Blog

“Tantra & Shibari” sessie weekend 22 en 23 juli

 

Tantra & Shibari sessie weekend.

In het weekend van 22 en 23 juli verzorgen Silvia Elisa (Natural Bliss) en Johan Raaimakers (Tantra-Atma) Tantra & Shibari sessies. 

Wil je jezelf of je partner een mooie nieuwe ervaring cadeau geven?  Zou je graag eens willen ervaren hoe het is om jezelf volledig over te geven en de controle los te laten?

Je kan dit weekend een tantra en shibari sessie ervaren in diverse combinaties of samenstellingen waarbij word gekeken naar jou of jullie wensen. Je kan een sessie boeken bij Silvia of bij Johan, maar het is ook mogelijk om een sessie van ons samen te boeken. Je kan een sessie boeken als stel M/V M/M V/V  of single ook weer met Silvia of Johan of van ons beiden.

De sessies worden gegeven in de praktijk van Tantra-Atma in st-Oedenrode op zaterdag 22 en zondag 23 juli  met een optie op vrijdag 21 Juli. Beschikbare tijden gaan in overleg en zijn te boeken tussen 10.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond. De prijzen worden berekend op tijd en samenstelling, sessies van 1 uur 1.5 uur of 2 uur zijn mogelijk als single, koppel met 1 of 2 gevers. De uur prijs bedraagt tussen de 60 en 80 euro en is afhankelijk van de samenstelling en duur van de sessie.

Voor alle veiligheid van jezelf of de gever is het nodig dat er wel een goede mate van bewustzijn aanwezig is. Deze sessies zijn niet geschikt als er nog trauma’s of andere hardnekkige blokkades aanwezig zijn. Overleg en vertrouwen is voor beide partijen belangrijk voor een diepe sessie volledig in overgave. Voor therapeutische tantra of shibari sessies zijn andere afspraken mogelijk.

Visie  “Tantra & Shibari “ sessie

Shibari is een Japanse bondage techniek waarbij een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk is. Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers:

1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid

Als deze pijlers rusten op een stevig bed van prana dan kan je voorzichtig 1 pijler weghalen. In een veilige setting die we gewend zijn gaan we grenzen opzoeken en verleggen om zodoende nog meer vrijheid te creëren in ons bestaan. Even als tantra streeft shibari geen doelen na maar geeft ruimte voor een bewust onderzoek naar jou grenzen. Gebonden worden beperkt je in je fysieke vrijheid. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? Deze sessies zijn gericht op het ervaren van je grenzen als ontvanger. Om onbevangen deze ervaring aan te gaan is het belangrijk dat er al een mate van vertrouwen en overgave aanwezig is. De leidraad in tantra is prana en de prana zal dus ook de leidraad zijn van deze sessie. Prana is onze neutrale en vrije levensenergie en vanuit deze energie gaan we de fysieke vrijheid beperken en heel bewust ervaren binnen een veilige omgeving.

De filosofie achter een sessie “Tantra & Shibari”

Shibari is een aloude Japanse bondage techniek en is ontstaan in de tijd dat er meer gevangenen waren dan gevangenissen in Japan. Men bond de gevangenen dusdanig vast dat ontsnappen kansloos was. Deze wijze van bondage is later uitgegroeid tot een kunst waarbij schoonheid van het knopen belangrijk was. Buiten de kunst heeft shibari ook andere kwaliteiten in zich en dat is het verleggen van grenzen op een zachte gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen tegen op fysieke of emotionele gebieden. Shibari kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn. Het is altijd anders en verrassend. Het kan gaan om pure passie, maar ook om emotionele ontlading. Alles mag er zijn, in een veilige en speelse setting.

In de tantrische visie van de Tibetaans Boeddhisme Kum Nye kent men geen doel maar zijn de gevolgen van de visie een mogelijke transformatie van inzichten en gevoelens. De Tibetaans Boeddhistische Kum Nye visie gaat uit van 4 belangrijke pijlers die leiden tot deze groei en inzichten. Deze pijlers zijn 1) Vertrouwen, 2) Overgave, 3) Gelijkwaardigheid, 4) Doelloosheid. Zij vormen samen op een stevig bed van Prana de leidraad binnen een tantrische sessie of massage. Prana is een neutrale energie die in ons lichaam aanwezig is, als er geen prana meer aanwezig zou zijn is het lichaam dood. De mate van prana kan onze balans bepalen dus hoe hoger de prana hoe hoger de neutraliteit en hoe hoger de balans.

