Blog

Tantrisch Pinksterweekend “In Passion with your Heart” van 29 mei tot 1 juni 2020

Leven vanuit ons hart….. creatie vanuit ons hart….. compassie vanuit ons hart….. liefhebben vanuit ons hart….. vriendelijkheid vanuit ons hart….. Transformatie naar een dieper bewustzijn en contact met het leven begint vanuit ervarende wijsheid (Cinta-mayã pañña). Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daarom beginnen we altijd vanuit ons eigen hart omdat liefdevolle vriendelijkheid en compassie altijd begint bij jezelf.

van 29 mei tot 1 juni 2020 een lang weekend “In Passion with your Heart”

Johan Raaimakers Tantra-Atma en Saarein Bodewes Serene-Praktijken verzorgen dit Pinksterweekend als een warm bad voor je hart. Het is toegankelijk voor singles en paren van alle leeftijden of seksuele voorkeur met enige ervaring in tantra en of bewustzijn oefeningen. In het chakra systeem staat Anahata अनाहत (hartchakra) voor ongebroken, ongeschonden en is het vierde chakra. Anahata bevindt zich bij het hart en vormt het centrum van de mens en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra’s van de instincten met de bovenste drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn. Lichamelijk is Anahata verbonden met de longen en de ademhaling, een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe ontspannen ademhaling  duiden er op dat het hartchakra in balans is. Emotioneel gezien is Anahata het energetische centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid, dat zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn. Symbolisch gezien wordt Anahata gezien als de god Vayu, Isha en Kakini, het element is lucht, kleur groen, dier antilope en planeet Jupiter.

Programma

Het programma van dit hartverwarmende weekend zal heel divers zijn en in grote lijnen bevat het:

 • * Dru-Yoga ofwel de yoga vanuit het hart. Meer info klik hier
 • “When you open your arms your open your heart, when you open your heart you are free”
 • * Tibetaanse tantra massage, 5 elementen massage en chakra massage. Meer info klik hier
 • “When you do things from your heart, you feel a river moving in your soul”
 • * Spelen met touw en shibari knooptechnieken. Meer info klik hier
 • Any compromise on mere fundamentals is a surrender, for it is all give and no take”
 • * Passieve en actieve meditatie met o.a. no dimension meditatie
 • “For the wise human looks into space and he knows there is no limited dimensions”
 • * Dans en bewegen met o.a. tantric dance.
 • “Your heart knows the way. move in that direction”
 • * Ademhalingsoefeningen met onder andere Sunrise of the soul meditatie
 • “There’s a sunrise and a sunset every single day, and they’re absolutely free. Don’t miss so many of them” 
 • * Deelrondes en Shiva en Shakti groepen.
 • “Your naked soul should only belong to those who fall in love with your naked mind

Voor wie

Het weekend is geschikt voor iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Je moet open en onderzoekend zijn, bereid zijn om de overgave in jezelf te onderzoeken en in staat zijn om liefdevolle veiligheid te bieden als. Je moet je comfortabel voelen om je letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Het hebben van een geschikte partner of gelegenheid partner is fijn maar niet noodzakelijk. Wij gaan streven naar een balans in mannen en vrouwen maar je moet ook open kunnen staan om eventueel een oefening te doen met iemand van je eigen sekse. Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111 of Saarein 0624650037 of stuur een mail

Informatief

 • Wanneer: Het pinksterweekend 2020, van 29 mei vanaf 17 uur (later aankomen is geen probleem) tot 1 juni 16 uur.Tibetaanse tantra
 • Waar: Land van Lisa Van Ouwenallerlaan 6, 7157 AZ Rekken (Gelderland). De overnachtingen zijn op basis van gedeelde kamers (mannen. vrouwen of gemengd) en sanitair, er zijn 1 of 2 twee persoons kamers beschikbaar (tegen een meerprijs). Je kan ook met eigen kampeermogelijkheden komen en er is op loopafstand een eenvoudig privé slaapgelegenheid
 • Kosten: De kosten voor dit lange Pinksterweekend zijn 350 euro per persoon op basis van gedeelde kamers en sanitair of eigen kampeermogelijkheden. De prijs is all in, dus inclusief 3 overnachtingen, cursusgeld, vegetarische maaltijden, thee en fruit.
 • Meenemen: Makkelijk zittende kleding, beddengoed (deze is ook te huur) sarong of omslagdoek, grote en kleine handdoek en dekentje of doek voor massage, massage olie. Als je een eigen meditatie kussen en/of yoga mat hebt neem deze dan ook mee.

