Blog

Gay-Retreat weekend

In samenwerking met Peter van Gay-Retreat weekend organiseren we speciaal voor Gay mannen inspirerende weekenden en dagworkshops op het gebied van bewustwording en tantra. Met gelijkgestemde homo & bi-mannen gaan we op een bewuste manier opzoek naar verdieping in ons leven. Door dit samen te doen raken we kwetsbare lagen van pijn en afwijzing of juist mooiere verbindingen vanuit het hart. We volgen hier de weg van onvoorwaardelijk liefde en zijn van hoofd naar hart en van sex naar intimiteit. We zoeken samen naar jou directe verbinding van buiten naar binnen naar de plek wat de ziel heet. Als je als groep en als individu daar contact mee kan maken ervaar je balans en kan je vanuit die plek leven, werken, liefhebben en zijn wie jij werkelijk bent.

Om dit pad te volgen en deze stap te nemen is moed nodig. Laat het geen opwelling zijn van lichamelijke verwachtingen, vertier of ego gerichtheid. Dit pad gaat over echtheid, kwetsbaarheid, overgave en vertrouwen. Het vertrouwen in het team wat de intentie heeft de mooiste versie van jou naar boven te halen. Wat wij jullie vragen is te vertrouwen in overgave, je hart te openen en alle verwachtingen aan de kant te zetten. Wanneer je met een open geest en zonder verwachtingen aan het Gay Retreat Weekend deelneemt,  is het mogelijk naar huis te gaan met geweldige ervaringen.

Programma dag 1)

10 uur: Na aankomst ben jij ingedeeld op een 2 persoons kamer met jou partner of een andere deelnemer.

11 uur: Na een ceremoniële ontvangst starten de retreat op een luchtige manier om kennis te maken met elkaar en het team.

13 uur: Lunch

15 uur: We geven uitleg en oefeningen over het Wheel of Consent om de veiligheid en zuiverheid van onze intenties te waarborgen. Meer over het Wheel of Consent vind je hier: Wheel of Consent. Ook gaan we deze middag onze magische handen activeren en een voet massage ontvangen en geven.

18 uur: Diner

20 uur: Deze avond starten we met een verbindende dans waarbij we koppels maken om een hoofd massage te geven en te ontvangen.

Programma dag 2)

7:30 uur: Yin-Yoga sessie

8:30: Ontbijt

10 uur: We starten de ochtend met een lazy-dance waarna we koppels gaan maken voor het geven en ontvangen van de Prana-Flow massage rugzijde. Meer over het activeren van prana en de visie van deze massage vind je hier: Prana-Flow

13 uur: Lunch

15 uur: We gaan weer nieuwe koppels maken en gaan verder met het geven en ontvangen van de Prana-Flow massage. Deze middag staat in het teken van de voorkant en het activeren we de chakra’s.

18 uur: Diner

20 uur: Deze avond gaan we pelen met touw wat gaat over leiden en volgen met touw als tool. Op een onbevangen manier maken we koppels en ga je voelen hoe het is om op een liefdevolle manier te volgen of juist de leiding te nemen, te binden en gebonden te worden.

Programma dag 3)

7:30 uur: Yin-Yoga sessie

8:30: Ontbijt

10 uur: Deze ochten keren we naar binnen in een geblinddoekte innerlijke dans. Vanuit binnen kan je gaan voelen wat je als koning zou willen in het “Koning & Dienaren” massage ritueel. We maken koppels van 3 en gaan binnen jou zielen verlangen een massage ontvangen afgestemd naar jou wensen van jou 2 dienaren. Alles zuiver zonder seksuele verlangen of begeerte wensen en dienen. We wisselen 3 keer van rol zodat jullie allemaal de innerlijke koning mogen gaan voelen.

+/_ 13 uur: Onze laatste gezamenlijke lunch waarna we ook gezamenlijk de ruimtes en jullie eigen kamer schoon en netjes achterlaten

15 uur: Dan hebben we allemaal het pand verlaten en gaan we vervuld naar huis met nieuwe ervaringen en nieuwe verdiepende vriendschap met jezelf en anderen.

