Blog

The Art Of Intimacy retreat 2021

Een  tantra retreat met transformatie werk en massages.

VOL 12-13-14 november 2021 Havelte https://www.meeuwenveen.nl/

Nieuwe datum 2022 van 11 tot 13 maart in Havelte https://www.meeuwenveen.nl/

Deze verdiepende retreat geeft jouw transformatieproces een krachtige boost om een diepere relatie aan te gaan met jezelf, je (toekomstige) geliefde, dierbaren. Je gaat gebruik maken van de krachtige kundalini en prana energie, je doet innerlijk werk en gaat genieten van de seksuele levensenergie die volop gaat stromen in jou en samen met je partner. Door je innerlijke vrouwelijke en mannelijke energie in balans uit te dagen om meer in balans te komen ontwikkel je je volle potentieel.

In de “THE ART OF INTIMACY” nemen Rixt en Johan je mee op reis, naar diepere lagen in je onderbewustzijn. Samen met een krachtige boost aan (seksuele-) levensenergie vanuit de traditionele tantrische technieken. Ontdek je zoveel meer diepgang en juiciness in je leven om je intieme relaties mee vorm te geven. De retreat kan je individueel doen, samen met je partner of met een gelegenheidspartner en is geschikt voor alle genders en relatievormen. Wij kunnen je, na overleg, koppelen aan een gelegenheidspartner wanneer je dat graag wilt.

Volgend weekend 11-12-13 maart 2022 Havelte: € 395,- per persoon incl. 2 x overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, fruit, lekkers. Welkom vrijdag om 18.00 (20 uur start) tot zondag 17.00 uur

De volgende inspiratiebronnen putten we uit

● Lichaamswerk, dans, spelen, yoga, pranayama, meditatie en shakti shiva bodywork.

● Tantrische technieken, (kundalini) energie activatie. In jezelf en samen met je partner. Het pad van extase in relatie.

● Pranayama oefeningen, circle of light, breathwork

● Tantra massages: Prana flowmassage, 5 elementen massage, inner flow, kama Marma en Moon Point massages.

● Systemisch werk: de verborgen dynamieken achter jouw manier van relateren bewust worden en een stap verder in helen en loslaten.

● Schaduw/lichtwerk

● Toe eigenen van je dierlijke instincten en loslaten van alles wat niet liefde is.

● Universele archetypen belichamen.

● Innerlijk kind, innerlijke criticus, je authentieke zelf, de volwassen waarnemer in beeld.

● Energetic practice: Jaaa zeggen voor alles in je leven; ook jouw negativiteit, weerstand.

● Opwekken van levens/seksuele energie, om jouw leven te gaan leven en vanuit oordeelloosheid en compassievolle liefdeskracht

● Ontwikkelen van innerlijk leiderschap in je leven.

“THE ART OF INTIMACY” Become more sustainable in relation to yourself and therefore also in relation to your loved ones

Drie dagen en twee avonden voluit je hart, lichaam en ziel laten bruisen

● Innerlijk en verdiepend transformatief lichaams- en zielewerk. Rixt Strikwerda is eigenaar van theartofyou.nl Sinds 20 jaar traint zij mensen naar meer bewustzijn, belichaming in hun leven en geeft ze trainingen naar innerlijk leiderschap. Haar passie is man/vrouw werk en om jou te zien, te erkennen in alle lagen van jouw bewustzijn. Vanuit verschillende dimensies waaronder ook je kracht en schaduwzijde. Hierdoor kom je in jouw eigen transformatieproces om vervolgens je leven volledig te leven.

