Blog

Tibetaanse Tantra en massage week Frankrijk

Van zaterdag 3 augustus tot zaterdag 10 augustus bij Sadhaka vakanties Frankrijk. (English klik here)

Johan Raaimakers (Tantra-Atma) verzorgt samen met Saarein Bodewes (Serene-Praktijken) in de zomer van 2019 weer een Tibetaanse tantra massage weekcursus op de schitterende locatie van  Sadhaka in Frankrijk. In deze week leren we niet alleen de “Tantra Prana Flow Massage” maar diverse soorten massage o.a. de “5 Elementen Massage” en de “Kama Marma Massage”. Met deze massages laten we je ervaren wat de kracht van prana is en hoe prana je in verbinding kan brengen met jezelf en anderen. Samen met Saarein Bodewes Dru-yoga docente en tantrisch bodyworker/lichaamswerker gaan we samen met jullie een verdiepende week tegemoet waar we onze grenzen gaan verkennen in een veilige setting gesteund met en door elkaar.

De inhoud

Leven vanuit ons hart….. creatie vanuit ons hart….. compassie vanuit ons hart….. liefhebben vanuit ons hart….. vriendelijkheid vanuit ons hart….. Transformatie naar een dieper bewustzijn en contact met het leven begint vanuit ervarende wijsheid (Cinta-mayã pañña). Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daarom beginnen we altijd vanuit ons eigen hart omdat liefdevolle vriendelijkheid en compassie altijd begint bij jezelf. In het chakra systeem staat Anahata अनाहत (hartchakra) voor ongebroken, ongeschonden en is het vierde chakra. Anahata bevindt zich bij het hart en vormt het centrum van de mens en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra’s van de instincten met de bovenste drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn. Lichamelijk is Anahata verbonden met de longen en de ademhaling, een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe ontspannen ademhaling  duiden er op dat het hartchakra in balans is. Emotioneel gezien is Anahata het energetische centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid, dat zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn. Symbolisch gezien wordt Anahata gezien als de god Vayu, Isha en Kakini, het element is lucht, kleur groen, dier antilope en planeet Jupiter.

Programma

Alle dagen beginnen we om 10.00 uur tot pl. min. 12.30 uur, namiddag beginnen we weer om 15.00 uur en stoppen om 18.00 uur. Elke ochtend is er de zonnegroet voor het ontbijt waar je optioneel aan deel kan nemen. Elke avond is er een divers avond programma verzorgt door Sadhaka of gastdocenten en in de avond is de sauna aan. Woensdag middag is een vrije middag om te rusten of de omgeving te ontdekken. Voorafgaand van elke les zal er in de meeste gevallen een actieve of passieve meditatie, dans of yoga oefening zijn. Het programma van deze week zal heel divers zijn en in grote lijnen bevat het:

* Tibetaanse tantra massage, 5 elementen massage, Kama Marma en chakra massage. Meer info klik hier
“When you do things from your heart, you feel a river moving in your soul”
* Spelen met touw en shibari knooptechnieken. Meer info klik hier
“Any compromise on mere fundamentals is a surrender, for it is all give and no take”
* Dru-Yoga ofwel de yoga vanuit het hart. Meer info klik hier
“When you open your arms your open your heart, when you open your heart you are free”
* Passieve en actieve meditatie
“For the wise human looks into space and he knows there is no limited dimensions”
* Dans en bewegen met o.a. tantric dance.
“Your heart knows the way. move in that direction”
* Ademhalingsoefeningen met onder andere Sunrise of the soul meditatie
“There’s a sunrise and a sunset every single day, and they’re absolutely free. Don’t miss so many of them”
* Deelrondes en Shiva en Shakti groepen.
“Your naked soul should only belong to those who fall in love with your naked mind

Voor wie is de cursusweek bedoeld

De week is geschikt voor gevorderde in tantra en iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Je moet open en onderzoekend zijn, bereid zijn om de overgave in jezelf te onderzoeken en in staat zijn om liefdevolle veiligheid te bieden. Je moet je comfortabel voelen om je letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Het hebben van een geschikte partner of gelegenheid partner is fijn maar niet noodzakelijk. Wij gaan streven naar een balans in mannen en vrouwen maar je moet ook open kunnen staan om eventueel een oefening te doen met iemand van je eigen sekse. Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111 of Saarein 0624650037 of stuur een mail Door de internationale belangstelling kan de voertaal in de cursusweek Engels en Nederlands zijn.

