Blog

First-Date Tantra Retreat

Een mooiere start van de zomer kan je je niet wensen op deze 2 keer 5 daagse “First-Date” Tantra retreat speciaal voor singles. Van zaterdag 8 juli 13.00 uur t/m woensdag 12 juli 10.00 uur voor de leeftijd groep van 25 tot 45 jaar. En van woensdag 12 juli 13.00 uur tot zondag 16 juli 10.00 uur voor de leeftijd groep van 45 tot 65+ jaar. Deze retreat is op het mooie bosrijke centrum Meeuwenveen in Havelte voor de prijs 650 euro per persoon all in. Deze bijzondere First-Date Tantra retreat wordt verzorgt door Johan Raaimakers (Tantra-Atma) en Susanne Quartel.

Een lang tantrisch moment voor jezelf en met elkaar speciaal voor single vrouwen en mannen. Een weekend om te vieren; om met gelijkgestemden samen te zijn, samen te connecten, te praten, te luisteren, te dansen en te masseren. Afgestemd op jezelf, de innerlijke beweging voelen, grenzen te voelen, te ervaren en misschien wel te verleggen. Eén ding hebben we hierin allemaal gemeen; we zijn single met een open en beschikbare hart. Willen iets ontdekken en ervaren met onszelf, de ander en met tantra. Als single aanmelden voor een tantra workshop is vaak een grote stap terwijl er vaak wel de behoefte is. Onbekende en onverwachte situaties kunnen het voor jou onveilig maken terwijl je je kwetsbaar opstelt. In dit weekend ben je welkom in alles wie jij bent, je komt leren en ervaren maar vooral wat kom jij  inbrengen? Want samen met jou inbreng en die van anderen creëren we de veiligheid die nodig is om te groeien en to shine. In de mooie bosrijke omgeving van Centrum Meeuwenveen in Havelte zullen we samen dit mooie weekend gaan neerzetten. Wat we al weten of gedaan hebben binnen de tantra is niet belangrijk. Iedereen die interesse heeft, resoneert op dit retreat of al op het tantrisch pad beweegt is welkom. Belangrijk is de verbinding en gelijkwaardigheid naar elkaar toe, samen met de doelloosheid die leid naar een nieuwe ervaringen.

Doelloosheid

Binnen onze tantrische visie is doelloosheid een belangrijk waarde. Hoewel de benaming First-Date wellicht iets oproept is het niet het doel om hier een levenspartner te vinden. Dat het zou kunnen ontstaan laten we open, maar het is geen doel op zich. Als je komt op deze First-Date tantra retreat kom je vooral om een tantrische ervaring op te doen en om te groeien in bewustzijn samen met gelijkgestemden. Je komt dus niet met de hoop of de gedachten hier jou toekomstige partner te gaan ontmoeten. De omgeving, de veiligheid en al de oefeningen zullen wellicht leiden tot een mooi en fijn contact maar of dit contact voor korte duur is en of er een dieper en blijvend contact kan ontstaan is altijd een gevolg van maar nooit een doel op zich. Zo willen we dit First-Date retreat nog veiliger en toegankelijker maken voor iedereen zonder verwachtingen. Om nog meer veiligheid te creëren hanteren we het Wheel of Consent op deze retreat.

Het programma

In grote lijnen kan je tantra verdelen in witte en rode tantra als 2 uitersten waar alles tussenin zit. Zo vind de één het nog te spannend om naakt te gaan en heeft de ander daar totaal geen moeite mee. We gaan in dit weekend de kleuren van tantra ontdekken waar we beginnen met wit en gaan we verder door naar rose en rood zover de groep mee kan bewegen en zich veilig voelt. In de praktijk betekend dat we starten een setting te maken waar iedereen gezien, welkom en gerespecteerd word. Door te delen met anderen vanuit je hart schep je een eenheid. Vanuit die eenheid gaan we verder met zachte aanraking en dans. Stap voor stap naar meer openheid, fysiek contact en massage. Elk moment samen groeien stap voor stap zodat alles wat ons niet meer dient kan worden losgelaten om helemaal jezelf te laten zien wie jij bent in al jouw kleuren en kwetsbaarheid.

