Blog

The Art Of Intimacy retreat 2021

“THE ART OF INTIMACY” is een transformerende retreat van twee weekenden gegeven op 8-9 mei en 5-6 juni 2021. Tijdens deze retreat geef jij je transformatieproces een krachtige boost om in diepere relatie te komen met jezelf, je (toekomstige) geliefde en dierbaren om de zin van jouw bestaan te verdiepen, je maskers af te leggen en te genieten van de seksuele levensenergie die gaat stromen. Het innerlijk huwelijk, je man/vrouw energie, wordt gevoed: HIEROS GAMOS.

In de “THE ART OF INTIMACY” weekenden nemen Rixt en Johan je mee op reis naar je dieper liggende kern. Waarden als Integriteit, betrouwbaarheid en veiligheid staan hoog in het vaandel voor ons. Jij bepaalt waar voor jou de grenzen liggen, en deze worden gerespecteerd. Deze tantrische transformatie en bewustwordingsreis, brengt je naar nieuwe gebieden in jezelf met meer juiciness in je intieme leven. De retreat kan je individueel doen of met een (gelegenheids-) partner en is geschikt voor alle genders en relatievormen. We kunnen je, na overleg koppelen aan een gelegenheidspartner wanneer je dat zou willen.

Prijs: 595 euro per persoon incl. thee, fruit en lunch en incl. gebruik van sauna (op zaterdag of zondag) en/of douches.

WAT GA JE ERVAREN?
● Compassievol bewustzijns-, lichaamswerk, massages o.a. prana flow, 5 elementen, inner flow, kama Marma en Moon Point massage.
● Systemisch werk om de verborgen dynamieken achter jouw manier van relateren bewust te worden en, indien de tijd rijp is, te helen.
● Je gaat de dynamiek ervaren hoe het ouderlijk systeem, waar je uit voortkomt, zijn invloed doet gelden en je gaat je hiervan deels bevrijden.
● Innerlijke vrouw/man dynamiek en energetisch lichaamswerk.
● Hoe zit het met jouw uitreiking, je toestemming, je grens en ‘grasping” rondom aanraking: “wheel of consent”
● Schaduwwerk: “the art of the black and destructive side of you”.
● Meditaties om volledig in het ‘hier en nu’ en bij jezelf in ontspanning te komen.
● Werken met de universele archetypen, voice dialogue.
● Innerlijk kind, innerlijke criticus, je authentieke zelf, de volwassen waarnemer in beeld.
● Energetic practice: volledig Ja zeggen tegen alles in je leven, ook de negativiteit.
● Het volop gebruiken van seksuele energie, om jouw leven voluit te gaan leven en vanuit oordeelloosheid te genieten
● Ontwikkelen van innerlijk leiderschap in je intimiteit.

“THE ART OF INTIMACY” ● Become more sustainable in relation to yourself and therefore also in relation to your loved ones

Hoe zijn de weekenden ingedeeld:
● Zaterdagen: innerlijk en verdiepend transformatie werk.

Rixt Strikwerda, oprichtster van theartofyou.nl , begeleidt de zaterdagen. Sinds 18 jaar begeleid zij mensen naar meer bewustzijn, meer verdieping en naar innerlijk leiderschap. Haar passie is om jou te zien, te erkennen in alle lagen van jouw bewustzijn en vanuit verschillende dimensies waaronder ook jouw schaduwzijde. Hierdoor kom je in jouw eigen transformatieproces om vervolgens je leven volledig te (gaan) leven.

Rixt is opgeleid als lichaamsgericht kunstzinnig therapeut, familieopsteller en transformatie coach. Zij traint en ontwikkelt haarzelf continue. Haar professie is om verder gestalte te geven aan lichaamswerk, innerlijk kind werk, karakterstructuren, vrouw/man werk, meditatie, yoga-nidra, therapeutic work, tantra, boeddhisme, de archetypen en kunst expressie. Het is haar passie om alle onbewuste dynamieken in jou en in jouw bewustzijn te brengen waardoor innerlijke groei en heling mogelijk wordt. Mede hierdoor kan je je innerlijk leiderschap op alle levensgebieden verder uit-ontwikkelen. In deze prachtige retreat geeft Rixt samen met Johan jou de mogelijkheid jezelf te verdiepen, te verzachten en te bekrachtigen in wie jij totaal bent. Je sensuele zelf te ontmoeten en om bewuster te worden in en met jezelf. Contact (te gaan) maken met de ander vanuit je authentieke kern.

