“Ecstatic Touch” tantra & Shibari avond

Data voor 2018 volgen……

Shibari is een Japanse bondage techniek waarbij een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk is.

Een tantrisch contact steunt op 4 essentiële pijlers:

1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 4) DoelloosheidAls deze pijlers rusten op een stevig bed van prana dan kan je voorzichtig 1 pijler weghalen. Op de avond Tantra & Shibari geeft jullie tools om dit onderzoek samen aan te gaan. In een veilige setting die we gewend zijn gaan we grenzen opzoeken en verleggen om zodoende nog meer vrijheid te creëren in ons bestaan. Even als tantra streeft shibari geen doelen na maar geeft ruimte voor een bewust onderzoek naar jou grenzen. Gebonden worden beperkt je in je fysieke vrijheid. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? Deze avond is gericht op het ervaren van jullie grenzen zowel als gever als ontvanger. Om onbevangen deze ervaring aan te gaan is het belangrijk dat er in jullie relatie al een mate van vertrouwen en overgave aanwezig is. De leidraad in tantra is prana en de prana zal dus ook de leidraad zijn van deze lesdag. Prana is onze neutrale en vrije levensenergie en vanuit deze energie gaan we de fysieke vrijheid beperken en heel bewust ervaren binnen een veilige omgeving. De avond word geen technische avond met ingewikkelde knopen maar is ervaring gericht spelen met touw.

De filosofie achter de workshop “Tantra & Shibari”

Shibari is een aloude Japanse bondage techniek en is ontstaan in de tijd dat er meer gevangenen waren dan gevangenissen in Japan. Men bond de gevangenen dusdanig vast dat ontsnappen kansloos was. Deze wijze van bondage is later uitgegroeid tot een kunst waarbij schoonheid van het knopen belangrijk was. Buiten de kunst heeft shibari ook andere kwaliteiten in zich en dat is het verleggen van grenzen op een zachte gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen tegen op fysieke of emotionele gebieden. Shibari kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn. Het is altijd anders en verrassend. Het kan gaan om pure passie, maar ook om emotionele ontlading. Alles mag er zijn, in een veilige en speelse setting.

Voor wie is deze workshop geschikt ?

De workshop is geschikt voor iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Open en onderzoekend zijn. Bereid zijn om de overgave in jezelf te onderzoeken en in staat zijn om liefdevolle veiligheid te bieden als je gaat knopen. Als naakt zijn of jezelf letterlijk en figuurlijk bloot geven nog niet comfortabel voor je is, is het wellicht beter voorafgaand de workshop Prana & Verbinding te volgen. Hier leer je stapsgewijs om prana energie op te zetten en er vervolgens op een juiste wijze mee om te gaan. Laat ik het uitleggen met een metafoor: als je gaat duiken in onbekend gebied is het beter om eerst te leren zwemmen, de nodige kennis verzamelen, wat ervaring opdoen om daarna met een vertrouwde partner te gaan diepzee duiken.

Het hebben van een geschikte partner of gelegenheids partner is dus belangrijk. Vooral het vertrouwen in je partner met wie je de workshop aangaat is belangrijk. Vertrouwen is de eerste en de belangrijkste pijler van de vier waarbij de een de ander opvolgt; zonder vertrouwen kan er nooit overgave komen en zodoende ook geen gelijkwaardigheid of doelloosheid. Niet dat je nu de ideale partner moet bezitten maar de metta-ji, die ik benoem in de filosofie van de workshop, is wel belangrijk voor de mate van diepte die je kunt bereiken met je partner. Met een goede dosis vertrouwen in jezelf en in de ander kan je ook al behoorlijk de diepte in. Hoe groter het wederzijds vertrouwen hoe dieper je kunt duiken in overgave.  Je hoeft niet al heel veel ervaren binnen de tantra te hebben voor deze workshop maar we vragen wel een open houding tav naaktheid, speelsheid, overgave, spiritualiteit en echt vertrouwen te hebben in je partner. Wij als team zullen jullie begeleiden op een stevig bed van ruimte en veiligheid. Kortom met zijn allen de diepte in is veiliger en leuker dan alleen……

Voor alle veiligheid van jezelf of anderen moet je wel een goede mate van bewustzijn hebben en is deze avond niet geschikt als er nog trauma’s of andere hardnekkige blokkades aanwezig zijn. Deze kan je dan beter in een individuele tantra shibari sessie onderzoeken. Bij twijfel kan je contact met me opnemen.

Aanwezig zijn matrasjes met overtrek en shibari touw (hennep). Touw is vrij te gebruiken maar ook te koop voor 15.00 euro per lengte van 8 meter. Dit touw is van natuurlijk hennep en het meest geschikt voor shibari. Heb je interesse in touw laat dat alvast weten dan nemen ik voldoende nieuw touw mee. Zelf meenemen; grote en kleine handdoek, eventueel sarong/omslagdoek, dekentje of doek om de ontvanger tijdens de massage af te dekken, je favoriete massage olie (liefst geurloos) en een flesje water is handig. Als je zelf al touw hebt mag je deze natuurlijk ook meenemen.

De avonden zijn van 20.00 uur tot 23.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie “De Heremiet” Begoniastraat 15 Eindhoven (schoolgebouw)

Kosten voor deze avonden zijn 25 euro per persoon. De Puja avonden en tantra & shibari avond zijn 30 euro per persoon. Bij bemiddeling van een single inschrijving bereken ik 5 euro per persoon bij een geslaagde match.

Inschrijven kan steeds door een mail te sturen naar johan@tantra-atma.nl je ontvangt daarna een mail terug om een aanbetaling of het hele bedrag te voldoen. Als de (aan)betaling is voldaan is de inschrijving definitief. De avonden gaan door met minimaal 8 personen en zitten vol met maximaal 18 personen.

Tot ziens op één van onze “Ecstatic Touch” avonden…

‘Ecstatic Touch”