Blog

De visie en inhoud van de trilogie “Prana & Verbinding”

Visie en inhoud tantra massage trilogie “Prana & Verbinding”

De data voor de trilogie najaar 2017 zijn bekend,
les 1 op 17 september
les 2 op  15 oktober
les 3 op 5 november
Maximaal 10 koppels zijn welkom dus schrijf tijdig in….                                                      
Inschrijven; mail naar johan@tantra-atma.nl

Johan Raaimakers verzorgt weer drie duurzame tantrische massage lessen. De lessen laten je ervaren wat de kracht en schoonheid van prana is en hoe prana je in verbinding kan brengen met jezelf in contact met een ander (Metta-ji).

Een tantrische massage of contact in de visie van het Tibetaans Boeddhisme geeft je een handreiking in heldere bewustwording. Een helder moment van bewust zijn en voelen, even een zachte tussenlanding maken en in contact komen met je geliefde of gelegenheids partner of juist met jezelf. De massage trilogie geeft je een duurzame ervaring hoe belangrijk het is om een authentiek contact te hebben met een ander en met jezelf. Het gaat hierbij om een zuiver contact in het moment, voorbij alle conditioneringen of rationele gedachten voortkomend uit ons ego of pakhuis bewustzijn (opgeslagen herinneringen/dualiteiten). Naast het ervaren van dit contact is het geven en ontvangen van een tantrische massage ook heel ontspannend, verbindend en leerzaam.

Tibetaanse tantra

Ervaren

Over de inhoud en de uitwerking van een tantrische massage of een les kan ik veel vertellen maar beter is om het zelf te ervaren. Belangrijk zijn in ieder geval de vier pijlers waar de visie op staat te weten: 1) vertrouwen, 2) overgave, 3) gelijkwaardigheid, 4) doelloosheid. Deze vier pijlers staan op het bed van prana (levensenergie) waar het binnen de Tibetaanse tantra allemaal om draait. Als prana als hoogste energie aanwezig is in ons lichaam zal deze ook leidend zijn en omdat dit een neutrale energie is kunnen we dat ook als dusdanig ervaren. Het ervaren wat ons fysiek lichaam voelt versus onze gedachten en ego in jouw pakhuis bewustzijn. De massage lessen hebben een duurzame uitwerking op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en brengen de nodige rust en balans. Alles wat we doen kun je nu bewuster gaan ervaren.

 Voor wie is het bedoeld                                                                                                                  

De Tibetaanse massage lessen zijn bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. De ervaring heeft geleerd dat de lessen een duurzame uitwerking hebben en als zeer waardevol worden ervaren door iedereen. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. Jij bent een persoon met een bepaald karakter; de ander is daarin met haar of zijn karakter een persoon en samen vormen jullie nog een derde karakter als koppel. De Tibetaanse tantra leert je daarin de gelijkwaardigheid met de ander te ervaren. Vragen als: hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet. Allemaal vragen of issues die aan bod kunnen komen tijdens een tantrische massage of massage les.

De les inhoud                                                                                                                                     

De trilogie “Prana & Verbinding” bestaan uit 3 lesdagen van circa 6 uur. Hierbij leren we wat prana is, hoe we het opwekken, hoe het voelt en waarom prana zo belangrijk is. Dit doen we in tweetallen waarbij je steeds wisselt met je partner tussen ontvangen en geven. Ik doe de massage en de technieken stap voor stap voor. Daarna ga je zelf aan de slag waarbij je steeds begeleid wordt en mee kunt kijken. We beginnen steeds om 10.30. Aankomst vanaf 10 uur om te settelen. Om 13 uur is er een verzorgde vegetarische lunch en in de namiddag gaan we verder tot circa 17 uur.

Basis les 1) Deze eerste dag behandelen we de achterkant van het lichaam, de boven rug en de verschillende spiergroepen, daarna de onder rug en billen/benen. We activeren de energie in de boven- en onderrug (Shiva en Parvati energie) om deze later te mengen waardoor prana energie ontstaat.

Basis les 2) De tweede dag behandelen we de voorkant van het lichaam waarbij we eerst kort de achterkant herhalen om de prana energie weer op te wekken. Bij de voorkant behandelen we de borst, hoofd, buik, bekken en bovenbenen.

