Blog

Tantrisch Pinksterweekend

“De naakte waarheid van jouw Hart”
Een hartverwarmend weekend met Johan & Saarein

Kwetsbaarheid vanuit ons hart….. leven vanuit ons hart….. creatie vanuit ons hart….. compassie vanuit ons hart….. liefhebben vanuit ons hart….. vriendelijkheid vanuit ons hart….. Transformatie naar een dieper bewustzijn en contact met het leven begint vanuit ervarende wijsheid (Cinta-mayã pañña). Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daarom beginnen we altijd vanuit ons eigen hart omdat liefdevolle vriendelijkheid en compassie altijd begint bij jezelf. 375 euro per persoon all in.

van 21 mei tot 24 mei 2021 een lang weekend “De naakte waarheid van jouw Hart”

Johan Raaimakers Tantra-Atma en Saarein Bodewes Serene-Praktijken, met aan hun zijde Sabine en Wilco, verzorgen dit Pinksterweekend als een warm bad voor je hart. Het is toegankelijk voor singles en paren van alle leeftijden of seksuele voorkeur met ervaring in tantra en of bewustzijn oefeningen. In het chakra systeem staat Anahata अनाहत (hartchakra) voor ongebroken, ongeschonden en is het vierde chakra. Anahata bevindt zich bij het hart en vormt het centrum van de mens en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra’s van de instincten met de bovenste drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn. Lichamelijk is Anahata verbonden met de longen en de ademhaling, een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe ontspannen ademhaling  duiden er op dat het hartchakra in balans is. Emotioneel gezien is Anahata het energetische centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid, dat zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn. Symbolisch gezien wordt Anahata gezien als de god Vayu, Isha en Kakini, het element is lucht, kleur groen, dier antilope en planeet Jupiter.

Programma

Het programma van dit hartverwarmende weekend zal heel divers zijn en in grote lijnen bevat het:

 • * Dru-Yoga ofwel de yoga vanuit het hart. Meer info klik hier
 • “When you open your arms your open your heart, when you open your heart you are free”
 • * Tibetaanse tantra massage, 5 elementen massage en chakra massage. Meer info klik hier
 • “When you do things from your heart, you feel a river moving in your soul”
 • * Spelen met touw en shibari knooptechnieken. Meer info klik hier
 • Any compromise on mere fundamentals is a surrender, for it is all give and no take”
 • * Passieve en actieve meditatie met o.a. no dimension meditatie
 • “For the wise human looks into space and he knows there is no limited dimensions”
 • * Dans en bewegen met o.a. tantric dance.
 • “Your heart knows the way. move in that direction”
 • * Ademhalingsoefeningen met onder andere Sunrise of the soul meditatie
 • “There’s a sunrise and a sunset every single day, and they’re absolutely free. Don’t miss so many of them” 
 • * Deelrondes en Shiva en Shakti groepen.
 • “Your naked soul should only belong to those who fall in love with your naked mind

Voor wie

Het weekend is geschikt voor iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Je moet open en onderzoekend zijn, bereid zijn om de overgave in jezelf te onderzoeken en in staat zijn om liefdevolle veiligheid te bieden als. Je moet je comfortabel voelen om je letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Het hebben van een geschikte partner of gelegenheid partner is fijn maar niet noodzakelijk. Wij gaan streven naar een balans in mannen en vrouwen maar je moet ook open kunnen staan om eventueel een oefening te doen met iemand van je eigen sekse. Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Masseer jij graag met iemand van je eigen sekse ben je meer dan welkom, belangrijk dan is met een eigen (gelegenheid) partner te komen. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111 of Saarein 0624650037 of stuur een mail 

Ondersteuning team

“Welkom, fijn dat je interesse hebt in dit prachtige weekend. Mijn naam is Sabine en zal dit weekend assisteren op verschillende vlakken. Ik geloof in de “liefde” het is de bron van verbondenheid en waarheid. Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven in dit leven, is je hiervoor te openen. Uit liefde voor jezelf, om je daarna echt te kunnen verbinden met de ander.