Programma voor de zaterdagen verzorgt door Rixt

Tijdens de zaterdagen wordt je, vanuit stilte, meegenomen naar een sterkere verbinding met jezelf. De mogelijkheid wordt je gegeven om vanuit echtheid en kracht je te verbinden met de ander. Thuis komen in jezelf door ademwerk, meditatie en yoga midra. Naar binnen keren door diepere meditatie. Het startpunt in contact ben jezelf. Eye gazing: Thuis komen in jezelf met de ander tegenover je. Wat gebeurd er wanneer je in de spiegel kijkt van de ander. Wie ben je dan, waar blijf je dan? Verlies je jezelf? Ga je de ander redden?, kom je in gevecht?, kan je in liefde bij jezelf blijven bij wat er zich allemaal afspeelt?

Hieros Gamos: Hoe staat het met het innerlijk huwelijk met de goddelijke vrouw of de goddelijke man in jou. Krijgen ze de ruimte en de expressie die het nodig heeft? We gaan op onderzoek naar jouw animus en anima dynamiek door middel van tantrische dans en beweging.

• Wanneer je volop je vrouwelijke expressie wilt belichamen, dan is het nodig om de kracht van je innerlijke man te sterken; wanneer je volop je mannelijke expressie wilt belichamen dan is het nodig om de kracht van je innerlijke vrouw te sterken. Je gaat naar beide op onderzoek en ontdekking.

• Innerlijk-kind transformatiewerk: Er bestaat niet zoiets als “perfecte ouders”. Vele ouders zijn verre van perfect. De ervaring van ‘je niet gezien en gehoord voelen’ komt veel voor. Het gekwetste kind-deel ontstaat op deze wijze. Deze kwetsbaarheid draag je bij je en het kan zijn dat, wanneer je deze onbewust hebt, je het innerlijk kind in de schoot legt van je partner. Verstopt in de kelder van je ziel of opgejaagd voelen omdat het zich moet bewijzen om vooralsnog de erkenning te krijgen die het nooit eerder heeft gehad. Tijdens deze retreat kom je bij dit gemis en geef je daar expressie aan.

• Daarna kom je bij je diepe verlangen om gezien te worden. Je geeft expressie aan jouw vraag in wat je nodig hebt. Je laat je horen en zien en breekt met oude patronen, waaronder je verdedigingsmechanisme. Je opent je hart naar jezelf en daarmee ook naar de ander. Deze nieuwe ervaringen geven je nieuwe tools om de volgende stappen te zetten in je leven met de mensen om je heen. Je verbindt je terug met je innerlijke wijze en pure kind. Puur en onbeschadigd vanuit het begin, je hart.

• intimiteit ontwikkelen: intimiteit is zoveel meer dan seksualiteit. Het loslaten van je masker, jezelf compleet laten zien. “Getting naked is the new sexy” maar dan anders: met kleren aan en een open ziel. Het gaat over echtheid en eerlijkheid. We leerden voorheen weg te blijven van gevoelens. Ga je mee ‘terug leren’ en je grenzen echt ervaren en expressie te geven aan jouw nee? of juist een volle ja en dat volledig in contact durven brengen!. Durf je precies te communiceren hoe het werkelijk voor je voelt in het moment, no matter what?

• Intimiteit is de basis voor gelukkig en liefdevol leven: zonder intimiteit worden mensen depressief, vervreemden ze van hun gezonde levenslustige energie, hersenfuncties gaan achteruit en de levensverwachting verlaagd. Gebrek aan liefde brengt ook angst en hechtingsproblemen met zich mee. Hoe creëer je een leven waarin je die intimiteit kunt ontvangen en geven die jij wilt. Echt contact, knuffelen, masseren en intiem zijn bevorderd het positiviteits hormoon oxytocine en nog meer mooie stoffen in je lichaam en het zorgt ervoor dat je je geliefd, gewaardeerd en gezien voelt door je naasten.

• Vanuit de Wheel of Consent kun je ontdekken of je werkelijk geeft, of dat je tegelijkertijd ook neemt. En als je wilt nemen, durf je hier dan ook voluit voor te gaan. Kan je ook voluit ontvangen?

• Energetic body work vanuit je je bekkenbodem en lichaam een volledige ja zeggen tegen het leven!

“THE ART OF INTIMACY” ● Dive into your unconsciousness and heal yourself to get more and more intimate with your own being.

● Zondagen: tantrische massage methoden

De zondagen worden verzorgd door Johan Raaimakers Tantra-Atma. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. In deze prachtige retreat geeft Johan samen met Rixt jou de mogelijkheid jezelf te verdiepen, te verzachten en te bekrachtigen in wie jij totaal bent. Je sensuele zelf te ontmoeten en om bewuster te worden in en met jezelf. Contact (te gaan) maken met de ander vanuit je authentieke kern.