Inschrijven en intake

Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Laat je niet afschrikken door dit formulier want met de juiste gegevens kunnen we voor iedereen de juiste ondersteuning bieden. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111

Inschrijven kan hier, na het invullen van het formulier en het beantwoorden van de vragen ontvang je een bevestiging/aanbetaling mail retour en na de aanbetaling is jou/jullie plekje verzekerd van deelname. Laat op het formulier ook even weten of je wil slapen in een vrouwen zaal, mannenzaal of gemengd.

Wie zijn wij

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.

Saarein Bodewes www.serenepraktijken.nl/

In 2005 ben ik begonnen met Hatha en Astanga yoga. Op dat moment vond ik het fijn om te doen, ik kon me alleen niet in de Yoga filosofie vinden omdat ik daar teveel dogma’s in tegenkom. Een paar jaar later ontdek ik Tantra en kom ik thuis. Tantra is voor mij een stroming vanuit het hart. Het ondersteunt je om het fysieke en het spirituele in het dagelijks leven te integreren. De uitdaging bij Tantra is dat alles wat je overkomt er volledig mag zijn. Tantra gaat niets uit de weg en daarom kan het best een uitdaging zijn om dit eerlijke pad te volgen.
In 2009 ga ik voor het eerst naar India, daar begint mijn grote liefde voor het land. Ik haat het ook, de viezigheid, de armoede en alle me-too ervaringen die je daar opdoet, toch besluit ik in 2011 voor langere tijd daar te blijven. Ik dompel me onder in de Yoga, Tantra en Ayurveda. Ik bezoek meerdere swami’s en goeroes en doe mijn eerste Yoga teacher training in Indore bij Paramanand Yoga; therapeutische yoga. In India krijg ik de indruk dat Yoga voor en door mannen is gemaakt en dat die strakke bewegingen mijn lichaam eerder vastzetten dan openen. Op het gebied van zelfzorg, daarmee bedoel ik dat je lief bent voor jezelf, dient zachtere yoga mij beter. Daarnaast dans ik graag en wil ook op alle mogelijke manieren expressie en ruimte geven aan wat er van binnen gebeurt.
In 2014 start ik met de Dru Yoga opleiding in Arnhem nadat ik een filmpje zie van een Energie blockage release. Dit zijn bewegingsreeksen die het lichaam op allerlei niveaus zuiveren van blokkades, ik ben direct verkocht! Ik geloof dat je met een gereinigd lichaam een instrument bent van het Goddelijke waardoor je je liefde kunt verspreiden. Deze vloeiende bewegingen brengen mij de souplesse en gronding die ik zoek; zacht én stevig. Tegelijkertijd begin ik aan Wielwerk, een studie die vanuit een sjamanistische basis opleidt tot alternatief psychotherapeut. Nu vallen alle puzzelstukjes ineen, alles wat ik ooit geleerd heb komt samen in het wiel, het levenswiel dat uit veel oude culturen word doorgegeven. Naast dat het me helpt oude ballast op te ruimen, geeft het me ook praktische tools over hoe je je ontwikkeld in overeenstemming met de natuur.
Het Sjamanisme brengt me naar andere bewustzijnstoestanden, onder andere door meditatie. Het maakt me bewust van de ruimte die we in mogen nemen om uit onze kleine beperkte zelf te komen. Tantra helpt mij om die weg te bewandelen naar volledige puurheid, authenticiteit en ook naar balans tussen werk, spirituele beoefening, ontspanning en plezier. Sjamanisme en Tantra zijn mijn grootste inspiratiebron en de verbindende factor in Serene Praktijken.
Mijn eindscriptie voor Wielwerk schrijf ik dan ook over Tantra, met als onderzoeksvraag: Hoe kun je als therapeut vanuit een tantrische benadering werken? Dat pas ik met alle liefde toe in mijn praktijk en het leven. Ik draag graag mijn steentje bij aan een mooiere wereld en heb zeker 15 jaar bewuste ervaring met ontwikkelingsprocessen. Ik ben er helemaal klaar voor om ook jou te begeleiden in deze boeiende reis. Ik ben me bewust van mijn eigen beperkingen en processen. Dit zorgt ervoor dat ik er open en liefdevol voor je kan zijn.
In liefde, licht en balans,
Johan & Saarein
About Johan Raaimakers