Tantra-Yoga Hemelvaartweekend

Van 26 tot 29 mei 2022 360 euro p.p. all in.

Nieuwsgierig naar Tantra maar vind je het spannend of weet je niet zeker of Tantra Yoga iets voor je is ? Van 26 tot 29 mei 2022 organiseren we een laagdrempelig kennismakingsweekend waarbij je de Tantra-Yoga kunt ervaren. Prijs: 360 euro per persoon all in, dus inclusief 3 overnachtingen, cursusgeld, vegetarische maaltijden, thee en fruit. Locatie https://www.meeuwenveen.nl/

Tantra een kennismaking

Tantra betekent letterlijk vertaald: expansie, verbreden of verruimen en gaat voor een groot gedeelte over conditioneringen en blokkades. De rugzak van het leven in samsara (dagelijks leven) is gevuld met conditioneringen die je kunnen weerhouden om te leven in volle vrijheid. Comfortzone en angstzone zijn bekende grenzen bij velen, maar wij nodigen je uit om die grenzen te verbreden of te verplaatsen. Wellicht weet je nog niet al je grenzen van comfort en angst maar wij bieden een veilige bedding om dit te onderzoeken in een afwisselend programma van speelse oefeningen, ondersteuning en feedback.

Door middel van actieve meditaties op muziek, door middel van body awareness oefeningen en contact oefeningen laten we je rustig vertrouwd raken met energiewerk, je eigen lichaam en je relatie tot anderen. Wij moedigen je aan om je volle potentie te leven en het leven te vieren. Loslaten van je angsten, ontspanning en totale vrijheid ervaren door het omhelzen van je ware zelf. We leren op energie niveau verbindingen aan te gaan van hart tot hart. De oefeningen en meditaties zijn gericht op hart verbindingen, transformatie en bewustzijn van het Nu.

– Jezelf open stellen om te geven en te ontvangen
– Voorbij de illusie van het fysieke lichaam kijken, in de diepere lagen van jezelf en je omgeving
– Je totaal en vol vertrouwen over geven aan het moment
– Aspecten van “ons zijn” worden op een speelse wijze onderzocht in een veilige omgeving van liefdevolle acceptatie voor al wat is.

klik hier voor meer informatie over Tantra.

Cursusinhoud
Dit weekend kenmerkt zich door veel praktische oefeningen, ondersteund met theorie.

Tantra binnen de yogaleer
Het Tantrische liefdesspel, shiva – shakti – kundalini energie
Tao voor de vrouw en voor de man
Praktische oefeningen:

Hatha yoga en duo yoga lessen gericht op Tantrisch energiewerk
De kunst van het contact maken
Actieve meditaties
Vijf elementen massage
Tantra Prana Flow massage
Ecstatic en Contact dance

Het lesprogramma Hemelvaartsweekend
Donderdag
Aankomst om 17.00 uur om te settelen in de slaapruimte of tent opzetten
18.00 kennismaking, warme vegetarische maaltijd
20.00 Ecstatic/Contact Dance, hoofd en schouder moonpointmassage
24.00 uur stilte

Vrijdag
07.30 Osho No Dimension meditation
08.45 ontbijt
10.00 5 elementen massage
12.30 lunch
14.30 theorieles Shiva – mannelijke seksualiteit
18.30 warme vegetarische maaltijd
20.30 Tantra Prana Flow massage achterkant lichaam
24.00 stilte

Zaterdag
06.30 Osho Dynamic meditation
07.30 Zen meditaties
08.30 ontbijt
10.00 theorieles Shakti – vrouwelijke seksualiteit
12.30 lunch
14.30 Angelwalk
18.30 warme vegetarische maaltijd
21.00 Tantra Prana Flow massage voorkant lichaam
24.00 stilte

Zondag
07.30 Quantum Light meditatie
09.00 ontbijt
10.00 ochtendles, Tantra practice
12.30 lunch
14.00-16.00 Tantra yoga en meditatie: aarden
Vertrek uiterlijk 17 uur

(wijzigingen voorbehouden)

 

Voor wie is deze training

Voor mensen die interesse hebben in Tantra yoga in het algemeen, energiewerk en Tibetaanse tantra leer is dit kennismakingsweekend de ideale gelegenheid. Mensen die spiritueel willen groeien zijn binnen de Tantra vanzelf geïnteresseerd in fundamentele levensvragen. Tantra laat je geïnteresseerd en bewust-Zijn in het leven om een heel mens te worden. Daar gaat vaak een intens helingsproces aan vooraf. Om echt heel te worden is interesse voor seksualiteit, liefde en het verdiepen van bewustzijn nodig. De cursus is geschikt voor singles en koppels met enige ervaring of die nieuw zijn in Tantra. Maar ook als je gewoon zin hebt in een weekendje voor Tantra workshop jezelf vol Tantra yoga en actieve meditaties ben je uiteraard van harte welkom. Masseer jij graag met iemand van je eigen sekse ben je meer dan welkom, belangrijk dan is met een eigen (gelegenheid) partner te komen.

