Blog

Verdiepend Tantra massage weekend Belgie 1 en 2 december

In het weekend van 1 en 2 december 1018 staat een tweede weekend gepland in Belgie. De locatie is dit keer de  prachtige bovenzaal van WALPURGIS Deurneleitje 6 te Mortsel http://www.walpurgis.be Het zal een duurzaam weekend worden waarin de Tibetaanse tantra massage lessen “Prana flow & Verbinding” uitgebreid uitgelegd en verdiept worden. De twee dagen zijn daarom samen te volgen… 

In twee dagen zal er intensief Tantra prana flow massage les gegeven worden waarbij voornamelijk  praktisch gaat geoefend worden maar tevens ondersteund door de theorie over de werking van prana alsook de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddhisme zal besproken worden. De lessen vinden plaats op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur inclusief lunch.

Relatietherapie

Tibetaanse tantra massage

De lesinhoud  

“Pranaflow & Verbinding” m/v v/v m/m is een workshop vanuit de visie van de Vajrayana en de Kum Nye traditie. Deze stroming uit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme kenmerkt zich onder andere door massage, yoga en meditatie. De prana in deze stroming is altijd de leidraad voor een tantrische massage of tantrisch fysiek contact. Hoe we deze prana kunnen aanmaken en laten stromen leren we in deze les door praktische technieken ondersteund door de theorie over de aard van Prana. We leren om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) zodanig op te wekken om deze energie later te polariseren (te mengen) waardoor prana energie ontstaat. Prana energie is in tantra essentieel en een leidraad voor alle handelingen in het moment. Tijdens deze twee dagen van min 6 uur per dag gaan we in praktijk en theorie leren wat prana is, hoe we het opwekken, hoe het voelt en waarom prana zo belangrijk is. Dit doen we in tweetallen waarbij we steeds wisselen van ontvanger en gever. Wij doen de massage en de technieken stap voor stap eerst voor en daarna gaan jullie zelf aan de slag waar jullie steeds begeleid worden en mee kunnen kijken.

Dag één (zaterdag) 
Eerst behandelen we de achterkant van het lichaam, de bovenrug en armen en de verschillende spiergroepen, daarna de onderrug en billen. We activeren de energie in de boven en onderrug (Shiva en Parvati energie) om deze later te mengen waardoor prana energie ontstaat. Ook de wijze van de energie mengen leren we op deze dag.

Dag twee (zondag)  
Deze dag behandelen we de voorkant van het lichaam waarbij we eerst kort de achterkant herhalen om de prana energie weer op te wekken. Bij de voorkant behandelen we de borst, hoofd, buik en bekken en bovenbenen. Ook gaan we gaan dieper in op het verdelen van de energie , hoe de energie te volgen of te sturen, contact met het hart te maken  en de chakra’s te verbinden. Tevens gaan we wat lichte tantra duo yoga oefeningen doen die we in een massage sessie kunnen integreren.

Praktische informatie
Zaterdag 1 december van 10 tot 17 uur (welkom rond 10 uur en om 10.30 beginnen we).
Zondag 2 december van 10 tot 17 uur (welkom rond 10 uur en om 10.30 beginnen we)

Adres: Locatie

WALPURGIS  Deurneleitje 6, 2640 Mortsel, België tel: +32 (0)3 235 66 62 http://www.walpurgis.be

Prijzen: de twee daagse lessen van zaterdag en zondag 175 euro per persoon incl. 2 keer lunch. Meld je je aan als (gelegenheid) koppel betaal je 330 euro per koppel voor beide dagen.  Aanmelden als single kan maar biedt geen garantie op deelname, we ondersteunen je wel bij het zoeken van een gelegenheid partner maar om zeker te zijn van deelname kom je als stel of gelegenheid stel. Deze vorm van massage is vaak intiem te noemen en om dieper te kunnen ervaren is het van belang dat het koppel al vertrouwd is met elkaar. Hierin nemen wij als organisatie geen verantwoording, we kunnen bemiddelen in het samenstellen van een gelegenheid koppel maar bieden geen garantie.

Meenemen fleece deken en/of grote handdoek plus een kleine handdoek, omslagdoek en massage olie (per persoon). Als je een meditatie kussentje hebt is dit ook aan te raden om die mee te nemen. Matrasjes met overtrek zijn aanwezig en zijn gratis te gebruiken.

Overnachting: Informatie betreft overnachting in de omgeving Kabas Hostel Antwerpen  of  Hotel Rubenshof Antwerpen

Inschrijven kan hier of door een mail te sturen naar johan@tantra-atma.nl

Bij (gelegenheid) koppel twee namen en e-mail adressen.

Over Johan Raaimakers

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekenden in het voor-en najaar.

In liefde, licht en balans.

Johan Raaimakers

Ann van den Begin “De Wilde Roos”

De lessen en organisatie worden ondersteund door Ann Van den Begin “De Wilde Roos”

Over Ann Van den Begin

Ik zelf heb gedurende héél wat jaren woelige waters doorzwommen vooraleer ik voelde wat mijn levensdoel is. Daarbij kreeg ik ook het inzicht dat ik al de ervaringen tijdens mijn levensloop moest doormaken, hoe moeilijk het soms ook was, om tot dit inzicht te komen. En ja … vandaag voelt het goed, het voelt juist. Ik sta in mijn kracht! Ik ben een innerpreneur.

Via mijn praktijk en ontmoetingscentrum wil ik sociale verandering creëren en streef ik persoonlijke voldoening en zingeving na op creatief, emotioneel en spiritueel vlak. Mijn levenservaringen en mijn energetische gaven zorgen er voor dat ik mensen hun innerlijke kracht terug kan laten ervaren. Hen inzicht geven hoe ze een betekenisvol leven kunnen leiden. met impact zodat ze zich gewaardeerd voelen door hun unieke bijdrage aan de wereld.

Ik heb de afgelopen jaren heel wat opleidingen gevolgd om aan te voelen wat het best bij mij past. Tijdens dit traject ben ik spiritueel bewust geworden zonder te beginnen zweven. Mijn kracht zit juist in de aardse vertaling van dit alles. Mijn droom is om een ontmoetingscentrum op te richten met als doel mensen helpen om spiritueel bewuster te worden en zin te geven aan het leven.

Ann Van den Begin “De Wilde Roos”

 

About Johan Raaimakers