Hieronder een overzicht van het programma waar we altijd vanaf kunnen wijken afgestemd op de groep.

Zaterdag 8 juli en woensdag 12 juli (dag 1)

13.00 – Aankomst, rustig landen en te settelen.

14.30 – Start met bewegingen/ dans, introductie en we gaan samen een mooie veilige groep creëren waarin iedereen wordt verwelkomt, word gezien en gehoord. En gedeeld worden wat er uitgesproken mag worden.

18.00 – Diner & Pauze

20.00 – In de avond gaan we werken met de energie van onze magische handen. Diverse mooie oefeningen om vertrouwd te worden in het geven en ontvangen van energie in een ceremonie.

Zondag 9 juli en donderdag 13 juli (dag 2)

08.00 – Ontbijt en starten we rustig met deze dag.

09.30 – Na een deelronde gaan we in op de persoonlijke stukken, wat voel jij en wat beweegt jou? We gaan aan de slag met de innerlijke beweging en afstemming. Dit doen we o.a. in verschillende oefeningen die in eerste instantie alleen betrekking hebben op jezelf.  Vervolgens ga we liefdevol over in een mooi ritueel magische handen. Waarin we een hoofdmassage geven en ontvangen.

13.00 – Lunch & Pauze

15.00 – In het middag programma gaan we werken met de wet van toestemming (wheel of consent). We gaan oefeningen doen in het aangeven van grenzen ofwel mag ik bij jou of wil jij bij mij. Grenzen voelen en ervaren op eigen tempo staat hier centraal.

18.00 – Diner & Pauze

20.00 – Met onze geactiveerde magische handen en consent gaan we stappen maken met een Prana Flow massage, waarin we de rugzijde liefdevol afgestemd gaan masseren.

Maandag 10 juli en vrijdag 14 juli (dag 3)

07.00 – Dauwtrappen, we gaan wandelen in tweetallen in het prachtige natuurgebied waarbij we vragen meekrijgen om elkaar en jezelf beter te leren kennen waardoor mooie gesprekken kunnen ontstaan.

09.00 – Rond deze tijd zal er een heerlijk ontbijt klaar.

10.00 – Deelronde waarin gedeeld mag worden wat uitgesproken wil worden n.a.v. de wandeling. Vervolgens gaan we wanneer we er klaar voor zijn over in de Prana Flow massage achterkant herhalen om daarna over te gaan naar het masseren van de voorzijde waarin Johan je liefdevol meeneemt in de helende reis.

13.00 – Lunch & Pauze

15.00 – Innerlijke dans, waarin wij jullie meenemen in de wereld van de innerlijke beweging en de archetypes.

18.00 – Diner & Pauze

20.00 – Heilige Tempel avond speciaal voor de shaki’s (de vrouwen). Waarin de vrouwen leidend zijn, na de Tempel is de sauna warm voor integratie en ontspanning voor degenen die dit willen.

Dinsdag 11 juli en zaterdag 15  juli (dag 4)

08.00 – Ontbijt

09.30 – Deelronde en vervolgens gaan we wanneer we er klaar voor zijn over in de Prana Flow massage achterkant herhalen om daarna over te gaan naar het masseren van de voorzijde waarin Johan je liefdevol meeneemt in de helende reis.

13.00 – Lunch & Pauze

15.00 – Verrassingsprogramma

18.00 – Diner time & Pauze

20.00 – Heilige Tempel avond speciaal voor de mannen. Waarin de mannen leidend zijn, na de Tempel is de sauna warm voor integratie en ontspanning voor degenen die dit willen. Na de Tempel is de sauna warm voor integratie en ontspanning voor degenen die dit willen.

Woensdag 12 juli en zondag 16 juli (dag 5)

08.00 – Lazy morning ontbijt

10.00 – Afronding, afscheid nemen en het einde van een onvergetelijke First-Date retreat.

