven te laten stromen. Eén ding hebben we hierin allemaal gemeen; we zijn single en willen iets ontdekken en ervaren met tantra. Gegeven op mooie bosrijke centrum Meeuwenveen in Havelte. De retreat word verzorgt door Susanne Quartel en Johan Raaimakers (Tantra-Atma). Meer informatie:

* First-Date The Art of Tantric Touch single massage week in Frankrijk

Een goed gesprek en de kunst van geven en ontvangen zijn beiden belangrijk… Speciaal voor singles die een week lang ondergedompeld willen worden door Johan Raaimakers (Tantra-Atma) in de verschillende tantrische massages. Het is een heerlijke week vol met magische massages, energiewerk en beweging. Kortom ontdekken, beleven, voelen, ervaren en verbinden met gelijkgestemde singles. Als je van quality-life en het tantrische pad houdt is dit voor jou de ideale actieve vakantie. Prana Flow massage, 5 elementen massage, Inner Flow, en nog veel meer.

The art of giving: een Tantra massage geven is minder dan 20 % techniek, de rest is onvoorwaardelijke aandacht, bewust-zijn en liefde vanuit het hart. Natuurlijk moet je weten wat je doet, hoe je begint, wat de beste houdingen zijn. En het is fijn om voorbeelden te zien. Dat geven we je allemaal. Maar het contact moet vanuit jezelf en je hart komen. Ook daarin wordt je aan de hand meegenomen… naar hogere sferen. In die sfeer ben je als gever helemaal aanwezig en uit je denken en ego. Een tantrika handelt doelloos met onvoorwaardelijke aandachtige aanwezigheid voor de ander. The art of receiving: een Tantra massage ontvangen lijkt makkelijker dan geven, maar niets is minder waar. Kan jij je helemaal overgeven aan het moment? hoever houd jij toch een controle? Ben je wel aanwezig in een massage of vlucht je naar je hoofd en weg van je lichaam? Allemaal situaties die je kan tegenkomen in een Tantra massage en zeker als je op een dieper niveau wordt geraakt. Kan jij die onvoorwaardelijke liefde en aanraking toelaten, of zijn er angsten of pijn op die gebieden? Deze First-Date tantra massage week biedt jouw een veilige setting en een interessant speelveld om vrij te gaan exploreren. Meer info en aanmelden

* Tantra & Massage Special in Havelte

Een retreat die mij persoonlijk veel ruimte geeft in mijn hart en hogere chakras, terwijl mijn onderste chakras en mijn ratio het heel spannend vinden. Angst heb ik niet want ik heb geleerd te vertrouwen en dat de mooiste workshops ontstaan in het moment van overgave. De leidraad die ik heb is de prana, en het vertrouwen wie zich geroepen voelt hier bij zal zijn. We gaan voor gelijkwaardigheid alsof we met zijn allen in een Tantra & Massage laboratorium zitten. We zullen diepere lagen gaan verkennen, donker en licht zullen hierin hand in hand gaan, van angst naar bliss, van under-ground naar higher-ground en alles daartussen……Een week voor gevorderde die zichzelf willen leren kennen met een wetenschap en vraag; wie en wat is die zelf dan? Is er niet een grotere wijsheid en kracht buiten ons allom aanwezig en kunnen we ons daar naartoe bewegen? Als we weten dat god in ons zit hoeven we niet meer te buigen naar wat buiten ons bevind? Mogen we daar deel van zijn en mee samen vloeien? Het blijven woorden wat ik schrijf en ontvangende wijsheid. In deze week maken we de stap naar ervaring gerichte wijsheid, het doen… we nemen bewust deel aan de kracht die in en buiten ons zit. Tantra heeft vele vormen die uitgaan van een balans, ying/yang, Shiva/Shakti, mannelijk/vrouwelijk, aarde/universum. Maar ook stilte en beweging, passief en actief, geven en ontvangen zijn onderdelen in tantra. Tantra omvat alles en is één met alles…. Het blijven filosofische woorden en de ervaring gaat daaraan voorbij. “Het enige wat ik zeker weet, is dat ik niks weet” (Socrates). Diegene die zich geroepen voelen deel te nemen hebben een innerlijke JA en kunnen zichzelf dragen, hebben verantwoording voor zichzelf en de groep, kunnen in de overgave en kunnen zakken in zelfliefde en zelfkennis van geest, spirit en lichaam. De prijs van deze intensieve 5 daagse is  euro all in per persoon.
Single deelnemers worden vooraf aan elkaar voorgesteld en bij een match zijn jullie een gelegenheid koppel deze 5 daagse

* van 24 tot 26 november, een weekend Tantra & Massage 

Ontdekken en samen genieten van het leven! Dat gaan we doen op      voor koppels en gelegenheid koppels. Een all-in-one ontdekkingsreis voor koppels die samen willen leren, willen verbinden, willen genieten en relaxen. Dat is de energie van dit weekend waar we gaan ervaren wat tantra allemaal kan zijn en ook weer niet. Wellicht grenzen verleggen, nieuwe dingen ontdekken door buiten jou comfort zone te kijken. Dit allemaal binnen een veilige omgeving want voor groei moet er veiligheid en vertrouwen zijn. Want: Zonder veiligheid geen contact, zonder contact geen intimiteit, zonder intimiteit geen liefde, zonder liefde geen seksualiteit, zonder liefde en seksualiteit geen levenslust! Prijs per persoon voor het weekend voor (gelegenheid) koppels in november 390 euro all in per persoon.

Wat is de doelgroep en het doel? Man en vrouw van alle leeftijden 50 plus en 50 min, single of in relatie, iedereen is welkom die al vertrouwd is met tantra en/of massages of die dit willen ontdekken. Een beetje een soepel lichaam is wel fijn zodat het weekend geen martelgang word voor jou…. Maar je hoeft geen yogi, tantrika, god of godin te zijn maar gewoon jezelf met alle per- en in-perfecties. Een open houding en liefdevolle aanwezigheid voor jezelf en anderen is voldoende om samen te masseren, contacten te leggen, verdieping te zoeken, ontspanning en balans te ervaren. Dit alles vanuit een tantrische visie zonder doelen of verwachtingen maar vanuit een vertrouwen en overgave met en voor elkaar. Niets komen halen of brengen maar delen en ontvangen met een open hart vol liefde en wijsheid. Doelloosheid dat is wat ik graag wil neerzetten voor zielen die de verhalen al achter hen hebben gelaten en die willen genieten van alle moois het leven in zich heeft. Zielen die willen groeien, zielen die willen delen, ontvangende en gevende zielen. Leeftijd, gender, rijpheid, levenservaring speelt geen rol maar leven vanuit het hart en compassie voor de ander word omarmt.  Kortom voel jij of voelen jullie je geroepen voor dit weekend gegeven vanuit een tantrische visie zijn jullie van harte welkom. Twijfel je daarover ben je ook welkom en reik ik en gelijkgestemde je de hand om te komen groeien in liefde en licht. Er kunnen 24 personen deelnemen, 12 vrouwen en 12 mannen.

About Johan Raaimakers