Blog

Tantra & Shibari Valentijn workshop

Ondertussen is het een begrip geworden…… de mooie leerzame workshops “Tantra & Shibari” van Johan & Silvia.

Op zondag 17 februari 2019 is weer onze ervaringsgerichte workshop Tantra & Shibari dit keer speciaal in het teken van Valentijn, Valentijn staat elk jaar weer in het teken van liefde, romantiek samen verbinden en cadeaus. Wat is er mooier dan dit allemaal samen te vatten met je geliefde in één workshop…….Dat kan ! !  !   !    !      !       !        !

In deze combinatie van bewuste verbinding, leading en surrender, knopen en geknoopt worden, massage geven en ontvangen enz. zal je je grenzen en conditioneringen gaan verkennen op een veilige liefdevolle manier vanuit het hart. Onze visie in deze lessen is:

“Laat Tantra & Shibari geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel”

Het word een ervaring gerichte workshop, we beginnen de dag met bewegen om uit ons hoofd en in ons lijf aan te komen, daarna gaan we samen ons prana niveau verhogen middels Tibetaanse massage. In die flow gaan we langzaam over tot spelen met touw waarna het spelen over gaat in knopen en geknoopt worden. Shibari is een Japanse bondage techniek waarbij een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk is.  Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers

1) Vertrouwen 2) Overgave  3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid

Als deze pijlers rusten op een stevig bed van prana is de regel dat  je voorzichtig één pijler kan weghalen. De dag workshop Tantra & Shibari geeft jullie de tools om dit onderzoek samen aan te gaan. In een veilige setting die we gewend zijn in onze workshops gaan we grenzen opzoeken en verleggen om zodoende nog meer vrijheid te creëren in ons bestaan.Even als tantra streeft shibari geen doelen na maar geeft ruimte voor een bewust onderzoek naar jou grenzen. Gebonden worden beperkt je in je fysieke vrijheid. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau?Deze workshop is gericht op het ervaren van jullie grenzen zowel als gever als ontvanger. Om onbevangen deze ervaring aan te gaan is het belangrijk dat er in jullie relatie al een mate van vertrouwen en overgave aanwezig is. De leidraad in tantra is prana en de prana zal dus ook de leidraad zijn van deze lesdag. Prana is onze neutrale en vrije levensenergie en vanuit deze energie gaan we de fysieke vrijheid beperken en heel bewust ervaren binnen een veilige omgeving.

Wat, waar en wanneer:
Zondag 17 februari van 10 tot 17 uur in “Het centrum van Alphen” Prinses Marijkestraat 20 Alphen a/d Rijn (gratis parkeren in de omgeving).
Deelname is het  als stel of als gelegenheid koppel a 85 euro per persoon incl. speciale Valentijn lunch, koffie /thee. Single aanmelden kan ook maar bied nog geen garantie op deelname, wij proberen u dan vooraf te koppelen met een andere single inschrijving.

Matrasjes en touwen zijn aanwezig. Zelf meenemen: grote en kleine handdoek, fleece of andere lichte deken of doek en massage olie.

Inschrijven klik hier

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Silvia Elisa NaturalBliss

“Tantra & Shibari” visie en filosofie

About Johan Raaimakers