Blog

Privé de-amouring weekend

Hallo allemaal….

Met dank aan jullie en Maria gaan we in het weekend van 8 en 9 december een mooi de-amouring lesweekend beleven. Ik voelde me vereerd op de vraag of ik het weekend voor jullie mocht verzorgen. Vereerd maar ook enigszins terughoudend om dat de amouring of de-blocking niet zomaar iets is om in een les te leren. Maar Maria verzekerde mij dat de deelnemers zeker wel de nodige verdieping en ervaring hebben in de visie van tantra en lichaamswerk. En zo ontstond al snel de ja om het te gaan doen en hoewel ik al veel met de-amouring heb gedaan is dit toch mijn eerste les die ik daarin geef. In mijn prakteik en massage gaat de-amouring eigenlijk als vanzelf en is niet echt een speciaal onderdeel. Belangrijk is het contact en de intentie en voldoende ervaring om een lichaam te openen voor het moment. De-amouring gaat bij mij meestal uitwendig maar is krachtiger als het inwendig is zowel als bij de man (prostaat) als bij de vrouw Yoni.

Johan Raaimakers

Fanny v Hal (Massage model)

www.tantra-atma.nl 

Het programma

Zaterdag 8 december

12 uur aankomst, ontmoeten,  slaapplekken inrichten thee drinken

14 uur introductie, demo massage en daarna zelf aan de slag met de voorbereidende massage naar de-amouring. Fanny en ik zullen jullie begeleiden als je zelf gaat masseren, we geven de massage aan elkaar incl. de uitleg en jullie volgen.

18.00 uur diner

20.00 uur als alles betreft de voorbereidende massage duidelijk is gaan we in de avond de 5 elementen massage met elkaar doen (geven en ontvangen)

Zondag 9 december

8.00 uur voorbereidende actieve, passieve en ademhaling meditatie.

9.30 ontbijt

10.30 sessie 1 de-amouring vrouw gever man ontvanger

13.00 uur pauze met een lichte lunch

14.30 sessie 2 man gever vrouw ontvanger

17.00 uur einde

Johan Raaimakers,

Tantristisch masseur in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies.. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en Coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde, het brengen van balans…. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa, ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en werk ik nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen in Duitsland.

Mijn ervaring en overdracht,

De laatste 6 jaar heb ik veel ervaring opgedaan en persoonlijke transformaties ondergaan als gevolg van kennis, ervaring en intuïtie. Wat ik heb geleerd is dat alles wat ik heb ervaren en aan technieken en ervaring heb ontwikkeld niet is te leren in een paar lessen. Wel heb ik ontdekt dat ik binnen een lesdag mensen kan laten ervaren hoe het voelt om in prana te zijn. Vanuit die ervaring ga ik stap voor stap verder, ik kan immers niet 6 jaar ervaring overbrengen in een lesdag en zelfs niet de suggestie wekken dat dat zou kunnen. Daarom heb ik gekozen voor duurzaamheid, het gaat immers nooit om een einddoel maar om het pad wat we bewandelen. Voor sommige zal het op deze manier niet snel genoeg gaan maar door de technieken en het principe stap voor stap goed te leren heb je er veel meer en dus duurzamer profeit van. Jij of jullie kunnen hierbij ook zelf bepalen hoe ver, hoe diep of hoe lang jullie het pad willen bewandelen waarbij de lessen een uitdaging maar ook een welkomen ontspanning kan zijn. De lessen noem ik bewust “Prana & Verbinding” hiermee verwijs ik naar het belang van “prana” in iedere tantrische massage omdat de hoogste energie aanwezig in ons lichaam leidend is. Prana is een neutrale energie en binnen de tantra maken we daar graag gebruik van. De “verbinding” staat vooral voor hoe je in verbinding kan zijn met de ander en tegelijkertijd met jezelf als gever of ontvanger. Uiteindelijk zal het dus gaan om de gelijkwaardigheid binnen de massage wat we een eenheid noemen en de balans vormt tussen Shiva en Shaktie energie.

 

 

 

About Johan Raaimakers