Blog

Tibetaanse Massage workshop “Prana & Verbinding” UNIVERSA Belgie

Zaterdag 14 juli en zondag 15 juli workshop Tibetaanse tantra massage “Prana & Verbinding” bij UNIVERSA Milagrow te Aartselaar Belgie

Na twee workshops in Studio 118 in  Turnhout en alweer drie workshops bij Paradiso in Bassevelde nu deze workshops op het mooie Milagrow te Aartelaar. De voorgaande lessen zijn als bijzonder fijn en waardevol ervaren en de vraag was om weer terug te komen naar Belgie. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 6 koppels op drie verschillende momenten in het weekend van 14 en 15 juli.

‘’Prana & Verbinding’’ m/v v/v m/m is een workshop vanuit de visie van de Vajrayana en de Kum Nye traditie. Deze stroming uit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme kenmerkt zich onder andere door massage yoga en meditatie. De prana in deze stroming is altijd de leidraad voor een tantrische massage of tantrisch fysiek contact. Hoe we deze prana kunnen aanmaken en laten stromen leren we in deze les door praktische technieken ondersteund door de theorie over de aard van Prana.

Op deze dagen leren we om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) zodanig op te wekken om deze energie later te polariseren (te mengen) waardoor prana energie ontstaat. Prana energie is in tantra essentieel en een leidraad voor alle handelingen in het moment.

Voelen, aanraken, overgave, vertrouwen, transformatie, sensualiteit, emoties, begeerte, aversie, seksualiteit. Allemaal thema´s die voorbij kunnen komen zowel voor de gever als voor de ontvanger. In deze vorm van massage worden deze thema’s en grenzen opgezocht, aangeraakt en verlegd waarbij balans, non-dualiteit en compassie een groot goed is. Binnen de stroming van het Tibetaans tantrisch boeddhisme brengt de prana ons naar de kern van ons geluk, de polariteit van Shiva en Parvati en de onvoorwaardelijke liefde en compassie voor alle levende wezens.

Deze vorm van massage is een zeer waardevolle basis voor tantrisch contact en is geschikt voor ieder die al wat stapjes heeft gemaakt of wil maken in de Tibetaanse tantra. Je figuurlijk bloot durven geven is geen vereiste maar aversie of begeerte voor bloot moeten wel overwonnen zijn. Het meest ideale is om samen met een (gelegenheid) partner te komen m/v v/v/ m/m, lukt dit niet dan kunnen we je altijd helpen of onderhandelen bij het vinden van een geschikte gelegenheidspartner.

Ervaren

Energetisch therapie

Shiva & Parvati

Over de inhoud en de uitwerking van een tantrische massage of een les kan ik veel vertellen maar beter is om het zelf te ervaren. Wel belangrijk zijn de vier pijlers waar de visie op rust: 1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 3) Doelloosheid. Deze vier pijlers zullen pas stevig staan op een bed van prana (levensenergie) waar het binnen de Tibetaanse tantra allemaal om draait. Als prana als hoogste energie aanwezig is in ons lichaam zal deze ook leidend zijn en omdat prana een neutrale energie is kunnen we dat ook als dusdanig ervaren. Het ervaren wat ons fysiek lichaam voelt versus onze gedachten en ego in jou pakhuis bewustzijn (in ons pakhuis bewustzijn zitten al onze opgeslagen dualiteiten). De massage lessen hebben een  duurzame uitwerking op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en brengen de nodige rust en balans om alles wat we doen bewuster te ervaren.

Voor wie is het bedoeld

De Tibetaanse massage workshop “Prana & Verbinding” is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. De ervaring heeft geleerd dat de lessen een duurzame uitwerking hebben en als zeer waardevol worden ervaren door iedereen. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. Jij bent een persoon met een bepaald karakter de ander is daarin met haar of zijn karakter een persoon en samen vormen jullie nog een derde karakter als koppel. De Tibetaanse tantra leert je daarin de gelijkwaardigheid met een ander met de vraag hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet. Allemaal vragen of issues die aan bod kunnen komen tijdens een tantrische massage of massage les.

DeelnameTibetaanse tantra

Wil jij/jullie graag deelnemen dan ben je natuurlijk van harte welkom. Het beste is om je aan te melden als koppel of gelegenheid koppel dan ben je verzekerd van een plek. Individueel inschrijven kan maar bied nog geen garantie op deelname. Bij individuele inschrijving probeer ik mensen te koppelen of met elkaar in contact te brengen. Daarop wachten is makkelijk maar een eerste goede les is al om zelf de verantwoordelijkheid te nemen naar het zoeken naar een geschikte gelegenheid partner mocht je single zijn.  Inschrijven kan als M/V M/M V/V want seksuele voorkeur speelt geen rol in de tantrische massage lessen. Wil je je nog even verder verdiepen kijk dan op mijn website voor uitgebreide informatie in het gratis e-boek “Wat tantra voor mij kan betekenen”. In het gratis e-boek staat uitgebreid de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddhisme en de tantra in het algemeen.

De inhoud en teacher

De lesdag wordt verzorgt door Johan Raaimakers Tantra-Atma Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekeinden in het voor- en najaar.

Graag willen we voor iedereen een veilige dag creëren binnen bewuste verbinding met je partner en omgeving daarom is jou intentie voor de middag van belang. Klopt deze voor jou gevoel met bovenstaande omschrijving dan ben jij of jullie van harte welkom.

Voor de inhoud en workshop visie klik hier

Wanneer en waar;

  • Zaterdag 14 juli sessie één van 10.00 uur tot 16.00 uur inloop vanaf 09.30 uur
  • Zaterdag 14 juli sessie twee van 17.00 uur tot 23.00 uur inloop vanaf 16.30 uur
  • Zondag 15 juli sessie drie van 10.00 tot 16.00 uur inloop vanaf 9.30 uur
  • Bij een grote belangstelling komt er nog een vierde sessie van 17.00 tot 23.00 uur op zondag

Bij deelname vraag ik je een voorkeurs dag en tijd en een tweede voorkeur en ik vraag je aan te geven wanneer je zeker niet kan.

Locatie de Milagrow, een bioboerderij net buiten Antwerpen.
Het adres is: Groenenhoek 56, 2630 Aartselaar.
De Milagrow is makkelijk te bereiken met de wagen vanuit Antwerpen via de A12 (ca 18 min) en er is gratis parkeergelegenheid.

De Milagrow is ook bereikbaar met de bus vanuit Antwerpen:
Bus 180, 181 en 182 rijdt vanaf de Groenplaats.
Bus 500 rijdt vanaf de Rooseveltplaats.

De investering voor deze dag is 160 euro per stel of 80 euro voor een single inschrijving inclusief een verzorgde lunch en thee met iets lekkers. De benodigdheden zijn een fleece deken en/of grote handdoek plus een kleine handdoek, badjas of omslagdoek en massage olie (per persoon). Matrasjes met overtrek zijn aanwezig en zijn gratis te gebruiken.

Inschrijven of inlichtingen kan via de site van UNIVERSA  of rechtstreeks via deze link 

voor vragen graag een mail naar johan@tantra-atma.nl

Tot ziens op deze workshop,

Johan Raaimakers Tantra-Atma

About Johan Raaimakers