Blog

Sense Date Inner Vibe journey

Van God los… “Sens Data Inner Vibes Journey” (zintuiglijke reis)

Deze middag is VOL…..

Op zondagmiddag 27 december nemen Johan Raaimakers (Tantra-Atma) en Emmanuel (Inner Vibes)  je mee op deze innerlijke reis. Voorbij aan al jou hersenspinsels, gedachten en conditioneringen met dans en beweging, meditatie, ademhaling, massage en diepe rust. Met (live) muziek en stembegeleiding gaan we een reis maken naar ons bliss lichaam. Even los van God en in contact met Anandamaya Kosha de kern van ons bestaan en de diepste laag van het-zelf, jouw bliss lichaam.

Dit is de tryout van het gezamenlijke idee van Johan en Emmanuel waar we onze kwaliteiten samen bundelen en jullie persoonlijk uitnodigen deze reis met ons te maken.

De “Sense Data Inner Vibes Journey” bestaat uit 4 onderdelen waarbij het fysieke, energie en mentale lichaam, gelift worden naar ons bliss lichaam.

1-Trance Dance: Dit onderdeel doe je in de groep om gezamenlijk in contact te komen met jou fysieke lichaam om te aarden en los te laten. In de dans ervaren we onze elementen en chakra’s, we brengen balans en nemen waar wat er gebeurd op jou dansreis. We gaan van fysieke geaarde bewegingen naar een trans achtige mentale dans waar ons lichaam het overneemt van ons denkvermogen iets te moeten doen.

2-Meditatie van de ziende mind: We vervolgen onze reis in een zittende begeleide meditatie waar we jullie verder meenemen naar alfa hersengolven. In dit onderdeel hebben we elkaar nodig als (gelegenheid) koppel maar zijn we niet interactief met elkaar. We gaan zintuigen oefeningen doen met daarbij behorende vragen die op de achtergrond resoneren met jou hersengolven. Dit alles om op een dieper en neutraal niveau inzichten te verkrijgen van ons mentale functioneren.

3-Massage: In dit onderdeel werken we samen als (gelegenheid) koppel waarbij er een gever is die actief is in massage en een ontvanger die actief meedoen in bewuste ademhaling. Deze combinatie gaat de ontvanger brengen naar een niveau waarbij de controle van lichaam en geest los gaan staan van jou mentale en lichamelijke conditioneringen. Emoties of sensaties zullen de overhand krijgen op het mentale bewustzijn. Een onbekende reis die je precies brengt op dat moment waar je moet zijn. We wisselen van gever naar ontvanger en van ontvanger naar gever.

4-Ontspanning: We nemen jullie mee in de diepte en leegte waar transformatie gebeurt via life piano, gitaar, drum, fluit, percussie en gong muziek verzorgt door Emmanuel. Dit alles zorgt voor een diepgaande ontspannen ervaring op delta niveau. Liggend zonder enige inspanning laten we alles integreren wat voorbij is gekomen. Laat je meedrijven met de klanken, beleef ze, voel ze in dit (h)eerlijk moment voor jezelf.

Voor wie is deze reis

Voor iedereen met wat massage kennis en innerlijk werk ervaring M/V M/M V/V. Je hebt een gezonde fysieke en emotionele balans en een tantrische instelling . Je hoeft geen yogi te zijn maar wel een enigszins soepel lijf anders word het een uitdaging. Ook hoef je niet perfect of verlicht te zijn maar je moet wel in overgave kunnen zijn. Grenzen worden verlegt en je gaat actief meedoen om los te laten wat los gelaten mag worden. Je moet het vertrouwen hebben in ons als leiding en aan de aanwezige spirits, daka’s en dakini’s die jou ondersteunen op deze onbekende reis zonder einddoel. Blood zijn (tijdens de massage) is geen must maar je moet wel oké zijn met bloot of dat anderen bloot zijn. Je kan als koppel of gelegenheid koppel samen komen of als single m/v. We proberen het evenwicht te maken m/v maar je moet oké zijn als je met iemand zou moeten masseren van hetzelfde geslacht als dat zo uitkomt.

Praktische dingen van de tryout dag

Zondag 27 december van 14 tot pl.min. 18 uur. Centrum Copacabana Overakkerstraat 190  Breda  parkeren gratis op het plein voor Copacabana.

We zullen met een groep zijn van pl.min 20 mensen waar we 10 koppels van kunnen maken. Bij aankomst kan je landen met een kopje thee en elkaar ontmoeten. Rond 14.30 zullen we beginnen met wat uitleg en voorbereidingen. De reis zal ongeveer 2 uur duren waarna we weer rustig de tijd nemen om terug te komen in de ruimte….. We hebben daarna wat finger-food en te drinken voor jullie om weer te aarden. We vinden het fijn en belangrijk als jullie daarna je ervaringen met ons en anderen te delen. Deze ervaringen zijn voor ons belangrijk om de reis te verfijnen in de toekomst.