Rixt is opgeleid als vaktherapeut beeldend, familieopsteller en yogadocent i.o.. Haar professie is om jouw leven te verrijken d.m.v. lichaamswerk, transformatie met vrouwelijke en mannelijke energie, meditatie, yoga, tantra, energiewerk, boeddhisme, de archetypen en kunst en expressie. Het is haar passie om alle onbewuste dynamieken in bewustzijn te brengen waardoor jouw innerlijk leiderschap versterkt wordt. Om je levensdoel te vervullen. In deze prachtige retreat geeft Rixt samen met Johan jou de mogelijkheid jezelf te verdiepen, te verzachten en te bekrachtigen en om je sensuele bliss volledig te gaan ervaren.

Tijdens de retreat onder begeleiding van Rixt wordt je, vanuit stilte meegenomen naar de verbinding met jezelf en je partner. En om in bliss thuis te komen in je lichaam door ademwerk, meditatie, yoga, tantra en kundalini oefeningen. Naar binnen keren door diepere meditatie brengt je bij je startpunt: je Ware Zelf. Je afweer en reactief zijn op de wereld smelt en valt in laagjes van je af. Wat gebeurd er wanneer je in contact bent met je geliefde/partner. Wie ben je echt? waar blijf je? Verlies je jezelf? Ga je de ander redden? Kom je in gevecht? Kun je in liefde bij jezelf blijven bij wat er zich allemaal afspeelt vanuit compassie voor de ander?

• Wanneer je volop je vrouwelijke expressie wilt belichamen, dan is het nodig om de kracht van je innerlijke mannelijke energie te sterken; wanneer je volop je mannelijke expressie wilt belichamen dan is het nodig om de kracht van je innerlijke vrouwelijke energie te sterken. Je gaat op onderzoek en volle expressie geven aan beide krachten.

• Innerlijk-kind transformatiewerk: Er bestaat niet zoiets als “perfecte ouders”. Vele ouders zijn verre van perfect. De ervaring van ‘je niet gezien en gehoord voelen’ heeft bijna iedereen. Het gekwetste kind-deel ontstaat op deze wijze. Deze kwetsbaarheid draag je bij je en het kan zijn dat, wanneer je deze onbewust hebt, je het innerlijk kind op de schoot legt van je partner. Verstopt in de kelder van je ziel. Of op(ge)jaagd omdat het zich moet bewijzen om vooralsnog de erkenning te krijgen die het nooit eerder heeft gehad. Tijdens deze retreat kom je bij dit gemis om weer een stukje verder te kunnen helen. En ontdek je de behoefte die daaronder ligt, Je verlangen…

• Daarna kom je bij je diepe verlangen om gezien te worden. Je geeft expressie aan jouw vraag in wat je nodig hebt. Je laat je horen en zien en breekt met oude patronen, waaronder je verdedigingsmechanisme. Je opent je hart naar jezelf en daarmee ook naar de ander. Deze nieuwe ervaringen geven je nieuwe tools om de volgende stappen te zetten in je leven met de mensen om je heen. Je verbindt je terug met je innerlijke wijze en pure kind. Puur en onbeschadigd vanuit het begin, je hart, het centrum van je ziel.

• intimiteit ontwikkelen: intimiteit is zoveel meer dan seksualiteit. Het loslaten van je masker, jezelf compleet laten zien. “getting naked is the new sexy” maar dan anders met misschien je kleren aan en een open ziel in verbinding met jezelf en de ander. Het gaat over echtheid en eerlijkheid. We leerden voorheen weg te blijven van gevoelens. Ga je mee ‘terug leren’ en je grenzen echt ervaren en expressie te geven aan jouw nee? of juist een volle jaaa! en dat volledig in contact durven brengen!. Durf je precies te communiceren hoe het werkelijk voor je voelt in het moment, no matter what?

• Intimiteit is de basis voor een gelukkig, liefdevol leven: zonder intimiteit worden wij mensen depressief, vervreemden we van onze gezonde levenslustige energie, hersenfuncties gaan achteruit en de levensverwachting verlagen. Gebrek aan liefde brengt ook angst en hechtingsproblemen met zich mee. Hoe creëer je een leven waarin je die intimiteit kunt ontvangen en geven vanuit volheid. Echt contact, knuffelen, masseren en intiem zijn bevorderd het positiviteits hormoon oxytocine en nog meer mooie stoffen in je lichaam en het zorgt ervoor dat je je geliefd, gewaardeerd en gezien voelt door je naasten.

