Blog

“Ecstatic Touch” vijf elementen massage

Data voor 2018 volgen……

Het uitgangspunt is om samen met een groep gelijk gestemde een mooie vrije leerzame avond te beleven. Het principe is simpel; vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid leiden ons naar een bewustzijn waarbij geen goed of fout is (non-dualistisch). Het gevolg van dit bewustzijn is helderheid, dat wat inzichten kan geven en balans kan brengen.

Er zijn twee verschillende avonden één voor koppels of gelegenheid stellen en één voor singles. Bij de single avonden maak ik een balans in mannen en vrouwen waarbij de vrouwen spelenderwijs hun partner kiezen voor deze avond. Bij een (gelegenheid) partner avond zorg je zelf dat je als koppel komt. Ik geef vooraf een korte uitleg en demonstratie van de 5 elementen massage waarna we het zelf gaan ervaren.

De visie van de vijf elementen massage;

Op meeslepende muziek gaan we de 5 elementen triggeren en aanraken. Vooraf geef ik een korte uitleg en demonstratie waarna we in alle rust en in contact zelf gaan masseren en ontvangen. Ook tijdens jullie massage zal ik begeleiden zodat we diep in de ontspanning en prana energie kunnen zakken. Uit ons hoofd en in ons hart en gevoel om een optimale balans te ervaren. De 5 elementen met bijpassende muziek staan voor het volgende:

Aarde – het element van concrete zaken, van datgene wat tastbaar is, van je fysieke lichaam. Op aardse klanken geeft de gever de ontvanger gronding.

Water – het element van emoties, gevoelsmatig verwerken van indrukken. Op vloeiende klanken geven we lange vloeiende massage bewegingen.

Vuur – het element van de wilskracht, creativiteit en kracht. Op opzwepende aardse klanken gaan we vuur en energie in het lichaam brengen.

Lucht – het element van expressie, passie, woorden en gedachten. Op zacht tonen brengen we de energie tot rust en verdelen we deze over het gehele lichaam. Zachte aanrakingen, kriebelen, kietelen en blazen.

Ether – het element dat je los maakt van je persoonlijkheid, het element van verbinding en integratie met de totaliteit van het leven. Op deze ruimtelijke en kosmische klanken raken we het lichaam nauwelijks nog aan en werken we met energie vanuit de aura lagen.

De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.

De massage duurt ruim een uur waarna we wisselen van gever naar ontvanger.

De avonden zijn van 20.00 uur tot 23.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie “De Heremiet” Begoniastraat 15 Eindhoven (schoolgebouw)

Kosten voor deze avonden zijn 25 euro per persoon. De Puja avonden en tantra & shibari avond zijn 30 euro per persoon. Bij bemiddeling van een single inschrijving bereken ik 5 euro per persoon bij een geslaagde match.

Inschrijven kan steeds door een mail te sturen naar johan@tantra-atma.nl je ontvangt daarna een mail terug om een aanbetaling of het hele bedrag te voldoen. Als de (aan)betaling is voldaan is de inschrijving definitief. De avonden gaan door met minimaal 8 personen en zitten vol met maximaal 18 personen.

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers

Tot ziens op één van onze “Ecstatic Touch” avonden…

‘Ecstatic Touch”

About Johan Raaimakers