Blog

28 juli-4 aug. 2018 “Tantra & Shibari” weekcursus Frankrijk

Johan Raaimakers van Tantra-Atma Massages en Silvia Elisa van Natural Bliss verzorgen samen deze bijzondere weekcursus bij Sadhaka in Frankrijk. Knopen, geknoopt worden, masseren, ervaren, grenzen verkennen, playfull, dansen en mediteren zijn de ingrediënten wat samen met de mooie locatie, gezelligheid, een goed bed, lekker eten en drinken een onvergetelijk en duurzaam ervaring oplevert.

Tantra is gericht op geestelijke verruiming en emotionele en lichamelijke bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op bewustwording door middel van meditatie, ademhaling en het ervaren van aanraking. Zowel voor de ontvanger als de gever kun je hierin tegen grenzen, uitdagingen of emoties aanlopen. Vanuit de tantra kunnen deze thema’s aangeraakt en onderzocht worden.

Shibari of Kinbaku is een prachtig erotisch spel van verbinding. Naast de kunstzinnige schoonheid van het knopen gaat het spel van sexy en fun, naar emotioneel bevrijdend en diep, naar totale overgave en aanwezig zijn. Hoe ervaar je het om jezelf volledig over te geven en de controle los te laten? Kun je er zijn, daar waar de ander zich volledig aan je overgeeft?

Tantra & Shibari is een unieke combinatie van speelse intimiteit. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is zoveel te ontdekken. Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen.  Ook gaan we in op het spel van overgave en leiden en hoe we ons lichaam en al onze zintuigen kunnen gebruiken om iemand volledig in overgave te leiden.

De visie van Tantra & Shibari

Shibari is een Japanse bondage techniek die gecombineerd wordt met Tantra. De cursus is gericht op het ervaren van je grenzen zowel als gever als ontvanger. Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers: vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. Door gebonden te worden ervaar je heel direct en bewust de beperking van je fysieke vrijheid. Als dit wordt gedaan in een veilige omgeving vanuit Prana geeft dit ruimte voor een bewust onderzoek naar je eigen grenzen. Grenzen worden opgezocht en verlegd om zodoende nog meer vrijheid te creëren in je eigen bestaan. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? De Tantra & Shibari cursus biedt een veilige setting en de tools om dit onderzoek samen met een partner aan te gaan.

Shibari is een Japanse bondage techniek en is ontstaan in de tijd dat er meer gevangenen waren dan gevangenissen in Japan. Men bond de gevangenen dusdanig vast dat ontsnappen kansloos was. Deze wijze van bondage is later uitgegroeid tot een kunst waarbij de schoonheid van het knopen belangrijk is. Naast deze kunstzinnige kant heeft Shibari ook een andere kwaliteit in zich, namelijk het verleggen van grenzen op een zachte en gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen tegen op fysieke en/of emotionele gebieden. Shibari kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn. Het is altijd anders en verrassend. Het kan gaan om pure passie, maar ook om emotionele ontlading. Alles mag er zijn, in een veilige en speelse setting.

Energetisch therapie

Shiva & Parvati

Prana, de versmelting van Shiva en Parvati

De leidraad in Tantra voor alle handelingen in het moment is Prana – onze neutrale en vrije levensenergie. Prana zal ook de leidraad zijn van deze cursusweek. Door praktische technieken ondersteunt met de theorie over de aard van Prana leer je om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) op te wekken en te polariseren (te mengen) waarbij Prana energie ontstaat.

Programma

08.45 – 09.15 Zonnegroet (optioneel)

10.00 – 12.30 Tantra & Shibari ervaring (6 ochtenden)

14.30 – 17.30 pm Tantra & Shibari ervaring (5 middagen)

21.00 – 22.00 evening activity (optional)

Playparty op donderdagavond

Voor wie is deze week?

De workshop is geschikt voor iedereen die op onderzoek wil en een ontdekkingsreis wil maken.   Je kan meedoen met je partner of een gelegenheidspartner en je kan ook als trio meedoen. Je hoeft niet al heel veel ervaring binnen de tantra of shibari te hebben voor deze workshop.  We nodigen je uit te komen zoals je je voelt en je uitdagingen en grenzen te voelen vanuit wederzijds respect. Wij als team gaan graag met jullie de diepte in. Door de internationale belangstelling voor deze cursus, is het mogelijk dat de workshop in engels en nederlands wordt gehouden.

 

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolg

De combinatie tantra & shibari is logisch en de cursus een succes. De Tantra krijgt een stevig gezicht, de Shibari laat haar speelse en lieflijke kant zien en zo groeien ze naar elkaar toe. Een nog belangrijker gemeenschappelijke noemer is de overgave. Voor de actieve partner het vermogen tot uitnodigen en het verleiden daartoe, en het scheppen van een veilige, intieme sfeer. Voor de passieve partner het vermogen om uit het hoofd te raken, het hart te openen en het vertrouwen te leggen bij de ander.

(Jeroen)

Ik ben het besef van tijd en ruimte totaal even kwijt geraakt, wat heerlijk is! (Jolanda) Ik word telkens op een andere laag van mijn wezen geraakt. (Monique) Het effect op mijzelf achteraf was een gevoel van vervulling, een rustige, vreugdevolle basis in mezelf, compleet, vrij, een gevoel van volledigheid.

(Mieke)

 

Over ons:

Johan www.tantra-atma.nl

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in

Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies.

Silvia Elisa www.naturalbliss.nl

Silvia speelt al vele jaren met Shibari en heeft een grote passie voor deze diepe, kwetsbare en prachtige kunstvorm.

Silvia werkt als coach in zelf liefde, intimiteit en sexualiteit. Ze organiseert graag workshops en plekken waar we vrij kunnen bewegen, uit ons hoofd in ons lichaam, en waar we op een speelse en kwetsbare manier met elkaar kunnen verbinden. Plekken waar we plezier kunnen ervaren zonder conditionering, en waar we kunnen spelen met thema’s rond intimiteit en diepe verbinding.

Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 655,-

De sauna bij Sadhaka

4 persoons kamer (familiekamer): € 755,-

3 persoons kamer (familiekamer): € 795.-

2 persoons kamer (stellen): € 860,-

1 persoons kamer: € 960,-

Eigen tent: € 755,-

Eigen caravan / camper: € 780,-

1 of 2 persoons ingerichte tent: € 800,-

1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 860,-

*de 2e persoon in een tent/caravan ontvangt € 50,- kampeerplekkorting

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

Sadaka vakanties

Rust en ruimte bij Sadhaka

Door de internationale belangstelling kan de voertaal in de cursusweek Engels en Nederlands zijn.

 

Informatie Sadhaka

Inschrijvingen/deelname hier

Sadhaka vakanties

Welkom bij Sadhaka

Wij hopen je op deze of op één van onze andere workshops te zien.

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Silvia Elisa www.naturalbliss.nl

Wim en Patricia Frankrijk www.sadhaka.nl

 

 

In liefde, licht en verbondenheid,

 

Johan Raaimakers & Sivia Elisa

Wim en Patricia Sadhaka vakanties Frankrijk

About Johan Raaimakers