Blog

Tibetaanse Tantra massage cursusweek Sadhaka Frankrijk 2019

Sadhaka Tibetaanse tantra massage cursusweek  “Prana & Verbinding” van zondag 4 aug. 16 uur tot zondag 11 augustus 10 uur 2019

Johan Raaimakers (Tantra-Atma) verzorgt in de zomer van 2018 weer een tantrische massage weekcursus in Frankrijk op de schitterende locatie van Sadhaka. In die week gaan we je leren en laten we je ervaren wat de kracht van prana is en hoe prana je in verbinden kan brengen met jezelf in contact met een ander. Daarnaast hebben we nog diverse andere aansluitende activiteiten zodat je de week als duurzaam en onvergetelijk zal ervaren.

De tantra massage cursus word gegeven vanuit de visie van het Tibetaans Boeddhisme. De leidraad in een tantra massage in deze visie is altijd de prana. Deze week leren we door verschillende massage technieken hoe we deze prana kunnen opwekken. Er komen aspecten voorbij van een aloude Sweda massage, Vedische massage, kashmir massage, duo yoga en meditatieve massage. Van al deze losse onderdelen maken we uiteindelijk een tantrische massage sessie. De cursus brengt je buiten de technieken en kennis ook inzichten in jezelf omdat door het doen en voelen tijdens het geven en ontvangen ook persoonlijke processen in gang kunnen worden gebracht…. Dat is ook de kracht van prana.

Voor wie is het bedoeld                                                                                                                  

De Tibetaanse massage cursus is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. De ervaring heeft geleerd dat de lessen een duurzame uitwerking hebben en als zeer waardevol worden ervaren door iedereen. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. De Tibetaanse tantra leert je daarin de gelijkwaardigheid tot de ander met de vraag hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet. Allemaal vragen en onderwerpen die in een veilige setting aan bod kunnen komen tijdens een tantrische massage of massage les. Door de internationale belangstelling zal de voertaal in de cursusweek Engels en Nederlands zijn.

Sadhaka

Ervaren

Over de inhoud en de uitwerking van een tantrische massage of lessen kan ik veel vertellen maar beter is om het zelf te gaan ervaren. Heel belangrijk in deze cursus zijn de vier pijlers waar de visie op rust te weten: 1) vertrouwen 2) overgave 3) gelijkwaardigheid 4) doelloosheid. Deze vier pijlers zullen stevig staan op een bed van prana (levensenergie) waar het binnen de Tibetaanse tantra allemaal om draait. Als prana als hoogste energie aanwezig is in ons lichaam zal deze ook leidend zijn en omdat prana een neutrale energie is kunnen we dat ook als dusdanig ervaren. De massage lessen hebben een duurzame uitwerking op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en brengen de nodige rust en balans om alles wat we doen bewuster te ervaren.

De les inhoud

tantra massage

De lessen in de cursus “Prana & Verbinding” zullen verdeeld worden over 5.5 dagen ochtend en middag en zullen opbouwend zijn tot aan het geven van een complete sessie. We leren wat prana is, hoe we het opwekken, hoe het voelt en waarom prana zo belangrijk is. Dit doen we in tweetallen waarbij je steeds wisselt met je partner tussen ontvangen en geven. We doen de massage en de technieken stap voor stap voor, daarna ga je zelf aan de slag waarbij je steeds begeleid wordt en mee kunt kijken. Buiten de praktische lessen zullen we ook andere onderdelen aanbieden zodat we niet verdrinken in alle informatie. Dans, yoga, en meditatie onderdelen vormen in deze cursus een welkomen belangrijke afwisseling in het aanbod en brengt ons meer bewustzijn die nodig is voor een diepere ervaring. Bij tantra massage zijn zowel de gever als de ontvanger beiden naakt, dit is een vrij normale gang van zaken binnen de tantra massages. Het is echter geen vereisten en ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar grenzen en om respectvol te zijn naar de grenzen van een ander. Als naakt zijn voor jou een no go is is het wellicht beter om eerst deze angst te overwinnen.

Voorlopig programma

Alle dagen beginnen we om 10.00 uur tot pl.min. 12.30 uur, namiddag beginnen we weer om 15.00 uur en stoppen om 18.00 uur. Elke ochtend is er de zonnegroet voor het ontbijt waar je optioneel aan deel kan nemen. Elke avond is er een divers avond programma verzorgt door Sadhaka met o.a. sauna. Woensdag middag is een vrije middag. Voorafgaand van elke les zal er in de meeste gevallen een actieve of passieve meditatie, dans of yoga oefening zijn.

Sadhaka vakanties

Zondag: aankomst dag, settelen, diner, introductie en informatie, het Sadhaka namenspel en lekker chillen.

Maandag: voorstellen aan de groep en de start van de achterzijde van het lichaam, de massage technieken van de boven rug. Namiddag komt ook de onderrug aan bod.

Dinsdag: Herhaling van de vorige dag plus uitbereiding van de technieken, ook komt deze dag het mengen van de energie aan bod. De middag zal in het teken staan van het mengen van de energie en het vervolg daarop.