• Vanuit de Wheel of Consent kun je ontdekken of je werkelijk geeft, of dat je tegelijkertijd ook neemt. En als je wilt nemen, durf je hier dan ook voluit voor te gaan. Kan je ook voluit ontvangen?

• Energetic body work vanuit je je bekkenbodem en lichaam een volledige ja zeggen tegen het leven!

“THE ART OF INTIMACY” ● Dive into your unconsciousness and heal yourself to get more and more intimate with your own being.

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl neemt jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt.

Een greep uit wat we kunnen gaan doen:

– prana flow massage, prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.

– 5 elementen massage, op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.

– MoonPoint / KamaMarma massage, Kama Marmas zijn de erogene zones. Deze punten, verbonden met de chakra’s en sub-chakra’s, worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Het gehele lichaam wordt zo omgetoverd tot één grote erogene zone.

– Kashmir massage, een massage beleving van liefdevolle aanraking en koestering, op reis naar ieder plekje van je lichaam, waar je langzaam en teder, zacht, subtiel en gevoelig maar met

volledige aandacht aangeraakt wordt. De Kashmir massage is een meditatieve, holistische, energetisch intuïtieve massage, helend voor lichaam en geest.

– Inner flow massage, een massage om contract te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

In deze prachtige sensitieve retreat ontdek je hoe je in “the ultimate flow of your life” komt. Je sensuele zelf te ontmoeten en om bewuster te worden van alles wat er in je hart, lichaam en ziel leeft. We stemmen af op de individuele- en groepsdynamiek, niveau, behoeftes en onderwerpen die aangeraakt worden, voor de te kiezen methodes, oefeningen en massages.

“THE ART OF INTIMACY” ● The giver asked: How would you like me to touch you? The receiver answered: I would like you to touch me as if you were going away tomorrow, far far away, and you wanted to remember the feel of my body, the texture of my skin, the hills and valleys that make up the landscape of who I am…

Praktisch

12-13-14 november 2021 Meeuwenveen Havelte https://www.meeuwenveen.nl/: € 395,- per persoon incl. 2 x overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, fruit, lekkers. Van vrijdag 13.00 (14 uur start) tot zondag 17.00 uur.

11-12-13 maart 2022 Meeuwenveen Havelte https://www.meeuwenveen.nl/: € 395,- per persoon incl. 2 x overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, fruit, lekkers. Van vrijdag 18.00 (20 uur start) tot zondag 17.00 uur.

 

Inschrijven/aanmelden

Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111. Inschrijven kan hier en na het invullen van het formulier en het beantwoorden van de vragen ontvang je een bevestigings/aanbetalings mail retour en na de aanbetaling is jou/jullie plekje gereserveerd en ben je verzekerd van deelname.

“THE ART OF INTIMACY” ● Get the good tantric massage techniques to make time and space for your own temple nights with your beloved one in the future.

Nog een paar reden om deel te nemen aan ons transformerende retreat…..

Ben jij niet volledig aanwezig in contact met dierbaren? …..Vind je het moeilijk om voluit je eigen ruimte en behoefte te delen en te vragen wat jij nodig hebt? …..Heb je soms moeite om aangeraakt te worden?….. Zeg je te gauw ja of geef je jezelf weg? …..Ga je vlot over grenzen heen? …..Vind je het lastig om je in te leven in de gevoelens van de ander? …..Lukt het je om in je midden te blijven, wanneer de ander stormachtig expressie geeft aan emoties? …..Lukt het je, om voluit je mannelijke/vrouwelijke energie te leven? …..Verlang je naar meer tinteling en sprankeling in je lijf en liefdesleven? …..Wil je je relatie verdiepen en nog meer onvoorwaardelijke liefde leven? …..Wil je kwetsbaar durven zijn en weet je nog niet hoe? …..Wil je je meer verdiepen krachtige mooie tantrische technieken? …..Wil je weten hoe je orgasmic bliss kunt ervaren? …..Wil je rust vinden in de dagelijkse chaos?….. Wil je meer vrijheid ervaren? Schrijf je dan meteen in!