Basis les 3) De derde dag: We herhalen hier les 1 en 2 in het kort en gaan er een mooie sessie van maken. We gaan dieper in op het verdelen van de energie en de energie te volgen of te sturen, hart contact maken tijdens de sessie en het verbinden van de chakra’s komt aan bod. We gaan ook ruim aandacht besteden aan een belangrijk onderdeel binnen een sessie de “duo yoga”.

Vervolg

Voor diegene die enthousiast zijn geworden en die de massage en contacten levendig willen houden zullen we in de toekomst ook speciale tantra massage dagen/avonden organiseren. Daarvoor hebben we al enkele mooie ideeën klaar die we t.z.t graag met jullie willen delen. Ook zullen er vervolglessen komen. Hier gaan we veel dieper in op details binnen een massage. Met onder andere duo yoga technieken, meditatieve massage, liften van de ontvanger, Sweda massage technieken en Vedische massage technieken.

Black-and-white

Bekwaamheid

De cursussen die je volgt gaan niet gepaard met certificaten en of diploma’s. In het oude Oosten of in het Westen zitten wat verschillen in de vormen van lessen en zeker al als het gaat om spirituele lessen. Een diploma of certificaat suggereert iets en het kan iets suggereren wat diep van binnen nog niet begrepen wordt. Als het diep van binnen wel begrepen is, begrijpen we ook dat een diploma of certificaat fictie is. Belangrijker in spirituele groei is kennis, ervaring en intuïtie en dit in gelijke mate. Het is als een driehoek waarvan de vlakken een gelijke afmeting hebben. Met een overdosis aan boeken kennis of door elke week naar satsang’s te gaan of theoretische lessen te volgen kom je er niet.    Door alleen maar massage technieken te leren, of 2 keer in de week yoga of meditatie te beoefenen kom je er ook niet. En door alleen maar op je intuïtie af te gaan loop je op den duur ook vast. Alle 3 zijn wel heel belangrijk maar dan ook in gelijke mate zodat kennis, ervaring/oefening en intuïtie elkaar juist versterken tot een helder weten. Zie dus de massage lessen als een investering in jou/jullie persoonlijke groei zonder label van goed/fout of bekwaamheid.

Deelname en Bijdrage                                                                                                                                                

Wil jij/jullie graag deelnemen dan ben je natuurlijk van harte welkom. Het beste is om je aan te melden als koppel of gelegenheids koppel. Individueel inschrijven kan maar biedt zeker geen garantie op deelname. Bij individuele inschrijving probeer ik mensen te koppelen of met elkaar in contact te brengen. Daarop wachten is makkelijk maar een eerste goede les is al om zelf de verantwoordelijkheid te nemen naar het zoeken naar een geschikte partner mocht je single zijn. Wel is er de mogelijkheid om oproepen te doen via mijn sociale media kanalen om zo te kijken of er een gelegenheids koppel gevormd kan worden. Inschrijven kan als M/V M/M V/V want seksuele voorkeur speelt geen rol in de tantrische massage lessen. De prijs voor de gehele trilogie is 210 euro per persoon en dus 420 euro per koppel. De prijzen zijn inclusief een verzorgde vegetarische lunch met salade, brood, beleg en fruit en gedurende de dag kruidenthee en iets lekkers. Ook is er voor ieder koppel een matrasje met overtrek aanwezig en bij de trilogie behoort een e-boek met daarin de inhoud en achtergrondinformatie van de lessen.

AANMELDEN stuur een mail naar johan@tantra-atma.nl

De Teacher
Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” zijn daar voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s tantra-yoga weekeinden in het voor- en najaar.

Johan Raaimakers

  Johan Raaimakers: www.tantra-atma.nl

Wil je je alvast verdiepen kijk dan op mijn home pagina voor het gratis e-boek “Wat tantra voor mij kan betekenen”. In het gratis e-boek staat uitgebreid de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddhisme en de tantra in het algemeen.

De data voor de lesdagen voor de trilogie najaar 2017 zijn;

17 september trilogie les 1,

15 oktober trilogie les 2,

5 november trilogie les 3

In Eindhoven, De Heremiet Begoniastraat 15 (gratis parkeren). We beginnen steeds om 10.30 uur inloop vanaf 10.00 uur, einde rond 17.00 uur.

AANMELDEN stuur een mail naar johan@tantra-atma.nl

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers

prana en verbinding

About Johan Raaimakers