Blog

Een tantrisch weekend met Johan & Saarein

“laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest en verrijking van de ziel”.

Johan Raaimakers Tantra-Atma  en Saarein Bodewes SerenePraktijken slaan de handen en kennis ineen, in de weekenden van 21-22-23 december 2018 gaan we samen met jullie vanuit het hart jezelf en anderen ontmoeten.

Onze samenwerking is ontstaan omdat we beiden vanuit het hart werken en de kracht van het hart boven seksualiteit plaatsen zonder seksualiteit te verwerpen. We volgen de prana stroming in het lichaam in plaats van seksuele of andere energie. Johan gaat je vertrouwd maken met de pranaflow massage, dit is een Tantrische massage waarin je de mannelijke en vrouwelijke polariteiten met elkaar verbind. Saarein verzorgt de Dru Yoga zodat je prana al lekker stroomt als je aan de massage begint of dat je nog lekkerder kunt ontspannen na de massage. Massage, yoga en meditatie zijn belangrijke pijlers op het tantrische pad om je lichaam en geest in balans te brengen zodat je ontvankelijk word voor het allerhoogste.

Het doel van dit weekend is om vanuit verbinding met jezelf met anderen te connecten. Intimiteit en contact ervaren word pas fijn als er iemand thuis is zodat je echt ontvangen kunt worden door die ander. Vanuit veiligheid kunnen wij je een basis geven om vanuit daar het leven te vieren! Jullie zorgen voor een open mind en open hart en wij zorgen voor een veilige omgeving om jezelf te ontdekken. Om te spelen met kracht en overgave duiken we een avond in de Shibari; een Japanse bondage kunstvorm die werkt vanuit verbinding en het hart.
Verder maken we gebruik van passieve en actieve meditatie, dans, ademhaling en zullen er veel verbindende oefeningen voorbij komen.

Meer weten over de tantra massage klik hier. Meer weten over shibari klik hier. Meer weten over Dru-yoga klik hier

Doelgroep

We merkten dat steeds meer mensen zich interesseren voor tantra vanuit het hart. Op deze manier zijn ook de ideeën en samenwerking met Saarein ontstaan. Dit weekend is voor ieder die al wat bekend is in tantra en of lichaamswerk en we vinden het belangrijk dat je emotioneel stabiel bent. Hier bedoelen we mee dat je zorg kunt dragen voor je eigen proces en dat je enige ervaring hebt met tantra, yoga of lichaamswerk. Je bent geheel vrij om te bepalen of je wel of niet naakt wil zijn tijdens de massage of shibari zolang je maar geen moeite hebt met andere blote mensen.

Kortom:

Wil jij graag leren hoe je een tantrische prana flow massage geeft ?
Wil jij verdieping  op het gebied van spiritualiteit en intimiteit ?
Wil jij je persoonlijk ontwikkelen in contact met een ander door Dru-yoga en tantrische oefeningen ?
Wil jij leren en ervaren met je gevoel  te verbinden met touw/shibari ?
Wil jij je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam ontdekken ?
Wil jij op een veilige manier de confrontatie aangaan met jou lichaam en geest ?

En heb jij zin in een uitdaging dan is dit tantrisch weekend iets voor jou !

Wie zijn wij:

Johan Raaimakers Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekeinden in het voor- en najaar.