We vragen van jullie een tegemoetkoming voor deze tryout reis van 40 euro per persoon. Met daarbij natuurlijk onze welgemeende dank voor deelname en feedback. Aanmelden kan via dit formulier We selecteren dan 20 gasten die deel kunnen nemen aan de tryout. Mochten de aanmeldingen daarboven komen zullen we je op de hoogte houden over ons volgende ‘Sense Date Inner Vibes” evenement.

Wat is de visie en achtergrond

Eerst even wat theorie over de visie op deze massage. Onze zintuiglijke indrukken (sense date) zijn de directe beelden en informatie die de mens verkrijgt via de zintuigen. Het zijn de mentale afspiegelingen/impressies van de zintuigelijk waarnemingen. Een stelling is dat mentale objecten in de geest zijn en dat de geest twee items onderscheid: de mentale objecten die buiten de geest worden waargenomen en hetgeen het zelfbewustzijn opwekt zoals intuïtie en ervaring.

De visie gezien vanuit de 5 Kosha’s.

Als je de Kosha’s niet bestudeert hebt of kent, ben je misschien niet op de hoogte van dit aspect van je wezen. Maar je hebt waarschijnlijk wel momenten ervaren gedurende je leven dat je eens uit je bewustzijn bent gevallen en in je gelukzaligheidslichaam zit. Deze ervaringen zijn er spontaan of je kan er naartoe werken, bijvoorbeeld met yoga of meditatie kan je in en uit je gelukzaligheidslichaam duiken. Gedurende deze momenten is je denkende brein niet ingeschakeld, maar inzichten en directe wijsheid kan uit jou vloeien en de tijd vliegt voorbij in een oogwenk.

-1. Annamaya – Fysieke Lichaam

De eerste Kosha is Annamaya. Dit is de buitenste laag en bevat elk deel van het fysieke lichaam, inclusief de organen, spieren, beenderen en huid. In Sanskriet betekent Anna “fysieke materie” of “eten” en Maya “gemaakt uit”. In de meeste gevallen is Annamaya de Kosha waar we het meest bekend mee zijn.

-2. Pranamaya – Energie Lichaam

De tweede Kosha is Pranamaya. Deze laag is bedekt door de fysieke laag en stelt het energetische lichaam voor. De Kosha is gemaakt van het lichaam’s levenskrachtenergie, gekend als chi, ki, prana in yoga en traditionele Chinese Geneeskunde. Pranamaya is de kracht in elk orgaan, cel, atoom en lichaamssysteem en coördineert elke fysiologische beweging en activiteit inclusief het elimineren van afvalstoffen en het pompen van het hart. Wanneer er obstructies zijn in dit lichaam, heeft dit impact op de functie van het lichaam in het algemeen. Daarbovenop, de subtiele energie van dit lichaam heeft invloed op de gemoedstoestand. Pranamaya is ook gerelateerd aan de ademhaling, met elke inademing ontvang je prana. Als je ademhaling oppervlakkig en random is, wordt je prana onberekenbaar. Als dit gebeurt, wordt het verstand geïrriteerd en de interne systemen worden onregelmatig. Wanneer de ademhaling vlot is, wordt prana stabieler en het verstand wordt kalmer. Daaruit vloeit dat de andere systemen van het lichaam optimaal functioneren. Als je geïnteresseerd bent in werken met dit lichaam, kunnen yogische ademhalingsoefeningen helpen de prana in je lichaam te verhogen en reguleren.

-3. Manomaya -Mentale Lichaam

De derde laag is de Manomaya Kosha. In Sanskriet betekent Manomaya “denkprocessen” of “verstand”. Gekend als het mentale lichaam, bestuurt deze laag het verstand, de emoties en het zenuwstelsel. Deze worden uitgedrukt als gevoelsstromen, gedachten en sensaties. Als de Manomaya overactief is, kan ons zenuwstelsel verzwakken en ons emotioneel maken. Met yoga en meditatie kunnen we de geest verstillen en het zenuwstelsel kalmeren, wat het lichaam toelaat om te herstellen van de effecten van stress en uitputting op de mentale energie laag. De Manomaya Kosha is ook waar we onze zintuigen ervaren. Het is deze laag die ons toelaat informatie van de buitenwereld te ontvangen, absorberen en verwerken. Het controleert ook onze responsen en reflexen. Indien het lichaam overgaat op autopiloot, is het de Manomaya Kosha die de controle overneemt.

