Blog

Tantra & Shibari Experience week in Frankrijk

Van 9 tot 16 juli 2022 Tantra & Shibari week in Frankrijk, prijs p.p. 350 euro plus Sadhaka verblijfkosten

Johan Raaimakers  Tantra-Atma en Silvia Elisa Natural-Bliss verzorgen samen in 2022 weer deze bijzondere weekcursus bij Sadhaka in Frankrijk. Knopen, geknoopt worden, masseren, ervaren, grenzen verkennen, leading and surrender, playfull, dansen en mediteren zijn de ingrediënten wat samen met de mooie locatie, gezelligheid, een goed bed, lekker eten en drinken een onvergetelijk en duurzaam ervaring oplevert. Prijs vanaf 815 euro p.p.

Tantra is gericht op geestelijke verruiming en emotionele en lichamelijke bevrijding, waarbij de nadruk ligt op bewustwording.  Zowel voor de ontvanger als de gever kun je hierin tegen grenzen, uitdagingen of emoties aanlopen. Vanuit de tantra kunnen deze thema’s aangeraakt en onderzocht worden.

Shibari of Kinbaku is een prachtig erotisch spel van verbinding. Naast de kunstzinnige schoonheid van het knopen gaat het spel van sexy en fun, naar emotioneel bevrijdend en diep, naar totale overgave en aanwezig zijn. Hoe ervaar je het om jezelf volledig over te geven en de controle los te laten? Kun je er zijn, daar waar de ander zich volledig aan je overgeeft?

Tantra & Shibari is een unieke combinatie van speelse intimiteit. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is zoveel te ontdekken. Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen.  Ook gaan we in op het spel van overgave en leiden en hoe we ons lichaam en al onze zintuigen kunnen gebruiken om iemand volledig in overgave te leiden.

De visie van Tantra & Shibari

Shibari is een Japanse bondage techniek die gecombineerd wordt met Tantra. De cursus is gericht op het ervaren van je grenzen zowel als gever als ontvanger. Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers: vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid. Door gebonden te worden ervaar je heel direct en bewust de beperking van je fysieke vrijheid. Als dit wordt gedaan in een veilige omgeving vanuit Prana geeft dit ruimte voor een bewust onderzoek naar je eigen grenzen. Grenzen worden opgezocht en verlegd om zodoende nog meer vrijheid te creëren in je eigen bestaan. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? De Tantra & Shibari cursus biedt een veilige setting en de tools om dit onderzoek samen met een partner aan te gaan.

Shibari is een Japanse bondage techniek en is ontstaan in de tijd dat er meer gevangenen waren dan gevangenissen in Japan. Men bond de gevangenen dusdanig vast dat ontsnappen kansloos was. Deze wijze van bondage is later uitgegroeid tot een kunst waarbij de schoonheid van het knopen belangrijk is. Naast deze kunstzinnige kant heeft Shibari ook een andere kwaliteit in zich, namelijk het verleggen van grenzen op een zachte en gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen tegen op fysieke en/of emotionele gebieden. Shibari kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn. Het is altijd anders en verrassend. Het kan gaan om pure passie, maar ook om emotionele ontlading. Alles mag er zijn, in een veilige en speelse setting. De leidraad in Tantra voor alle handelingen in het moment is Prana – onze neutrale en vrije levensenergie. Prana zal ook de leidraad zijn van deze cursusweek. Door praktische technieken ondersteunt met de theorie over de aard van Prana leer je om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) op te wekken en te polariseren (te mengen) waarbij Prana energie ontstaat.

