Blog

Tantra & Massage weekend België

Op 1-2-3 september kom ik met veel plezier weer een weekend naar België om Tantra & Massage workshops te verzorgen. Tevens zullen de vrijdagavond en de zaterdagavond in het teken staan van shibari wat een mooie overlapping is met tantra en overgave. De locatie is het “t’ Chaletje” van Frederike Verhorst in Holsbeek (B). Het gaat weer een duurzaam en praktische weekend worden vanuit de visie van het Tantrisch Tibetaans Boeddhisme. Op vrijdag 1 september is er een dag workshop Inner Flow en 5 elementen massage. In de avond nemen Frederike en Johan jullie mee in de wereld van Tantric-Dance en shibari (spelen met touw). Zaterdag en zondag 2-3 september staan in het teken van de Prana Flow massage waarbij we op zaterdag de achterkant behandelen en op zondag de voorkant voor een hele sessie. Ook de zaterdagavond staat in het teken van shibari waar ik basisknopen ga uitleggen om samen shibari technieken te oefenen om deze thuis in praktijk te brengen.

Doelgroep

Mannen/vrouwen koppels en singles, iedereen is welkom die al vertrouwd is met tantra massages of die dit willen gaan ontdekken. Een beetje een soepel lichaam is wel fijn zodat de workshops  geen martelgang worden voor jou…. Je hoeft geen yogi, tantrika, god of godin te zijn maar gewoon jezelf met alle per- en in-perfecties. Een open houding en liefdevolle aanwezigheid voor jezelf en anderen is voldoende om te masseren en verdieping te zoeken. Dit alles vanuit een tantrische visie zonder doelen of verwachtingen maar vanuit een vertrouwen en overgave. Kortom voel jij of voelen jullie je geroepen voor de workshop(s) in dit weekend ben je van harte welkom. Als koppel of gelegenheid koppel kunnen jullie direct inschrijven en heb je altijd zekerheid van deelname. Als single man of vrouw kom je op een lijst van singles. Ik probeer jou een mooie match te geven en jullie krijgen de kans om eers met elkaar kennis te maken. Als jullie beiden een goed gevoel hebben kan ik jullie als gelegenheidskoppel inschrijven.

Het programma

Je kan kiezen welke workshop(s) jullie willen deelnemen, de mogelijkheden zijn:

Vrijdag 1 september dag workshop Inner Flow en 5 elementen massage van 10-17 uur 180 euro als (gelegenheid) koppel

Voormiddag gaan we opp meeslepende muziek de 5 elementen aarde, water, vuur, lucht en ether activeren. Vooraf geef ik een korte uitleg waarna we in alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. Ook tijdens jullie massage zal ik begeleiden zodat we diep in de ontspanning en ervaring kunnen zakken. Uit ons hoofd en in ons hart en gevoel om een optimale balans te ervaren. Namiddag gaan we de energie van de inner flow massage ervaren. We activeren door massage het bekkengebied waarna we de shakti energie stroming naar het hart en hogere chakra’s verplaatsen. Start om 10 uur en einde om 17 uur met een uur pauze van 13 tot 14 uur. De prijs voor deze dag is 180 euro als (gelegenheid) koppel. (lunch zelf meenemen)

Vrijdagavond 1 september Tantric-Dance / shibari avond van 20-23 uur 90 euro als (gelegenheid) koppel

De vrijdag avond zal in het teken staan van overgave en leiding geven. De begeleiding hierbij word gegeven door Johan en Frederike met dans en touw. Tantric-Dance staat bekend om de overgave en begeleiding van gever en volger. Ook het spelen met touw in de vorm van shibari is er een gever en ontvanger waarbij de ontvanger in de overgave gaat en zich laat leiden in vertrouwen door de gever. Dans en touw zijn hierbij een tool om grenzen te verleggen en te ervaren in een veilige omgeving. De avond start om 20 uur en eindigt om 23 uur. De prijs per (gelegenheid)koppel is 90 euro incl. thee en snacks.

VOL Zaterdag en zondag 2-3 september dag workshop prana flow massage van 10-17 uur 360 euro als (gelegenheid) koppel. (2 dagen)

