Blog

“Tantra & Shibari” Workshop 1

“You are free to be bound” 

Ze zijn een begrip geworden in Nederland en België de “Tantra & Shibari” ervaring gerichte workshop van Johan en Silvia. Een dagje om te ervaren wat touw kan doen om samen een diepere laag van verbinding aan te gaan. 200 euro per (gelegenheid) koppel inclusief lunch.

Onder deskundige begeleiding en een veilige omgeving beginnen we de dag met bewegen om uit ons hoofd en in ons lijf te komen. Daarna gaan we samen ons prana niveau verhogen middels massage. In een meditatieve flow gaan we langzaam over tot spelen met touw waarna het spelen over gaat in knopen en geknoopt worden met de eerste basis knoop technieken.

Shibari is een Japanse bondage techniek waarbij een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk is. Veiligheid is daarbij in alle opzichten een belangrijke pijler. Op een bed van prana steunen binnen de tantrische visie 4 pijlers : 1) Vertrouwen 2) Overgave  3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid. Als deze pijlers rusten op een stevig bed van prana dan kan je voorzichtig één pijler weghalen. In dit veld ervaren we de gelijkwaardigheid en overgave op een nog dieper niveau. In een veilige setting, die we gewend zijn in onze workshops, gaan we grenzen opzoeken en verleggen om zodoende nog meer verdieping te creëren in ons bestaan. Even als tantra streeft shibari geen doelen na maar geeft ruimte voor een bewust onderzoek naar jou grenzen. Gebonden worden of binden met de vraag welke gevolgen heeft het voor jou op emotioneel, mentaal en fysieke niveau, word mijn vrijheid hierdoor beperkt of verruimt. Deze workshop is gericht op het ervaren van jullie grenzen zowel als gever als ontvanger. Om onbevangen deze ervaring aan te gaan is het belangrijk dat er in jullie relatie al een mate van vertrouwen en overgave aanwezig is. Daarom is deze workshop ook alleen geschikt voor partners of gelegenheid partner. Wil je graag als single aanmelden is er soms de kans dat we je kunnen voorstellen aan een andere singel waarmee je vooraf al kennis maakt om te kijken of je samen deze ervaring aan wil gaan. Meer lezen over de Tantra & Shibari visie en inhoud klik hier

We raden altijd aan wat laagjes aan te doen en zelf in te voelen wat je allemaal uit wilt trekken, naakt mag, lingerie mag, strakke legging of topje als je iets aan wilt houden, want met de touwen en wijde kleding raak je in de knoop

Wat, waar en wanneer:

10 september 2022 van 10 tot 17 uur incl. lunch Tantra & Shibari workshop 1. locatie Capelle a/d IJssel https://centrumsensibel.nl/

4 december 2022 van 10 tot 17 uur incl. lunch Tantra & Shibari workshop 1. locatie Capelle a/d IJssel https://centrumsensibel.nl/

Inschrijven:

Deelname mogelijk (gelegenheid) koppel, prijs 200 euro als koppel inclusief verzorgde vegetarische lunch, koffie /thee. Matrasjes, meditatie kussentjes en touwen zijn aanwezig. Zelf meenemen: grote en kleine handdoek, fleece of andere lichte deken of doek en massage olie. Single inschrijvingen komen op een wachtlijst tot er een match is met een andere single, je word dus vooraf aan elkaar voorgesteld.

Inschrijven kan via deze link geef daarbij jullie beiden namen en mail adressen door. Na inschrijving ontvang je van mij een mail terug met een verzoek van een aanbetaling en als deze is voldaan staan jullie officieel ingeschreven.

Bericht van een deelnemend stel aan onze workshop:

Lieve Johan en Silvia,

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor de hele fijne dag die we hebben beleefd. We gingen de workshop nogal onbevangen in met het idee wat we heus wel iets zouden leren, maar we hadden er geen idee van dat het zó diep zou gaan allemaal en dat het niet alleen een kwestie van “iets leren” is, maar dat je heel anders naar verleden, toekomst, jezelf, elkaar en bijvoorbeeld ook naar bdsm gaat kijken. We dachten zelf dat we niet meer dieper konden gaan samen en dat onze relatie al nagenoeg perfect was, maar dat was dus niet zo. We zijn na gisteren nog zo veel meer met elkaar verbonden en staan zo helemaal open naar elkaar, echt onvoorstelbaar en compleet onverwacht ook. Dankzij jullie raken we ineens de essentie waarvan we helemaal niet wisten dat we die niet raakten. En wat zijn jullie fijne mensen, zowel individueel als samen. We hebben ontzettend genoten van en door alles wat er gisteren plaatsvond, innig dank daarvoor. We komen zeer zeker terug voor andere workshops en/of weekenden.

Hartelijke groeten en een warme knuffel,
Y en H

Over ons

Johan www.tantra-atma.nl

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam. Voelen en ervaren.

Silvia Elisa  www.naturalbliss.nl

Silvia speelt al vele jaren met Shibari en heeft een grote passie voor deze diepe, kwetsbare en prachtige kunstvorm.

Silvia werkt als coach in zelf liefde, intimiteit en sexualiteit. Ze organiseert graag workshops en plekken waar we vrij kunnen bewegen, uit ons hoofd in ons lichaam, en waar we op een speelse en kwetsbare manier met elkaar kunnen verbinden. Plekken waar we plezier kunnen ervaren zonder conditionering, en waar we kunnen spelen met thema’s rond intimiteit en diepe verbinding.

Mijn vrijheid in seksualiteit en vrijheid in bewegen is een rode draad in mijn leven. Ik heb op veel verschillende manieren de vrijheid in seksualiteit, vrij bewegen en bewustwording onderzocht en het vooral ook beleefd, van tantra tot kinky, vechtsporten en dans, het is een oneindige reis met mooie maar vaak ook confronterende ervaringen. In verbinding met onszelf en anderen ligt intimiteit, grenzen ontdekken, persoonlijke groei, hoe kunnen we geven en ontvangen, vertrouwen, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is zoveel te ontdekken en dat doe ik graag samen.

 

In liefde, licht en verbinding.

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Silvia Elisa Natural Bliss

 

About Johan Raaimakers