Blog

“The Beauty of Age” Valentijn editie 2022

11-12-13 februari 2022 workshop weekend ‘The Beauty of  Age” Valentijn editie met Johan Raaimakers (Tantra-Atma) en Monique Schepers (Zijnscentrum). Een Tantrische Valentijn ervaring voor koppels of gelegenheid koppels 50 plus ”The beauty off age”.

Waarom hebben we onze kwaliteiten samengebracht om dit weekend te verzorgen voor ‘jonge -ouderen’? Allereerst behoren we zelf tot deze categorie en de nodige zelfreflectie leert dat deze levensfase een transitie is die op vele terreinen van ons leven wat om aandacht vraagt. In een prestatie gedreven maatschappij is er niet altijd tijd, ruimte en wijsheid om de veranderingen in een mensenleven de juiste aandacht te geven. Wij willen in dit weekend die tijd aandacht en ruimte garanderen! De focus niet te leggen op wat we kwijtraken met ouder worden maar de aandacht te leggen op wat ons vervult en onze innerlijke rijkdom tot een speels wasdom te laten komen.

Leeftijd, rijpheid, levenservaring heeft een bijzondere schoonheid, niet beter dan de jeugdigheid, maar anders. Ouder worden gaat gepaard met veranderingen, fysiek, emotioneel, mentaal en toenemende verlieservaringen. Verlies van dierbaren, ouders, relaties die stranden, 1 op de drie scheidingen vind plaats in een leeftijd tussen 45 en 55. Kinderen die de deur uit gaan. De wereld draait door in haar eigen tempo en je ziet je vermogen alles bij te benen vervagen, je lichaam verandert, je energie, aandacht en behoeftes.

Voor vrouwen is dit een ander proces dan voor mannen. We hebben niet geleerd liefdevol begrip te hebben voor die processen van verandering bij onszelf en elkaar. Onze ziel blijft immers eeuwig jong en onze cultuur zegt dat we niet moeten zeuren maar doorgaan. Masseer jij graag met iemand van je eigen sekse ben je meer dan welkom, belangrijk dan is met een eigen (gelegenheid) partner te komen.

Valentijn editie

Veel geven we nog niet prijs maar we hebben prachtige ideeën in petto voor jullie. Of je nu een lange relatie hebt en deze wil herontdekken, of een prille relatie hebt die je wil laten ontvlammen of dat je wil komen met een gelegenheidspartner, dit weekend bied je een mogelijkheid om allereerst liefdevol je eigen-waardigheid te ervaren, je eigen-wijsheid, schoonheid, maar ook je grenzen en je authentieke JA te her-ontdekken. Met daarin de behoefte aan meer diepgang, kwaliteit, verstilling, vuur, authentiek ZIJN volle aandacht krijgt. Je bent de illusie van het leven voorbij. Nu is de vraag NU….. wat wil je hart ECHT!

In dit weekend willen Johan Raaimakers en Monique Schepers ieder vanuit hun eigen kwaliteiten en achtergrond en ervaring je meenemen in een reis die leid naar verbinding, vertrouwen, geven en ontvangen en bovenal de schoonheid ervaren van wat en wie je bent. Het weekend is een speels cadeau aan jezelf en elkaar waarin contact, nieuwsgierigheid, ontdekken, herbronnen en aanraking vanuit de Tibetaanse tantra centraal staan. Daarin ontmoet je de ander, je maatje, je lover en vooral jezelf. Alles in een veilige en verzorgde setting die we met elkaar creëren.

De inhoud van het weekend

Johan zal vooral de massage en contact onderdelen op zich nemen. Massage, huidcontact en intimiteit zijn één van onze levensbehoefte vanaf de geboorte. Deze behoeften blijven maar veranderen met onze leeftijd. Ons jachtinstinct veranderd naarmate we ouder worden en kwaliteit gaat boven kwantiteit. Verbinding en contact vanuit ons hart word steeds belangrijker en Tantrische oefeningen kunnen dat bevorderen of transformeren. In dit weekend zullen massage thema’s voorbij komen als de 5 elementen en Kama-Marma Moon Point massage. Maar er zal ook een uitdaging liggen om jullie ervaring te verbreden in leading en surrender met Shibari. Vastbinden en vastgebonden worden geeft een perfecte inzicht en verdieping in je relatie en in je persoonlijkheid. Laat je hierdoor niet afschrikken want wij creëren voor jullie een veilige ruimte om dit te gaan ontdekken en niets moet. Meer massage info van Johan vind je hier en meer over de Shibari visie lees je hier.

Monique Zal vanuit haar jarenlange ervaring met therapeutisch lichaamswerk vanuit diverse stromingen en meditatie garant staan voor de ontmoeting met onszelf, elkaar en de universele kracht die ons buiten tijd en ruimte verbind. Middels speelse zelfreflectie en nieuwsgierigheid herbronnen we met ons innerlijk kind, voorbij de conditioneringen en levens-ervaringen die ons gekleurd hebben. Het is een weekend dat staat voor her-ontdekken, verwondering en plezier ervaren in de wijsheid die ons siert. Het is dus geen therapeutisch proces, maar wat niet wil zeggen dat we niet tot inzichten komen die van diepe waarde kunnen zijn om onze wijsheid en leeftijd te volle te beleven. Qua inhoud  kunnen we niet alles verklappen dat geeft ons wat ruimte om het proces het proces te laten. En te kijken wat waar nodig is naast de massages. Maar bij deze een inzicht van onderdelen die ik ga begeleiden:

– Man / vrouw energie, energetisch orgasme, adem oefening als koppel  – Hung Sau meditatie waarbij je via de adem werkt met de Ida en Pingala energie (warm/koud) meditatie om de kundalini energie en prana aan te wakkeren.  -Werken met de energie van de elementen (aarde-water-vuur-lucht- ether) dit in beweging aan de hand van de sterrenbeelden.