Tijdens dit weekend ga je nieuwe dingen ontdekken en je verdiepen. En heb je wellicht ook ervaringen of gevoelens die je wilt delen. Ik nodig je uit dit dan te doen, omdat het ruimte schept. Dit kan bij mij, ik ben er graag voor je, vanuit respect en gelijkwaardigheid.

Zelf ben ik enorm dankbaar dat ik het pad van liefde & bewustzijn, door o.a. tantra, yoga, en meditatie heb mogen ontdekken. En er nog steeds elke dag weer van leer en ontwikkel. Iets wat ik tijdens mijn werk als coach ook graag deel met mensen.  Daarnaast kan Ik intens genieten van muziek luisteren en maken, en zorgt dansen (ecstatic dance) ervoor in mijn lijf te komen en te helen. Maar het bezorgd me vooral en grote dosis plezier, energie en dus levensgeluk💚 Ik hoop je te mogen verwelkomen tijdens ons weekend.

Liefs Sabine

“Hallo mijn naam is Wilco. Samen met Sabine zal ik Saarein en Johan dit weekend gaan assisteren. Het verruimen van het bewustzijn en in liefdevolle verbinding met mezelf en anderen staan zijn voor mij de belangrijkste thema’s in het leven. Aanraking een van de krachtigste vormen van communicatie. In onze huidige maatschappij, waar praten de dominante communicatiewijze is geworden, zijn we vervreemd geraakt van deze vorm van contact. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met een massageopleiding om me meer in de taal van aanraking te ontwikkelen. Hiermee ben ik een richting in geslagen die me met veel meer mooie en nieuwe ervaringen heeft verrijkt, waaronder tantra. Ik ben inmiddels twee keer als deelnemer bij de tantra weekenden van Johan en Saarein aanwezig geweest, beide waren unieke en fantastische belevingen waarin ik in vrijheid mezelf geregeld mocht tegenkomen. Vanuit mijn ervaring kan ik je vertellen dat je veel gelegenheid hebt om genietend je eigen grenzen te verkennen en jezelf en de ander tot groei uit te dagen. Om dit in de diepte te kunnen ervaren is veiligheid erg belangrijk. Hier zorgen we met z’n allen voor, maar mocht je op momenten net dat beetje extra nodig hebben, dan kan je bij ons terecht. Samen met jullie gaan we er een heel fijn en liefdevol weekend van maken.

Warme groet Wilco

Informatief

 • Wanneer: Het pinksterweekend 2022, van 21 mei vanaf 17 uur (later aankomen is geen probleem) tot 24 mei 16 uur.Tibetaanse tantra
 • Kosten: De kosten voor dit lange Pinksterweekend zijn 375 euro per persoon op basis van 2 persoons kamers. 1 persoons kamer mogelijk tegen een meerprijs van 60 euro. De prijs is all in, dus inclusief 3 overnachtingen, cursusgeld, vegetarische maaltijden, thee en fruit. Je kan ook met eigen kampeermogelijkheden komen (prijs blijft dan gelijk aan een 2 peroons kamer)
 • Waar: www.meeuwenveen.nl/ Meeuwenveenweg 1-3 7971 PK  Havelte gebouw 0 + 1
 • Meenemen: Makkelijk zittende kleding, beddengoed (deze is ook te huur) sarong of omslagdoek, grote en kleine handdoek en dekentje of doek voor massage, massage olie. Als je een eigen meditatie kussen en/of yoga mat hebt neem deze dan ook mee.

Inschrijven en intake

Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Laat je niet afschrikken door dit formulier want met de juiste gegevens kunnen we voor iedereen de juiste ondersteuning bieden. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111

Inschrijven kan hier, na het invullen van het formulier en het beantwoorden van de vragen ontvang je een bevestiging/aanbetaling mail retour en na de aanbetaling is jou/jullie plekje verzekerd van deelname.