Metta-Ji

Binnen deze neutrale balans kunnen we onze grenzen, blokkades en conditioneringen gaan verkennen met de vraag waarom deze er zijn. Dienen ze je of zouden ze mogen oplossen. Als je dit samen doet met een persoon waarbij een grote mate van metta-ji aanwezig is kan dit leiden naar mooie inzichten en emotionele vrijheid. Metta betekent in het Sanskriet liefdevolle vriendelijkheid en de ji erachter maakt deze liefdevolle vriendelijkheid actief. De metta-ji kan je ook omschrijven als een heilig huwelijk en is de uitkomst of de staat waarin je verkeert als je in diep contact bent met een ander persoon. Binnen deze metta-ji kunnen we dan voorzichtig ook een pijler weghalen. De metta-ji rust dan immers nog op 3 stevige pijlers. In dit geval kunnen we de gelijkwaardigheid voorzichtig weghalen doordat de ene persoon de ander vastbindt en daardoor zijn of haar fysieke vrijheid ontneemt. Vertrouwen en doelloosheid zijn nog stevig aanwezig en er is ook een mate van overgave. De pijler overgave kan nu zelfs onderzocht worden en zonodig vergroot worden. Kortom de ideale omstandigheden voor het verleggen en ontdekken van emotionele en mentale grenzen die kunnen leiden naar spirituele groei.

Voor wie is deze sessies geschikt ?

De sessie is geschikt voor iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Open en onderzoekend is en bereid zijn om de overgave in jezelf te onderzoeken. Je kan een tantra en shibari sessie ervaren in diverse combinaties of samenstellingen waarbij word gekeken naar jou of jullie wensen. Je kan een sessie boeken bij Silvia of bij Johan, maar het is ook mogelijk om een sessie van ons samen te boeken. Je kan een sessie boeken als stel M/V M/M V/V of single ook weer met Silvia of Johan of van ons beiden.

Voor alle veiligheid van jezelf of de gever moet er wel een goede mate van bewustzijn aanwezig zijn en zijn deze sessies niet geschikt als er nog trauma’s of andere hardnekkige blokkades aanwezig zijn. Overleg en vertrouwen is voor beide partijen belangrijk voor een diepe sessie volledig in overgave. Voor therapeutische tantra of shibari sessies zijn andere afspraken mogelijk.

De gever(s):

 Johan www.tantra-atma.nl

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” zijn daar voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s tantra-yoga weekeinden in het voor- en najaar.

Johan Raaimakers

De gever(s):

 Silvia www.naturalbliss.nl

Natural Bliss is een natuurlijke staat van zijn, het moment dat je hoofd stopt met denken en je lichaam en gevoel het overnemen. Soms vergeten we even hoeveel fun en ontspanning intimiteit of vrij bewegen ons kan brengen. Doordat we andere prioriteiten voor laten gaan kunnen we misschien tijdelijk geen aansluiting meer vinden in onze relatie of in onszelf. Ik organiseer events waar je weer anders naar jezelf of elkaar gaat kijken. Je kan hierdoor los komen van wat wel en niet mag of hoe het eruit ‘zou moeten zien’.  – Hoe zou het zijn om je fantasie uit te leven? – Wat ligt er verscholen in je schaduwzijde?  – Wat is je diepste verlangen?  – Wat gebeurt er als je even buiten je comfortzone stapt in een nieuwe ervaringen? – Welke mogelijkheden zijn er om dieper met elkaar in verbinding te komen? In Natural Bliss komt mijn passie voor vrijheid in seksualiteit en mijn passie voor verdieping in bewustzijn samen. Ik geloof dat bewustzijn en seksualiteit bij elkaar horen. Door je te bevrijden van je conditionering, taboes en schaamte, kun je dieper in verbinding komen met jezelf.

Van internationale management studies naar een Ashram in Thailand, een heilige berg in India en yoga in Mexico. Mijn ontdekkingstocht is eindeloos. Ik heb verschillende opleidingen gedaan in healing zoals chakra therapie, massages en coaching. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als coach in klantgerichte communicatie.

Mijn vrijheid in seksualiteit en vrijheid in bewegen is een rode draad in mijn leven. Ik heb op veel verschillende manieren de vrijheid in seksualiteit, vrij bewegen en bewustwording onderzocht en het vooral ook beleefd, van tantra tot kinky, vechtsporten en dans, het is een oneindige reis met mooie maar vaak ook confronterende ervaringen. In verbinding met onszelf en anderen ligt intimiteit, grenzen ontdekken, persoonlijke groei, hoe kunnen we geven en ontvangen, vertrouwen, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is zoveel te ontdekken en dat doe ik graag samen.

Silvia Elisa www.naturalbliss.nl

Praktische informatie

De sessie worden gegeven in de praktijk van Tantra-Atma in st-Oedenrode op zaterdag 22 en zondag 23 juli. Beschikbare tijden gaan in overleg en zijn te boeken tussen 10.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond. De prijzen worden berekend op tijd en samenstelling, sessies van 1 uur 1.5 uur of 2 uur zijn mogelijk als single, koppel met 1 of 2 gevers. De uur prijs bedraagt tussen de 60 en 80 euro en is afhankelijk van de samenstelling en duur van de sessie.

Voor vragen en of afspraken mail johan@tantra-atma.nl

Johan www.tantra-atma.nl

Silvia www.naturalbliss.nl

Meer Tantra & Shibari klik hier

Tot ziens op één van onze workshops of evenementen “Tantra & Shibari” …….

About Johan Raaimakers