Blog

Tantra Experience week Sadhaka Frankrijk

Een Walhalla, een Hemel, een Nirvana ofwel Sadhaka Frankrijk is van 18 tot 25 augustus 2019 “The place to be”. Deze week bieden wij:  Wim, Chandra, Silvia en Johan al onze kennis en expertise op ons gebied aan vanaf 705 euro all in per persoon Gedurende de dag(en): Kama-Sutra tantra, Tantra & Shibari, Tantra-Yoga, Tibetaanse tantra massage, Active en passieve meditatie,  theorie Shiva & Shakti en nog veel meer. Gedurende de avond(en): Pandora’s Box play-party, kama sutra play-party, kinky ecstatic dance, burlesk dance, Shibari and Candy shop, slangen kuil en nog veel meer.

4 ervaren teachers in 1 week met elk hun specialiteit op het gebied van tantra, meditatie, yoga, massage en shibari met ieder éénzelfde visie: “laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel”. Een week met gelijkgestemde op een inspirerende plek midden in Frankrijk, verzekerd van goed voedzaam vegetarisch eten en een goede plek om te slapen te relaxen en te verdiepen want hier is de plek waar alles kan maar niets moet….. Wij bieden u de veiligheid en de neutrale omgeving om te verdiepen en te verruimen, je grenzen op te zoeken of je grenzen aan te geven.

“Reach out your hand so we can pul you in”

Voor wie is dit bedoeld ?

De week is een week die bedoeld is voor Shiva & Shakti koppels, single, bi, hetero of homo seksueel iedereen is welkom. Wat wij vragen is een open hart en mind en bekend met tantra en of lichaamswerk, meditatie of yoga. Belangrijk is voor ons en de omgeving dat er een stabiele emotionele en lichaam bewustzijn aanwezig is. De week is gericht op een internationaal publiek, de voer en les taal zal dus Engels zijn.

Voor alle veiligheid van jezelf of anderen moet je dus wel een goede mate van bewustzijn hebben en is deze workshop niet geschikt als er nog hardnekkige trauma’s of andere hardnekkige blokkades aanwezig zijn. Om jullie beter te leren kennen en jullie beter van dienst te kunnen zijn vragen we ook om vooraf een vragenlijst in te vullen. 

Wie zijn wij dan ?

Johan Raaimakers Tantra-Atma, Silvia Elisa Natural-Bliss, Wim Molinello & Chandra Benjamins Sadhaka-Frankrijk. 4 ervaren teachers die op actieve en passieve wijze alle kanten van het leven benaderen en niets uitsluiten om geluk en vrijheid te mogen ervaren, immers geluk en vrijheid zijn altijd en overal aanwezig. Onze intentie is om ieder de schoonheid van het leven te laten ervaren daar waar verleden geen invloed heeft en zo alle kanten van het rijke leven te mogen beleven, te ontvangen en te geven.

Johan Raaimakers: https://www.tantra-atma.nl

Tantristisch masseur in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu.  Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies.. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en Coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies doormiddel van scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik actief buiten Nederland en Europa, elk jaar ben ik gast masseur op The One Dance Tribe op Hawaii en ik werk nauw samen met een collega (soul and Life) uit München bij diverse cursussen en opleidingen.

Silvia www.naturalbliss.nl

Natural Bliss is een natuurlijke staat van zijn, het moment dat je hoofd stopt met denken en je lichaam en gevoel het overnemen. Soms vergeten we even hoeveel fun en ontspanning intimiteit of vrij bewegen ons kan brengen. Doordat we andere prioriteiten voor laten gaan kunnen we misschien tijdelijk geen aansluiting meer vinden in onze relatie of in onszelf. Ik organiseer events waar je weer anders naar jezelf of elkaar gaat kijken. Je kan hierdoor los komen van wat wel en niet mag of hoe het eruit ‘zou moeten zien’.  – Hoe zou het zijn om je fantasie uit te leven? – Wat ligt er verscholen in je schaduwzijde?  – Wat is je diepste verlangen?  – Wat gebeurt er als je even buiten je comfortzone stapt in een nieuwe ervaringen? – Welke mogelijkheden zijn er om dieper met elkaar in verbinding te komen? In Natural Bliss komt mijn passie voor vrijheid in seksualiteit en mijn passie voor verdieping in bewustzijn samen. Ik geloof dat bewustzijn en seksualiteit bij elkaar horen. Door je te bevrijden van je conditionering, taboes en schaamte, kun je dieper in verbinding komen met jezelf. Van internationale management studies naar een Ashram in Thailand, een heilige berg in India en yoga in Mexico. Mijn ontdekkingstocht is eindeloos. Ik heb verschillende opleidingen gedaan in healing zoals chakra therapie, massages en coaching. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als coach in klantgerichte communicatie. Mijn vrijheid in seksualiteit en vrijheid in bewegen is een rode draad in mijn leven. Ik heb op veel verschillende manieren de vrijheid in seksualiteit, vrij bewegen en bewustwording onderzocht en het vooral ook beleefd, van tantra tot kinky, vechtsporten en dans, het is een oneindige reis met mooie maar vaak ook confronterende ervaringen. In verbinding met onszelf en anderen ligt intimiteit, grenzen ontdekken, persoonlijke groei, hoe kunnen we geven en ontvangen, vertrouwen, ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is zoveel te ontdekken en dat doe ik graag samen.

