Blog

Sadhaka Frankrijk

Namaste,

Het is niet ongewoon bij Sadhaka dat er vanuit de yogazaal luidde muziek, gekke geluiden of soms zelfs geschreeuw komt: dan is er duidelijk een Tantra cursus aan de gang! Het levert in het begin van een cursusweek nogal wat gegniffel op bij de cursisten op het creatief terras en het kunstatelier. Het valt me telkens weer op dat echter in de loop van de week mensen eraan gewend raken, en het zelfs iets bij de mensen losmaakt, een ruimte om je vrijer uit te drukken. En dat is precies wat tantra met je doet en waardoor wij er zo gepassioneerd door zijn. Tantra is nu 11 jaar in ons leven, en het heeft ons geraakt, diepgang gegeven, en dat dragen we automatisch ook uit. Wat resulteert in ons eerste Tantra festival deze zomer, en…. een Tantric living community in de maanden september en oktober waarbij we onze deuren openen voor iedereen die het eens wil ervaren om in verbinding met een open hart en bewust en aanwezig in het nu te leven. Op ons prachtige ecologische domein in het groene hart van Frankrijk!

Maar wat is precies tantra, dat het onze levenspassie is geworden? Daar willen we je er graag iets meer over vertellen.

What about seks?

Eerst even een groot misverstand uit de weg ruimen dat Tantra in eerste instantie alleen maar over seks, erotiek, massage en relaties zou gaan. In Tantra wordt seksuele energie wel gezien als onze primaire levensenergie, onze motor en creatie kracht. Tantra maakt door middel van diverse intense meditaties en krachtige technieken de basisenergie groter om het vervolgens te transformeren naar hogere, verfijnde vormen van energie. In de tantra lessen bij Sadhaka vinden dus geen seksuele handelingen plaats.

Wat doe je in een Tantra les?

In Tantrische oefeningen worden bewuste aanwezigheid, beweging, geluid en ademhaling gebruikt om via het lichaam met zijn zintuigen toegang te krijgen tot diepere lagen in onszelf, waarbij we onszelf steeds meer opschonen (fysiek, emotioneel en energetisch)en bevrijden van verwarring over onze ware aard: we zijn allemaal één!

Er wordt dus veel gedanst, gemasseerd, geademd en gemediteerd. Lichaam en geest komen steeds meer in harmonie waardoor je gezonder, krachtiger en stralender gaat voelen. Je wordt steeds meer vrij, los van allerlei denk constructies, verlangens en ook persoonlijke(seksuele) issues. Dat is te zien aan de deelnemers in een zomerweek, de ogen gaan steeds helderder schijnen, een glimlach op het gezicht, ze lopen lichter, zingen een deuntje, er is aandacht voor elkaar en er wordt veel gehugd.

Tantra leert je om al je gedachten over wie je bent en die je beperken op te geven en jezelf te ervaren als een geheel, in volmaakte eenheid. De Tantrika wil het leven ervaren in de ruimste zin van het woord. Het negeert daarom ook seksualiteit niet. Het is juist een effectief middel om grote hoeveelheden levensenergie op te wekken. Telkens als we een glimp opvangen van onze ware aard, koesteren we dat moment en, indien mogelijk, laten we het uitbreiden zover we kunnen.

Heb ik een partner nodig voor Tantra?

Veel cursisten komen naar Tantra om technieken te leren om hun relatie te verbeteren. En dat is een prima reden!! Maar het geeft je nog zoveel meer! Tantra behelst het leven waardoor ALLES veel meer diepgang krijgt.

Zo wordt een ogenschijnlijke catastrofe als een grote brand, die we in 2017 hadden, of een burn out ineens een gebeurtenis die je leidt naar nieuwe inzichten en andere ervaringen en manieren om te groeien, die je nieuwe dingen brengt in het leven van een waarde die je nooit voor mogelijk had gehouden. Het is een weg naar binnen waarbij de ander/je omgeving je spiegel is om meer over jezelf te leren.  Je kunt dus zowel als koppel als alleen naar een Tantra cursus gaan.

De oefeningen in de Tantra lessen leren je als eerste meer naar jezelf te kijken. Oeps, slik! Want alleen als je in verbinding bent met je eigen hart kun je een meer zuivere verbinding aangaan met je omgeving. Je leert over chakra’s, energie, kundalini, prana en spiritualiteit. Je leert echt aanwezig te zijn en verwachtingen los te laten. Om je verlangens te omarmen en te leven. En ja, er wordt veel aangeraakt in Tantra lessen. Maar hoe mooi is een aanraking als het komt uit een zuiver en spiritueel hart? Je maakteen verbinding via de ander met het Goddelijke, en dit gaat volledig voorbij aan het fysieke lichaam en de emoties. Er vindt een verbinding plaats die alle voorstellingen van de mind te boven gaat. Er is echte verbinding op het hoogste niveau, een Goddelijke ervaring van eenwording.

Wat betekent Tantra?

In het woord Tantra zelf ligt de betekenis besloten. ‘Tan’ betekent uitzetten of expanderen, en ‘Tra’ betekent middel of instrument. Het woord tantra is een metafoor voor weven. Het verwijst naar jou als de wever, en het leven als het web dat geweven wordt. De tantra tools zijn meditatie, dat je opent voor het idee dat jij de creator bent van je leven, en elke gedachten die je hebt en elke actie die je doet deel is van het levensweb dat jij weeft. Je wordt zelf verantwoordelijk voor je leven. Wat een stap! Wat een transformatie. Hoe waardevol!

Wat biedt Tantra mij?

