Tantra-Atma & Amor de Tango Frankrijk

* van 4 tot 10 augustus Tantra & Tango week in Frankrijk, prijs p.p. 350 euro plus Sadhaka verblijfkosten. Voor (gelegenheid) koppels en single M/V.

Tantra & Tango hebben een hele mooie overlappingen, waarvan de mooiste overeenkomst is dat je je laat leiden vanuit je hart. Tantra & Tango is veel meer dan een dans of massage, het is een vorm van zijn. Het gaat niet om de pasjes of massage technieken, het gaat over afstemming vanuit het hart in het moment…. Het wordt een bijzondere week, kom het maar ontdekken….. verzorgd door Raaimakers (Tantra-Atma) en Franc Duking (Amor de Tango) in Frankrijk.

Tantra-Atma & Amor de Tango Frankrijk

Een ontdekkingsreis met tantra massage & tango bij Sadhaka in Frankrijk. Een week onderdompelen in massage, tango, beweging en meditatie onder deskundige begeleiding van Johan en Franc. Sadhaka verzorgt de rest: rust, ruimte, vrijheid, lekker eten, zwemmen, wandelen, zonnen. Tel je dit alles op dan heb je een heerlijke actieve vakantie waarbij je jezelf samen met anderen streelt en vervult met prana energie die alom aanwezig is. Er zullen zich 2 groepen vormen, die steeds in de ochtend of middag dansen of masseren.

Tantra massage en tango – een magische combinatie

Wat maakt de combinatie van tantra massage en mindful tango zo bijzonder? Johan en Franc brengen deze week allebei hun passie in, de verdieping van de verbinding vanuit het hart. De tango en massage workshops versterken elkaar dan ook enorm, in energie en in lichaamsbewustzijn. Het zijn beiden ingangen om je met aandacht te verbinden met jezelf, met je lichaam, met je prana energie, met je hartsverlangen. Vind diepere lagen van zelf-acceptatie en balans om van daaruit in verbinding te gaan met de ander, in aanraking en beweging. Mindful tango en tantra massage is natuurlijk ook gewoon genieten, van hartsverbinding, van aanraken en aangeraakt worden. Het is de ideale combinatie van inspanning en ontspanning. Tantra & Tango is de energie en bewegingen die ons verbind, ons heelt en ons doet leven. Tantra massage en tango versterken elkaar en zijn beide ingangen om je met aandacht te verbinden met jezelf, met je lichaam, met je prana energie, met je hartsverlangen. Om een diepere laag van zelf-acceptatie en balans te vinden, en dan van daaruit in verbinding, aanraking en beweging te gaan met een ander.

“Waar onze ziel het lichaam ontwaakt door tango begint prana energie te stromen”

“Waar ons hart het lichaam liefdevol beroert door tantra begint prana energie te stromen”

Johan Raaimakers

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam. Voelen en ervaren.

Wat is prana binnen de tantra en waarom is prana zo belangrijk

Iedereen is voortdurend, bewust of onbewust, opzoek naar balans omdat dit een natuurlijke staat van ons lichaam is. Daar waar emoties en gedachten stil liggen of de behoefte om iets te doen of om juist iets niet te willen afwezig zijn is er sprake van balans. Prana is een energie die ervaren kan worden in o.a. meditatie, yoga of massage maar prana kan ook voor een moment worden ervaren in bijvoorbeeld een mooi pakkend lied of muziekstuk, schilderij, kunst of dans. In ons lichaam is de energie die het hoogst aanwezig is leidend, en in o.a. de Tibetaanse Boeddhistische tantra maken we daar gebruik van door de hoogste energie te creëren in de vorm van prana doormiddel van massage.

Wat is prana binnen de tantra en waarom is prana zo belangrijk

Wat gaan we zoal doen

– Prana flow massage, prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.

– 5 elementen massage, op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.

– MoonPoint / Hoofd massage, chakra’s en sub-chakra’s, worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt.

– Inner flow massage, een massage om contract te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

Dit is een greep van het aanbod en het niveau, behoeften en onderwerpen die aangeraakt worden worden zullen deze cursusonderdelen aangeboden of anderen toegevoegd worden, te denken aan 4 handen massage, geblinddoekt masseren, dans, meditatie, yoga enz. kortom alles wat onze geest en ziel tot balans zal brengen.

