Blog

Prana & Verbinding workshops bij “De Verscholen Tuin” in Belgie 14 en 15 juli

Black-and-white

Prana & Verbinding

Een ervaring gericht tantra massage workshop weekend op de schitterende locatie van De Verscholen Tuin in Deurne Belgie. Na twee workshops in Studio 118 in Turnhout en alweer drie workshops bij Paradiso in Bassevelde dit mooie weekend in Deurne-Antwerpen. De voorgaande lessen zijn als bijzonder fijn en waardevol ervaren en de vraag was om weer terug te komen naar België. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 8 koppels van 10 tot 17 uur (inclusief lunch) in het weekend van 14 (deze dag is volgeboekt) en 15 juli. (beiden dagen zijn het dezelfde lessen en volgen dus niet op elkaar, wel kan je als extra verdieping de beiden lessen volgen)

“Prana & Verbinding” m/v v/v m/m is een workshop vanuit de visie van de Vajrayana en de Kum Nye traditie. Deze stroming uit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme kenmerkt zich onder andere door massage, yoga en meditatie. De prana in deze stroming is altijd de leidraad voor een tantrische massage of tantrisch fysiek contact. Hoe we deze prana kunnen aanmaken en laten stromen leren we in deze les door praktische technieken ondersteund door de theorie over de aard van Prana.

Op deze dagen leren we om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) zodanig op te wekken om deze energie later te polariseren (te mengen) waardoor prana energie ontstaat. Prana energie is in tantra essentieel en een leidraad voor alle handelingen in het moment.

Voelen, aanraken, overgave, vertrouwen, transformatie, sensualiteit, emoties, begeerte, aversie, seksualiteit. Allemaal thema ́s die voorbij kunnen komen zowel voor de gever als voor de ontvanger. In deze vorm van massage worden deze thema’s en grenzen opgezocht, aangeraakt en verlegd waarbij balans, non-dualiteit en compassie een groot goed is. Binnen de stroming van het Tibetaans tantrisch boeddhisme brengt de prana ons naar de kern van ons geluk, de polariteit van Shiva en Parvati en de onvoorwaardelijke liefde en compassie voor alle levende wezens.

Deze vorm van massage is een zeer waardevolle basis voor tantrisch contact en is geschikt voor ieder die al wat stapjes heeft gemaakt of wil maken in de Tibetaanse tantra. Je figuurlijk bloot durven geven is geen vereiste maar aversie of begeerte voor bloot moeten wel overwonnen zijn. Het meest ideale is om samen met een (gelegenheid) partner te komen m/v v/v/ m/m, lukt dit niet dan kunnen we je altijd helpen of onderhandelen bij het vinden van een geschikte gelegenheidspartner.

Inhoud:

Voor informatie over de inhoud en visie over deze vorm van massage klik hier

Wanneer en waar:

Zaterdag 14 juli van 10.30 uur tot 17.00 uur inloop vanaf 10.00 uur (deze dag is volgeboekt)
Zondag 15 juli van 10.30 tot 17.00 uur inloop vanaf 10.00 uur
Voor beiden dagen en tijden gelden dezelfde lessen en inhoud.

De investering voor deze dag is 160 euro per stel of 80 euro voor een single inschrijving inclusief vegetarische lunch en thee/koffie.

De benodigdheden zijn een fleece deken en/of grote handdoek plus een kleine handdoek, badjas of omslagdoek en massage olie (per persoon).
Matrasjes met overtrek zijn aanwezig en zijn gratis te gebruiken.

Inschrijven kan via dit formulier of door een mail te sturen naar Tantra-Atma (ook voor vragen)

Locatie de “De Verscholen Tuin”

De Verscholen Tuin
Lous Wijn en Luc Monballieu
Peter Benoitlaan 15 2100 Deurne

In het weekend van 10 en 11 november 1018 staat alweer een tweede weekend gepland in de verscholen tuin. Dit zal een verdiepend weekend worden waar de lessen wat uitgebreider worden en verdiept. De twee dagen volgen dus op elkaar…. op de zaterdag avond zal er dan ook een open 5 elementen massage avond zijn waar ieder aan kan deelnemen.

Tot ziens op de workshop…..

In liefde. Licht en balans,

Johan Raaimakers
www.tantra-atma.nl

Over Johan Raaimakers

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekeinden in het voor-en najaar.

In liefde, licht en balans.

Johan Raaimakers

 

About Johan Raaimakers