Blog

Reviews en ervaringen in diverse weekeind

Dieke (Anahata weekend)

Het weekend was voor mij prachtig en intens. Ik heb ontzettend genoten van mijn lijf en mijn hart voelde ik af en toe zo sterk dat ik dacht dat het uit mijn borst zou knallen. Alles stroomde, liefde, vreugde, verdriet. Ik vind het heerlijk om me op zielsniveau en vanuit het hart met mensen te verbinden en vandaaruit contact te maken. Alle voorwaarden hiervoor werden in dit weekend geboden. Ademhaling, yoga, dans, contactoefeningen en massage. Zodra ik in mijn lijf daal begint alles te stromen en opent mijn hart als vanzelf. Ik heb ontzettend genoten om vanuit deze vibe contact te maken met mezelf en de anderen. Het masseren was geweldig. Vooral de elementen massage vond ik super.

Ook het spelen met touw vond ik erg leuk. Dacht in eerste instantie dat ik hier niet echt iets mee zou kunnen (terwijl een fantasie van mij wel vastbinden is), maar in een groep leek me dat toch anders. Dit viel me alles mee en ik kon me er aan over geven en in op gaan. Heel fijn om deze energie van overgave en dominantie te voelen.

Spelen met energie, zo voelde het weekend voor mij. Heerlijk. Ook kwam er veel verlangen bij mij naar boven doordat een man mij hierin triggerde. Maar ik kon het er laten zijn en er bij blijven. Heb het met Saarein en de vrouwen gedeeld als ook met de man in kwestie. Dit voelde heel dragend.

Het weer naar huis gaan vond ik even moeilijk. De verbinding en warmte met  de mensen om me heen en het spelen met energie doet mij goed. Thuis ben ik alleenstaande moeder en ik kan me vaak eenzaam of alleen voelen. Ook zit er nog een diepe eenzaamheid in me. Naar huis gaan voelde alsof ik de navelstreng weer even door moest knippen. Zo fijn voelde het weekend, als thuis komen, gekoesterd in de baarmoeder, een stukje hemel op aarde. Maar ik probeer dit open hart en warme gevoel zo veel mogelijk vast te houden en te integreren in mijzelf en mijn leven. Dit gaat tot nu toe met vallen en opstaan,

maar ik kom er wel! Dank jullie wel voor dit koesterende weekend waarin ik helemaal kon zijn.

 

J.S. (Anahata weekend)

Het weekend heeft me enorm veel dankbaarheid opgeleverd door zo onvoorwaardelijk vertrouwen te krijgen om zo dicht bij een ‘vreemd’ iemand te mogen komen/zijn. Het weekend heeft me laten oefenen met het in contact zijn/blijven met mezelf terwijl ik contact maak met de ander. Die ervaringen en inzichten helpen me verder. Het was confronterend om te merken dat het moeilijk is om contact te maken met de angsten en oordelen in mezelf waardoor ook het contact met de ander lastiger wordt.

 

 

About Johan Raaimakers