Prijzen
6 persoons kamer ( gemengd gezelschap):  € 765,-
4 persoons kamer (familiekamer):                 € 795,-
3 persoons kamer (familiekamer):                 € 840,-
2 persoons kamer (stellen):                             € 900,-
1 persoons kamer:                                              € 1000,-
Eigen tent:                                                           € 795,-
Eigen caravan / camper*:                                € 820,-
1 of 2 persoons ingerichte tent:                      € 840,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan:               € 890,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

Sadhaka vakanties

De Locatie in Frankrijk www.sadhaka.nl

Sadaka vakanties

Sadhaka is een kleinschalige cursusorganisatie met creatieve en spirituele vakanties in Frankrijk en Nederland.
Initiatiefnemer is het echtpaar Chandra Benjamins (beeldend docent) en Wim Molinello (yogadocent).

In 2004 zijn wij verhuisd van Nederland naar Frankrijk. Het eerste jaar hebben we in Frankrijk in een leefgemeenschap gewoond en van daaruit is Sadhaka gegroeid tot wat het nu is. In de maanden juli en augustus verzorgen wij sinds 2004 in midden Frankrijk o.a. Yogatrainingen Bewustzijn, Tantra Yoga cursussen, Kunstweken en Combiweken Yoga en Creatief.

Na jaren een groep accommodatie gehuurd te hebben voor onze zomercursussen, ging najaar 2012 een droom in vervulling. Met een team van vrijwilligers hebben wij een voormalige watermolen in midden Frankrijk omgetoverd tot Sadhaka’s nieuwe Centrum voor Persoonlijke groei en Bewust-Zijn. Een nieuw en definitief thuis, voor ons, en onze Sadhaka gasten.

Op deze plek is het mogelijk om onze ideeën te realiseren over duurzaam en natuurlijk leven in volle vrijheid. Inmiddels komt het water uit de kraan uit een natuurlijke bron dat verwarmd door zonnepanelen, is er een sauna, een moestuin, bakken we ons eigen brood, maken we meel en muesli van biologisch graan, hebben we eieren van eigen kippen, is er een fruitboomgaard en bessentuin aangelegd en een zwemmeer voor een zomerse duik. Voor een video beeld impressie van Sadhaka klik hier

Aanmelden en intake

Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Laat je niet afschrikken door dit formulier want met de juiste gegevens kunnen we voor iedereen de juiste ondersteuning bieden. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111.

Inschrijven kan als (gelegenheid) koppel of als single via dit formulier of via de link van Sadhaka  Na inschrijving krijg je bericht van Chandra van Sadhaka met de verdere informatie en aanbetaling.