Franc Duking

Franc Duking

Franc is een inspirerende docent met een getraind oog voor wat mensen nodig hebben om zich dieper te verbinden. Zijn passie is het stimuleren van aanwezigheid en levendigheid in het contact tussen mensen. Dit doet hij onder andere door Mindful Tango uit te dragen. Alweer meer dan 20 jaar geeft Franc tango lessen. Hij geniet ervan om beginners de rijkdom van de Argentijnse tango te laten ontdekken. De uitdaging ligt voor hem in het vrijmaken van de natuurlijke ontspannen beweging voor ieder individu. Hierin begeleidt hij ook graag gevorderde dansers. Hij wordt enthousiast door de eigenheid en schoonheid van de verbinding binnen elk danspaar.

“Tijdens mijn eerste Argentijnse tangoles werd ik meteen gegrepen door het spel met het contact op de prachtige muziek. Ik was me toen ook aan het verdiepen in bewuster leven, mindfulness en tantra; de paralellen met tango leren dansen waren voor mij meteen voelbaar. Bijvoorbeeld de uitdaging om samen in het nu aanwezig te blijven. Om de volgende stap steeds weer samen in het moment te laten ontstaan, vanuit het lichaam, vanuit de verbinding. In jezelf te rusten terwijl je in verbinding en beweging bent met een ander.”

“Tango is een dans met vier benen, twee zielen en één hart”

Wat gaan we zoal doen

De Argentijnse tango is een speelse, sensuele improvisatiedans zonder afgesproken passen. Een ontspannen verbinding zorgt ervoor dat je actief luisterend en open in het moment samen kunt zijn. Om dit te bereiken maken we je eerst meer bewust van je eigen lichaam en verdiepen de verbinding van je centrum met de vloer. Naast deze verbinding met de aarde werken we ook met een trotse, openhartige houding, een opgerichte as. Het gevolg is een ontspannen connectie tussen buik, hart en hoofd. Dit maakt het mogelijk om met open hart verbinding te maken met de ander. De dans wordt verder geïnspireerd door de prachtige muziek.

Omdat de dans direct uit je lichaam komt raakt leren van tango aan diepere essenties en verlangens in iedereen. We baseren onze tangolessen op essenties zoals bijvoorbeeld aanwezigheid en balans, verbinding en aarding, duidelijke intentie versus overgave, improvisatie en vrijheid, polariteit, muzikaliteit. Deze manier van lesgeven laat je ontspannen en afstemmen vanuit je hart in het moment. Het nodigt uit tot rusten in jezelf, tot in beweging komen vanuit de puurheid van de prana energie. De combinatie met tantra massage versterkt dit, omdat tantra en tango beide een ingang bieden om dieper in verbinding te komen hiermee, om van daaruit in beweging te komen met een ander.

Leiden & volgen

Eén van de leukste dingen in tango dansen is de uitwisseling in de rollen leider en volger. Leiden gaat over je mannelijke energie sturen met een duidelijke intentie, je volger uitnodigen zonder dwingend of aarzelend te zijn. Volgen vanuit je vrouwelijke energie is in actieve overgave leren dansen. Wat is er nodig om je leider te volgen maar tegelijkertijd vol in je creatieve kracht te blijven staan? In de lessen nodigen we je uit af en toe van rol te wisselen, om hierin sneller te ervaren en te leren. Het kan een verrijking zijn om beide rollen in jezelf te ervaren, of juist om 1 van de rollen in de diepte te ervaren. Je volgt hierin eigen keuze. Spelen met leiden en volgen kan je ook laten ervaren hoe de polariteit en de passie in je relatie te verdiepen. Tango leren en tango gaan dansen is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk, vol humor en samen genieten.

Leiden & volgen

Tango is vast heel moeilijk

Dit misverstand houdt veel mensen tegen om tango te gaan leren. Onze Tantra tango lessen zorgen ervoor dat je als vanzelf leert dansen, op een ontspannen manier. Tango gaat vooral over verbinding, over samen leren bewegen, over samen spelen; je hoeft geen volgordes van passen te onthouden. Dat maakt het makkelijk voor veel mensen met de angst dat dansen moeilijk is, of de overtuiging dat ze geen ritme kunnen houden.