Wie zijn wij

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

Saarein Bodewes www.serenepraktijken.nl/

In 2005 ben ik begonnen met Hatha en Astanga yoga. Op dat moment vond ik het fijn om te doen, ik kon me alleen niet in de Yoga filosofie vinden omdat ik daar teveel dogma’s in tegenkom. Een paar jaar later ontdek ik Tantra en kom ik thuis. Tantra is voor mij een stroming vanuit het hart. Het ondersteunt je om het fysieke en het spirituele in het dagelijks leven te integreren. De uitdaging bij Tantra is dat alles wat je overkomt er volledig mag zijn. Tantra gaat niets uit de weg en daarom kan het best een uitdaging zijn om dit eerlijke pad te volgen.
In 2009 ga ik voor het eerst naar India, daar begint mijn grote liefde voor het land. Ik haat het ook, de viezigheid, de armoede en alle me-too ervaringen die je daar opdoet, toch besluit ik in 2011 voor langere tijd daar te blijven. Ik dompel me onder in de Yoga, Tantra en Ayurveda. Ik bezoek meerdere swami’s en goeroes en doe mijn eerste Yoga teacher training in Indore bij Paramanand Yoga; therapeutische yoga. In India krijg ik de indruk dat Yoga voor en door mannen is gemaakt en dat die strakke bewegingen mijn lichaam eerder vastzetten dan openen. Op het gebied van zelfzorg, daarmee bedoel ik dat je lief bent voor jezelf, dient zachtere yoga mij beter. Daarnaast dans ik graag en wil ook op alle mogelijke manieren expressie en ruimte geven aan wat er van binnen gebeurt.
In 2014 start ik met de Dru Yoga opleiding in Arnhem nadat ik een filmpje zie van een Energie blockage release. Dit zijn bewegingsreeksen die het lichaam op allerlei niveaus zuiveren van blokkades, ik ben direct verkocht! Ik geloof dat je met een gereinigd lichaam een instrument bent van het Goddelijke waardoor je je liefde kunt verspreiden. Deze vloeiende bewegingen brengen mij de souplesse en gronding die ik zoek; zacht én stevig. Tegelijkertijd begin ik aan Wielwerk, een studie die vanuit een sjamanistische basis opleidt tot alternatief psychotherapeut. Nu vallen alle puzzelstukjes ineen, alles wat ik ooit geleerd heb komt samen in het wiel, het levenswiel dat uit veel oude culturen word doorgegeven. Naast dat het me helpt oude ballast op te ruimen, geeft het me ook praktische tools over hoe je je ontwikkeld in overeenstemming met de natuur. Het Sjamanisme brengt me naar andere bewustzijnstoestanden, onder andere door meditatie. Het maakt me bewust van de ruimte die we in mogen nemen om uit onze kleine beperkte zelf te komen. Tantra helpt mij om die weg te bewandelen naar volledige puurheid, authenticiteit en ook naar balans tussen werk, spirituele beoefening, ontspanning en plezier. Sjamanisme en Tantra zijn mijn grootste inspiratiebron en de verbindende factor in Serene Praktijken.
Mijn eindscriptie voor Wielwerk schrijf ik dan ook over Tantra, met als onderzoeksvraag: Hoe kun je als therapeut vanuit een tantrische benadering werken? Dat pas ik met alle liefde toe in mijn praktijk en het leven. Ik draag graag mijn steentje bij aan een mooiere wereld en heb zeker 15 jaar bewuste ervaring met ontwikkelingsprocessen. Ik ben er helemaal klaar voor om ook jou te begeleiden in deze boeiende reis. Ik ben me bewust van mijn eigen beperkingen en processen. Dit zorgt ervoor dat ik er open en liefdevol voor je kan zijn.
In liefde, licht en balans,
Johan & Saarein
About Johan Raaimakers