Prana Flow is een tantra massage workshop vanuit de Tibetaanse visie. Deze stroming uit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme kenmerkt zich onder andere door massage. De prana in deze stroming is altijd de leidraad voor een tantrische massage of tantrisch fysiek contact. Hoe we deze prana kunnen aanmaken en laten stromen leren we in deze lessen door praktische technieken ondersteund door de theorie over de aard van Prana. We leren om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) zodanig op te wekken om deze energie later te polariseren (te mengen) waardoor prana energie ontstaat. Prana energie is in tantra essentieel en een leidraad voor alle handelingen in het moment. Tijdens deze twee dagen gaan we in praktijk en theorie leren wat prana is, hoe we het opwekken, hoe het voelt en waarom prana zo belangrijk is. Dit doen we in vaste tweetallen waarbij we steeds wisselen van ontvanger en gever. Wij doen de massage en de technieken stap voor stap voor en begeleiden om mee te kunnen kijken. De 2 dagen zijn alleen samen te volgen, start om 10 uur en einde om 17 uur op zaterdag en zondag met een uur pauze van 13 tot 14 uur. De prijs voor deze 2 dagen is 360 euro als (gelegenheid) koppel. (lunch zelf meenemen)

Zaterdagavond 2 september shibari avond knoop technieken leren van 20-23 uur 90 euro als (gelegenheid) koppel

De zaterdag avond zal in het teken staan van shibari. De Shibari workshops zijn ondertussen een begrip geworden in Nederland en België. Deze workshop is gericht op basis knoop technieken en leading and surrender. De mogelijkheden van Shibari zijn eindeloos en er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen. De prijs per (gelegenheid)koppel is 90 euro incl. thee en snacks.

Praktische informatie
Welkom bij iedere workshop 30 minuten voor aanvang om te landen en thee te drinken. We vragen bij inschrijving een aanbetaling als zekerheid van deelname. Het restbedrag dient dan voor aanvang van de workshop contant te worden voldaan. Thee, water en snacks zijn aanwezig. Je dient zelf een lunch mee te nemen en bestek daarvoor. Neem ook een mok of glas mee voor thee en een flesje voor het water.

Aanmelden als single kan maar biedt geen garantie op deelname, we ondersteunen je wel bij het zoeken van een gelegenheid partner maar om zeker te zijn van deelname kom je als stel of gelegenheid stel. Deze vorm van massage is vaak intiem te noemen en om dieper te kunnen ervaren is het van belang dat het koppel al vertrouwd is met elkaar. Hierin nemen wij als organisatie geen verantwoording, we kunnen bemiddelen in het samenstellen van een gelegenheid koppel maar bieden geen garantie.

Voor de lessen zijn massage matrassen met overtrek en dekens om onder te liggen beschikbaar. Zelf dien je mee te nemen grote handoek of deken om het matras te beschermen tegen olie, je eigen massage olie zonder geurstoffen (neutrale olie is ook ter plekken te koop) makkelijk zittende kleding en een omslagdoek. Voor de pauze neem je je eigen lunch mee en een waterflesje om te drinken, Thee, water en snacks zijn aanwezig. Je bent bij elke workshop welkom 30 minuten voor aanvang van de les om te landen in de ruimte.

Adres/locatie: Kerselarenweg 15, 3220 Holsbeek (gratis parkeren). Bushalte, verbinding Leuven- Aarschot (310) op tien minuten loopafstand. Contactpersoon locatie en co-creator Frederike Verhorst  www.jezelfbevrijden.be

 

Inschrijven kan door dit formulier in te vullen en te retourneren. Vul duidelijk in welke workshops jullie willen deelnemen. Er zijn natuurlijk meerdere workshops mogelijk. Je krijgt dan een mail terug met een verzoek tot een aanbetaling. Bij het voldaan van de aanbetaling hebben jullie recht op deelname. De algemene voorwaarden staan in de retour mail van Tantra-Atma.

 

De Teacher: Johan Raaimakers Tantra-Atma.nl

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep ik mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam.

Co-Creator: Frederike Verhorst jezelfbevrijden.be

Mijn werk beoefen ik met passie. Ik ben geboeid om vanuit het lichaam naar de diepere lagen te gaan om zo bij mensen veranderingsprocessen te kunnen faciliteren. Ik hou van de natuur en kan intens genieten om gewoon met de stroom van het leven mee te gaan zonder dat er dingen ‘moeten’. Deze 2 polen inspireren mijn leven, de uitdaging is om een goede balans te zoeken en dat is wat mij dagdagelijks bezighoud.

‘Mezelf bevrijden’ loopt als een rode draad door mijn leven’. Ooit zal deze weg voltooid zijn, maar zolang we leven is het een mooie uitdaging om onszelf te bevrijden van dingen die ons bestaan bezwaren zodat we in lichtheid in onze kracht kunnen staan.

Ik wil mensen begeleiden om het leven in zijn volheid te ervaren. Ik wil met hen op weg gaan in hun proces van bevrijding, zodat we vrij en in balans kunnen mee surfen op wat het leven te bieden heeft en ons verbonden voelen met ons hart, met de ander en met het grote geheel, op weg naar een betere wereld.

 

Tot ziens op de workshops,

Johan Raaimakers

Frederike Verhorst

About Johan Raaimakers