*** Hou er rekening mee dat we  het programma wellicht soms aan moeten passen aan de groep en/of omstandigheden.

Belangrijk om te weten

De avond voor de retreat kan je al arriveren vanaf 19 uur. Deze extra overnachting met ontbijt kost 40 euro en kan contant worden betaald. Als de locatie het toelaat kan tegen een contante meerprijs van 75 euro een één persoon kamer worden gereserveerd. Je neemt je eigen één peroons beddengoed mee, kussen, dekbed en matras overtrek, deze zijn ook te huur voor 20 euro contante betaling. Verder neem je mee makkelijk zittende kleding, een sarong/omslagdoek, een strand handdoek om je matras af te dekken tijdens een massage en kleinere handdoek voor materiaal te beschermen tegen olie. Neem ook je eigen thee mok mee met je naam erop. Om het lichaam zuiver te houden drinken we dit weekend alleen thee en water (geen koffie). We eten vegetarisch (geen vlees of vis) en drinken geen alcohol. Heb jij diëten of ben je allergisch geef het ons door.

De prijs van het 3-daagse Gay-Retreat weekend is 675 euro p.p. Inschrijven en meer informatie zie de website: gay-retreat-weekend.nl

Het bezielde team van Gay-Ratreat

Peter Proost
Bedenker, creator, professioneel evenementen organisator
Woont met man en hond in Gelderland

Na een studie Event Management ben ik vele jaren pr, communicatie & marketing adviseur geweest bij een grote organisatie in de Randstad.
Sinds geruime tijd hou ik me bezig met verdieping in het bewustzijn, spiritualiteit en yoga. Alle drie elementen laten we terugkomen in de sessies tijdens het Gay Retreat Weekend.

Mijn motto:

Door meer in je lichaam te zijn, kom je uit te veel denken. Je hoofd loopt hierdoor minder vast. Door mee te doen aan het Retreat Weekend kom je dieper in contact met wat je nodig hebt om te durven voelen. Cut the Crap is mijn motto: ontdoe je van alles wat je niet meer gebruikt. Minder ballast is minder chaos in je hoofd’.

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl
Tantra Teacher en Tantra Practitioner
Woont in Noord-Brabant

‘Ik streef er naar om lichaam en geest in balans te brengen. Dat doe ik door middel van verschillende massage technieken. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot mijn kennis en ervaring van nu. Tijdens het Gay Retreat Weekend laat ik deelnemers de diepgaande werking ervaren die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn.

Mijn motto:

Laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel. Het leven kent geen onmogelijkheden en er is altijd hulp uit de andere wereld waar je op kunt rekenen, mits je motieven maar zuiver en oprecht zijn’.

Eric de Jager
Trainer psycho trauma
Woont in Noord-Brabant

Mijn Motto:

‘Centraal in mijn leven staan (spiritueel) bewustzijn en persoonlijke groei. Ik ben nu inmiddels 25 jaar met deze thema’s bezig middels eigen onderzoek, workshops, trainingen en intervisies die ik begeleid. De verbinding met mijn eigen ziel is altijd mijn koers’.

Agenda 2024

06 juli  – Dagworkshop Tantrische Soul & Body voor single gay mannen

07 juli  – Dagworkshop In-To-Me-See voor gay couples

27-29 sept  Gay Retreat Weekend  voor gay singles en couples

18 okt  – Lingam massage  voor single gay mannen

09 nov 2024  – Lingam massage voor gay couples

30 nov 2024  – Dagworkshop voor gay singles

01 dec 2024   – Dagworkshop voor gay couples

Agenda 2025

14 – 16 febr.  – Valentijn Gay Retreat Weekend voor gay singles en couples

juli of aug. – Gay Retreat Week – Moulin d’Orsènnes Frankrijk voor gay singles en couples

26 t/m 28 sept.  – Gay Retreat Weekend voor gay singles en couples

 

Tot ziens op het ons bijzondere gay-retreat-weekend

Peter

Johan

Eric

 

About Johan Raaimakers