Blog

Tantra-Yoga weekend

Het Tantra Yoga weekend is vol, data voor een nieuw weekend volgen

Leef je volle potentie
Door middel van actieve meditaties op muziek, door middel van body awareness oefeningen en contact oefeningen laten we je rustig vertrouwd raken met energiewerk, je eigen lichaam en je relatie tot anderen. Wij moedigen je aan om je volle potentie te leven en het leven te vieren. Loslaten van je angsten, ontspanning en totale vrijheid ervaren door het omhelzen van je ware zelf. We leren op energie niveau verbindingen aan te gaan van hart tot hart. De oefeningen en meditaties zijn gericht op hart verbindingen, transformatie en bewustzijn van het Nu.
– jezelf open stellen om te geven en te ontvangen
– voorbij de illusie van het fysieke lichaam kijken, in de diepere lagen van jezelf en je omgeving
– je totaal en vol vertrouwen over geven aan het moment
– Aspecten van ons ‘zijn’ worden op een speelse wijze onderzocht in een veilige omgeving van liefdevolle acceptatie voor al wat is.

Cursusinhoud
Dit weekend kenmerkt zich door veel praktische oefeningen, ondersteund met theorie.

Tantrisch energiewerk: Hoe wek je energie op, circuleer en verdeel je het in je lichaam, en wissel je energie uit met een ander? Diverse oefeningen geven je handvatten om prana, in balans zijnde energie, te ervaren.

Actieve meditaties:
– Holotropic breathing: door middel van een aantal ademhalingstechnieken wek je in korte tijd veel vitaliserende levensenergie op in je lichaam, die onderweg naar de hogere chakra’s blokkades opheffen en je openen voor een diepe ervaring van puur zijn.
– Bhakti karma: een prachtig ritueel dat het hart chakra opent. Laat overgave en devotie toe, eer het goddelijke in jou en de ander en ervaar zo een diepe verbinding.
– Osho Kundalini meditation: Schud, maak de kundalini wakker die verborgen ligt in ons bekkengebied, en laat de energie vrij stromen in je lijf!

– Tantra & ShibariShibari is een Japanse bondage techniek waarbij een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk is. Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers:

1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid. Als deze pijlers rusten op een stevig bed van prana dan kan je voorzichtig 1 pijler weghalen.
 Tantra Prana Flow massage: mannelijke energie (shiva) en vrouwelijke energie (parvati) die heerst op het bovenrug- en onderruggebied worden wakker gemaakt. Vermengt (polarisatie) ontstaat er uit deze twee prana. De prana wordt daarna over het hele lichaam verdeeld, waarbij een flow kan ontstaan van balans, non-dualiteit en onvoorwaardelijke liefde.
Tantric dance: Geef je over aan de muziek en beweeg met elkaar met je ogen gesloten. Voel maar, ervaar maar, leer over jezelf, leer van elkaar. Simpel door samen te bewegen voel je weerstanden, stress, blokkades en beweeg je samen naar ontspanning, onbevangenheid, grenzeloosheid, vrijheid!

Het lesprogramma

Vrijdag
Aankomst om 18.00 uur settelen in de slaapruimte
19.00 soep, brood en salades maaltijd,
20.00 kennismaking en introductie
21.00 Tantric Dance oefeningen
23.30 uur stilte
Zaterdag
07.00 Osho Kundalini meditation
08.30 ontbijt
10.00 Kama sutra
12.30 lunch
14.30 oefeningen chakra’s, energiewerk en seksualiteit
18.30 warme vegetarische maaltijd
20.15 Prana flow massage
24.00 stilte
Zondag
07.30 Holotropic breathing meditation
08.30 ontbijt
10.00 Tantra & shibari
12.30 lunch
14.00 Shiva en shakti energie in de praktijk, Sadhaka actieve Meditatie
17.00 afscheid
(wijzigingen voorbehouden)

Voor wie is deze training?

Voor mensen die interesse hebben en meer willen ontdekken over Tantra in het algemeen, energiewerk en Tibetaanse Tantra leer is dit weekend de ideale gelegenheid. Mensen die spiritueel willen groeien zijn binnen de Tantra vanzelf geïnteresseerd in fundamentele levensvragen. Tantra laat je geïnteresseerd zijn en bewust-Zijn in het leven om een heel mens te worden. Daar gaat vaak een intens helingsproces aan vooraf. Om echt heel te worden is interesse voor seksualiteit, liefde en het verdiepen van bewustzijn nodig. De cursus is geschikt voor singles en koppels met enige ervaring in Tantra. Maar ook als je gewoon zin hebt in een weekendje voor jezelf vol Tantra ben je uiteraard van harte welkom.

