Blog

Tantra weekend aan het water

Brunotti Beachclub Oostvoorne.

Van vrijdag 22 juni 19.00 uur tot zondag 24 juni 16.30 uur een bijzonder “Tibetaans tantra massage weekend aan het water” op de unieke plek van “Brunottie Beachclub” in Oostvoorne.

We gaan ervaren in de praktijk hoe het voelt als ons lichaam in prana is en hoeveel dieper je iemand kunt openen of leiden als je bewust aanwezig bent in je aanraking… en hoe je volledig aanwezig kan zijn en kan vertragen in je aanraking…

In dit weekend op een unieke plek leren we Tantrische massage te geven en te ontvangen samen met yoga oefeningen in de vroege ochtend om ons lichaam te transformeren naar het goddelijke. Ondersteund door de schoonheid en kracht van prana gaan we op zoektocht naar de essentie van onvoorwaardelijke liefde (Metta-Ji)

– Met als eerste ons “ego” en het aardse deel “de mens” als overlevend schepsel. Het ego wil pijn vermijden en zoekt naar genot en is ons overlevingsmechanisme. Het ego wordt gestuurd door het lichaam en zal nooit uit eigen beweegredenen door pijn heen gaan tenzij er iets positiefs te verwachten is.

– Als tweede de “geestelijk ziel” die wil leren en ervaren. Het maakt voor de ziel niet uit of het pijnlijke of fijne ervaringen zijn. Als je naar de ziel luistert zal deze je altijd de fijne en plezierige ervaringen schenken, helder op het pad van liefde en vrede.

– Als derde “God” alles wat is in je essentie ben jij als God, daarbinnen bevind zich de ziel met daarin je ego als kleinste gedeelte. God en ziel zijn 24-7 aanwezig het ego is vooral aanwezig als je onbewust gevoelens aan het vermijden bent, of begeertes achtervolgt of je te identificeren met wie je als overlever denk te zijn.

De visie

De visie en de filosofie die we volgen is die vanuit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme de Vajrayana en de Kum Nye traditie. De prana in deze stroming is altijd de leidraad voor een tantrische massage of tantrisch fysiek contact. Hoe we deze prana kunnen aanmaken en laten stromen leren we in dit weekend door praktische technieken ondersteund door de theorie over de aard van Prana. We leren we om de mannelijke energie (Shiva) en de vrouwelijke energie (Parvati) zodanig op te wekken om deze energie later te polariseren (te mengen) waardoor prana energie ontstaat. Prana energie is in tantra essentieel en een leidraad voor alle handelingen in het moment. Deze visie word in de ochtend ondersteund door yoga gericht op het ondersteunen van onze energie door onze energie banen, mederianen en nadies. Wil je meer weten over die visie en het Tibetaans Boeddhisme klik hier voor verdere informatie.

Voor wie is dit weekend

Dit weekend is geschikt voor koppels of gelegenheid stellen die opzoek willen naar ruimtes en stiltes achter onze gedachten en een diep contact willen ervaren. Voor diegene die open staan om zich letterlijk en figuurlijk bloot durven te geven en kwetsbaar durven te zijn. Daar is moed voor nodig maar belangrijker nog vertrouwen, vertrouwen in je partner en naar diegene die je begeleiden. Daarvoor bieden wij een veilige bedding en de juiste omgeving om dit avontuur aan te gaan. Zand, zee, lucht en ruimte zijn de ideale omstandigheden, samen met de warmte die we creëren staat het gelijk aan de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether.

De locatie

Brunotti Beachclub

De locatie van dit weekend is uniek te noemen “Brunotti Beachclub” in Oostvoorne bied de juiste omstandigheden. We hebben een mooie zaal met dakterras op de eerste etage die uitkijk geeft op duinen, lucht en water. Samen met de inpandige hotel kamers en uitstekend verzorgd eten in het restaurant gedeelte vormt het de ideale plek voor een verruimend weekend. Voor meer informatie over de locatie zie hun website Brunotti beachclub

Het programma

Op vrijdag bent je al welkom op de locatie vanaf vrijdag 13.00 uur om in te checken, te aarden en/of een wandeling te maken in de omgeving. Het programma begint om 19.00 uur met wat dans oefeningen om in ons lichaam te komen. daarna is er een introductie en het voorstel rondje. Rond 20.00 uur gaan we van start met de eerste sessie van de prana flow massage en rond 23.00 uur sluiten we de eerste avond af.

Op zaterdag is er om 07.30 yoga tot 08.15 waarna om 08.30 uur het ontbijt buffet klaar staat. Om 10 uur gaan we verder met sessie 2 van de massage waarna rond 12.30 uur lunchen. In de middag gaan we om 15.00 uur weer verder met sessie 3 van de massage. Om 18.00 zal het diner klaar staan en na het uitbuiken gaan we om 20 uur weer van start met de 5 elementen massage tot 23.00 uur.

