Blog

Tantra & Massage weekend Belgie 18 en 19 mei

In het weekend van 18 en 19 mei 1019 staat alweer een derde tantrisch weekend gepland in Belgie. De locatie is dit keer weer de bovenzaal van WALPURGIS Deurneleitje 6 te Mortsel. http://www.walpurgis.be Het zal weer een duurzaam, informatief en praktisch weekend worden waarin de Tibetaanse tantra en de massage lessen “Prana flow & Verbinding” uitgebreid uitgelegd en in de praktijk ervaren kunnen worden. Je kan de zaterdag en de zondag workshop los volgen maar ook kan je ze beiden volgen omdat ze op elkaar aansluiten met de zondag meer verdieping.

In deze twee dagen zal er praktische “Tantra prana flow” massage les worden gegeven ondersteund door de theorie over de werking van prana. Ook zal er de visie van het Tibetaans tantrisch Boeddhisme besproken worden. De lessen vinden plaats op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur inclusief verzorgde lunch en thee.

Relatietherapie

Tibetaanse tantra massage

Dag één (zaterdag) 

Deze dag zal staan in het teken van de introductie in tantra. Meditatie, contact oefeningen en natuurlijk massage. Samen met mijn model doorlopen we de dag met oefeningen en informatie over tantra. Het gaat die dag om de tantrische aanraking die we als mens vaak missen. Maar ook onze gedachten en contacten zijn belangrijk voor een gelukkig leven vanuit een tantrische visie. Iedereen is op deze dag welkom jong en oud man, vrouw of koppels. Enige flexibiliteit is wel een pre omdat we oefeningen op een matras op de grond gaan doen.  Meer informatie over tantra en mijn visie vind je hier.

Dag twee (zondag)  

Deze dag gaan we dieper in op de Tibetaanse massage technieken en zal een mooi vervolg zijn van dag één, maar deze dag kan je zeer zeker ook los volgen. De dag is meer praktisch gericht, we masseren en activeren de energie op de boven en onderrug (Shiva en Parvati energie) om deze later te mengen waardoor prana energie ontstaat. Als eerst behandelen we de bovenrug en armen op de achterkant van het lichaam. Daarna volgt de onderrug, billen en benen waarna we de 2 energieën gaan mengen. Na het mengen van de energie gaan we naar de voorkant van het lichaam. Bij de voorkant behandelen we de borst, hoofd, buik en bekken en bovenbenen. Ook gaan we gaan dieper in op het verdelen van de energie , hoe de energie te volgen of te sturen, contact met het hart te maken  en de chakra’s te verbinden.  Meer informatie over tantra en mijn visie vind je hier.

De lesinhoud  

“Pranaflow & Verbinding” m/v v/v m/m is een workshop vanuit de visie van de Vajrayana en de Kum Nye traditie. Deze stroming uit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme kenmerkt zich onder andere door massage, yoga en meditatie. De prana in deze stroming is altijd de leidraad voor een tantrische massage of tantrisch fysiek contact. Hoe we deze prana kunnen aanmaken en laten stromen leren we in deze lessen door praktische technieken ondersteund door de theorie over de aard van Prana. We leren om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) zodanig op te wekken om deze energie later te polariseren (te mengen) waardoor prana energie ontstaat. Prana energie is in tantra essentieel en een leidraad voor alle handelingen in het moment. Tijdens deze twee dagen van min 6 uur per dag gaan we in praktijk en theorie leren wat prana is, hoe we het opwekken, hoe het voelt en waarom prana zo belangrijk is. Dit doen we in vaste tweetallen waarbij we steeds wisselen van ontvanger en gever. Wij doen de massage en de technieken stap voor stap eerst voor en daarna gaan jullie zelf aan de slag waar jullie steeds begeleid worden en mee kunnen kijken.

Praktische informatie
Zaterdag 18 mei van 10 tot 17 uur (welkom rond 10 uur en om 10.30 beginnen we).
Zondag 19 mei van 10 tot 17 uur (welkom rond 10 uur en om 10.30 beginnen we)

Adres/locatie: WALPURGIS  Deurneleitje 6, 2640 Mortsel, België tel: +32 (0)3 235 66 62 http://www.walpurgis.be

Prijzen: de kosten zijn 160 euro per dag per koppel incl. verzorgde lunch. volg je als koppel beide dagen betaal je 300 euro per koppel. Aanmelden als single kan maar biedt geen garantie op deelname, we ondersteunen je wel bij het zoeken van een gelegenheid partner maar om zeker te zijn van deelname kom je als stel of gelegenheid stel. Deze vorm van massage is vaak intiem te noemen en om dieper te kunnen ervaren is het van belang dat het koppel al vertrouwd is met elkaar. Hierin nemen wij als organisatie geen verantwoording, we kunnen bemiddelen in het samenstellen van een gelegenheid koppel maar bieden geen garantie.

Single aanmelding: je komt dan op een wachtlijst en als 2 singles zich hebben aangemeld zal ik jullie aan elkaar voorstellen. Je maakt dan samen kennis per mail, telefoon of je maakt een afspraak voor een life ontmoeting. Is er de klik kan je samen deelnemen. Voor bemiddeling bij een geslaagde match berekenen we 5 euro per persoon extra.

Meenemen fleece deken en/of grote handdoek plus een kleine handdoek, omslagdoek en massage olie (per persoon). Als je een meditatie kussentje hebt is dit ook aan te raden om die mee te nemen. Matrasjes met overtrek zijn aanwezig en zijn gratis te gebruiken.

Overnachting: Informatie betreft overnachting in de omgeving voor als je beiden dagen komt: Kabas Hostel Antwerpen  of  Hotel Rubenshof Antwerpen

Inschrijven kan op DEZE LINK of door een mail te sturen naar johan@tantra-atma.nl Bij (gelegenheid) koppel graag twee namen en e-mail adressen doorgeven.

 

Over Johan Raaimakers

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekenden in het voor-en najaar.

In liefde, licht en balans.

Johan Raaimakers

Ann van den Begin “De Wilde Roos”

De lessen en organisatie worden ondersteund door Ann Van den Begin “De Wilde Roos”

Over Ann Van den Begin

Ik zelf heb gedurende héél wat jaren woelige waters doorzwommen vooraleer ik voelde wat mijn levensdoel is. Daarbij kreeg ik ook het inzicht dat ik al de ervaringen tijdens mijn levensloop moest doormaken, hoe moeilijk het soms ook was, om tot dit inzicht te komen. En ja … vandaag voelt het goed, het voelt juist. Ik sta in mijn kracht! Ik ben een innerpreneur.

Via mijn praktijk en ontmoetingscentrum wil ik sociale verandering creëren en streef ik persoonlijke voldoening en zingeving na op creatief, emotioneel en spiritueel vlak. Mijn levenservaringen en mijn energetische gaven zorgen er voor dat ik mensen hun innerlijke kracht terug kan laten ervaren. Hen inzicht geven hoe ze een betekenisvol leven kunnen leiden. met impact zodat ze zich gewaardeerd voelen door hun unieke bijdrage aan de wereld.

Ik heb de afgelopen jaren heel wat opleidingen gevolgd om aan te voelen wat het best bij mij past. Tijdens dit traject ben ik spiritueel bewust geworden zonder te beginnen zweven. Mijn kracht zit juist in de aardse vertaling van dit alles. Mijn droom is om een ontmoetingscentrum op te richten met als doel mensen helpen om spiritueel bewuster te worden en zin te geven aan het leven.

Ann Van den Begin “De Wilde Roos”

 

About Johan Raaimakers