Blog

“Prana & Verbinding” massage lessen

prana en verbinding

De Trilogie “Prana & Verbinding” is een mooie waardevolle reeks massage lessen. Drie dagen Tibetaanse tantra massage les voor maximaal 8 koppels.

 * VOL Trilogie voorjaar 2024: 3 maart, 17 maart en 7 april. Prijs per koppel 720 euro inclusief  lunch, boeken en massage olie.

* 1 en 2 juni Prana Flow Massage 2-daagse. Prijs voor 2 dagen 500 euro als koppel inclusief  lunch, boeken en massage olie.

* Van 6 tot 8 december “Prana & Verbinding” Tibetaans tantra massage  weekend. 3 dagen all in verzorgt weekend inclusief  lunch, boeken en massage olie. 850 euro per (gelegenheid koppel)koppel (ook voor singles).

De tantrische massages trilogie “Prana & Verbinding”, uit de visie van het Tibetaans Boeddhisme, geeft je een handreiking in de technieken en bewustwording van een tantra massage. De lessen geven je een helder moment van bewust zijn en voelen, even een tussenlanding maken en in contact komen met een ander of juist met jezelf. De massage trilogie brengt je een duurzame ervaring met als boodschap hoe belangrijk het is om in een authentiek contact te zijn. Een zuiver contact, voorbij alle dogma’s, conditioneringen of rationele gedachten voortkomend uit ons ego of pakhuis bewustzijn (opgeslagen herinneringen) even naar de achtergrond verdwijnen. Naast het ervaren van dit contact is het geven en ontvangen van een tantrische massage ook gewoon heel ontspannend, fijn en verbindend.

Inhoud

Over de inhoud en de uitwerking van een tantrische massage of een les kan ik veel vertellen maar beter is om het zelf te ervaren. Wel belangrijk zijn de vier pijlers waar de visie op rust: 1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 3) Doelloosheid. Deze vier pijlers zullen pas stevig staan op een bed van prana (levensenergie) waar het binnen de Tibetaanse tantra allemaal om draait. Als prana als hoogste energie aanwezig is in ons lichaam zal deze ook leidend zijn en omdat prana een neutrale energie is kunnen we dat ook als dusdanig ervaren. Het ervaren wat ons fysiek lichaam voelt versus onze gedachten en ego in jou pakhuis bewustzijn (in ons pakhuis bewustzijn zitten al onze opgeslagen dualiteiten). De massage lessen hebben een  duurzame uitwerking op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en brengen de nodige rust en balans. In deze trilogie gaan we waarnemen i.p.v. beoordelen, verstillen i.p.v. doen, niet weten i.p.v. controleren en volgen i.p.v. sturen/

Voor wie is het bedoeld

De Tibetaanse massage lessen zijn bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. De ervaring heeft geleerd dat de lessen een duurzame uitwerking hebben en als zeer waardevol worden ervaren door iedereen. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. Jij bent een persoon met een bepaald karakter de ander is daarin met haar of zijn karakter een persoon en samen vormen jullie nog een derde karakter als koppel. De Tibetaanse tantra leert je daarin de gelijkwaardigheid met een ander met de vraag hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet. Allemaal vragen of issues die aan bod kunnen komen tijdens een tantrische massage of massage les.

De lesinhoud

De lessen in de trilogie “Prana & Verbinding”  bestaan uit 3 lesdagen van pl.min 6 uur die elkaar opvolgen in opbouw. Hierbij ervaren en leren we wat prana is, hoe we het opwekken, hoe het voelt en waarom prana zo belangrijk is. Dit doen we in tweetallen waarbij je steeds wisselt met je vaste partner tussen ontvangen en geven. Ik doe de massage en de technieken stap voor stap voor, daarna gaan je zelf aan de slag waarbij je steeds begeleid wordt en mee kunt kijken. We beginnen steeds om 10.00, aankomst vanaf 09.30 uur om te settelen. Om 13 uur is er een verzorgde vegetarische lunch en in de namiddag gaan we verder tot pl. min 17 uur waarna er de mogelijkheid is om na te genieten en alles te laten integreren in de sauna tot 19.00 uur.

Basis les 1) Hier behandelen we de achterkant van het lichaam, de boven rug en de verschillende spiergroepen, daarna de onder rug en billen/benen. We activeren de energie in de boven en onderrug (Shiva en Shakti energie) om deze later te mengen waardoor prana energie ontstaat.

Basis les 2) Hier behandelen we de voorkant van het lichaam waarbij we eerst kort de achterkant herhalen om de prana energie weer op te wekken. Bij de voorkant behandelen we de borst, hoofd, buik en bekken en bovenbenen.

Basis les 3) Massage sessie, we herhalen hier les 1 en 2 in het kort en gaan er een sessie van maken, we gaan dieper in op het verdelen van de energie en de energie te volgen of te sturen, hart contact maken tijdens de sessie en chakra’s verbinden.

De prijs voor de gehele trilogie is 720 euro per koppel all in. Schrijf je in als single dan gaan we kijken of we je kunnen koppelen met een andere single maar daarbij is natuurlijk geen zekerheid. De prijzen zijn inclusief een verzorgde vegetarische lunch en thee. Na elke les is er een mogelijkheid om gebruikte maken van de douches. Ook is er voor ieder koppel een matrasje met overtrek aanwezig en hebben we voor ieder persoon een handig flesje massage olie. Bij de trilogie ontvang je ook mijn 2 boeken als koppel met daarin de inhoud en achtergrondinformatie van de lessen en het stappenplan van de Prana Flow massage die we geleerd hebben.

