Blog

Tantra massage trilogie “Prana & Verbinding”

De geplande trilogie winter 2019 van 8 december, 15 december en 29 december in Centrum BaLa in Huizen komt te vervallen en word veranderd in “Blind-Date open massage dagen”. De info en verschillende thema’s worden spoedig bekend gemaakt en de locatie blijft BaLa in Huizen.

Let op wijziging van de trilogie winter 2019

Een tantrische massage of contact in de visie van het Tibetaans Boeddhisme zou je een handreiking kunnen geven in bewustwording. Een helder moment van bewust zijn en voelen, even een tussenlanding maken en in contact komen met je geliefde of gelegenheid partner of juist met jezelf. De massage trilogie brengt je een duurzame ervaring hoe belangrijk het is om een authentiek contact te hebben met een ander of jezelf. Een zuiver contact, voorbij alle conditioneringen of rationele gedachten voortkomend uit ons ego of pakhuis bewustzijn (opgeslagen herinneringen). Naast het ervaren van dit contact is het geven en ontvangen van een tantrische massage ook gewoon heel ontspannend en verbindend.

Ervaren

Over de inhoud en de uitwerking van een tantrische massage of een les kan ik veel vertellen maar beter is om het zelf te ervaren. Wel belangrijk zijn de vier pijlers waar de visie op rust: 1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 3) Doelloosheid. Deze vier pijlers zullen pas stevig staan op een bed van prana (levensenergie) waar het binnen de Tibetaanse tantra allemaal om draait. Als prana als hoogste energie aanwezig is in ons lichaam zal deze ook leidend zijn en omdat prana een neutrale energie is kunnen we dat ook als dusdanig ervaren. Het ervaren wat ons fysiek lichaam voelt versus onze gedachten en ego in jou pakhuis bewustzijn (in ons pakhuis bewustzijn zitten al onze opgeslagen dualiteiten). De massage lessen hebben een  duurzame uitwerking op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en brengen de nodige rust en balans om alles wat we doen bewuster te ervaren.

Voor wie is het bedoeld

De Tibetaanse massage lessen zijn eigenlijk bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. De ervaring heeft geleerd dat de lessen een duurzame uitwerking hebben en als zeer waardevol worden ervaren door iedereen. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. Jij bent een persoon met een bepaald karakter de ander is daarin met haar of zijn karakter een persoon en samen vormen jullie nog een derde karakter als koppel. De Tibetaanse tantra leert je daarin de gelijkwaardigheid met een ander met de vraag hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet. Allemaal vragen of issues die aan bod kunnen komen tijdens een tantrische massage of massage les.

De lesinhoud

De lessen in de trilogie “Prana & Verbinding”  bestaan uit 3 lesdagen van pl.min 6 uur die elkaar opvolgen in opbouw. Hierbij leren we wat prana is, hoe we het opwekken, hoe het voelt en waarom prana zo belangrijk is. Dit doen we in tweetallen waarbij je steeds wisselt met je partner tussen ontvangen en geven. Ik doe de massage en de technieken stap voor stap voor, daarna gaan je zelf aan de slag waarbij je steeds begeleid wordt en mee kunt kijken. We beginnen steeds om 10.30. aankomst vanaf 10 uur om te settelen. Om 13 uur is er een verzorgde vegetarische lunch en in de namiddag gaan we verder tot pl. min 17 uur.

De prijs voor de gehele trilogie is 220 euro per persoon en dus 440 per koppel. De prijzen zijn inclusief een verzorgde vegetarische lunch met salade, brood, beleg en fruit en gedurende de dag is er kruidenthee en iets lekkers. Ook is er voor ieder koppel een matrasje met overtrek

aanwezig en bij de trilogie behoort een e-boek met daarin de inhoud en achtergrondinformatie van de lessen.

Basis les 1) Hier behandelen we de achterkant van het lichaam, de boven rug en de verschillende spiergroepen, daarna de onder rug en billen/benen. We activeren de energie in de boven en onderrug (Shiva en Parvati energie) om deze later te mengen waardoor prana energie ontstaat.

Basis les 2) Hier behandelen we de voorkant van het lichaam waarbij we eerst kort de achterkant herhalen om de prana energie weer op te wekken. Bij de voorkant behandelen we de borst, hoofd, buik en bekken en bovenbenen.

Basis les 3) Massage sessie, we herhalen hier les 1 en 2 in het kort en gaan er een sessie van maken, we gaan dieper in op het verdelen van de energie en de energie te volgen of te sturen, hart contact maken tijdens de sessie en chakra’s verbinden.

Vervolg

Voor diegene die enthousiast zijn geworden en die de massage en contacten levendig willen houden en uitbreiden zullen we in de toekomst ook een level één en twee trilogie organiseren en ook speciale tantra massage dagen/avonden organiseren. Daarvoor hebben we al enkele mooie ideeën klaar die we t.z.t graag met jullie delen. Ook zullen er daarna nog losse lesdagen komen waar we de technieken nog dieper gaan leren ervaren.

Bekwaamheid
Voor alle duidelijkheid, de cursussen die je volgt gaan niet gepaard met certificaten en of diploma’s. In het oude Oosten of in het Westen zitten wat verschillen in de vormen van lessen en zeker al als het gaat om spirituele lessen. Een diploma of certificaat suggereert iets en het kan iets suggereren wat diep van binnen nog niet begrepen wordt.  Als het diep van binnen wel begrepen is begrijpen we ook dat een diploma of certificaat fictie is. Belangrijker in spirituele groei is kennis, ervaring en intuïtie en dit in gelijke mate, als een driehoek waarvan de vlakken een gelijke afmeting hebben. Met een overdosis aan boeken kennis of door elke week naar satsang’s te gaan of theoretische lessen te volgen kom je er niet.

Door alleen maar massage technieken te leren, of 2 keer in de week yoga of meditatie te beoefenen kom je er ook niet. En door alleen maar op je intuïtie af te gaan loop je op den duur ook vast. Alle 3 zijn wel heel belangrijk maar dan ook in gelijke maten zodat kennis, ervaring/oefening en intuïtie elkaar juist versterken tot een helder weten. Zie dus de massage lessen als een investering in jou/jullie persoonlijke groei zonder label van goed/fout of bekwaamheid.

Deelname

Wil jij/jullie graag deelnemen dan ben je natuurlijk van harte welkom. Het beste is om je aan te melden als koppel of gelegenheid koppel dan ben je verzekerd van een plek. Individueel inschrijven kan maar bied zeker geen garantie op deelname. Bij individuele inschrijving probeer ik mensen te koppelen of met elkaar in contact te brengen. Daarop wachten is makkelijk maar een eerste goede les is al om zelf de verantwoordelijkheid te nemen naar het zoeken naar een geschikte partner mocht je single zijn. Wel is er de mogelijkheid om oproepen te doen via mijn sociale media kanalen om zo te kijken of er een gelegenheid koppel gevormd kan worden. Inschrijven kan als M/V M/M V/V want seksuele voorkeur speelt geen rol in de tantrische massage lessen. Wil je je nog even verder verdiepen kijk dan op mijn website voor uitgebreide informatie in het gratis e-boek “Wat tantra voor mij kan betekenen”. In het gratis e-boek staat uitgebreid de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddhisme en de tantra in het algemeen.

 

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers Tantra-Atma

About Johan Raaimakers