Blog

“In Passion with my Valentine” Tantrische workshop……

Valentijn staat elk jaar weer in het teken van liefde, romantiek, samen verbinden en cadeaus. Wat is er mooier dan dit allemaal samen te vatten met je geliefde in één tantrische workshop…….Dat kan !

Op zondag 10 en 17 februari organiseren Johan Raaimakers Tantra-Atma, Monique Schepers Zijns-Centrum en Silvia Elisa Natural-Bliss twee speciale dagen waar de gedachten van Valentijn samenvallen in de workshops “Prana & Verbinding” en “Tantra & Shibari”.  Twee verschillende workshops rondom het thema Valentijn in ”Het Centrum van Alphen” inclusief romantische verzorgde Valentijn lunch. We ontvangen jullie vanaf 10 uur met een Valentijns drankje en om 10.30 beginnen we en stoppen om 17 uur. Per dag zijn maximaal 12 koppels welkom. Kosten voor deze dag zijn 180 euro per koppel all in. Wij zorgen voor de matrasjes, touw, meditatie kussens e.d. wat jullie moeten meenemen is makkelijk zittende kleding, sarong of omslagdoek, grote en kleine handdoek en eventueel dekentje en je favoriete olie natuurlijk. Het adres van de workshops is: “Het Centrum van Alphen” Prinses Marijkestraat 20 Alphen a/d Rijn (gratis parkeren in de omgeving).

Inschrijven klik hier

  • Zondag 10 februari ”Prana & Verbinding massage” met Johan en Monique

Samen onder begeleiding ervaren hoe een Tantra massage kan verbinden. we leren in praktijk en theorie de grondbeginselen van de Tibetaanse prana flow massage. Tibetaanse tantra gaat over prana en balans, verbinding met jezelf en met de ander, liefdevolle aanwezigheid, compassie en onvoorwaardelijk geven en ontvangen. Het volgen van jou liefde voor de ander,  een heldere samenwerking met je geliefde om zodoende samen te smelten met het leven en het goddelijke in ons. Tibetaanse tantra stimuleert je te ontdekken wat rauwe liefde is, een diepe zielsverbinding en de emotionele vrijheid buitens ons ego.

Ondersteund door de schoonheid en kracht van prana opzoek naar de essentie van onvoorwaardelijke liefde (Metta-Ji)

– Met als eerste ons “ego” en het aardse deel “de mens” als overlevend schepsel. Het ego wil pijn vermijden en zoekt naar genot en is ons overlevingsmechanisme. Het ego wordt gestuurd door het lichaam en zal nooit uit eigen beweegredenen door pijn heen gaan tenzij er iets positiefs te verwachten is.

– Als tweede de “geestelijk ziel” die wil leren en ervaren. Het maakt voor de ziel niet uit of het pijnlijke of fijne ervaringen zijn. Als je naar de ziel luistert zal deze je altijd de fijne en plezierige ervaringen schenken, helder op het pad van liefde en vrede.

– Als derde “God” alles wat is in je essentie ben jij als God, daarbinnen bevind zich de ziel met daarin je ego als kleinste gedeelte. God en ziel zijn 24-7 aanwezig het ego is vooral aanwezig als je onbewust gevoelens aan het vermijden bent, of begeertes achtervolgt of je te identificeren met wie je als overlever denk te zijn.

Mooier dan dit kan het niet meer worden……

  • Zondag 17 februari “Prana & Verbinding shibari” met Johan en Silvia

In deze combinatie van bewuste verbinding, leading en surrender, knopen en geknoopt worden zal je je grenzen en conditioneringen gaan verkennen op een veilige liefdevolle manier vanuit het hart. Onze visie in deze workshop is:

“Laat Tantra & Shibari geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel”

Het word een ervaring gerichte workshop, we beginnen de dag met oefeningen om uit ons hoofd en in ons lijf/hart aan te komen. We gaan samen ons prana niveau verhogen en in die flow gaan we langzaam over tot spelen met touw waarna het spelen over gaat in knopen en geknoopt worden. Shibari is een Japanse bondage techniek waarbij een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk is.  Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers

1) Vertrouwen 2) Overgave  3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid

Als deze pijlers rusten op een stevig bed van prana is de regel dat  je voorzichtig één pijler kan weghalen. De dag workshop Tantra & Shibari geeft jullie de tools om dit onderzoek samen aan te gaan. In een veilige setting die we gewend zijn in onze workshops gaan we grenzen opzoeken en verleggen om zodoende nog meer vrijheid te creëren in ons bestaan. Even als tantra streeft shibari geen doelen na maar geeft ruimte voor een bewust onderzoek naar jou grenzen. Gebonden worden beperkt je in je fysieke vrijheid. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau?Deze workshop is gericht op het ervaren van jullie grenzen zowel als gever als ontvanger. Om onbevangen deze ervaring aan te gaan is het belangrijk dat er in jullie relatie al een mate van vertrouwen en overgave aanwezig is. De leidraad in tantra is prana en de prana zal dus ook de leidraad zijn van deze lesdag. Prana is onze neutrale en vrije levensenergie en vanuit deze energie gaan we de fysieke vrijheid beperken en heel bewust ervaren binnen een veilige omgeving.

