Blog

“De speeltuin van prana” workshops visie en filosofie

De visie van “De speeltuin”

Wanneer je in je leven opzoek gaat naar inzicht en vrijheid start je altijd vanuit diegene die je nu bent en dat is inclusief je overlevingsstrategieën en je afweermechanismen ofwel je pakhuis bewustzijn.

Tantrisch masseren & contact

“De speeltuin van prana”

Pas als je deze leert herkennen en oog in oog durft te zijn bij je patronen en emoties kunnen er momenten ontstaan van helderheid. In die helderheid kan prana gaan stromen en kunnen de lagen van wie je niet bent worden afgepeld.

In een veilige setting en op basis van onze eigen prana energie gaan we met elkaar opzoek hoe trouw we kunnen zijn naar onszelf in contact met anderen. De speeltuin in en met zijn alle bewust worden, bewust worden van onze eigen remmingen in contact met de ander.

Deze zuivere / heldere taal is de basis van een tantrische sessie/contact die dieper gaat dan alle tastbare en rationele gedachten en gevoelens. De prana en de energie vanuit een tantrisch veld zullen ons brengen naar een doelloze ervaring, gelijkwaardigheid, overgave en vertrouwen.

Voor wie is “De speeltuin”

Hoewel binnen de tantra visie van het Tibetaans Boeddhisme non-dualiteit een groot goed is is het wel fijn om te werken met gelijk gestemde. Dat wil zeggen dat er enige mate van bewustzijn moet zijn om deel te nemen. Hoewel naakt zijn een eigen keuze is en ook het aangaan van contact met anderen van je eigen of andere sekse een vrije keuze is is het wel belangrijk dat deze issues niet meer belemmerend zijn. Een open houding, vrije gedachten en de moed om de confrontatie aan te gaan met jezelf is wel een pre.

Ook wij als begeleiders staan open en de energie van de groep zal ons leiden naar wat ons aanbied. Structuurloos maar met alle vertrouwen van het universum en de krachten buiten ons, of het nu de Kali is of de Tara die zich aandient alles binnen de visie van de Vajrayana is welkom. Vertrouwen en overgave zijn de twee belangrijkste pijlers tot groei en samen met de ervaren begeleiding bied dit een veilige bedding voor overgave.

De teacher: Johan Raaimakers

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies.. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans… Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam, volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa, ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en werk ik nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waaronder “De Shift” een jaarlijks hoogte punt is.

Johan

De Teacher(s): Maha Mudra

(Maha)Mudra staat voor het zien van de dingen zoals ze werkelijk zijn.

Word wakker in je ware wilde natuur, want in het onverwachte ontstaat het eigene

Mijn tantrische roots liggen in India, waarin ik voornamelijk geschoold ben in het gedachtengoed van Saraha, het directe ervaren van de waarheid door meditatie en bewust aanwezig zijn.

De aansluiting met mijn tantrische visie van verruiming van bewustzijn vond ik terug bij de Tantra Tempel in Varik bij Nirav Beej. Hier heb ik in twee mooie jaren vele persoonlijke tantrische sessies, koppelsessies en workshops mogen begeleiden.

In tantrische sessies, massages en workshops ben ik in contact met mijn Daikini Godin, Zij weet meer dan ik. Mijn lichaam volgt haar en ik volg mijn lichaam, Hierdoor word ik verwonderd, verrast en geraakt. Doordat ik geraakt word kan ik overstromen naar de ander, waardoor we samen in een tijdloze aanwezige zone terechtkomen. Hier wordt je allesomvattend, hier kom je thuis.

Dianne

Activiteiten en workshop; zaterdag 9 juni Tantrische speeltuin in de Roos in Alphen aan de Rijn, klik hier voor informatie

Tot ziens op één van onze speeltuin workshops of evenementen

Johan

Dianne

 

 

About Johan Raaimakers