Blog

Workshop 5 elementen massage op tantra festival Belgie

Op 21 mei 2018 zal Tantra-atma zal aanwezig zijn met een workshop “Tantrische 5 elementen massage” tijdens het eerste tantra festival van Belgie.

De organisatie van het festival wenst hiermee meer mensen kennis te laten maken met Tantra en te laten ervaren hoe tantra je leven verrijkt. Hoe Tantra je levensstroom voedt, meer jezelf laat zijn en jezelf en je relaties verder ontwikkelt. Tijdens dit festival komen ervaren Tantra begeleiders samen die een gelijkaardige missie nastreven. Het is een ideale introductie dag als je wenst kennis te maken met Tantra, of het is een fijne manier om andere opnieuw te ontmoeten binnen de sfeer van Tantra.

Voor meer informatie over het festival, inschrijving en inhoud klik https://www.tantrafestival.be/

De workshop van Tantra-Atma is de Tantrische 5 elementen massage,

Vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid leiden ons naar een bewustzijn waarbij geen goed of fout is (non-dualistisch). Het gevolg van dit bewustzijn is helderheid, dat wat inzicht en balans brengt.

Op meeslepende muziek gaan we de 5 elementen triggeren en aanraken. Vooraf geef ik een korte uitleg en demonstratie waarna we zelf gaan masseren en ontvangen. Ook tijdens jullie massage zal ik je begeleiden zodat we diep in de ontspanning en prana energie kunnen zakken. Uit ons hoofd en in ons hart en gevoel om een optimale balans te ervaren.

De 5 elementen met bijpassende muziek staan voor het volgende:

Aarde – het element van concrete zaken, van datgene wat tastbaar is, van je fysieke lichaam. Op aardse klanken geeft de gever de ontvanger gronding.

Water – het element van emoties, gevoelsmatig verwerken van indrukken. Op glooiende klanken geven we lange vloeiende massage bewegingen.

Vuur – het element van de wilskracht, creativiteit en kracht. Op opzwepende aardse klanken gaan we vuur en energie in het lichaam brengen.

Lucht – het element van expressie, passie, woorden en gedachten. Op zacht tonen brengen we de energie tot rust en verdelen we deze over het gehele lichaam. Zachte aanrakingen, kriebelen, kietelen en blazen.

Ether – het element dat je los maakt van je persoonlijkheid, het element van verbinding en integratie met de totaliteit van het leven. Op deze ruimtelijke en kosmische klanken raken we het lichaam nauwelijks nog aan en werken we met energie vanuit de aura lagen.

De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.

Alles is aanwezig om de massage te geven en te ervaren, matrassen, dekens en olie. Het enige waar jij voor moet zorgen is een open hart en een partner om dit samen te beleven.

 

Johan Raaimakers

Tantra-Atma

 

 

About Johan Raaimakers