Blog

“Wandelen de stilte in beweging”

In deze tijd waar fysiek contact wegens het corona virus niet mogelijk is wil Tantra-Atma je heel graag de hand reiken. Samen in vertrouwen en overgave op pad voor een gelijkwaardig gesprek. Praten, luisteren en jou ondersteuning geven om in balans te komen en te blijven.

De pratende mens

Soms praten we met elkaar om elkaar op het gemak te laten voelen. Praten kan ook functioneel zijn om praktische informatie uit te wisselen. Soms kunnen gesprekken langs elkaar heen gaan, waarbij we meer om de beurt praten en niet luisteren. Dat zijn vaak de oppervlakkige gesprekken waar niet veel ruimte in jezelf voor nodig is. Maar als er meer diepgang komt dan belanden we op een abstracter vlak, we gaan dan emoties, gevoelens, diepere gedachten en drijfveren onder woorden brengen. Deze diepgang vraagt meer ruimte van onszelf.

De luisterende mens

Luisteren kan ook weer functioneel zijn of heel ontspannen door te genieten van jou favoriete muziek of door te luisteren naar je hart of de stilte. Of geïnteresseerd luisteren naar een ander om die proberen te begrijpen en de ruimte te bieden om te delen. Proberen een ander te begrijpen, verbaal en non-verbaal, bewust of onbewust daar komt  empathie bij kijken, we hebben dan te maken met de energie die niet altijd met elkaar overeen komt. Luisteren betekent ontvangen en daar is ook weer ruimte in jezelf voor nodig.

Praten en luisteren

In ons leven is het vaak een uitdaging om een ander proberen te begrijpen maar ook om te praten en jezelf te laten zien en kwetsbaar op te stellen. De vraag is hoe we mentale ruimte kunnen maken om te praten of te luisteren naar anderen en onszelf. Ons hoofd kan geplaagd worden door allerlei ronddraaiende gedachten. Stilte is niet vanzelfsprekend het kan zelfs als het stil is nog druk zijn in ons hoofd. Door bewustwording en je niet te identificeren met je gedachten kan het al een stuk rustiger worden en komt er ruimte tussen je gedachten en de werkelijkheid.

Ruimte en stilte scheppen

In deze tijd is ruimte en stilte creëren in jezelf hard werken want er gebeurt veel om ons heen. Er wordt veel van ons verwacht in deze onzekere tijden en deze verwachtingen komen vaak ook nog eens vanuit onszelf. Hier kunnen we wat aan doen, er zal namelijk meer stilte en meer kwalitatieve aandacht ontstaan door een gesprek op gelijkwaardig niveau. Niet met het doel om oplossingen te vinden maar door in vertrouwen met de ander op ziel en hart niveau te delen en te luisteren. Door te praten en luisteren op een dieper mentaal niveau kan open en eerlijke communicatie ontstaan en zijn antwoorden mogelijk. Juist als je druk en vol bent kan innerlijke stilte en balans belangrijk zijn en daar mag je best de tijd voor nemen. Bij innerlijke stilte stop je met denken, breng je je ziel terug in je lichaam en ben je volledig aanwezig in het hier en nu.

Wandel coaching

Graag wil ik met jou samen beweging brengen of juist stilte creëren in jou roerselen. Samen fysiek op pad op een dieper mentaal niveau. Om te delen te luisteren en te transformeren naar de broodnodige balans. Een heel andere benadering dan ik gewent ben in een massage maar even zo waardevol omdat ik niet oordeel of jou wil veranderen maar jou zie als een gelijkwaardig persoon opzoek naar geluk en vrijheid.

 

Meer info over prijzen, afspraken, mogelijkheden en jou intentie vraag je aan via dit formulier: https://www.tantra-atma.nl/contact/

 

Johan Raaimakers

www.tantra-atma.nl

“Empowering people to move forward”

About Johan Raaimakers