Programma

08.45 – 09.15 Zonnegroet (optioneel)

10.00 – 12.30 Tantra & Shibari ervaring (6 ochtenden)

14.30 – 17.30 pm Tantra & Shibari ervaring (5 middagen)

21.00 – 22.00 avond activiteit (optioneel) en Playparty op donderdagavond

Voor wie is deze week

De workshop is geschikt voor iedereen die op onderzoek wil en een ontdekkingsreis wil maken.  Je kan het beste meedoen met je partner of een gelegenheidspartner. Als single is er geen garantie voor deelname omdat we streven naar een gelijk aantal mannen en vrouwen. Als je inschrijft als single laten we jou weten als er de balans is in man en vrouw vanaf dan ben je zeker van een plek. Tip: hoe eerder je als single aanmeld hoe groter de kans op deelname. Om deel te nemen hoef je niet al heel veel ervaring binnen de tantra of shibari te hebben voor deze workshop. We nodigen je uit te komen zoals je je voelt en je uitdagingen en grenzen te voelen vanuit wederzijds respect. Wij als team gaan graag met jullie de diepte in. Door de internationale belangstelling voor deze cursus, is het mogelijk dat de workshop in Engels en Nederlands wordt gehouden.

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolg

De combinatie tantra & shibari is logisch en de cursus een succes. De Tantra krijgt een stevig gezicht, de Shibari laat haar speelse en lieflijke kant zien en zo groeien ze naar elkaar toe. Een nog belangrijker gemeenschappelijke noemer is de overgave. Voor de actieve partner het vermogen tot uitnodigen en het verleiden daartoe, en het scheppen van een veilige, intieme sfeer. Voor de passieve partner het vermogen om uit het hoofd te raken, het hart te openen en het vertrouwen te leggen bij de ander.

(Jeroen)

Ik ben het besef van tijd en ruimte totaal even kwijt geraakt, wat heerlijk is! (Jolanda) Ik word telkens op een andere laag van mijn wezen geraakt. (Monique) Het effect op mijzelf achteraf was een gevoel van vervulling, een rustige, vreugdevolle basis in mezelf, compleet, vrij, een gevoel van volledigheid.

(Mieke)

Over ons

Johan www.tantra-atma.nl

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam. Voelen en ervaren.

Silvia Elisa www.naturalbliss.nl

Silvia speelt al vele jaren met Shibari en heeft een grote passie voor deze diepe, kwetsbare en prachtige kunstvorm.

Silvia werkt als coach in zelf liefde, intimiteit en sexualiteit. Ze organiseert graag workshops en plekken waar we vrij kunnen bewegen, uit ons hoofd in ons lichaam, en waar we op een speelse en kwetsbare manier met elkaar kunnen verbinden. Plekken waar we plezier kunnen ervaren zonder conditionering, en waar we kunnen spelen met thema’s rond intimiteit en diepe verbinding.

Mijn vrijheid in seksualiteit en vrijheid in bewegen is een rode draad in mijn leven. Ik heb op veel verschillende manieren de vrijheid in seksualiteit, vrij bewegen en bewustwording onderzocht en het vooral ook beleefd, van tantra tot kinky, vechtsporten en dans, het is een oneindige reis met mooie maar vaak ook confronterende ervaringen. In verbinding met onszelf en anderen ligt intimiteit, grenzen ontdekken, persoonlijke groei, hoe kunnen we geven en ontvangen, vertrouwen, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is zoveel te ontdekken en dat doe ik graag samen.

Verblijfkosten Sadhaka

Dit zijn de all in verblijfkosten van Sadhaka voor het seizoen van 2022.

  • 6 persoons kamer 520 euro plus cursusprijs
  • 3  persoons kamer 600 euro plus cursusprijs
  • 2  persoons kamer 660 euro plus cursusprijs
  • 1  persoons kamer 760 euro plus cursusprijs
  • Eigen tent 550 euro plus cursusprijs
  • Eigen caravan/camper 580 euro plus cursusprijs
  • Sadhaka tent 605 euro plus cursusprijs
  • Sadhaka caravan 645 euro plus cursusprijs

Prijzen zijn p.p. all in (exclusief cursusprijs) 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

De Locatie in Frankrijk Sadhaka

Sadhaka vakantiesSadhaka is een kleinschalige cursusorganisatie met creatieve en spirituele vakanties in Frankrijk en Nederland.