“Tango leren is jezelf ontdekken. Tango dansen is jezelf loslaten” (Tango Zen)

Het programma Massage onderdelen

De ochtend start in stilte en ontbijt om 10.00 – 12.30 ochtend programma (5 ochtenden) om 15.30 – 18.00 middag programma (5 middagen), elke avond 21.00 – 22.00 avond activiteiten.

(Voor de massage en tango is het ochtend of middag programma hetzelfde)

Aankomst dag tussen 16 en 19 uur, slaapplek inrichten, diner en welkom, in de avond het Sadhaka namenspel en chillen bij het vuur.

Dag 1: Massage: Speelse kennismaking met dans, beweging en moon-point/hoofdmassage massage. Tango: Speelse kennismaking en een tangoles over verbinding en aanwezigheid.

Dag 2: Massage: Prana flow massage rugzijde, geven en ontvangen. Tango: Een workshop over polariteit en het spel van leiden en volgen.

Dag 3: Massage: Prana flow massage, voorzijde. Tango: een les over lopen, versnellingen, vertragingen en sensualiteit.

Dag 4: Massage: Geven en ontvangen van de 5 elementen massage. Tango: Een speelse les over draaien, elegantie en voelbaar maken van je as.

Dag 5: Massage: Vier handen of een geblinddoekte massage geven en ontvangen. Tango: Een workshop over muzikaliteit en speelsheid. We gebruiken deze les voor integratie.

Vertrek dag voor 10 uur, na het ontbijt en het afscheid nemen, of je blijft nog een week genieten van de rust of van een andere workshop.

Wim en Chandra Sadhaka Frankrijk

Wim en Chandra Sadhaka Frankrijk

Sadhaka is een kleinschalige cursusorganisatie met creatieve en spirituele vakanties in Frankrijk en Nederland. Initiatiefnemer is het expaar Chandra Benjamins (beeldend docent) en Wim Molinello (yogadocent). In de maanden juli en augustus verzorgen zij sinds 2004 in midden Frankrijk o.a. Yogatrainingen Bewustzijn, Tantra Yoga cursussen, Kunstweken en Combiweken Yoga en Creatief. Met een team van vrijwilligers hebben zij een voormalige watermolen in midden Frankrijk omgetoverd tot Sadhaka’s Centrum voor Persoonlijke groei en Bewust-Zijn. Een definitief thuis, voor heb, en de inmiddels duizenden Sadhaka gasten. Op deze plek een droom in vervulling over duurzaam en natuurlijk leven in volle vrijheid. Inmiddels komt het water uit de kraan uit een natuurlijke bron dat verwarmd door zonnepanelen, is er een sauna, een moestuin, bakken ze eigen brood, maken meel en muesli van biologisch graan, zijn er eieren van eigen kippen, is er een fruitboomgaard en bessentuin aangelegd en een zwemmeer voor een zomerse duik. Voor een video beeld impressie van Sadhaka klik hier

Wim en Chandra

Verblijfkosten Sadhaka

Dit zijn de all in verblijfkosten van Sadhaka voor het seizoen van 2024. Voor de Tantra & Tango week is dat plus 350 euro.

  • 6 persoons kamer 540 euro plus cursusprijs
  • 4 persoons kamer 590 euro plus cursusprijs
  • 3 persoons kamer 640 euro plus cursusprijs
  • 2 persoons kamer 700 euro plus cursusprijs
  • 1 persoons kamer 800 euro plus cursusprijs
  • Eigen tent 575 euro plus cursusprijs
  • Eigen caravan/camper 615 euro plus cursusprijs
  • Sadhaka tent 695 euro plus cursusprijs (bij 2 personen 30 euro korting)
  • Sadhaka caravan 735 euro plus cursusprijs (bij 2 personen 30 euro korting)

Prijzen zijn p.p. (excl. curusprijs van 350 euro) incl. overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

Verblijfkosten Sadhaka

Aanmelden en inschrijven

Tantra schrijf je in

Dit kan als (gelegenheid) koppel of als single via dit formulier of via de link van Sadhaka

Na inschrijving krijg je bericht van Chandra van Sadhaka met de verdere informatie en aanbetaling

“So tell me, what is it you want to do with you’re one wild and precious life?”
De massage en tango week “Prana & Amor” van Johan en Franc?

Wat is er nog meer deze zomer in Frankrijk? https://www.tantra-atma.nl/tantra-zomerweken-frankrijk/

Voel je meer dan welkom….

Johan Raaimakers

Franc Duking