Blog

Tantra & Massage weekend Belgie

Van 8 tot 10 november organiseert Tantra-Atma weer een uniek Tantra en massage weekend in Belgie. Dit keer een compleet verzorgt weekend inclusief overnachtingen en maaltijden. Zo kunnen jullie je compleet richten op, en je laten onderdompelen in, de sfeer van deTibetaanse tantra.

In de Vleugelhoorn in Velm nabij st Truiden ben je welkom van vrijdag avond 8 november vanaf 18 uur tot zondag 10 november 16 uur. Een lang weekend van Tibetaanse tantra & massage om te ervaren en te leren wat tantra voor jou kan betekenen. We leren de kracht en pracht van prana ervaren en opwekken doormiddel van Kama Marma massage, 5 elementen massage en de prana flow massage, inclusief de beginselen van duo yoga in een massage. Kortom een weekend om de basis te ervaren en te leren van een tantrische massage vanuit de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddhisme.

Het programmaDen Bosch

Vrijdag avond 8 november: aankomst tussen 18 en 19 uur en om 20 uur gaan we van start met aankomen en kennismaking met de groep. Er is uitleg over de visie en het weekend en de eerste avond gaan we de Kama Marma massage ervaren in koppels. Doormiddel van verschillende punten in ons lichaam te stimuleren voeden we ons energetisch lichaam. Het doel er van is om het lichaam te openen voor doorstroming en activatie van energie. Een tweede doel is om in een dieper contact te komen en goed af te stemmen tussen gever en ontvanger.

Zaterdag ochtend 9 november: rond 08.00 uur zal het ontbijt klaar staan en om 10 uur gaan we verder met de 5 elementen massage. Op meeslepende muziek gaan we de 5 elementen aarde, water, vuur, lucht en ether activeren. Ik geef een korte uitleg en tijdens de massage zal ik  jullie begeleiden zodat we diep in de ontspanning en ervaring kunnen zakken. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen en we leren verschillende vormen van massage die we later weer gaan gebruiken.

Tibetaanse tantraZaterdag middag hebben we lunch van 13 tot 15 uur en daarna gaan we de principes en visie uitleggen en ervaren van de prana flow massage. We beginnen met de rugzijde om de mannelijke en vrouwelijke energie te activeren om deze later te gaan mengen om in een prana stroom te raken.

Zaterdag avond hebben we rond 18 uur het diner en om 20 uur gaan we verder met de prana flow massage op de achterkant van ons lichaam. Stap voor stap geef ik een demonstratie om daarna gezamenlijk het te volgen waarbij ik steeds met jullie mee masseer en begeleid als voorbeeld. We zullen ook steeds wisselen van gever en ontvanger als koppel.

Zondag ochtend 10 november: om 08.00 uur staat het ontbijt weer klaar en om 10 uur gaan we verder met de prana flow massage, we herhalen in het kort de achterkant die o zo belangrijk is om daarna verder te gaan met de voorkant van het lichaam. Hier zijn we dan meer gericht op de chakra’s om deze doormiddel van massage in balans te brengen en/of te activeren. Ook intergreren we wat duo yoga oefeningen waarbij we het lichaam in stretch brengen en tegelijkertijd masseren we de spieren en mederianen.

Zondag middag hebben we weer een lunch en in de middag gaan we verder met de massage en wisselen we als koppel van gever naar ontvanger. Rond 17 uur sluiten we het weekend af en zijn we zeker voldaan van alle opgedane indrukken en ervaringen van wat tantra massage voor ons kan betekenen.

Voor wie is dit weekend geschikt

In principe is dit weekend voor iedereen geschikt, als koppel of gelegenheid koppel of single mannen en vrouwen van alle leeftijden. Wel zijn er echter wel enkele voorwaarden; het is een tantrische setting en je moet geen problemen hebben met naakt zijn. Niet dat naakt zijn absoluut noodzakelijk is maar je moet je voldoende vrij voelen daarin. Ook moet je een gezond lichaam hebben omdat de massage en oefeningen fysiek ook wat van je eist. We masseren op een matras op de grond dus als je een hernia hebt of slechte rug, knieën of een groot overgewicht hebt zal de massage meer een lijdensweg vormen dan een fijne ervaring. Een massage kan je alleen ervaren als er een gever en een ontvanger is dus we moeten koppels vormen dus als je zekerheid wil hebben op deelname kom je als koppel of gelegenheid koppel. Ben je single kom je op een wachtlijst en zodra we een single vrouw en man hebben kan ik jullie in contact brengen en te kijken voor een klik om samen deel te nemen. Je kan natuurlijk ook kiezen om een koppel te vormen met iemand van je eigen geslacht. We hebben maximaal plaats voor 8 koppels dus wil jij graag deelnemen als koppel wacht niet te lang met inschrijven en ben je single kan je ook zelf actief op zoek gaan voor een partner, ik kan je daarbij ondersteunen maar niets beloven…..

Wil je meer weten over mijn visie en over de massage lees dan hier verder of vraag het gratis e-boek aan via het formulier op mijn website.

De kosten en inschrijven

De kosten voor dit compleet verzorgt weekend zijn 675 euro als koppel en je betaald 350 euro als single na een geslaagde match met een andere single via mijn koppel service. Daarvoor krijg je alle lessen incl. het boek “wat tantra voor jou kan betekenen”. Ook is de prijs inclusief 2 overnachtingen met beddengoed en alle maaltijden, thee, koffie, fruit en tussendoortjes. We hebben 2 kamers met ieder 6 slaapplaatsen (stapelbed) en er zijn 2 tweepersoons kamers. Kies je voor privacy en wil je graag 1 van de 2 tweepersoons kamers betaal je als stel 80 euro extra voor deze 2 persoons kamer. Voor deze optie geld wie het eerst komt wie het eerst maalt……

Inschrijven kan doormiddel van dit formulier vul het in en verzend het formulier en je ontvangt van mij een mail terug van de officiële inschrijving als je al een koppel bent of als single kom je op de wachtlijst. Bij de officiële inschrijving betaal je een kleine aanbetaling als zekerheid van deelname.

De locatie

Onze gastheer en vrouw zijn Jeroen en Linda van de Vleugelhoorn in Velm. Wil je meer weten over hen en wil je de locatie eens bekijken kan dat via de website http://www.vleugelhoorn.be/

‘De Vleugelhoorn’ Velmerlaan 119 3806 Velm (Sint-Truiden) Tel.: +32 (0)11 – 18.24.86 Mail: info@vleugelhoorn.be google maps

Wie ben ik

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

In het kort

Wat: tantra & massage weekend Belgie

Waar: ‘De Vleugelhoorn’ Velmerlaan 119 3806 Velm

Wanneer: van vrijdag avond 8 november vanaf 18 uur tot zondag 10 november 15 uur

Kosten: 675 euro als koppel en je betaald 350 euro als single na een geslaagde match

 

In liefde, licht en balans,

 

Johan

 

About Johan Raaimakers