Blog

9 september “Tantra & Shibari” workshop

“Tantra & Shibari” ervaring gerichte workshop. We beginnen de dag met bewegen om uit ons hoofd en in ons lijf aan te komen, daarna gaan we samen ons prana niveau verhogen middels Tibetaanse massage. In die flow gaan we langzaam over tot spelen met touw waarna het spelen over gaat in knopen en geknoopt worden.

Veiligheid in alle opzichten is in onze les een belangrijke pijler.
Inschrijving en deelname aan deze workshop kan alleen als koppel of gelegenheid stel M/V M/M V/V door te mailen naar: johan@tantra-atma.nl

Shibari is een Japanse bondage techniek waarbij een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk is.  Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers:

1) Vertrouwen 2) Overgave  3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid

Als deze pijlers rusten op een stevig bed van prana dan kan je voorzichtig 1 pijler weghalen. De dagworkshop Tantra & Shibari geeft jullie de tools om dit onderzoek samen aan te gaan.

In een veilige setting die we gewend zijn in onze workshops gaan we grenzen opzoeken en verleggen om zodoende nog meer vrijheid te creëren in ons bestaan.

Even als tantra streeft shibari geen doelen na maar geeft ruimte voor een bewust onderzoek naar jou grenzen. Gebonden worden beperkt je in je fysieke vrijheid. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau?

Deze workshop is gericht op het ervaren van jullie grenzen zowel als gever als ontvanger. Om onbevangen deze ervaring aan te gaan is het belangrijk dat er in jullie relatie al een mate van vertrouwen en overgave aanwezig is. De leidraad in tantra is prana en de prana zal dus ook de leidraad zijn van deze lesdag. Prana is onze neutrale en vrije levensenergie en vanuit deze energie gaan we de fysieke vrijheid beperken en heel bewust ervaren binnen een veilige omgeving.

Wat, waar en wanneer:
Zondag 9 september van 10 tot 17 uur in “Het centrum van Alphen” Prinses Marijkestraat 20 Alphen a/d Rijn (gratis parkeren in de omgeving).
Deelname alleen mogelijk als stel of als gelegenheid koppel a 80 euro per persoon incl. lunch, koffie /thee.

Matrasjes en touwen zijn aanwezig. Zelf meenemen: grote en kleine handdoek, fleece of andere lichte deken of doek en massage olie.

Inschrijven mail johan@tantra-atma.nl

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Silvia Elisa Natural Bliss

Tantra & Shibari visie en inhoud

About Johan Raaimakers