Blog

Tibetaanse Tantra Massage Cursus Frankrijk 2020

Tibetaanse tantra massage cursus “Prana & Verbinding” van zondag 4 augustus tot zondag 11 augustus bij Sadhaka vakanties Frankrijk

Johan Raaimakers (Tantra-Atma) verzorgt samen met Saarein Bodewes (Serene-Praktijken) in de zomer van 2019 weer een tantrische massage weekcursus op de schitterende locatie van Sadhaka in Frankrijk. In deze week leren we niet alleen de “Tantra Prana Flow Massage” maar diverse soorten massage o.a. de “5 Elementen Massage” en de “Slow-Flow Massage”. Met deze massages laten we je ervaren wat de kracht van prana is en hoe prana je in verbinding kan brengen met jezelf en anderen Samen met Saarein Bodewes  Dru-yoga docente en begeleidster gaan we samen met jullie een verdiepende week tegemoet waar we onze grenzen gaan verkennen in een veilige setting gesteund met en door elkaar.

De Tibetaanse massage cursus is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. De ervaring heeft geleerd dat de lessen een duurzame uitwerking hebben en als zeer waardevol worden ervaren door iedereen. Tantra is een individueel pad wat in contact met een ander extra wordt gespiegeld of versterkt. 1+1=3. De Tibetaanse tantra leert je daarin de gelijkwaardigheid tot de ander met de vraag hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet. Allemaal vragen en onderwerpen die in een veilige setting aan bod kunnen komen tijdens een tantrische massage of massage les.

Alle dagen beginnen we om 10.00 uur tot pl. min. 12.30 uur, namiddag beginnen we weer om 15.00 uur en stoppen om 18.00 uur. Elke ochtend is er de zonnegroet voor het ontbijt waar je optioneel aan deel kan nemen. Elke avond is er een divers avond programma verzorgt door Sadhaka met o.a. sauna. Woensdag middag is een vrije middag. Voorafgaand van elke les zal er in de meeste gevallen een actieve of passieve meditatie, dans of yoga oefening zijn.

Door de internationale belangstelling kan de voertaal in de cursusweek Engels en Nederlands zijn.

Prijzen

*de vroegboekkorting is geldig tot 31 maart 2019

Vroegboekprijs* / standaard prijs
6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 740,- / € 765,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 770,- / € 795,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 815,- / € 840,-
2 persoons kamer (stellen): € 875,- / € 900,-
1 persoons kamer: € 975,- / € 1000,-
Eigen tent: € 770,- / € 795,-
Eigen caravan / camper*: € 795,- / € 820,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 815,- / € 840,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 865,- / € 890,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. 

Voor de uitgebreide informatie en visie over de cursusweek klik hier

De inhoud

Leven vanuit ons hart….. creatie vanuit ons hart….. compassie vanuit ons hart….. liefhebben vanuit ons hart….. vriendelijkheid vanuit ons hart….. Transformatie naar een dieper bewustzijn en contact met het leven begint vanuit ervarende wijsheid (Cinta-mayã pañña). Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daarom beginnen we altijd vanuit ons eigen hart omdat liefdevolle vriendelijkheid en compassie altijd begint bij jezelf. In het chakra systeem staat Anahata अनाहत (hartchakra) voor ongebroken, ongeschonden en is het vierde chakra. Anahata bevindt zich bij het hart en vormt het centrum van de mens en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra’s van de instincten met de bovenste drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn. Lichamelijk is Anahata verbonden met de longen en de ademhaling, een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe ontspannen ademhaling  duiden er op dat het hartchakra in balans is. Emotioneel gezien is Anahata het energetische centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid, dat zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn. Symbolisch gezien wordt Anahata gezien als de god Vayu, Isha en Kakini, het element is lucht, kleur groen, dier antilope en planeet Jupiter.

Programma

Het programma van deze week zal heel divers zijn en in grote lijnen bevat het:

 • * Tibetaanse tantra massage, 5 elementen massage, Slow-Flow en chakra massage. Meer info klik hier
 • “When you do things from your heart, you feel a river moving in your soul”
 • * Spelen met touw en shibari knooptechnieken. Meer info klik hier
 • Any compromise on mere fundamentals is a surrender, for it is all give and no take”
 • * Dru-Yoga ofwel de yoga vanuit het hart. Meer info klik hier
 • “When you open your arms your open your heart, when you open your heart you are free”
 • * Passieve en actieve meditatie met o.a. no dimension meditatie
 • “For the wise human looks into space and he knows there is no limited dimensions”
 • * Dans en bewegen met o.a. tantric dance.
 • “Your heart knows the way. move in that direction”
 • * Ademhalingsoefeningen met onder andere Sunrise of the soul meditatie
 • “There’s a sunrise and a sunset every single day, and they’re absolutely free. Don’t miss so many of them” 
 • * Deelrondes en Shiva en Shakti groepen.
 • “Your naked soul should only belong to those who fall in love with your naked mind

Voor wie

De week is geschikt voor iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Je moet open en onderzoekend zijn, bereid zijn om de overgave in jezelf te onderzoeken en in staat zijn om liefdevolle veiligheid te bieden als. Je moet je comfortabel voelen om je letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Het hebben van een geschikte partner of gelegenheid partner is fijn maar niet noodzakelijk. Wij gaan streven naar een balans in mannen en vrouwen maar je moet ook open kunnen staan om eventueel een oefening te doen met iemand van je eigen sekse. Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111 of Saarein 0624650037 of stuur een mail

Naast de cursusweek Tibetaanse tantra massage zal er dit jaar ook een cursusweek tantra & shibari worden gegeven. Johan Raaimakers Tantra-Atma en Silvia Elisa Natural-Bliss verzorgen van 18 tot 25 augustus 2019 deze unieke combinatie van tantra & Shibari. Binden en gebonden worden vanuit een tantrische visie geleid door de prana energie is een unieke zoektocht naar overgave en vertrouwen. Voor meer informatie achter de visie van tantra & shibari en de cursusweek klik hier.

De sauna bij Sadhaka

De locatie

Informatie Sadhaka

Inschrijvingen/deelname hier

In liefde, licht en balans,

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Tessa Schiebroek Madebytes

johan@tantra-atma.nl

About Johan Raaimakers