Blog

First-Date Tantra Retreat

Het eerste First-Date single tantra & massage weekend in België. In dit Paasweekend nodig ik 10 single mannen en 10 single vrouwen uit om deel te nemen met dit unieke concept binnen de tantra. Of je nu nieuw bent in de tantra wereld of dat je al wat stappen hebt gemaakt. We hebben allemaal 1 ding gemeen: we zijn single en nieuwsgierig wat tantra & massage en het weekend je gaat brengen. Dit First-Date single Paasweekend wordt verzorgt door Johan Raaimakers. Van vrijdag 29 maart 14.00 uur t/m zondag 31 maart 14.00 uur. Prijs 395 euro p.p.

Een mooi tantrisch moment met elkaar speciaal voor single vrouwen en mannen. Een weekend om te vieren, om met gelijkgestemden samen te zijn, te connecten, te praten, te luisteren, te dansen en te masseren. Afgestemd op jezelf, de innerlijke beweging voelen, grenzen te voelen, te ervaren en misschien wel te verleggen. Eén ding hebben we hierin allemaal gemeen; we zijn single met een open en beschikbare hart. Willen iets ontdekken en ervaren met onszelf, de ander en met tantra. Als single aanmelden voor een tantra workshop is vaak een grote stap terwijl er vaak wel de behoefte is. Onbekende en onverwachte situaties kunnen het voor jou onveilig maken terwijl je je kwetsbaar opstelt. In dit weekend ben je welkom in alles wie jij bent, je komt leren en ervaren. Wat we al weten of gedaan hebben binnen de tantra is niet belangrijk. Iedereen die interesse heeft, resoneert op dit retreat of al op het tantrische pad beweegt is welkom.

Doelloosheid

Binnen onze tantrische visie is doelloosheid een belangrijk waarde. Hoewel de benaming First-Date wellicht iets oproept is het niet het doel om hier een levenspartner te vinden. Dat het zou kunnen ontstaan laten we open, maar het is geen doel op zich. Als je komt op deze First-Date tantra retreat kom je vooral om een tantrische ervaring op te doen en om te groeien in bewustzijn samen met gelijkgestemden. Je komt dus niet met de hoop of de gedachten hier jou toekomstige partner te gaan ontmoeten. De omgeving, de veiligheid en al de oefeningen zullen wellicht leiden tot een mooi en fijn contact. Maar of dit contact voor korte duur is of er een dieper en blijvend contact kan ontstaan is altijd een gevolg van maar nooit een doel op zich. Zo willen we dit First-Date retreat nog veiliger en toegankelijker maken voor iedereen zonder verwachtingen. Om nog meer veiligheid te creëren hanteren we het Wheel of Consent op deze retreat.

Het programma

In grote lijnen kan je tantra verdelen in witte en rode tantra als 2 uitersten waar alles tussenin zit. Zo vind de één het nog te spannend om naakt te gaan en heeft de ander daar totaal geen moeite mee. We gaan in dit weekend de kleuren van tantra ontdekken waar we beginnen met wit en gaan we verder door naar rose en rood zover de groep mee kan bewegen en zich veilig voelt. In de praktijk betekend dat we starten een setting te maken waar iedereen gezien, welkom en gerespecteerd word. Door te delen met anderen vanuit je hart schep je een eenheid. Vanuit die eenheid gaan we verder met zachte aanraking en dans. Stap voor stap naar meer openheid, fysiek contact en massage. Elk moment samen groeien stap voor stap zodat alles wat ons niet meer dient kan worden losgelaten om helemaal jezelf te laten zien wie jij bent in al jouw kleuren en kwetsbaarheid.

Programma

Vrijdag:
14 uur aankomst settelen op de kamers en landen met een kopje thee.
15 uur start met introductie en voorstelronde, landen en aarden in de ruimte. Energetische, fysieke en mentale oefeningen om elkaar te ontmoeten en te leren kennen op een veilige manier. Wheel of consent oefeningen: mag ik bij jou wil jij bij mij. Magische handen oefeningen.
18 uur diner pauze
20 uur gaan we verder met de oefeningen en geven en ontvangen we een hoofd massage.