Programma voor de zondagen verzorgt door Johan
Wat gaan we zoal doen? Vooral masseren waarover hier wat voorbeelden met uitleg.

– prana flow massage, prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.

– 5 elementen massage, op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.

– MoonPoint / KamaMarma massage, Kama Marmas zijn de erogene zones. Deze punten, verbonden met de chakra’s en sub-chakra’s, worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Het gehele lichaam wordt zo omgetoverd tot één grote erogene zone.

– Kashmir massage, een  massage beleving van liefdevolle aanraking en koestering, op reis naar ieder plekje van je lichaam, waar je langzaam en teder, zacht, subtiel en gevoelig maar met volledige aandacht aangeraakt wordt. De Kashmir massage is een meditatieve, holistische, energetisch intuïtieve massage, helend voor lichaam en geest.

– Inner flow massage, een massage om contract te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

Dit is maar een greep van het aanbod! In het moment, invoelend op de groep, het niveau en behoeften en onderwerpen die aangeraakt worden worden cursusonderdelen toegevoegd, te denken aan 4 of 6 handen massage, geblinddoekt masseren, dans, meditatie, yoga enz. kortom alles wat onze geest en ziel tot balans zal brengen.

“THE ART OF INTIMACY” ● The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you were going away tomorrow, far far away, and you wanted to remember the feel of my body, the texture of my skin, the hills and valleys that make up the landscape of who I am…

Praktisch

Datum: zat. 8 en zon. 9 mei en zat. 5 en zon. 6 juni 2021 inloop 09.30 uur start om 10.00 uur einde 17.00 uur met sauna op zondag tot 19.00 uur.

Locatie: “Hart & Hoofdplaats ”Op’t Hoff” Villenbraken 10a Nijnsel NB. Op’t Hoff is een locatie gelegen in het buitengebied van st-Oedenrode in het kerkdorpje Nijnsel, Op’Hoff word beheerd met hart en ziel door Jos & Eric. Een prachtige ruimte met eet en werkruimte met vloerverwarming, sauna, douches en een zwemvijver. Het is voor ieder een verademing om “Op’t Hoff” te mogen werken. (geen website beschikbaar)

Prijs: 595 euro per persoon incl. thee, fruit en lunch en incl. gebruik van sauna (op zaterdag of zondag) en/of douches.

Inschrijven/aanmelden

Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Laat je niet afschrikken door dit formulier want met de juiste gegevens kunnen we voor iedereen de juiste ondersteuning bieden. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111. Inschrijven kan hier en na het invullen van het formulier en het beantwoorden van de vragen ontvang je een bevestiging/aanbetaling mail retour en na de aanbetaling is jou/jullie plekje verzekerd van deelname.

“THE ART OF INTIMACY” ● Get the good tantric massage techniques to make time and space for your own temple nights with your beloved one in the future.

Nog een paar reden om deel te nemen aan ons transformerende retreat…..

Ben jij niet volledig aanwezig in contact met dierbaren?
Vind je het moeilijk om voluit je eigen ruimte en behoefte te delen en te vragen wat jij nodig hebt?
Heb je soms moeite om aangeraakt te worden?
Zeg je te gauw ja?
Geef je jezelf weg?
Ga je te gauw over grenzen heen?
Lukt het je niet om voluit je mannelijke/vrouwelijke energie te leven?

Na deze intense processen en het openen van je hart naar jezelf en anderen neemt Johan je de zondagen mee op reis in de wereld van de tantrische massage technieken. Met deze grote rijkdom aan technieken en de juiste doelloze gelijkwaardige intentie neemt Johan je mee om je relatie en intimiteit de ruimte te geven die nodig is om volledig te ontspannen en te verbinden. Alle zondagen verdiep je je in de prachtige tantrische massage methodes. Zo kun je trouw worden aan waar jij behoefte aan hebt en je verbinden met de ander zoals jij dat wilt in volledige afstemming met jezelf en de ander. Waardoor je je (nog meer) kunt openen en verbinden met een eventuele (toekomstige-) partner.

Ja ik schrijf me in !!

“THE ART OF INTIMACY” ● “Laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel. Het leven kent geen onmogelijkheden en er is altijd hulp uit de andere wereld waar je op kunt rekenen, mits je motieven maar zuiver en oprecht zijn”

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers

Rixt Strikwerda

“THE ART OF INTIMACY” ● Become more sustainable in relation to yourself and therefore also in relation to your loved ones

About Johan Raaimakers