Op zondag is er om 07.30 uur weer yoga tot 08.15 en om 8.30 uur ontbijt. We gaan weer om 10.00 uur verder met sessie 4 van de massage en hoe ik deze invul zal afhankelijk zijn wat mogelijk is op dat moment. Om 12.30 uur zal de lunch weer klaar staan waarna we de laatste middag ingaan om 14.30 uur met de laatste sessie die we rond 16.30 uur afsluiten waarmee het weekend op zijn einde is.

De begeleiding

Johan www.tantra-atma.nl

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van. Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinde met diverse thema’s weekeinden in het voor- en najaar.

Tessa Schiebroek Madebytes

In 2010 ontving ik mijn eerste Ashtanga yoga les, waarna er meteen een liefde ontstond. Vanaf toen ben ik het Yoga pad gaan bewandelen en mijn innerlijke reis gaan maken. In India heb ik in Ashrams mogen leren, een Teacher Training bij Delight Yoga in Amsterdam gevolgd, en op dit moment volg ik een Hatha Yoga opleiding in Utrecht. Meer verdiepen, meer ervaring opdoen, me helemaal onderdompelen in de Yoga, daar word ik gelukkig van. Mijn dagelijkse Yoga practise is een deel van mij geworden. Hier vind ik rust, kom ik mijzelf tegen en leer ik telkens weer. Naast mijn werk als host bij Delight Yoga, geef ik zelf ook yogalessen en assisteer ik bij Tantra Yoga workshops. De Tantra heb ik zo’n 2 jaar geleden ontdekt en voelde me meteen thuis. Naast het vaak individuele Ashtanga en Hatha Yoga pad, vind ik het fijn om in de Tantra contact te maken en samen de Prana te laten stromen. Johan heb ik afgelopen zomer bij Sadhaka in Frankrijk mogen ontmoeten waar meteen duidelijk werd dat door onze talenten samen te brengen veel moois kan ontstaan. Met al onze liefde geven we dan ook deze workshop.

Wees welkom! Namasté

Hoe wat waar en de kosten

Van vrijdag 22 juni 19.00 uur tot zondag 24 juni 16.30 uur bij Brunottie Beachclub Noordoever-Oostvoornse Meer 3 3233 NC Oostvoorne tel: 0181-820233

De prijs is 335.- euro per persoon incl.. alle lessen, zes massageles sessies en twee yoga lessen, alle maaltijden, twee keer ontbijt incl. koffie/thee/water,  twee keer lunch incl.  koffie/thee/water en één diner exclusief dranken, de dranken voor diner en extra dranken zijn op eigen rekening.

Hotel overnachting

De inpandige hotel overnachtingen zijn los te boeken. Het hotel beschikt over 6 duinzicht kamers en 6 meerzicht kamers. Afgesproken met het hotel is dat de gasten zelf reserveren via welkom@brunottibeachclub.com onder vermelding van het tantra weekend. De kamers staan geblokkeerd tot 1 mei speciaal voor dit weekend, tot die datum ontvangen je 10% korting op de kamer.

Reguliere inchecktijd is 15.00 uur, uitchecken 11.00 uur

Duinzicht kamer voor 2 personen €90,  Deze luxe kamers beschikken over een boxspring voor 2 personen en een badkamer inclusief toilet.

Meerzicht kamer voor 2 personen €110,

Meerzicht kamer voor 3 personen €130,  Deze luxe kamers beschikken over een boxspring voor 2 personen en een slaapbank. Er is een aparte douche en toilet.

Toeristenbelasting €3,– p.p.  Late check-out tot 13 uur op zondag €17,50 per kamer

Brunotti Beachclub Oostvoorne.

Je kan ook deelnemen aan het weekend zonder kamers te boeken je kan dan elders overnachten.

Matrasjes met overtrek voor de lessen zijn aanwezig, wat zelf nog mee kan nemen is een meditatie kussen of ander kussentje, een yoga matje als je hebt, een sarong of omslagdoek, een grote en een kleine handdoek, fleece of andere deken en massage olie in een handig flesje. los zittende en makkelijke kleding.

Aanmelden kan door te klikken op de direct inschrijven icoon (rechts) of te mailen naar johan@tantra-atma.nl Na aanmelding ontvang je een mail met de vraag voor een aanbetaling en na de aanbetaling is jullie inschrijving definitief.

Tot ziens op dit bijzonder tantrisch weekend aan het water,

Johan Raaimakers Tantra-Atma

Tessa Schiebroek Madebytes

 

Klik op de link voor de muziek van dit weekend: https://youtu.be/cWenZ99i_hM

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

About Johan Raaimakers