Bekwaamheid

Voor alle duidelijkheid, de cursussen die je volgt gaan niet gepaard met certificaten en of diploma’s. In het oude Oosten of in het Westen zitten wat verschillen in de vormen van lessen en zeker al als het gaat om spirituele lessen. Een diploma of certificaat suggereert iets en het kan iets suggereren wat diep van binnen nog niet begrepen wordt. Als het diep van binnen wel begrepen is begrijpen we ook dat een diploma of certificaat fictie is. Belangrijker in spirituele groei is kennis, ervaring en intuïtie en dit in gelijke mate, als een driehoek waarvan de vlakken een gelijke afmeting hebben. Met een overdosis aan boeken kennis of door elke week naar satsang’s te gaan of theoretische lessen te volgen kom je er niet. Door alleen maar massage technieken te leren, of 2 keer in de week yoga of meditatie te beoefenen kom je er ook niet. En door alleen maar op je intuïtie af te gaan loop je op den duur ook vast. Alle 3 zijn wel heel belangrijk maar dan ook in gelijke maten zodat kennis, ervaring/oefening en intuïtie elkaar juist versterken tot een helder weten. Zie dus de massage lessen als een investering in jou/jullie persoonlijke groei zonder label van goed/fout of bekwaamheid.

Deelname

Wil jij/jullie graag deelnemen dan ben je van harte welkom. Het beste is om je aan te melden als koppel of gelegenheid koppel dan ben je verzekerd van een plek. Individueel inschrijven kan maar bied zeker geen garantie op deelname. Bij individuele inschrijving probeer ik mensen te koppelen of met elkaar in contact te brengen. Daarop wachten is makkelijk maar een eerste goede les is al om zelf de verantwoordelijkheid te nemen naar het zoeken naar een geschikte partner mocht je single zijn. Wel is er de mogelijkheid om oproepen te doen via mijn sociale media kanalen om zo te kijken of er een gelegenheid koppel gevormd kan worden. Inschrijven kan als M/V M/M V/V want seksuele voorkeur speelt geen rol in de tantrische massage lessen.

Praktisch

* Voorjaar 2024: Trilogie “Prana & Verbinding” 3 maart, 17 maart en 7 april.

Inloop 09.30 start rond 10.00 uur einde rond 17.00 uur. Prijs als koppel 720 euro incl. thee, fruit en lunch, massageolie en 2 boeken per koppel, incl. gebruik van douches.

Locatie: “Hart & Hoofdplaats ”Op’t Hoff” Villenbraken 10a Nijnsel NB.

* 1 en 2 juni Prana Flow Massage weekend.

Op deze 2 daagse kan je deelnemen als (gelegenheid) koppel m/v m/m v/v of als single waarbij ik jullie op voorhand aan elkaar zal voorstellen. Op zaterdag zullen we de massage in onderdelen geven en ontvangen. Zaterdag voormiddag ontvang en geef je een basis massage op de rugzijde. Namiddag geef en ontvang je de basis massage op de voor zijde. Op zondag ontvang of geef je in de ochtend een totale massage van 2 uur voor en achterzijde plus extra diepgang in enkele onderdelen.  De 2 dagen zijn inclusief mijn 2 boeken als naslagwerk per koppel en massage olie. In de pauzen hebben we een verzorgde vegetarische lunch op zaterdag en zondag.

We beginnen steeds om 10 uur en jullie zijn welkom vanaf 09.30 uur, einde van de 2 dagen is 17 uur. De prijs voor de 2 dagen all inclusief is 500 euro als koppel. Bij aanmelding zal ik een lijst met B&B mogelijkheden doorgeven voor eventuele overnachting in de omgeving.

Locatie: “Hart & Hoofdplaats ”Op’t Hoff” Villenbraken 10a Nijnsel NB.

* Van 6 tot 8 december “Prana & Verbinding” Tibetaans tantra massage  weekend.

Een 3 daags weekend waar we de Tibetaanse prana Flow massage gaan leren. Steeds afgewisseld van geven en ontvanger bouwen we op naar een complete Tibetaanse tantrische lichaamsmassage. Welkom ben je als koppel of single. De single deelnemers probeer ik vooraf aan elkaar voor te stellen of de klik er is dit weekend samen te doen. Op de zaterdag avond gaan we spelen met touw, dat is een shibari vorm voor overgave en eliding nemen. Een liefdevolle manier om contact te maken met touw als tool. Van vrijdag 6 december 18 uur tot zondag 8 december 17 uur 3 dagen all in verzorgt weekend. 850 euro per koppel. Het weekend is inclusief mijn 2 boeken als naslagwerk per koppel en massage olie.

Locatie: Meeuwenveen Havelte

Belangrijk om te weten

Matrasjes met overtrek zijn aanwezig, zelf neem je dan nog de nodige handdoeken mee, een dekentje om onder te liggen en een sarong/omslagdoek. Er zijn kussens aanwezig maar door het gebruik van olie vragen we om je eigen meditatie of andere kussens mee te nemen of anders voldoende handdoeken om de aanwezige spullen zorgvuldig af te dekken. Gebruik voor of tijdens de dag geen parfum, aftershave of ander sterk ruikende huidproducten en laat overbodige sieraden thuis.

Inschrijven/aanmelden

Gebruik dit formulier om je in te schrijven/aan te melden. Je ontvangt na aanmelding van mij een bericht met verzoek tot een aanbetaling. Na de aanbetaling sta jij of jullie officieel ingeschreven. Bij vragen of onduidelijkheden mail johan@tantra-atma.nl of bel o629064111

Graag tot dan,

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers Tantra-Atma

About Johan Raaimakers