Blog

“Tantra & Shibari” experience weekend

“You are free to be bound” 

Graag nodigen we jullie uit voor een verdiepend weekend ‘Tantra & Shibari” van 16 tot 18 december 2022 in Luttelgeest. Johan Raaimakers en Silvia Elisa verzorgen voor een zesde keer dit unieke weekend in centrum voor zingeving in Luttelgeest. We worden ondersteund door Eveline die voor iedereen een rots in de branding is. Knopen, geknoopt worden, masseren, ervaren, grenzen verkennen, overgave en leiden, diepgang, play-party, dansen, mediteren en speelsheid zijn de ingrediënten van dit weekend. Prijs per koppel 790 euro all in.

Tantra is gericht op geestelijke verruiming en emotionele en lichamelijke bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op bewustwording door middel van meditatie, ademhaling en het ervaren van aanraking. Zowel voor de ontvanger als de gever kun je hierin tegen grenzen, uitdagingen of emoties aanlopen. Vanuit de tantra kunnen deze thema’s aangeraakt en onderzocht worden.

Deze tantra is vanuit de visie van de Vajrayana en de Kum Nye traditie, ook wel rode tantra of de tantra van de linker hand genoemd. De Vajrayana en Kum Nye stroming uit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme kenmerkt zich onder andere door massage en aanraking. Door massage en aanraking wordt prana (energie) opgewekt. In dit weekend leer je wat prana is en hoe je prana kan aanmaken en laten stromen. We gaan dit weekend middels de 5 elementen een balans brengen en de prana energie ontwaken. Maar we gaan nog een stapje verder met de fire snake massage waar we de kundalini energie ontwaken om die energie vrij te kunnen laten stromen en te kunnen ervaren. Dit alles in een veilige omgeving en in een veilige bedding van het team.

Shibari of Kinbaku is een prachtig erotisch spel van verbinding. Naast de kunstzinnige schoonheid van het knopen gaat het spel van sexy en fun, naar emotioneel bevrijdend en diep, naar totale overgave en aanwezig zijn.

Hoe ervaar je het om jezelf volledig over te geven en de controle los te laten? Kun je er zijn, daar waar de ander zich volledig aan je overgeeft? De mogelijkheden van Shibari zijn eindeloos en is er zoveel te ontdekken op het gebied van techniek, spelen met polariteiten, in je kracht komen en de ander in overgave leiden. Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen. Ook besteden we dit weekend aandacht aan het spel van overgave en leiden en hoe we ons lichaam en al onze zintuigen kunnen gebruiken om iemand volledig in overgave te leiden.

Meer informatie over de visie van Tantra & Shibari klik hier

Voor wie is dit weekend

De workshop is geschikt voor iedereen die op onderzoek wil en een ontdekkingsreis wil maken. Je kan meedoen met je partner/gelegenheidspartner en je kan ook als trio meedoen. Je hoeft niet al heel veel ervaring binnen de tantra of shibari te hebben voor deze workshop.  We nodigen je uit te komen zoals je je voelt en je uitdagingen en grenzen te voelen vanuit wederzijds respect. Wij als team gaan graag met jullie de diepte in. Ben je Single ben je ook welkom dan gaan we je wel vooraf aan een partner voorstellen zodat je nooit alleen staat in een oefening (single aanmelding bied niet altijd de garantie op deelname)

tantra de-blokking en de-amouring

Het programma

Vrijdag 16 december:

18.00-19.00 uur aankomst landen en settelen op “Meeuwenveen” met koffie, thee, soep, salade en brood

19.30 dansen en aarden in de ruimte

20.00 intro, voorstellen en kennismaking

20.30 Tantrische massage

 

Zaterdag 17 december:

07.30 optie yogales

08.30 ontbijt

10.00 uur ervaren met touw en knoop technieken

13.00 uur lunch

15.00 uur leading en surrender en shibari knoop oefeningen

18.30 uur diner

20.30 “Play-Party” Tantra & Shibari

Zondag 18 december:

08.30 ontbijt

10.00 Tantrische 5 elementen massage

12.45 uur lunch

14.00 Tantra & Shibari sessie geven of ontvangen

16.00 delen en afsluiting

16.00 17.00 uur nagenieten, inpakken en vertrek

Wat neem je mee

Dekbed overtrek, kussensloop, matrashoes en handdoeken set. Deze zijn ook tegen meerprijs te huur Lakens 10,- per set (laken, dekbedovertrek, sloop) handdoeken 5,- per set (groot, middel, doekje). Massage olie in een handig flesje. Fleece of andere deken om op te liggen tijdens massage. Grote en kleine handdoek voor tijdens de massage. Serong of omslagdoek, makkelijk zittende kleding en ondergoed comfy & sexy. Je eigen touw speeltjes als je wil zweepjes/veertjes enzv.

Touw is ook aanwezig gratis te gebruiken of te koop.