Patricia Benjamins www.sadhaka.nl

Initiator van het cursuscentrum Sadhaka in Frankrijk, en een enthousiast beeldend docent en kunstenaar. Sinds 2005 verzorg ik elke zomer op vakantiecentrum en mijn thuishaven ‘Le Moulin’ in hartje Frankrijk met veel plezier en overgave Kunstweken in verschillende kunstdisciplines (schilderen, beeldhouwen, boetseren, mozaïek, linodruk, glas-in-lood en sieraden maken). Met mijn partner volg ik 15 jaar yogatrainingen op diverse plekken in de wereld. Tantra heeft daarin ons leven en relatie verdiept. Yoga, Tantra en Biodanza hebben mijn innerlijke ruimte vergroot om mij vrij in het leven en in mijn werk te kunnen bewegen en uitten. Sinds enkele jaren geef ik met regelmaat shakti-lessen rond vrouwelijk energiewerk binnen Tantra.

 

Wim Molinello www.sadhaka.nl

Initiator van het cursuscentrum Sadhaka in Frankrijk, en een toegewijd docent in de kunst van yoga en meditatie. “Vanuit mijn toewijding en yoga-achtergrond begeleid ik in mijn trainingen en cursussen ieder individu om zichzelf op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau te openen, ontplooien en verder te ontwikkelen. Zo wordt een cursus een unieke ervaring die je op je eigen levenspad met vreugde en liefde meeneemt en kunt delen met anderen”. Bij Wim Molinello vind je jezelf dansend en lachend het leven vieren. Zijn manier van lesgeven is verfrissend speels en humorvol. Hij haalt je uit je comfort zone, leert je zelf je grenzen ervaren naar totale vrijheid en laat je thuiskomen in jezelf. Soms zie je jezelf geconfronteerd, maar na een traan is er altijd een lach als nooit tevoren. Met zijn brede kennis op het gebied van Raja yoga en Tantra yoga bedient Wim zich van een keur aan oefeningen en technieken om je te ondersteunen op je spirituele pad naar zelfrealisatie. Wim Molinello is een ervaren Hatha en Raja yogadocent (B.K.S. Iyengar-stijl, 4 jarige opleiding bij De Yogaschool in Enschede), Sivananda yoga-docent en 2e dan karate-docent. In de afgelopen 10 jaar ontwikkelt hij zich d.m.v. trainingen en cursussen meer en meer in de richting van Tantra yoga.       Hij heeft grote affiniteit met Zen, OSHO, Hare Krishna en Boeddhisme. Verder heeft hij ervaring met de Vip-asana retraite. Op dit moment verzorgt Wim de volgende cursussen: Yogatrainingen BewustZijn, Tantra Yoga cursussen, Meditatie cursussen, de hatha Yogalessen in de Combiweken in Frankrijk en de Sadhaka Yogaweekenden in Nederland. Met zijn Tibetaanse klankschalen geeft hij concerten en meditaties.

Wat bieden wij dan ?

Met twee groepen van elk pl.min. 20 personen volgen we de workshops van Johan & Silvia of Wim & Shandra. We streven naar een gelijk aantal Shiva & Shakti, stellen kunnen samen of afzonderlijk deelnemen aan de lessen die meestal in (gelegenheid) koppels worden gegeven M/V V/V M/M. We proberen ook steeds te wisselen in de groepen zodat we als één geheel de week ervaren. De lesmomenten zijn van 10 uur in de ochtend tot ongeveer 12.30 uur in de middag. De lesmiddag vervolgt dan in de middag om 15 uur tot ongeveer 17.30 uur.

de sauna

De avonden zijn optioneel gevuld met avondprogramma waarmee we starten om 21 uur tot max 24 uur. De ochtend tot 10 uur is in stilte en we bieden elke ochtend een yoga moment aan waar je optioneel aan kan deelnemen. we hebben deze week 6 ochtenden  en 5 middagen les en 6 avonden optioneel tantrisch spel en vermaak, de donderdag middag en avond ben je vrij. We bieden een slaapplaats met verschillende opties, 3 vegetarische maaltijden per dag en er is doorlopend thee, koffie en fruit aanwezig. Ook is een sauna aanwezig die elke avond voor jullie aan gaat met de zwemmeertje om af te koelen….

Wat is de visie achter de workshops die week ?