Wie zijn wij

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

Saarein Bodewes www.serenepraktijken.nl

In 2005 ben ik begonnen met Hatha en Astanga yoga. Op dat moment vond ik het fijn om te doen, ik kon me alleen niet in de Yoga filosofie vinden omdat ik daar teveel dogma’s in tegenkom. Een paar jaar later ontdek ik Tantra en kom ik thuis. Tantra is voor mij een stroming vanuit het hart. Het ondersteunt je om het fysieke en het spirituele in het dagelijks leven te integreren. De uitdaging bij Tantra is dat alles wat je overkomt er volledig mag zijn. Tantra gaat niets uit de weg en daarom kan het best een uitdaging zijn om dit eerlijke pad te volgen.
In 2009 ga ik voor het eerst naar India, daar begint mijn grote liefde voor het land. Ik haat het ook, de viezigheid, de armoede en alle me-too ervaringen die je daar opdoet, toch besluit ik in 2011 voor langere tijd daar te blijven. Ik dompel me onder in de Yoga, Tantra en Ayurveda. Ik bezoek meerdere swami’s en goeroes en doe mijn eerste Yoga teacher training in Indore bij Paramanand Yoga; therapeutische yoga. In India krijg ik de indruk dat Yoga voor en door mannen is gemaakt en dat die strakke bewegingen mijn lichaam eerder vastzetten dan openen. Op het gebied van zelfzorg, daarmee bedoel ik dat je lief bent voor jezelf, dient zachtere yoga mij beter. Daarnaast dans ik graag en wil ook op alle mogelijke manieren expressie en ruimte geven aan wat er van binnen gebeurt.
In 2014 start ik met de Dru Yoga opleiding in Arnhem nadat ik een filmpje zie van een Energie blockage release. Dit zijn bewegingsreeksen die het lichaam op allerlei niveaus zuiveren van blokkades, ik ben direct verkocht! Ik geloof dat je met een gereinigd lichaam een instrument bent van het Goddelijke waardoor je je liefde kunt verspreiden. Deze vloeiende bewegingen brengen mij de souplesse en gronding die ik zoek; zacht én stevig. Tegelijkertijd begin ik aan Wielwerk, een studie die vanuit een sjamanistische basis opleidt tot alternatief psychotherapeut. Nu vallen alle puzzelstukjes ineen, alles wat ik ooit geleerd heb komt samen in het wiel, het levenswiel dat uit veel oude culturen word doorgegeven. Naast dat het me helpt oude ballast op te ruimen, geeft het me ook praktische tools over hoe je je ontwikkeld in overeenstemming met de natuur.
Het Sjamanisme brengt me naar andere bewustzijnstoestanden, onder andere door meditatie. Het maakt me bewust van de ruimte die we in mogen nemen om uit onze kleine beperkte zelf te komen. Tantra helpt mij om die weg te bewandelen naar volledige puurheid, authenticiteit en ook naar balans tussen werk, spirituele beoefening, ontspanning en plezier. Sjamanisme en Tantra zijn mijn grootste inspiratiebron en de verbindende factor in Serene Praktijken.
Mijn eindscriptie voor Wielwerk schrijf ik dan ook over Tantra, met als onderzoeksvraag: Hoe kun je als therapeut vanuit een tantrische benadering werken? Dat pas ik met alle liefde toe in mijn praktijk en het leven. Ik draag graag mijn steentje bij aan een mooiere wereld en heb zeker 15 jaar bewuste ervaring met ontwikkelingsprocessen. Ik ben er helemaal klaar voor om ook jou te begeleiden in deze boeiende reis. Ik ben me bewust van mijn eigen beperkingen en processen. Dit zorgt ervoor dat ik er open en liefdevol voor je kan zijn.

 

Tot ziens in Frankrijk,

Johan & Saarein

Wim & Chandra

 

Naast de cursusweek Tibetaanse tantra massage zal er dit jaar ook een cursusweek “Tantra & Shibari” worden gegeven. Johan Raaimakers Tantra-Atma en Silvia Elisa Natural-Bliss verzorgen van 18 tot 25 augustus 2019 deze unieke combinatie. Binden en gebonden worden vanuit een tantrische visie geleid door de prana energie is een unieke zoektocht naar overgave en vertrouwen.

Shibari is een Japanse bondage techniek die in deze visie en workshops gecombineerd word met Tantra. In deze combinatie van tantra & shibari is een zuiver en betrouwbaar contact tussen de gever en de ontvanger noodzakelijk. Een tantrisch contact steunt hierbij op 4 essentiële pijlers: 1) Vertrouwen 2) Overgave 3) Gelijkwaardigheid 4) Doelloosheid

Voor meer informatie achter de visie van tantra & shibari en de cursusweek klik hier.

About Johan Raaimakers