Let op: Bovenstaand programma is een indicatie. Omdat we intuïtief werken kan het daadwerkelijke programma op onderdelen wijzigen. Het programma zal altijd afgestemd zijn op wat de collectieve energie van de groep zal zijn. Dit om de veiligheid te waarborgen en een stabiele bedding te vormen.

Het team

First-Date retreat word georganiseerd door  Susanne en Johan, samen met een team uit de Tantra & Massage Training en een kok zullen we deze retreat onvergetelijk proberen te maken. Het eten is vegetarisch, voedzaam en met veel liefde bereid. We zitten in gebouw 3 waar 2, 3 en 4 peroons kamers zijn. Ons streven is maximaal 3 pers op een kamer van hetzelfde geslacht. Het maximale aantal deelnemers zal 24 zijn. 12 mannen en 12 vrouwen zodat we steeds 12 koppels kunnen maken. Mocht je met een vriend of vriendin willen komen kunnen we jullie natuurlijk ook samen op een kamer indelen.

In het kort

First-Date Tantra Retreat voor singles is van zaterdag 8 juli 13.00 uur tot woensdag 12 juli 10.00 uur voor de leeftijd groep van 25 tot 45 jaar en van woensdag 12 juli 13.00 uur tot zondag 16 juli 10.00 uur voor de leeftijd groep van 45 tot 65 jaar. Gegeven op centrum Meeuwenveen in Havelte prijs 650 euro per persoon all in. Gedeelde kamers en je neemt zelf je beddengoed mee (matras-overtrek, dekbed-overtrek en kussensloop) kussen en dekbed aanwezig. Beddengoed en bedlinnen is ook te huur voor 25 euro. Een paar weken vooraf aan het weekend zal je nog een laatste mail ontvangen met verdere instructies en wat je mee kan nemen. Meer over de First-Date filosofie klik hier

Inschrijven

Na aanmelding ontvang je een mail met een verzoek tot een gedeeltelijke aanbetaling van 350 euro. De restbetaling van 300 euro is contant bij aanvang van het retreat. Wil je een btw factuur voor je administratie dan is de genoemde prijs exclusief btw. Voor vragen stuur een mail naar johan@tantra-atma.nl.

Aanmelden kan via deze link

Johan Raaimakers (Tantra-atma.nl)

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam.

Susanne Quartel (susannequartel.nl)

Met expertise in bewustwording, zelfverwerkelijking, sjamanisme en tantra/heilige seksualiteit werk ik in mijn praktijk in Arnhem. Ik werk therapeutisch, energetisch, intuïtief en vooral in het moment. Ik geloof heilig in de kracht van eenvoud en mijn werkwijze en mijn manier van lesgeven is dan ook afgestemd, doelgericht en no-nonsense.

Naast de opleiding MWD en de opleiding Holistisch Energetisch Therapeut heb ik (en volg ik nog steeds) allerlei trainingen, cursussen gevolgd in NL en in het buitenland. Ongeveer 5 jaar geleden ben ik gestopt met mijn reguliere baan binnen de Jeugdbescherming Gelderland om mij volledig te richten op mijn sjamanistische en tantrische pad. De meer dan 12 jaar ervaring in de Jeugdzorg, aangevuld met mijn eigen levenservaringen en vele reizen hebben mij gevormd tot een geaarde, no-nonsense en deskundig therapeut en tantra teacher.

Tantra is voor mij streven naar perfecte balans, het ontwaken van het individuele bewustzijn. In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met tantra in een sjamanistische reis. Ik was meteen positief getriggerd en ben begonnen aan mijn innerlijke tantrische reis. Inmiddels 11 jaar later ben ik geïnspireerd en opgeleid door verschillende tantra teachers in het buitenland. En ik denk dat ik er prima in ben geslaagd om deze zeer oude tantrische teachings om te zetten naar meer westerse teachings zoals tantrische leefwijze, tantra yoga, heilige seksualiteit en tantra healing & massages.

Graag tot ziens op onze First-Date Tantra retreat!

Warme groet, Johan

About Johan Raaimakers