Grofweg is dit ons programma (er word nog aan gewerkt)

Vrijdag avond 11 februari
17.00/18.00 aankomst en settelen
19.00 soep salade en brood
20.00 aanvang en speelse kennismaking ‘intro ‘beauty of age’
21.00 massage ..aankomen in lijf, hart en ziel ……
zaterdag 12 februari
8.00 mindfull wake up soft yoga
9.15 ontbijt
10.30 ochtend programma beauty of age focus op kwaliteiten en wijsheid van ouder zijn , contact oefeningen. kwaliteit versus kwantiteit, man versus vrouw
13.00 lunch..
15.00 vrouwen en mannen apart, focus op de kracht en Dillema’s van de leeftijd van dat moment. Wat neemt je leeftijd mee en hoe wil je dat in de relatie tot een ander.
18.00 diner….
20.00 samen komen focus op verbinding en VRIJ ZIJN….vrijheid van het ouder zijn….
zondag 13 februari
8.00 speciale Valentijn wake up met ontbijt en duo yoga oefeningen
10.30 massage ont-moeten in zijn …aanraken en geraakt worden
13.00 lunch
14.30 het nu samenvatten en meenemen wat geleefd wil worden
16.30 afronding….inpakken
maandag 14 februari
Dan is het echt Valentijnsdag waarvoor jullie de verbinding en basis al hebben gelegd in het weekend ervoor…..

Inschrijven/aanmelden

We stellen de leeftijdgrens van 50 maar als je een jonger partner hebt is dit geen probleem zolang jullie opgetelde leeftijd 100 is. Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Als koppel graag elk een formulier invullen en aangeven dat je als koppel komt met……. Laat je niet afschrikken door dit formulier want met de juiste gegevens kunnen we voor iedereen de juiste ondersteuning bieden. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111. Inschrijven kan hier en na het invullen van het formulier en het beantwoorden van de vragen ontvang je een bevestiging/aanbetaling mail retour en na de aanbetaling is jou/jullie plekje verzekerd van deelname.

De accommodatie en kosten

Prijs: 650 euro per koppel all in, dus inclusief 2 overnachtingen in een 2 persoons kamer, cursusgeld, vegetarische maaltijden, thee en fruit. Van 11 tot 13 februari 2021, welkom tussen 17 en 18 uur vrijdag 11 februari, 19 uur is er soep, brood en salade en om 20 uur beginnen we tot zondag 13 februari 16.30 uur (17 uur vertrek)

Locatie: Meeuwenveen Accommodaties Meeuwenveenweg 1-3 7971 PK  Havelte gebouw 0+1  https://www.meeuwenveen.nl/

De cursusleiding

Johan Raaimakerswww.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

Monique Schepers www.zijnscentrum.nl

Mijn droom om ooit op een boerderij een centrum voor persoonlijke ontwikkeling te mogen starten werd geboren tijdens een Vipassana-retraite in Thailand. In 1996 besloot ik mijn loopbaan te onderbreken om een jaar lang low budget door Azië te reizen. Deze reis bood mij een leerzame blik in andere culturen en gewoonten en gaf mij unieke ervaringen die tot de dag van vandaag nog steeds richting bepalend zijn voor wat ik doe. In de eerste 10 jaar na deze reis leek niets in mijn leven erop te wijzen dat die droom werkelijkheid zou worden, integendeel. Ondanks mijn brede interesse in diverse zienswijzen op het leven, de mens en spiritueel georiënteerde invalshoeken ben ik heel aards en bezit een gezonde dosis nuchterheid en relativeringsvermogen waarbij humor voor mij een belangrijk instrument is. Als ik mensen kan inspireren word ik blij. Als kind bracht ik veel tijd door met dieren en in de natuur, buiten zijn is geen wens, het is mijn aard. Ik gebruik in mijn werk dan ook veelvuldig  ‘buiten Zijn’ en liefst op ‘buiten-gewone wijze’. Dat houd in dat mijn werkterrein enorm groot en varrierend is, het bos, ons weiland, de paardenbak, de boomhut, de yurt, of gewoon onze prachtige koestal waar we een geweldig mooie werkplek hebben gecreëerd om te Zijn, te leren, te bewegen en te ervaren. Zowel in mijn professionele als persoonlijke leven heb ik geleerd dat er geen enkele therapeut, therapie, coach, leraar, methodiek, ritueel of overtuiging bestaat die een sluitend antwoord kan bieden. Voor mij is het leven dus niet te vangen in 7 stappen naar geluk. Het is een voortdurend onderweg zijn, waarbij je de mogelijkheid hebt je te spiegelen aan mensen, dieren de natuur die je ontmoet en de innerlijke ervaringen die je beleeft. Als therapeut en coach faciliteer ik een gelegenheid waarin je je eigen antwoorden mag vinden, waarbij zowel liefdevolle erkenning als confrontatie een weg is naar inzicht. Leren, erkennen, voelen, waarnemen en accepteren is een weg waar veel moed en uithoudingsvermogen voor nodig is. Ik heb diep respect voor iedereen die moeite doet in zijn eigen ont-wikkeling te investeren.

 

Wij kijken er naar uit om jou/jullie te ontmoeten op ons weekend “The Beauty of Age Valentijn editie”

Johan Raaimakers

Monique Schepers

About Johan Raaimakers