Johan Raaimakers

Saarein Bodewes

In 2005 ben ik begonnen met Hatha en Astanga yoga. Op dat moment vond ik het fijn om te doen, ik kon me alleen niet in de Yoga filosofie vinden omdat ik daar teveel dogma’s in tegenkom. Een paar jaar later ontdek ik Tantra en kom ik thuis. Tantra is voor mij een stroming vanuit het hart. Het ondersteunt je om het fysieke en het spirituele in het dagelijks leven te integreren. De uitdaging bij Tantra is dat alles wat je overkomt er volledig mag zijn. Tantra gaat niets uit de weg en daarom kan het best een uitdaging zijn om dit eerlijke pad te volgen.
In 2009 ga ik voor het eerst naar India, daar begint mijn grote liefde voor het land. Ik haat het ook, de viezigheid, de armoede en alle me-too ervaringen die je daar opdoet, toch besluit ik in 2011 voor langere tijd daar te blijven. Ik dompel me onder in de Yoga, Tantra en Ayurveda. Ik bezoek meerdere swami’s en goeroes en doe mijn eerste Yoga teacher training in Indore bij Paramanand Yoga; therapeutische yoga. In India krijg ik de indruk dat Yoga voor en door mannen is gemaakt en dat die strakke bewegingen mijn lichaam eerder vastzetten dan openen. Op het gebied van zelfzorg, daarmee bedoel ik dat je lief bent voor jezelf, dient zachtere yoga mij beter. Daarnaast dans ik graag en wil ook op alle mogelijke manieren expressie en ruimte geven aan wat er van binnen gebeurt.
In 2014 start ik met de Dru Yoga opleiding in Arnhem nadat ik een filmpje zie van een Energie blockage release. Dit zijn bewegingsreeksen die het lichaam op allerlei niveaus zuiveren van blokkades, ik ben direct verkocht! Ik geloof dat je met een gereinigd lichaam een instrument bent van het Goddelijke waardoor je je liefde kunt verspreiden. Deze vloeiende bewegingen brengen mij de souplesse en gronding die ik zoek; zacht én stevig.
Tegelijkertijd begin ik aan Wielwerk, een studie die vanuit een sjamanistische basis opleidt tot alternatief psychotherapeut. Nu vallen alle puzzelstukjes ineen, alles wat ik ooit geleerd heb komt samen in het wiel, het levenswiel dat uit veel oude culturen word doorgegeven. Naast dat het me helpt oude ballast op te ruimen, geeft het me ook praktische tools over hoe je je ontwikkeld in overeenstemming met de natuur.
Het Sjamanisme brengt me naar andere bewustzijnstoestanden, onder andere door meditatie. Het maakt me bewust van de ruimte die we in mogen nemen om uit onze kleine beperkte zelf te komen. Tantra helpt mij om die weg te bewandelen naar volledige puurheid, authenticiteit en ook naar balans tussen werk, spirituele beoefening, ontspanning en plezier. Sjamanisme en Tantra zijn mijn grootste inspiratiebron en de verbindende factor in Serene Praktijken.
Mijn eindscriptie voor Wielwerk schrijf ik dan ook over Tantra, met als onderzoeksvraag: Hoe kun je als therapeut vanuit een tantrische benadering werken? Dat pas ik met alle liefde toe in mijn praktijk en het leven.
Ik draag graag mijn steentje bij aan een mooiere wereld en heb zeker 15 jaar bewuste ervaring met ontwikkelingsprocessen. Ik ben er helemaal klaar voor om ook jou te begeleiden in deze boeiende reis. Ik ben me bewust van mijn eigen beperkingen en processen. Dit zorgt ervoor dat ik er open en liefdevol voor je kan zijn.
Saarein Bodewes

Praktische informatie:

Dit weekend is voor ons een nieuwe uitdaging  en we hebben jullie nodig om onze visie te delen. Daarom hebben we bedacht om de kosten zo laag mogelijk te houden. Zo kunnen we allemaal verder naar een verbindende toekomst en helpen we elkaar uit het onbekende een lotus te laten bloeien.

Datum: van vrijdag 21 december 18 uur tot zondag 23 december 17 uur

Locatie: Land van Lisa Van Ouwenallerlaan 6, 7157 AZ Rekken (Gelderland)

Prijs: 225 euro p.p. all inclusief eten, slapen en workshops op basis van meer persoons kamer.

Inschrijven: Klik hier of mail naar johan@tantra-atma.nl

Meenemen: loszittende kleding, longi, grote handdoek en of grote doek of deken voor de massage onderdelen, massage olie, matrasovertrek kussen sloop en dekbedovertrek, douche spullen en dergelijke.

Direct informatie of vragen: Johan: 0629064111 Saarein: 0624650037

Facebook pagina https://www.facebook.com/events/1946607672090102/

 

In liefde, licht en balans,

Johan & Saarein

https://www.tantra-atma.nl

www.serenepraktijken.nl

About Johan Raaimakers