Ook mooier dan dit kan het niet meer worden……

inschrijven klik hier

Wie zijn wij:

Johan www.tantra-atma.nl

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekeinden in het voor- en najaar.

Johan Raaimakers

Monique Schepers www.zijnscentrum.nl

Eigenaar van Zijnscentrum een plek waar we op buiten-gewone wijze mensen de gelegenheid bieden te komen tot ont-wikkeling.

In de afgelopen 30 jaar heeft mijn interesse en scholing in zowel de westerse als oosterse  wijsheid mij een weg gewezen en gevormd. Ik ben iemand die niet 1 visie of traditie aanhangt maar altijd op zoek is naar Verbinding…diverse zienswijzen verbinden in hun essentie, nieuwsgierig zijn naar wat mij verbind met mij, de wereld  en wij met elkaar.

Onderweg zijn en je begeven op onbekende paden vraagt moed, nieuwsgierigheid, enthousiasme, plezier en een avontuurlijke en liefdevolle blik op het leven. En vanuit die energie wil ik aanwezig Zijn. Omdat liefde een groot woord is maar een liefdevolle daad, aandacht, een glimlach, een aanraking groots is in zijn eenvoud..

Ik verheug me erop samen met goede vriend en collega Johan Raaimakers deze dag vorm te geven. Op mijn weg van kennis naar ervaring is Johan een belangrijke leraar voor mij geweest en nog steeds. Ik kijk er dus naar uit samen de essentie van liefde speels en met vreugde te be-leven om 11 februari 2018.

Monique Schepers

Silvia www.naturalbliss.nl

Natural Bliss is een natuurlijke staat van zijn, het moment dat je hoofd stopt met denken en je lichaam en gevoel het overnemen. Soms vergeten we even hoeveel fun en ontspanning intimiteit of vrij bewegen ons kan brengen. Doordat we andere prioriteiten voor laten gaan kunnen we misschien tijdelijk geen aansluiting meer vinden in onze relatie of in onszelf. Ik organiseer events waar je weer anders naar jezelf of elkaar gaat kijken. Je kan hierdoor los komen van wat wel en niet mag of hoe het eruit ‘zou moeten zien’.  – Hoe zou het zijn om je fantasie uit te leven? – Wat ligt er verscholen in je schaduwzijde?  – Wat is je diepste verlangen?  – Wat gebeurt er als je even buiten je comfortzone stapt in een nieuwe ervaringen? – Welke mogelijkheden zijn er om dieper met elkaar in verbinding te komen? In Natural Bliss komt mijn passie voor vrijheid in seksualiteit en mijn passie voor verdieping in bewustzijn samen. Ik geloof dat bewustzijn en seksualiteit bij elkaar horen. Door je te bevrijden van je conditionering, taboes en schaamte, kun je dieper in verbinding komen met jezelf.

Van internationale management studies naar een Ashram in Thailand, een heilige berg in India en yoga in Mexico. Mijn ontdekkingstocht is eindeloos. Ik heb verschillende opleidingen gedaan in healing zoals chakra therapie, massages en coaching. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als coach in klantgerichte communicatie.

Mijn vrijheid in seksualiteit en vrijheid in bewegen is een rode draad in mijn leven. Ik heb op veel verschillende manieren de vrijheid in seksualiteit, vrij bewegen en bewustwording onderzocht en het vooral ook beleefd, van tantra tot kinky, vechtsporten en dans, het is een oneindige reis met mooie maar vaak ook confronterende ervaringen. In verbinding met onszelf en anderen ligt intimiteit, grenzen ontdekken, persoonlijke groei, hoe kunnen we geven en ontvangen, vertrouwen, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is zoveel te ontdekken en dat doe ik graag samen.

Silvia Elisa

 

Tot ziens op 10 of/en op 17 februari

In pasion with my valentine

Johan, Monique en Silvia

About Johan Raaimakers