Ton Lomans

Toegewijde Handen Massage Praktijk Meppel. Ontspannende en helende aanraking gebaseerd op jouw wensen en binnen jouw grenzen. Genieten van aanraking in overgave, mijn handen zijn toegewijd aan jouw lichaam, je hoeft alleen te ontvangen en niets te geven.

Ton Loman van “Toegewijde Handen” massagepraktijk.

Ik ben geboren in 1955, na de Mulo en het Atheneum ben ik bedrijfskunde gaan studeren aan Wageningen UR. Na 35 jaar werkzaam geweest te zijn in advies/management en directie functie in het bedrijfsleven, ben ik parttime zelfstandig consultant geworden. Vanaf 2012 raakte in geïnteresseerd in lichaamswerk, omdat ik merkte dat massages stress verlagend en rust gevend werken, zowel voor ontvanger als gever. Deze rust en de vertraging die dat in mijn leven heeft gebracht motiveren mij nu om een volgende stap te onderzoeken, namelijk het starten een kleine (tantrische) massagepraktijk.

De afgelopen jaren heb ik op dit terrein opleidingen gevolgd en veel ervaring opgedaan, zoals Massagecursussen bij Elly Verhoeff (ontspanningsmassages) Deelnemer aan doorgaande massage groepen, introductieweek en cursus voelen en aanraken bij Centrum voor Tantra, cursussen Body of Bliss, Tantra workshops bij Mona van Weerdenburg, mede organisator van Tantra/massage weekenden op Ameland, “The Art of Tantric Touch” door Susanne Quartel en Johan Raaimakers en intensieve Tantra en massage training bij Johan en Susanne maart 2023.

Ik bied massages aan in de vorm van een keuzemenu met de naam:
Intake: kopje thee en bespreken van jouw wensen en grenzen

– Zintuigenspel: Je zintuigen (oor, neus, lippen, mond en huid) worden geprikkeld op aandachtige en verrassende wijze, je ogen kunnen bedekt zijn. Je mag voluit voelen.
– Dans van de overgave: Op passende muziek leid je de dans of word je geleid, uitgenodigd om in volle overgave te komen
– Aanraken waar jij aangeraakt wilt worden op de tafel: Je kunt bij het inchecken aangeven waar je en hoe je aangeraakt wilt worden. Deze vorm is geen massage, maar meer een focus op die gebieden van je lijf die aangeraakt willen worden. Bij deze vorm kun je volledig gekleed of volledig ongekleed (en alles daar tussenin) zijn; de aanraking vindt op de massagetafel plaats.
– Ontspanningsmassage op de tafel: Bij de klassieke ontspanningsmassage werk ik met fijne warme olie. Ik masseer je rug, nek, benen (voor- en achterkant) en op verzoek hoofd en/of buik en/of billen

Kashmirische Massage op de matras: De Kashmirische massage is een intuïtieve en mediatieve massage uit de Shivaitische traditie van Kashmir. Een Kashmirische massage wekt de vitale levensenergie op en brengt deze energie weer tot leven en zorgt ervoor dat deze vrijer en intenser kan gaan stromen. Je lichaam wordt in verschillende houdingen gemasseerd, soms heel zacht en subtiel, soms dynamisch. Deze massage nodigt uit tot overgave, waarbij zinnelijk genieten wordt afgewisseld
met liefdevolle koesterende aanrakingen. Je geeft vooraf aan welke delen van je lichaam wel en welke niet aangeraakt worden.

Tibetaanse massage op de matras: In de Tibetaanse Tantramassage wordt Prana (levensenergie) opgewekt en verspreid door het hele lichaam. Door middel van een stevige rug massage wordt de mannelijke energie bovenin de rug opgewekt en in de onderrug de vrouwelijke energie. Deze twee energieën worden samengebracht waarna deze levensenergie door heel je lichaam gaat stromen. Tijdens de tweede helft van de massage wordt de gehele voorkant door middel van zachte en koesterende strelingen gemasseerd en wordt de energie verder over het lichaam verspreid. Het vermeerderen van Prana draagt bij aan het opheffen van blokkades waardoor meer ruimte ontstaat in het lichaam. Dit geeft een gevoel van meer vitaliteit, innerlijke rust, kracht, helderheid en liefde. De Tibetaanse massage kan helend werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Je geeft vooraf aan welke delen van je lichaam wel en welke niet aangeraakt worden.

Nagenieten op bank of matras. Na de massage mag je nagenieten op de bank of op de matras met een dekentje om je heen en je favoriete muziek. Je mag daar rustig 10-15 minuten blijven liggen. De masseur gaat, desgewenst, uit de massageruimte. Na afloop kun je, als je dat fijn vindt, douchen. Handdoeken zijn beschikbaar.

Huisregels

Jij bepaalt:
– je eigen wensen
– je eigen grenzen
– je eigen mate van gekleedheid

Jij kunt:
– tijdens de massage altijd aangeven te willen stoppen
– tijdens de massage de van te voren aangegeven grenzen beperken
– tijdens de massage de aangegeven grenzen niet verruimen

Ik:
– respecteer altijd jouw grenzen,
– ben gekleed bij massage op de tafel
– Draag altijd een onderbroek bij massage op de matras
– Ben geen therapeut, mijn massages kunnen wel een helend effect hebben

Afhankelijk van de gekozen massage kan ik op verzoek je de integriteitscode toesturen die ik hanteer.

Ton Loomans ton@tonlomanconsultancy.nl