Belangrijk om te weten

– Je hebt altijd de vrijheid om lesonderdelen niet, gedeeltelijk of minder intensief mee te doen.
– Er is geen speciale kledingcode. Je hebt geen probleem met naakt zijn.
– Er vinden geen seksuele handelingen of seksueel contact plaats.
– Wij bieden een veilige omgeving om je spiritueel te ontplooien en te groeien in bewustzijn.
– Voor alle veiligheid van jezelf en anderen is een stabiel emotioneel bewustzijn van belang. Bij twijfel of vragen hierover graag even contact opnemen met Johan of Patricia.
Extra uitdaging
Tantra betekend letterlijk vertaald: expansie, verbreden of verruimen en gaat voor een groot gedeelte over conditioneringen en blokkades. De rugzak van het leven in samsara (dagelijks leven) is gevuld met conditioneringen die je kunnen weerhouden om te leven in volle vrijheid. Comfortzone en angstzone zijn bekende grenzen bij velen, maar wij nodigen je uit om die grenzen te verbreden of te verplaatsen. Wellicht weet je nog niet al je grenzen van comfort en angst maar wij bieden een veilige bedding om dit te onderzoeken in een afwisselend programma van speelse oefeningen, ondersteuning en feedback.
Lokatie
Data
Docenten

Wim Molinello http://www.sadhaka.nl

Initiator van het cursuscentrum Sadhaka in Frankrijk, en een toegewijd docent in de kunst van yoga en meditatie.

“Vanuit mijn toewijding en yoga-achtergrond begeleid ik in mijn trainingen en cursussen ieder individu om zichzelf op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau te openen, ontplooien en verder te ontwikkelen. Zo wordt een cursus een unieke ervaring die je op je eigen levenspad met vreugde en liefde meeneemt en kunt delen met anderen”. Bij Wim Molinello vind je jezelf dansend en lachend het leven vieren. Zijn manier van lesgeven is verfrissend speels en humorvol. Hij haalt je uit je comfort zone, leert je zelf je grenzen ervaren naar totale vrijheid en laat je thuiskomen in jezelf. Soms zie je jezelf geconfronteerd, maar na een traan is er altijd een lach als nooit tevoren. Met zijn brede kennis op het gebied van Raja yoga en Tantra yoga bedient Wim zich van een keur aan oefeningen en technieken om je te ondersteunen op je spirituele pad naar zelfrealisatie. Wim Molinello is een ervaren Hatha en Raja yogadocent (B.K.S. Iyengar-stijl, 4 jarige opleiding bij De Yogaschool in Enschede), Sivananda yoga-docent en 2e dan karate-docent. In de afgelopen 10 jaar ontwikkelt hij zich d.m.v. trainingen en cursussen meer en meer in de richting van Tantra yoga.    Hij heeft grote affiniteit met Zen, OSHO, Hare Krishna en Boeddhisme. Verder heeft hij ervaring met de Vip-asana retraite. Op dit moment verzorgt Wim de volgende cursussen: Yogatrainingen BewustZijn, Tantra Yoga cursussen, Meditatie cursussen, de hatha Yogalessen in de Combiweken in Frankrijk en de Sadhaka Yogaweekenden in Nederland. Met zijn Tibetaanse klankschalen geeft hij concerten en meditaties.

Patricia Benjamins www.sadhaka.nl

Initiator van het cursuscentrum Sadhaka in Frankrijk, en een enthousiast beeldend docent en kunstenaar. Sinds 2005 verzorg ik elke zomer op vakantiecentrum en mijn thuishaven ‘Le Moulin’ in hartje Frankrijk met veel plezier en overgave Kunstweken in verschillende kunstdisciplines (schilderen, beeldhouwen, boetseren, mozaïek, linodruk, glas-in-lood en sieraden maken). Met mijn partner volg ik 15 jaar yogatrainingen op diverse plekken in de wereld. Tantra heeft daarin ons leven en relatie verdiept. Yoga, Tantra en Biodanza hebben mijn innerlijke ruimte vergroot om mij vrij in het leven en in mijn werk te kunnen bewegen en uitten. Sinds enkele jaren geef ik met regelmaat shakti-lessen rond vrouwelijk energiewerk binnen Tantra.

Johan Raaimakers: www.tantra-atma.nl

Tantristisch masseur in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu.  Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies.. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en Coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik assisteerde bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam en volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik actief buiten Nederland en Europa, elk jaar ben ik gast masseur op The One Dance Tribe op Hawaii en ik werk nauw samen met een collega (soul and Life) uit München bij diverse cursussen en opleidingen.

Het team van Tantra-Atma/Sadhaka heet u van harte welkom.
Chandra, Wim en Johan
About Johan Raaimakers