Blog

Eerste “Tantra & Shibari” workshop in Belgie

In Nederland een begrip geworden: de “Tantra & Shibari” lessen van Johan en Silvia.

Op veler verzoek komt er nu ook de ervaringsgerichte “Tantra & Shibari” workshop naar Belgie. Op zondag 27 januari zal in de bovenzaal van centrum Walpurgis in Mortsel/Antwerpen deze workshop worden gegeven. Johan Raaimakers Tantra-Atma en Silvia Elisa Natural-Bliss combineren Tantra & Shibari in hun workshop met bewuste verbinding, leading en surrender, knopen en geknoopt worden. Je zal je grenzen en conditioneringen gaan verkennen op een veilige liefdevolle manier vanuit het hart.

Het word een ervaring gerichte workshop, we beginnen de dag met oefeningen om uit ons hoofd en in ons lijf/hart aan te komen. We gaan in tweetallen ons prana en bewustzijns niveau verhogen. In die flow gaan we langzaam over tot spelen met touw waarna het spelen over gaat in knopen en geknoopt worden. We ervaren hoe het is om gebonden te worden en te binden en we leren de eerste basis knopen en technieken van shibari.  Shibari is een Japanse bondage techniek waarbij een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk is. Onze visie in deze workshop is: “Laat Tantra & Shibari geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel”

Mooier dan dit kan het niet meer worden……

De visie van tantra & shibari;

Shibari is een Japanse bondage techniek die in deze workshops gecombineerd word met Tantra. In deze combinatie van tantra & shibari is een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk. Een tantrisch contact steunt hierbij op 4 essentiële pijlers:

1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid

Als deze pijlers rusten op een stevig bed van prana dan kan je voorzichtig één pijler weghalen in dit geval de gelijkwaardigheid. De dagworkshop Tantra & Shibari geeft jullie de tools om dit onderzoek samen aan te gaan. In een veilige setting die we gewend zijn in onze workshops gaan we grenzen opzoeken en verleggen om zodoende nog meer vrijheid te creëren in ons bestaan. Even als tantra streeft shibari geen doelen na maar geeft ruimte voor een bewust onderzoek naar jou grenzen. Gebonden worden beperkt je in je fysieke vrijheid. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? Deze workshop is gericht op het ervaren van jullie grenzen zowel als gever als ontvanger. Om onbevangen deze ervaring aan te gaan is het belangrijk dat er in jullie relatie al een mate van vertrouwen en overgave aanwezig is. De leidraad in tantra is prana en de prana zal dus ook de leidraad zijn van deze lesdag. Prana is onze neutrale en vrije levensenergie en vanuit deze energie gaan we de fysieke vrijheid beperken en heel bewust ervaren binnen een veilige omgeving.

Meer informatie over de visie lees je hier

Voor wie is de workshop geschikt

De workshop is geschikt voor iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Het is fijn als je al wat tantra achtergrond hebt en als je oké bent om jezelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven Het hebben van een geschikte (gelegenheid) is belangrijk. Vooral het vertrouwen in je (gelegenheid) partner met wie je de workshop aangaat is belangrijk. Als single ben je welkom als je voldoende tantra ervaring hebt, wellicht kan ik je dan voorstellen en koppelen aan een andere single na kennismaking.

praktische informatie

Zondag 27 januari inloop vanaf 10 uur en 10.30 beginnen we tot 17 uur. Tussen de middag is er een pauze met verzorgde luncht met broodjes en thee.

Locatie is de bovenzaal van “Walpurgis” Deurneleitje 6, 2640 Mortsel, België

De prijs per koppel incl. lunch is 175 euro en 90 euro als je single aanmeld, je betaald dan pas als je een match hebt met een andere single

Aanwezig is touw, matrasjes, kussentjes en wat je zelf meeneemt is makkelijk zittende kleding en onderkleding, sarong/omslagdoek en dekentje.

Inschrijven kan via deze link voor informatie kan je ook mailen johan@tantra-atma.nl of bellen (0031)0629064111

Face-Book evenement pagina

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekeinden in het voor- en najaar.

Silvia www.naturalbliss.nl

Natural Bliss is een natuurlijke staat van zijn, het moment dat je hoofd stopt met denken en je lichaam en gevoel het overnemen. Soms vergeten we even hoeveel fun en ontspanning intimiteit of vrij bewegen ons kan brengen. Doordat we andere prioriteiten voor laten gaan kunnen we misschien tijdelijk geen aansluiting meer vinden in onze relatie of in onszelf. Ik organiseer events waar je weer anders naar jezelf of elkaar gaat kijken. Je kan hierdoor los komen van wat wel en niet mag of hoe het eruit ‘zou moeten zien’.  – Hoe zou het zijn om je fantasie uit te leven? – Wat ligt er verscholen in je schaduwzijde?  – Wat is je diepste verlangen?  – Wat gebeurt er als je even buiten je comfortzone stapt in een nieuwe ervaringen? – Welke mogelijkheden zijn er om dieper met elkaar in verbinding te komen? In Natural Bliss komt mijn passie voor vrijheid in seksualiteit en mijn passie voor verdieping in bewustzijn samen. Ik geloof dat bewustzijn en seksualiteit bij elkaar horen. Door je te bevrijden van je conditionering, taboes en schaamte, kun je dieper in verbinding komen met jezelf.

Van internationale management studies naar een Ashram in Thailand, een heilige berg in India en yoga in Mexico. Mijn ontdekkingstocht is eindeloos. Ik heb verschillende opleidingen gedaan in healing zoals chakra therapie, massages en coaching. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als coach in klantgerichte communicatie.

Mijn vrijheid in seksualiteit en vrijheid in bewegen is een rode draad in mijn leven. Ik heb op veel verschillende manieren de vrijheid in seksualiteit, vrij bewegen en bewustwording onderzocht en het vooral ook beleefd, van tantra tot kinky, vechtsporten en dans, het is een oneindige reis met mooie maar vaak ook confronterende ervaringen. In verbinding met onszelf en anderen ligt intimiteit, grenzen ontdekken, persoonlijke groei, hoe kunnen we geven en ontvangen, vertrouwen, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is zoveel te ontdekken en dat doe ik graag samen.

 

In liefde, licht en verbinding,

Johan & Silvia

About Johan Raaimakers