Sadaka vakanties

In 2004 zijn wij verhuisd van Nederland naar Frankrijk. Het eerste jaar hebben we in Frankrijk in een leefgemeenschap gewoond en van daaruit is Sadhaka gegroeid tot wat het nu is. In de maanden juli en augustus verzorgen wij sinds 2004 in midden Frankrijk o.a. Yogatrainingen Bewustzijn, Tantra Yoga cursussen, Kunstweken en Combiweken Yoga en Creatief.

Na jaren een groep accommodatie gehuurd te hebben voor onze zomercursussen, ging najaar 2012 een droom in vervulling. Met een team van vrijwilligers hebben wij een voormalige watermolen in midden Frankrijk omgetoverd tot Sadhaka’s nieuwe Centrum voor Persoonlijke groei en Bewust-Zijn. Een nieuw en definitief thuis, voor ons, en onze Sadhaka gasten.

Op deze plek is het mogelijk om onze ideeën te realiseren over duurzaam en natuurlijk leven in volle vrijheid. Inmiddels komt het water uit de kraan uit een natuurlijke bron dat verwarmd door zonnepanelen, is er een sauna, een moestuin, bakken we ons eigen brood, maken we meel en muesli van biologisch graan, hebben we eieren van eigen kippen, is er een fruitboomgaard en bessentuin aangelegd en een zwemmeer voor een zomerse duik. Voor een video impressie van Sadhaka klik hier

Aanmelden en inschrijven

Dit kan als (gelegenheid) koppel via deze link van >>>  Sadhaka

Na inschrijving krijg je bericht van Sadhaka met de verdere informatie en aanbetaling

Wat is er nog meer zomer 2022 bij Sadhaka in Frankrijk? https://www.tantra-atma.nl/tantra-zomerweken-frankrijk/

“Tibetaanse tantra massage” 

Een diepgaande week vanuit de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddisme Kum Nye. De enige weg naar vrijheid is de weg naar binnen. Het leven kent geen uitgang maar alleen maar ingangen. Een heldere ingang is het onderzoeken van je eigen patronen die problemen en frustraties creëren. Vanaf het begin van ons leven kan allerlei verwarringen ontstaan zoals verwarring over veiligheid, intimiteit, over wie je bent en wanneer zeg ik ja en wanneer mag ik nee zeggen. Verwarring die ingesleten kan zijn door opvoeding of geloof, school, gemeenschap of nare gebeurtenissen. Dit alles met gevolg dat de verwarring ingesleten kan zijn tot een gewoontepatroon. Bijvoorbeeld op fysiek niveau je houding, spanningen en blokkades, of emotioneel niveau overgevoelig of verhard of mentale gevolgen zoals negatieve denkpatronen waarmee je jezelf steeds onderuit haalt. De ingesleten patronen zijn eigenlijk overlevingsstrategieën die je ontwikkeld hebt, ze zitten diep verankerd en laten zich niet makkelijk veranderen.

Voor meer informatie achter de visie van de Tibetaanse tantra en de cursusweek klik hier

“The Art of Tantric Touch

Een week lang ondergedompeld in Tantrische massage in Frankrijk, wat wil een mens nog meer….. Een goed bed? Fijne omgeving ? Goed en gezond eten? ook dat is er bij Sadhaka vakantie Frankrijk allemaal!  Kortom als je houdt van quality-life en het Tantrische pad is dit voor jou/jullie de ideale actieve vakantie. Prana Flow, 5 elementen, Inner Flow, Kashmir, Moon point, Kama marma zijn de massages die je gaat leren geven en ontvangen. Als koppel of als single in een veilige bedding in de visie van het Tibetaans Tantrisch Boeddhisme leren over

Voor meer informatie over ‘The Art of Tantric Touch” cursusweek klik hier

Tot ziens in Frankrijk,

Johan Raaimakers

Silvia Elisa

Wim en Chandra

en het Sadhaka team

 

 

About Johan Raaimakers