Tantra is een weg van bewustwording, een verlichtingsleer, net als yoga dat is. Het geeft je de kans om jezelf volledig te leren kennen. Zonder enige restrictie, vooroordeel of concept. Doordat er geen taboes zijn in Tantra, kan je alles onderzoeken. Elke emotie, elk verlangen, elke angst is welkom. Alles mag onderzocht worden. Er zijn geen restricties meer, buiten die die je jezelf nog oplegt. Dit alles vergt respect en volwassenheid naar jezelf en de ander, en moed om de diepste geheimen in jezelf onder ogen te kunnen zien. Tantra biedt je de mogelijkheid je hart-energie te ontwikkelen zodat je onvoorwaardelijk van jezelf kan houden, en daardoor ook meer kan open staan voor anderen.

Kan ik eens laagdrempelig kennis maken met Tantra?

Voel jij de roep in jou om tantra te ontdekken? Er is een groot aanbod in Nederland, maar waar te beginnen!? Aankomend Hemelvaart weekend geven wij samen met onze vriend Johan Raaimakers, Tantra masseur, een speciale introductie met Tantra. Een laagdrempelig maar zeer hartverwarmend, verbinden en hart vullend weekend, waarin je de bagage krijgt om je weg in Tantraland verder te gaan ontdekken. Tip: Volg daarbij altijd je intuïtie, en voel in waar je je prettig en veilig voelt. Er zijn nog maar enkele plekken vrij voor het weekend in Havelte, vanaf € 350,- p.p. all in! https://www.tantra-atma.nl/tantra-yoga-hemelvaartweekend/

Of het Pinkster Anahata weekend voor gevorderden vanaf 350,- p.p. all in! https://www.tantra-atma.nl/tantra-yoga-hemelvaartweekend/

Ik overweeg een weekcursus, maar hoe te kiezen?

Onze plek in Frankrijk is zo’n veilige haven, waar alles wordt omarmt, geen goed of slecht bestaat, en iedereen zichzelf mag zijn. Het Sadhaka gevoel, dat door velen al werd omschreven als een warme bad en een gevoel van thuiskomen, waarin je kan ontspannen en de ruimte vindt om vrij te ontdekken en groeien.

Ga met Wim op Tantra reis in de cursusTantra Yoga deze zomer bij Sadhaka in Frankrijk. Of duik met Wim en Chandra in de Kama Sutra’s in de weektraining Tantra meets Kama Sutra (voor koppels). Kom een week masseren met Tantra masseur Johan Raaimakers en Saarein Bodewes, of klim in de touwen met Johan en Silvia Elisa in de Tantraen Shibari Experience. Maak je Tantra ervaring compleet met het Sadhaka Tantra Festival ‘Diving deep’ met dagelijks 9 workshops, gegeven door een team van 8 Tantra docenten!

Dus of je nu bij Sadhaka komt om te schilderen, voor een dans cursus, Shiatsu massage, fotografie, yoga of Tantra, alles is één, alles is er om ervaren te worden, om te groeien in bewustzijn, om ons te verbinden met onszelf en vanuit daar met de mensen om ons heen.

Je boekt al een cursus voor € 615,- all in, voor 7 overnachtingen, alle maaltijden, cursus, fruit, koffie en thee!

Verbinden met mensen in een tantrische setting, de 1e Sadhaka community!

Hoe zou het zijn om te leven met andere mensen vanuit de basis principes van Tantra??

– Be loving towards yourself

– Be loving towards the people around you

– Be loving towards your environement

Vaak hebben we mensen die komen voor een cursusweek die het zo leuk vinden op Le Moulin dat ze echt niet naar huis willen maar hun verblijf willen verlengen! En dat is precies wat wij ook willen!Na meer dan 15 jaar ervaring in zomer retraites en cursussen is het tijd voor Sadhaka om het naar een nieuw level te tillen …! Community life. De kick off is dit najaar. Je bent welkom van 2 september tot en met 1 november voor 2 weken tot de gehele periode. Wil jij deze uitdaging aangaan? Onze eerste Sadhaka-leefgemeenschap!

Hopelijk tot ziens en Namasté (het goddelijk in mij groet het goddelijke in jou),

Meer informatie over de community https://www.sadhaka.nl/agenda/agenda-nederland/19-agenda-frankrijk/106-tantra-living-community-1-09-19

 

Chandra Patricia Benjamins en Wim Molinello

Moulin d’Orsennes in Orsennes, midden Frankrijk.

www.sadhaka.nl

Johan Raaimakers

www.tantra-atma.nl

 

Sadhaka agenda

Juni 2019

KennismakinsgweekendTantra Yoga 30.05 – 02.06

Juli 2019

CombiweekYoga en Creatief 13.07 – 20.07

Zelfexpressiein Dans, Yin Yoga & Meditatie 13.07 – 20.07

Fotografiecursus 13.07 – 20.07

Kunstweek 20.07 – 27.07

Tantra-Yoga cursus 20.07 – 27.07

TenChi Nin Yoga 20.07 – 27.07

Women retreat, recharge our energy 20.07 – 27.07

Yoga Festival 27.07 – 03.08

CombiweekYoga en Creatief 27.07 – 03.08

Augustus 2019

TibetaanseTantra massage cursus 03.08 – 10.08

TantraYoga cursus 03.08 – 10.08

Kunstweek03.08 – 10.08

Shiatsuen Pranic Healing opleiding 03.08 – 10.08

Tantrafestival – diving deep 11.08 – 18.08

Tantrameets Kama Sutra 18.08 – 25.08 Sadaka vakanties

Tantra& Shibari experience 18.08 – 25.08

Najaar 2019

Tantricliving community 02.09 – 01.11

Tantraweekend prana en verbinding 11.10 – 13.10

 

 

About Johan Raaimakers