Praktische informatie en data

Van vrijdag 16 december 18 uur tot zondag 18 december 17 uur 2022 in het centrum voor zingeving in Luttelgeest https://www.centrumvoorzingeving.com/

Prijs 790 euro per koppel all inclusief vegetarische maaltijden. twee keer ontbijt, twee keer lunch en één keer diner met koffie/thee/sap snacks en tussendoortjes.. Twee overnachtingen op een twee persoons kamer met gebruik van gezamenlijk sanitair. Alle lessen in de ochtend, middag en avond.

De prijzen zijn gebaseerd op twee persoon kamers, wil jij graag een kamer alleen voor jezelf kan dat tegen een meerprijs van 50 euro. 

Alcoholische dranken zijn niet aanwezig en niet toegestaan tijdens de lesmomenten. Wil je een biertje of wijntje tijdens je diner of na afloop van de avond is dat in beperkte maten natuurlijk prima. Neem zelf dan je flesje wijn of biertje mee.

Aanmelden

Aanmelden kan via DIT FORMULIER met met in het opmerking veld jullie of jou motivatie/ervaring/intentie. Na de inschrijving vragen we een aanbetaling van 150 euro per koppel en als deze is betaald is de inschrijving definitief.

 

Bericht van een deelnemend stel aan onze workshop:

Lieve Johan en Silvia,

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor de hele fijne dag die we hebben beleefd. We gingen de workshop nogal onbevangen in met het idee wat we heus wel iets zouden leren, maar we hadden er geen idee van dat het zó diep zou gaan allemaal en dat het niet alleen een kwestie van “iets leren” is, maar dat je heel anders naar verleden, toekomst, jezelf, elkaar en bijvoorbeeld ook naar bdsm gaat kijken. We dachten zelf dat we niet meer dieper konden gaan samen en dat onze relatie al nagenoeg perfect was, maar dat was dus niet zo. We zijn na gisteren nog zo veel meer met elkaar verbonden en staan zo helemaal open naar elkaar, echt onvoorstelbaar en compleet onverwacht ook. Dankzij jullie raken we ineens de essentie waarvan we helemaal niet wisten dat we die niet raakten. En wat zijn jullie fijne mensen, zowel individueel als samen. We hebben ontzettend genoten van en door alles wat er gisteren plaatsvond, innig dank daarvoor. We komen zeer zeker terug voor andere workshops en/of weekenden.

Hartelijke groeten en een warme knuffel,
Y en H

Wie zijn wij ?

 Johan www.tantra-atma.nl

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekeinden in het voor- en najaar.

Johan Raaimakers

 

              Silvia http://www.naturalbliss.nl/

Natural Bliss is een natuurlijke staat van zijn, het moment dat je hoofd stopt met denken en je lichaam en gevoel het overnemen. Soms vergeten we even hoeveel fun en ontspanning intimiteit of vrij bewegen ons kan brengen. Doordat we andere prioriteiten voor laten gaan kunnen we misschien tijdelijk geen aansluiting meer vinden in onze relatie of in onszelf. Ik organiseer events waar je weer anders naar jezelf of elkaar gaat kijken. Je kan hierdoor los komen van wat wel en niet mag of hoe het eruit ‘zou moeten zien’.  – Hoe zou het zijn om je fantasie uit te leven? – Wat ligt er verscholen in je schaduwzijde?  – Wat is je diepste verlangen?  – Wat gebeurt er als je even buiten je comfortzone stapt in een nieuwe ervaringen? – Welke mogelijkheden zijn er om dieper met elkaar in verbinding te komen? In Natural Bliss komt mijn passie voor vrijheid in seksualiteit en mijn passie voor verdieping in bewustzijn samen. Ik geloof dat bewustzijn en seksualiteit bij elkaar horen. Door je te bevrijden van je conditionering, taboes en schaamte, kun je dieper in verbinding komen met jezelf.

Van internationale management studies naar een Ashram in Thailand, een heilige berg in India en yoga in Mexico. Mijn ontdekkingstocht is eindeloos. Ik heb verschillende opleidingen gedaan in healing zoals chakra therapie, massages en coaching. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als coach in klantgerichte communicatie.

Mijn vrijheid in seksualiteit en vrijheid in bewegen is een rode draad in mijn leven. Ik heb op veel verschillende manieren de vrijheid in seksualiteit, vrij bewegen en bewustwording onderzocht en het vooral ook beleefd, van tantra tot kinky, vechtsporten en dans, het is een oneindige reis met mooie maar vaak ook confronterende ervaringen. In verbinding met onszelf en anderen ligt intimiteit, grenzen ontdekken, persoonlijke groei, hoe kunnen we geven en ontvangen, vertrouwen, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is zoveel te ontdekken en dat doe ik graag samen.

Silvia Elisa

 

Graag tot ziens op dit uniek verbindend weekend ”Tantra & Shibari”

Johan en Silvia

About Johan Raaimakers