Wie zijn wij

Wim Molinello

Initiator van het cursuscentrum Sadhaka in Frankrijk, en een toegewijd docent in de kunst van yoga en meditatie. Vanuit mijn toewijding en yoga-achtergrond begeleid ik in mijn trainingen en cursussen ieder individu om zichzelf op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau te openen, ontplooien en verder te ontwikkelen. Zo wordt een cursus een unieke ervaring die je op je eigen levenspad met vreugde en liefde meeneemt en kunt delen met anderen”. Bij Wim Molinello vind je jezelf dansend en lachend het leven vieren. Zijn manier van lesgeven is verfrissend speels en humorvol. Hij haalt je uit je comfort zone, leert je zelf je grenzen ervaren naar totale vrijheid en laat je thuiskomen in jezelf. Soms zie je jezelf geconfronteerd, maar na een traan is er altijd een lach als nooit tevoren. Met zijn brede kennis op het gebied van Raja yoga en Tantra yoga bedient Wim zich van een keur aan oefeningen en technieken om je te ondersteunen op je spirituele pad naar zelfrealisatie. Wim Molinello is een ervaren Hatha en Raja yogadocent (B.K.S. Iyengar-stijl, 4 jarige opleiding bij De Yogaschool in Enschede), Sivananda yoga-docent en 2e dan karate-docent. In de afgelopen 10 jaar ontwikkelt hij zich d.m.v. trainingen en cursussen meer en meer in de richting van Tantra yoga. Hij heeft grote affiniteit met Zen, OSHO, Hare Krishna en Boeddhisme. Verder heeft hij ervaring met de Vip-asana retraite. Op dit moment verzorgt Wim de volgende cursussen: Yogatrainingen BewustZijn, Tantra Yoga cursussen, Meditatie cursussen, de hatha Yogalessen in de Combiweken in Frankrijk en de Sadhaka Yogaweekenden in Nederland. Met zijn Tibetaanse klankschalen geeft hij concerten en meditaties.

Chandra/Patricia Benjamins

Initiator van het cursuscentrum Sadhaka in Frankrijk, en een enthousiast beeldend docent en kunstenaar. Sinds 2005 verzorg ik elke zomer op vakantiecentrum en mijn thuishaven ‘Le Moulin’ in hartje Frankrijk met veel plezier en overgave Kunstweken in verschillende kunstdisciplines (schilderen, beeldhouwen, boetseren, mozaïek, linodruk, glas-in-lood en sieraden maken). Met mijn partner volg ik 15 jaar yogatrainingen op diverse plekken in de wereld. Tantra heeft daarin ons leven en relatie verdiept. Yoga, Tantra en Biodanza hebben mijn innerlijke ruimte vergroot om mij vrij in het leven en in mijn werk te kunnen bewegen en uitten. Sinds enkele jaren geef ik met regelmaat shakti-lessen rond vrouwelijk energiewerk binnen Tantra.

Johan Raaimakers

Tantristisch masseur in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu.  Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantrische sessies.. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en Coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies.

Belangrijk om te weten

Je hebt altijd de vrijheid om lesonderdelen niet, gedeeltelijk of minder intensief mee te doen. Er is geen speciale kledingcode. Er vinden geen seksuele handelingen of seksueel contact plaats. Wij bieden een veilige een laagdrempelige omgeving om je spiritueel te ontplooien en te groeien in bewustzijn. Tantra betekent letterlijk vertaald: expansie, verbreden of verruimen en gaat voor een groot gedeelte over conditioneringen en blokkades. De rugzak van het leven in samsara (dagelijks leven) is gevuld met conditioneringen die je kunnen weerhouden om te leven in volle vrijheid. Comfortzone en angstzone zijn bekende grenzen bij vele maar wij nodigen je uit om die grenzen te verbreden of te verplaatsen. Willigt weet je nog niet al je grenzen van comfort en angst maar wij bieden een veilige bedding om dit te onderzoeken in de vorm van ondersteuning en feedback.

Alles op een rijtje

Datum: Hemelvaart weekend van 26 mei 17 uur tot 29 mei 16.00 uur

Prijs 360 euro all in op een meer persoons kamer of eigen tent.

Dus inclusief 3 overnachtingen, cursusgeld, vegetarische maaltijden, koffie, thee en fruit.
Breng een en een yogamat mee. Voor het slapen breng je zelf een eenpersoons hoeslaken, dekbedovertrek, kussensloop en handdoeken mee.

Locatie: https://www.meeuwenveen.nl/

Inschrijven: via Sadhaka website of via Tantra-Atma website

 

In liefde, licht en balans,

Wim, Patricia, Johan en team