Woensdag: We beginnen deze ochtend met de voorkant, borst, hoofd, buik, bekken en benen. We leren verschillende posities en mogelijkheden die betrekking hebben op de voorzijde. Ook de middag zal in het teken staan van de voorkant waarbij we jullie diverse mogelijkheden en technieken aanreiken.

Donderdag: deze ochtend zullen we 5 ritmes dansen om energie op te wekken om daarna om en om de 5 elementen massage te ervaren en te geven. De middag zijn we vrij en is er tijd om de omgeving te verkennen, te zonnen of te zwemmen.

Vrijdag: De ochtend beginnen we met herhaling om de prana op te wekken met tot nu toe alle geleerde technieken. Plus enkele nieuwe posities en technieken om de ontvanger te draaien. We beginnen ook deze ochtend met de mogelijkheden voor duo yoga. Ook de middag zal in het teken staan van duo yoga technieken en posities zowel aan de achterzijde als voorzijde, benen en armen.

Zaterdag: op de vrijdag zullen we alle onduidelijkheden en moeilijkere posities herhalen zodat we kunnen gaan werken aan een complete sessie die we in de middag dan gaan doen. We gaan proberen om de vrijdag middag een complete massage sessie te geven en te ontvangen van minimaal 1 tot 1.5 uur.

Zondag: deze ochtend zal in het teken staan van afscheid en vertrek.

Bekwaamheid,

De cursus die je volgt gaat niet gepaard met certificaten en of diploma’s van bekwaamheid. In het oude Oosten of in het Westen zitten wat verschillen in de vormen van lessen en zeker al als het gaat om spirituele lessen. Een diploma of certificaat suggereert iets en het kan iets suggereren wat diep van binnen nog niet begrepen wordt. Als het diep van binnen wel begrepen is begrijpen we ook dat een diploma of certificaat fictie is. Belangrijker in spirituele groei is kennis, ervaring en intuïtie en dit in gelijke mate, als een driehoek waarvan de vlakken een gelijke afmeting hebben. Met een overdosis aan boeken kennis of door elke week naar satsang’s te gaan of theoretische lessen te volgen kom je er niet. Door alleen maar massage technieken te leren, of 2 keer in de week yoga of meditatie te beoefenen kom je er ook niet. En door alleen maar op je intuïtie af te gaan loop je op den duur ook vast. Alle 3 zijn wel heel belangrijk maar dan ook in gelijke maten zodat kennis, ervaring/oefening en intuïtie elkaar juist versterken tot een helder weten. En dat is juist wat we gaan doen; elkaar versterken en ondersteunen in het mooie pad van tantra.

Deelname,  

Wil jij/jullie graag deelnemen dan ben je van harte welkom. Je kan je aanmelden als stel of gelegenheid koppel of individueel inschrijven hierbij kan je ook kiezen om met 1 en dezelfde partner de week te doen of om wellicht eens te veranderen van (oefen) partner. Bij individuele inschrijving kunnen we per dag kijken met wie je samenwerkt. We streven naar een gelijke balans van vrouw en man. Matrasjes en overtrekken zijn aanwezig op de mooie sfeervolle zolder van de Sadhaka barn. Wat je mee moet nemen is voldoende van je favoriete massage olie in een handig klein flesje, grote en kleine handdoeken en fleece of andere dekentjes. Bij de cursus zit ook een digitaal cursusboek wat je vooraf thuis al krijgt toegestuurd. Ben je enthousiast geworden en wil je je nu alvast inlezen in de visie en voordelen van het Tibetaans Boeddhisme en de massage kan je via mijn website www.tantra-atma.nl het gratis e-boek downloaden “wat tantra voor mij kan betekenen”. Tot ziens in de zomer in het mooie Frankrijk

Naast de cursusweek Tibetaanse tantra massage zal er dit jaar ook een cursusweek tantra & shibari worden gegeven. Johan Raaimakers Tantra-Atma en Silvia Elisa Natural-Bliss verzorgen deze unieke combinatie van tantra & Shibari. In dagworkshops in Nederland bhebben vele al de mooie uitwerking gezien van de combinatie tantra & shibari. Binden en gebonden worden vanuit een tantrische visie geleid door de prana energie is een unieke zoektocht naar overgave en vertrouwen. Voor meer informatie achter de visie en de weekcursus in Frankrijk van tantra & shibari klik hier

Sadaka vakanties

Prijzen, boeken voor 1 maart 2019 is 25 euro kotrting

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 785
4 persoons kamer (familiekamer): € 795
3 persoons kamer (familiekamer): € 840
2 persoons kamer (stellen): € 900
1 persoons kamer: € 1000
Eigen tent: € 795
Eigen caravan / camper: € 820
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 840
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 890

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

De locatie

informatie Sadhaka Frankrijk

Inschrijven kan hier

 

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

johan@tantra-atma.nl

Sadhaka vakanties

About Johan Raaimakers