Blog

Valentijn Tantra Massage workshop voor geliefden

Valentijn staat elk jaar weer in het teken van liefde, romantiek samen smelten en cadeaus. Wat is er mooier dan dit allemaal samen te vatten met je geliefde in één workshop…….Dat kan ! !  !   !    !      !       !        !

Op zondag 10 februari 2019 organiseren Johan Raaimakers Tantra-Atma en Monique Schepers Zijns-Centrum een speciale dag waar de gedachten van Valentijn en de tantrische massage samen vallen.Valentijn Tantra workshop ‘Prana & Verbinding”

Willen jullie samen onder begeleiding ervaren wat Tantra, en in het bijzonder de Tibetaanse Tantra, voor jullie kan betekenen dan is dit een uitgelezen moment. Tibetaanse tantra gaat over prana en balans, verbinding met jezelf en met de ander, liefdevolle aanwezigheid, compassie en onvoorwaardelijkheid. Mooier dan dit kan het niet meer worden…… het volgen van jou liefde voor de ander,  een heldere samenwerking met je geliefde om zodoende samen te smelten met het leven en het goddelijke in ons. Tibetaanse tantra stimuleert je te ontdekken wat rauwe liefde is, een diepe zielsverbinding en de emotionele vrijheid buitens ons ego.

Ondersteund door de schoonheid en kracht van prana opzoek naar de essentie van onvoorwaardelijke liefde (Metta-Ji)

– Met als eerste ons “ego” en het aardse deel “de mens” als overlevend schepsel. Het ego wil pijn vermijden en zoekt naar genot en is ons overlevingsmechanisme. Het ego wordt gestuurd door het lichaam en zal nooit uit eigen beweegredenen door pijn heen gaan tenzij er iets positiefs te verwachten is.

– Als tweede de “geestelijk ziel” die wil leren en ervaren. Het maakt voor de ziel niet uit of het pijnlijke of fijne ervaringen zijn. Als je naar de ziel luistert zal deze je altijd de fijne en plezierige ervaringen schenken, helder op het pad van liefde en vrede.

– Als derde “God” alles wat is in je essentie ben jij als God, daarbinnen bevind zich de ziel met daarin je ego als kleinste gedeelte. God en ziel zijn 24-7 aanwezig het ego is vooral aanwezig als je onbewust gevoelens aan het vermijden bent, of begeertes achtervolgt of je te identificeren met wie je als overlever denk te zijn.

…… oké dit klinkt misschien heftig of als verwarrende taal maar toch zal je voelen dat hier een kern van waarheid inzit. Voelen jullie die kern dan is deze dag iets voor jullie, staan jullie open om te gaan ontdekken wat de werkelijke essentie van liefde is dan zijn jullie welkom en ontvang ik jullie met open armen.

Wil je iets meer weten over de inhoud en visie van de Tibetaanse Tantra massage klik dan hier

Hoe wat waar en wanneer:

Zondag 10 februari 2019 van 10 tot 17 uur (vanaf 10 uur inloop en om 10.30 beginnen we)

Centrum van Alphen Prinses Marijkestraat 20 Alphen a/d Rijn (gratis parkeren in de omgeving).
De prijs voor deze Valentijn workshop is 170 euro per koppel inclusief speciale Valentijn lunch, koffie /thee.

Matrasjes met overtrek zijn aanwezig. Zelf meenemen: grote en kleine handdoek, fleece of andere lichte deken een sarong en massage olie.

Deelname alleen mogelijk als stel of als gelegenheid koppel M/V M/M V/V. Ben jij single M/V en bekend met het tantrische gedachtengoed mag jij je ook inschrijven bij twee single inschrijvingen zal ik jullie aan elkaar voorstellen en als er de klik is kunnen jullie samen deelnemen aan de Valentijn workshop. Single inschrijving is dus nog geen zekerheid van deelname, die is er pas als je gekoppeld bent en als de match de klik heeft.

Meer informatie of inschrijven mail johan@tantra-atma.nl

Johan Raaimakers

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekeinden in het voor- en najaar.

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Monique Schepers

Eigenaar van Zijnscentrum een plek waar we op buiten-gewone wijze mensen de gelegenheid bieden te komen tot ont-wikkeling.

In de afgelopen 30 jaar heeft mijn interesse en scholing in zowel de westerse als oosterse  wijsheid mij een weg gewezen en gevormd. Ik ben iemand die niet 1 visie of traditie aanhangt maar altijd op zoek is naar Verbinding…diverse zienswijzen verbinden in hun essentie, nieuwsgierig zijn naar wat mij verbind met mij, de wereld  en wij met elkaar.

Onderweg zijn en je begeven op onbekende paden vraagt moed, nieuwsgierigheid, enthousiasme, plezier en een avontuurlijke en liefdevolle blik op het leven. En vanuit die energie wil ik aanwezig Zijn. Omdat liefde een groot woord is maar een liefdevolle daad, aandacht, een glimlach, een aanraking groots is in zijn eenvoud..

Ik verheug me erop samen met goede vriend en collega Johan Raaimakers deze dag vorm te geven. Op mijn weg van kennis naar ervaring is Johan een belangrijke leraar voor mij geweest en nog steeds. Ik kijk er dus naar uit samen de essentie van liefde speels en met vreugde te be-leven om 11 februari 2018.

Monique Schepers www.zijnscentrum.nl

Tot ziens op Valentijn,

 

Johan Raaimakers en Monique Schepers

About Johan Raaimakers