Blog

Yoni ei info

Yoni ei informatie, tips en voorbereiding

Voor de yoni practice in de training breng je je eigen yoni ei mee. Heb je er geen één dan is dit een mooie aanleiding om de tijd te nemen om op zoek te gaan naar een ei die bij je past. Je kunt ze online bestellen, maar het fijnst is het om ze in je handen te hebben, te kunnen voelen welke bij je past.
Hieronder welke edelsteensoort wij aanraden met de energetische werking.
Maar laat voor zowel de keuze van de maat en de soort je eigen intuïtie spreken. Welke trekt je aandacht en voelt fijn, neem ze in je handen. Let ook op dat er aan het smalle gedeelte een gaatje zit zodat je er een draadje door kan doen. Flosdraad werkt daarvoor goed (zonder menthol smaak!).

Stenen voor yoni ei:
– Groen aventurijn werkt op het hart en brengt het in harmonie, daarmee zorgt ze voor emotionele rust en welzijn. Aventurijn geeft je emotionele veiligheid en vertrouwen, daardoor is de steen bij uitstek geschikt om seks, hart en hoofd met elkaar in balans te brengen. Daarnaast brengt de steen mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht.
– Groene Jade. Komt van diepste in de oceaan, omhoog gewerkt naar de bergen. Fysiek is Jade een reinigende steen, behandelt de nieren en bijnieren, verwijdert gifstoffen. Het bevordert de vruchtbaarheid, ondersteunt de bevalling en is goed voor de heupen en milt. Jade verjaagt negatieve gevoelens, verzacht de geest, brengt zuiverheid en sereniteit, stimuleert liefde en verzorging.
– Obsidiaan. Van lava gestold. Niet geschikt voor onstabiele mensen. Helpt loslaten voor emotionele en
fysieke groei. Confronteert met de waarheid van het ego en zet krachten van de geest om in bewuste
daadkracht. Beschermt tegen oneerlijkheid. Sterke meditatiesteen. Opschonend. Brengt dingen in het
licht. Healing.

– Roze kwarts. Bevordert de liefde, eigenliefde en fantasie, bevordert de creativiteit, werkt tegen
emotionele wonden. Stimuleert de geestelijke ontwikkeling positief, werkt bedarend op opvliegende
mensen, helpt moeilijkheden overwinnen. Herstelt zelfvertrouwen, stimuleert tot verbeteren van
zelfkennis, helpt angsten, verdriet en zorgen te overwinnen. De steen staat open voor licht en energie.
Hij geeft inspiratie en leiding bij meditatieve oefeningen.

Je ei reinigen
Als je een ei hebt aangeschaft of als het nodig is vanwege hygiëne, kun je het ei ontsmetten door het 15 minuten in iets afgekoeld gekookt water te leggen. Je brengt het water aan de kook en als het daarna iets is afgekoeld, leg je het ei erin. Als je het ei in kokend water legt, kan het gaan barsten en wordt het mat. Je kunt het ei als je het gebruikt hebt, afspoelen met lauw water. Je kunt het ei ook 24 uur in een glas afgekoeld gekookt water met een lepel azijn leggen om het dieper te reinigen. Het eventuele gaatje kun je reinigen met interdentale borsteltjes(tandenraggertjes).

Je ei opladen
Zorg dat je het Yoni-ei hebt opgeladen voor je komst. Dit kan door het ei een nacht onder de
volle maan te leggen, in de aarde of in zeewater.

Vrouwenweek Saarein Bodewes en Chandra Nanda dasi

About Johan Raaimakers