Blog

Disclaimer

Op alle workshops, retreats of evenementen van Tantra-Atma zit een disclaimer wat betekend dat we in een workshop aansprakelijkheid willen be-perken.

Dat heeft uitleg nodig zeker binnen de tantra;

Tantra is populair geworden in het Westen en we haasten ons om Tantrische technieken te leren in de hoop ons (erotische) leven wat meer pit te geven. Dat is een prima insteek maar tantra is veel meer dan dat. In tantra schuilt ook pijn, verdriet, afwijzing, jaloezie en verwarring. Kortom ons ego en bewustzijn kunnen  triggers krijgen binnen de tantra. Zeker binnen meerdaagse workshops kunnen er barsten komen in wat we verwachten en in wat we krijgen. Vaak is er achteraf opluchting en besef je dat je meer hebt gekregen dan verwacht maar als je midden in de verwarring zit is dat lastig.

Verantwoordelijkheid

In mijn workshops neem ik/wij zoveel mogelijk de verantwoording voor jou maar willen deze wel be-perken. Dit voor jou veiligheid en ondersteuning bij afwijzing, her-traumatisering, boosheid, teleurstelling enz. Maar je draagt zelf ook een stuk bij aan verantwoording en veiligheid voor je zelf, ons en de groep. Maak je keus om een workshop te volgen bewust. We willen altijd het liefst fijne ervaringen en dat willen we jullie ook bieden maar dat is niet vanzelfsprekend. Tantra en onze ziel kennen geen goed of fout, tantra en onze ziel ervaren en leren van ervaringen ongeacht of deze negatief of positief zijn.

Een liefdevolle disclaimer voor de veiligheid voor-zorg voor iedereen.

Meer over ethiek: klik hier

Meer over consent: klik hier

 

Johan Raaimakers

About Johan Raaimakers