Ja ik schrijf me in…

“THE ART OF INTIMACY” ● “Laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel. Het leven kent geen onmogelijkheden en er is altijd hulp uit de andere wereld waar je op kunt rekenen, mits je motieven maar zuiver en oprecht zijn”

Najaar 2021: 12-13-14 november in Havelte is de volgende The Art of Intimacy retreat € 395,-. Je kunt je voor beide retreats opgeven om je proces verder te gaan verdiepen. Jouw investering voor The Art of Intimacy voor- en najaars retreat samen is € 770,-

reviews:

-De retreat met Rixt en Johan was een mooie kickstart voor onze relatie. Meestal doe je dit soort dingen om je relatie een oppepper te geven, of om zelf een stap in je ontwikkeling te zetten. In ons geval waren er niet echt problemen of blokkades waar we aan wilden werken, we wilden vooral veel plezier hebben samen, en elkaar beter leren kennen. En dat is zeker gelukt! Het was leuk. En toch, er kwamen ook wel een paar overtuigingen naar boven waar we aan kunnen werken. Er is altijd nóg meer vrijheid te ontdekken, en nóg ruimer te leven! Dankjewel, Rixt en Johan voor de veilige omgeving, en jullie prikkelende aanwezigheid.

MvP

-In een prachtig landelijke omgeving heb ik mijn eerste Tantra retreat bij Rixt en Johan mogen ervaren. En wat een fantastische ervaring om op terug te kijken. Ik voelde me welkom in de omgeving van allemaal mooie mensen, waar we werkten aan ons eigen tantrische pad. Van ervaren tantrika’s tot beginners zoals ik. De begeleiding door Rixt en Johan en was liefdevol, inspirerend en vakkundig. Ik voelde me als in een warm bad, waar ik veilig aan mijn eigen thema’s kon werken. Af en toe moest ik uit mijn comfortzone komen, maar dat was onderdeel van mijn reis. Ik heb geleerd om bewuster mijn energie te voelen, blokkades te signaleren en ik heb het gevoel dat ik mijn ware zelf meer heb kunnen omarmen. Ik had me denk ik geen betere introductie met Tantra kunnen bedenken. Bedankt Rixt en Johan voor deze unieke ervaring, ik vind het heel bijzonder wat jullie neergezet hebben.

MK

-Ik vond het retreat een mooie reis naar binnen, waardoor ik meer in verbinding kwam met mezelf en mijn vriend. De combinatie van Rixt haar werk en de massages van Johan vond ik erg prettig. Ze creëerden een open sfeer waarin ik me heel veilig voelde, want alles werd goed begeleid en in de gaten gehouden. Ik ervaarde heel veel ruimte om mezelf te kunnen zijn. Na de retreat voelde ik mezelf meer in mijn kracht staan en bereid om stappen te gaan zetten in de richting, die bij me past. Er gebeurde best veel tijdens die dagen en nu realiseer ik me dat er toen veel zaadjes gezaaid zijn. Dingen vielen en vallen op zijn plek, heel mooi om te zien. Bedankt!”

CvG

-De catharsis oefening vond ik heel sterk en het aanleren van de circulaire ademhalingstechnieken om meer ruimte te ervaren en mijzelf meer te bevrijden van oude patronen was super. De massages waren heerlijk om te leren en te ondergaan.

AvL.

 

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers

Rixt Strikwerda

“THE ART OF INTIMACY” ● Become more sustainable in relation to yourself and therefore also in relation to your loved ones

About Johan Raaimakers