-4. Vijnanamaya -Wijsheidslichaam

De vierde laag is de Vijnanamaya Kosha. Deze laag coördineert je ademhaling en beweging en staat je toe aanwezig te zijn in het moment. Deze Kosha synchroniseert de energetische, fysieke en mentale lagen en controleert zo onze intern bewustzijn. Achter de stroom van gevoelens, gedachten en sensaties ligt een hogere intelligentie en innerlijke kennis. Dit is gekend als het wijsheid lichaam of de Vijnanamaya Kosha. In Sanskriet wordt Vijnanamaya vertaald als “intellect”. Je bewustzijn, intuïtie en reflecterend vermogen zijn allemaal deel van deze energie laag. Door deze laag kunnen we een bewustzijn en dieper inzicht in ons innerlijk zelf ontwikkelen en begrijpen hoe wij in relatie staan tot de buitenwereld. Met Yoga en meditatie kunnen we het mentale lichaam stillen zodat we het wijsheid lichaam kunnen horen. Als je met de Vijnanamaya Kosha wil werken, kan je beginnen met aandacht te besteden aan de pulsaties en sensaties die in het lichaam plaatsvinden terwijl je oefent.

– 5. Anandamaya – Gelukzaligheidslichaam

De vijfde laag is de Anandamaya Kosha. De kern van ons bestaan en de diepste laag van onszelf. Dit is de Kosha waar je de diepte, vrijheid en gelukzaligheid van je echte zelf ervaart. De naam komt van het Sanskriet woord Ananda, wat “gelukzaligheid” betekent. Hierdoor wordt deze laag het “gelukzaligheidslichaam” genoemd. Met dit lichaam in contact komen voelt als thuiskomen. Wanneer dit correct gedaan wordt krijg je een gevoel van vrede en rust terwijl je in contact staat met je innerlijke zelf. Gedurende dit moment, stopt tijd met bestaan en je bewustzijn breidt uit voorbij je fysieke lichaam.

Dat was veel informatie die je wellicht een paar keer zal moeten lezen om deze enigszins te kunnen begrijpen. Maar het begrijpen hoeft ook weer niet want het zal niets veranderen aan deze tekst en je ervaring in de ‘Sense Data Inner Vibes Journey”. Loslaten van deze informatie is een betere manier om te ervaren.

Wie zijn wij

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

Johan

Emmanuel www.inner-vibes.be/

Ik help volwassenen om in hun authentieke stralende kracht te staan, dit door mijn palet aan talenten in te zetten op een creatieve wijze.

Mijn kracht zit in de belichaming van de dans van mijn mannelijk en vrouwelijk energie. Als man heb ik ontdekt dat ik een vrouwelijke pool heb, zoals alle mannen die er al dan niet bewust van zijn, en speel nu met deze 2 polen. Ik hou van een directe aanpak, “to the point”, en dit aangeboden in een liefdevolle zachte energie, waar veiligheid op de eerste plaats staat. Ik werk ervaringsgericht, gebruik enkel wat ik zelf 100% doorvoelt en belichaamd heb. Omdat ik steeds volledig ga in alles wat ik doe, bereik ik steeds verwonderlijke resultaten. Ik vertrouw op mijn hart, in harmonie met mijn ‘weten’ en dit verrast me steeds opnieuw in magische onverwachte mooie momenten en belevenissen. Creativiteit ontstaat wanneer ik liefdevol omga met mezelf zonder oordelen. Mijn fouten bijvoorbeeld ombuigen naar iets nieuws, of ze zo mooi te maken dat er een nieuw kunstwerk ontstaat en dan zelf verrast worden van het resultaat. Deze creativiteit geef ik door. Wanneer ik de diepte in ga en één word met een bepaald talent zoals bijvoorbeeld piano spelen, neem ik automatisch de betrokken mensen mee, en deze krijgen evenzeer deze diepe ervaring.

Mijn passie voor innerlijke kracht, vanzelfsprekendheid en creativiteit hebben me gemaakt tot wie ik nu ben. Vreugde en passie komen automatisch als ik mijn Inner Vibes authentiek laat vibreren. Voor mij is de kunst om vibratie golven (Vibes) zelf richting(intentie) te geven naar mijn eigen behoeften. Deze intenties manifesteren en materialiseren zich dan. Dit kan ik doorgeven en laten beleven. Ik ben afgestudeerd als ‘Sound engineer’ in een 3 jarige opleiding en heb daarmee een grote kennis hoe klank zich manifesteert en dus ook vibratie. Daarnaast heb ik de opleiding van Quantum liberation in mijn bagage en ook het diploma van hypnose practitioner. Verder heb ik 5 jaar contact-dans begeleid als muzikant en coach. Ook opleidingen gevolgd bij Humaniversity. Als creatieveling heb ik een 3 jarige opleiding gedaan voor ‘Montage Multimedia’, en heb 15 jaar als IT inventor/architect/developer gewerkt. Mijn beide ouders waren kinesitherapeut, en heb dus massage met de papfles meegekregen.

Ik leef totaal, geef mij compleet in alles wat ik doe.
Dit maakt mij gelukkig en voel me levend en gevend.

Emmanuel

 

Hopelijk tot ziens dit co-creatie evenement van

Johan

Emmanuel

About Johan Raaimakers