Die week passeren alle workshops met een overwogen opbouw, diepgang en inhoud. In onderstaande links een inzicht van de lessen met hun visie:

– Tibetaanse tantra massage Prana Flow en sessie

– Tantra & Shibari lessen knopen en leading en surrender

– De shibari visie en website van Silvia

– Tantra-Yoga visie en lessen

– Tantra meeds Kama-Sutra

 

Hoe ziet het programma: eruit ?

Aankomst op zondag 18 augustus tussen 16 en 18 uur inchecken, 19 uur diner met introductie van de week, 21 uur kennismaking namenspel en kampvuur. Lestijden en programma onder voorbehoud.

Maandag 19 aug: Groep 1 yoga zaal één:                                                            Groep 2 yoga zaal twee:

Ochtend:                                                                                                                    Ochtend:

Middag:                                                                                                                      Middag:

Avond:      Kristal healing meditation

Dinsdag 20 aug: Groep 1 yoga zaal één:                                                              Groep 2 yoga zaal twee

Ochtend:                                                                                                                     Ochtend:

Middag:                                                                                                                       Middag:

Avond:        Pandora’s Box

Woensdag  21 aug: Groep 1 yoga zaal één:                                                           Groep 2 yoga zaal twee:

Ochtend:                                                                                                                      Ochtend:

Middag:                                                                                                                        Middag:

Avond:       Nude yoga en kama sutra

Donderdag 22 aug: Groep 1 yoga zaal één:                                                           Groep 2 yoga zaal twee:

Ochtend: Shakti ochtend met Chandra en Silvia                                     Ochtend: Shiva ochtend met Wim en Johan

Middag:   Vrij

Avond:     Shiva en Shakti op ontdekkingstocht

Vrijdag 23 aug: groep 1 yoga zaal één:                                                                     Groep 2 yoga zaal twee:

Ochtend:                                                                                                                         Ochtend:

Middag:                                                                                                                           Middag:

Avond:      play party and candy shop

Zaterdag 24 aug: groep 1 yoga zaal één:                                                                    Groep 2 yoga zaal twee:

Ochtend:                                                                                                                           Ochtend:

Middag:                                                                                                                             Middag:

Avond:     Kink Ecstatic Dance tantra week afther party

Zondag 24 aug: afscheid en vertrek voor 10 uur.

Sadhaka vakanties

Waar is de accommodatie ?

Sadaka vakanties

In hartje Frankrijk op ongeveer 800 km van Utrecht ligt Sadhaka Moulin de Orsennes www.sadhaka.nl

Sadhaka is een kleinschalige cursusorganisatie van Patricia Benjamins (beeldend docent) en Wim Molinello (yogadocent) voor creatieve en spirituele vakanties in Frankrijk en Nederland. Na jaren een groep accommodatie gehuurd te hebben voor onze zomercursussen, ging najaar 2012 een droom in vervulling. Met een team van vrijwilligers hebben wij een voormalige watermolen in midden Frankrijk omgetoverd tot Sadhaka’s nieuwe Centrum voor Persoonlijke groei en BewustZijn. Een nieuw en definitief thuis, voor ons, en onze Sadhaka gasten.

Op deze plek is het mogelijk om onze ideeën te realiseren over duurzaam en natuurlijk leven in volle vrijheid. Inmiddels komt het water uit de kraan uit een natuurlijke bron dat verwarmd door zonnepanelen, is er een sauna, een moestuin, bakken we ons eigen brood, maken we meel en muesli van biologisch graan, hebben we eieren van eigen kippen, is er een fruitboomgaard en bessentuin aangelegd en een zwemmeer voor een zomerse duik.

Wat zijn de prijzen en overnachtingsmogelijkheden ?

De complete cursusweek incl. alle lessen en avondprogramma en yoga moment in de ochtend kost 350 euro per persoon.

De verblijfkosten bij Sadhaka incl. 3 vegetarische maaltijden per dag,  koffie thee water, fruit en snacks zijn vanaf 355 euro p.p.

6 persoons kamer (gemengd gezelschap): € 355,- p.p.

 

4 persoons kamer (familiekamer): € 455,- p.p.

3 persoons kamer (familiekamer): € 495.- p.p.

2 persoons kamer (stellen): € 560,- p.p.

1 persoons kamer: € 660,-

Eigen tent: € 455,- p.p.

Eigen caravan / camper: € 480,- p.p.

1 of 2 persoons ingerichte huur tent: € 500,- p.p.

1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 560,- p.p.

Voorafgaand aan deze week is het Sadhaka tantra festival van 11 tot 18 augustus. Deze experience week is dus prima te combineren met het tantra festival vooraf…. informeer naar de prijzen van deze combinatie bij info@sadhaka.nl 

Inschrijven voor de cursusweek: sadhaka.nl/contact/inschrijven-cursus

Meer info of vragen: johan@tantra-atma.nl

 

In liefde, licht, balans en verbinding,

 

Johan, Silvia, Wim & Chandra

www.tantra-atma.nl

www.naturalbliss.nl

www.sadhaka.nl

 

About Johan Raaimakers