Zaterdag:
08.00 uur ontbijt
09.30 uur We starten het ochtend programma met beweging om contact te maken met je lichaam. We gaan koppels maken om de prana flow massage rugzijde te ontvangen en te geven.
13.00 uur lunchpauze
15.00 uur We gaan de prana flow massage voorkant geven en ontvangen.
18 uur diner pauze.
20 uur Waarheid of durf? Durf jij in de kring te stappen en te vragen wat je verlangt is of aan te geven wat je aan te bieden hebt. Aan de hand van vraag, aanbod gaan we geven of ontvangen, groepjes of koppels maken om het uit te voeren. Dit alles binnen het consent van veiligheid.

Zondag:
08.00 uur ontbijt
09.30 Van lazy naar crazy dans waarna we de King en Queen massage gaan geven en ontvangen. De loterij beslist het drietal. Je bent 1 keer koning of koningin en jij bepaald hoe of wat voor jou massage. We wisselen om de 45 minuten door voor een nieuwe koning of koningin.
13.00 uur Einde met een gezamenlijke laatste afscheid lunch….
14.00 / 14.30 kamers opgeruimd en met een voldaan gevoel naar huis.

Let op: Bovenstaand programma is een indicatie. Omdat we intuïtief werken kan het daadwerkelijke programma op onderdelen wijzigen. Het programma zal altijd afgestemd zijn op wat de collectieve energie van de groep zal zijn. Dit om de veiligheid te waarborgen en een stabiele bedding te vormen.

Het team

First-Date retreat word georganiseerd door Johan en een model/assistent. Het eten is vegetarisch, voedzaam en met veel liefde bereid. We verblijven op 2 persoon kamers van hetzelfde geslacht. Het maximale aantal deelnemers zal 20 zijn, 10 mannen en 10 vrouwen zodat we steeds 10 koppels kunnen maken.

In het kort

First-Date Tantra & massage Paasweekend voor singles is van vrijdag 29 maart 14.00 uur tot zondag 31 maart 14.00 uur. Gegeven op drogenhof.be in Lubbeek. Prijs 395 euro per persoon all in op gedeelde 2 persoons kamers. Een paar weken vooraf aan het weekend zal je nog een laatste mail ontvangen met verdere instructies en wat je mee kan nemen. Meer over de First-Date filosofie klik hier

Inschrijven

Na aanmelding ontvang je een mail met een verzoek tot een gedeeltelijke aanbetaling. De restbetaling euro is contant bij aanvang van het retreat. Wil je een btw factuur voor je administratie dan is de genoemde prijs exclusief btw. Voor vragen stuur een mail naar johan@tantra-atma.nl.

Aanmelden kan via deze link

Johan Raaimakers (Tantra-atma.nl)

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam.

Susanne Quartel (susannequartel.nl)

Met expertise in bewustwording, zelfverwerkelijking, sjamanisme en tantra/heilige seksualiteit werk ik in mijn praktijk in Arnhem. Ik werk therapeutisch, energetisch, intuïtief en vooral in het moment. Ik geloof heilig in de kracht van eenvoud en mijn werkwijze en mijn manier van lesgeven is dan ook afgestemd, doelgericht en no-nonsense.

Naast de opleiding MWD, Pedagogiek en de opleiding Holistisch Energetisch Therapeut heb ik (en volg ik nog steeds) allerlei trainingen, cursussen gevolgd in NL en in het buitenland. Ongeveer 5 jaar geleden ben ik gestopt met mijn reguliere baan binnen de Jeugdbescherming Gelderland om mij volledig te richten op mijn sjamanistische en tantrische pad. De meer dan 12 jaar ervaring in de Jeugdzorg, aangevuld met mijn eigen levenservaringen en vele reizen hebben mij gevormd tot een geaarde, no-nonsense en deskundig therapeut en tantra teacher.

Tantra is voor mij streven naar perfecte balans, het ontwaken van het individuele bewustzijn. In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met tantra in een sjamanistische reis. Ik was meteen positief getriggerd en ben begonnen aan mijn innerlijke tantrische reis. Inmiddels 11 jaar later ben ik geïnspireerd en opgeleid door verschillende tantra teachers in het buitenland. En ik denk dat ik er prima in ben geslaagd om deze zeer oude tantrische teachings om te zetten naar meer westerse teachings zoals tantrische leefwijze, tantra yoga, heilige seksualiteit en tantra healing & massages.

Graag tot ziens op onze First-Date Tantra retreat!

Johan Raaimakers

 

About Johan Raaimakers