Blog

Masterclass Tantra-Massages

Van 16 tot 21 juli 2024 geef ik (Johan Raaimakers) een verdiepende masterclass tantrische massages uit de visie van de Kum Nye tantra. Dit is een unieke vorm van massage afkomstig is uit de Tibetaanse boeddhistische tantra stroming. Het is een massage die zich richt op het  brengen van balans in de energiestroom van lichaam en geest.

Ben jij masseur, wil jij je verdiepen in tantrische massages of hou jij van tantra massages geven dan is dit een mooie kans om meerder technieken te leren in één masterclass. De Prana-Flow massage is de basis van de masterclass aangevuld met duo massage technieken. Maar ook andere verdiepende massages komen voorbij zoals de 5 elementen massage, Fire-Snake massage, Inner-Flow massage. Ook word er een yoni en lingam massage les aangeboden door een gastdocente.

Tantra is een “way of life” en is een keuze die gepaard gaat met transformatie in jouw dagelijks leven. Ik ga 6 dagen samen met jullie aan de slag om mijn kennis over te dragen die ik in de afgelopen 15 jaar heb opgedaan. Deze masterclass is voor iedereen die is geïnteresseerd in tantra en massage en in het bijzonder voor mensen die zich daar verder in willen verdiepen. We oefenen op elkaar om van elkaars aanraking te leren en gebruiken onszelf als leermodel. Ervaring met massage en of lichaamswerk is een pre. Een soepel lichaam en emotionele stabiliteit is van belang voor deze masterclass!

Wat gaan we doen….. Masseren!

Dinsdag prana flow magische handen dag: We starten de dag om 14 uur (welkom om 12 uur) We gaan kennis maken met elkaar en een veilige setting neerzetten voor de rest van de dagen. Onze handen zijn het belangrijkste tool in een massage dus we gaan onze magische handen activeren om daarna de bovenrug van de prana flow massage te geven en ontvangen. In de avond gaan we een hoofd massage ontvangen en geven met onze magische handen

Woensdag prana flow dag vervolg: De prana flow massage is een belangrijke basis voor deze week. In de ochtend gaan we de rugzijde van deze massage behandelen. In de middag de voorzijde gericht op de chakra’s en de energie. Steeds wisselen we van gever naar ontvanger. In de avond oefenen we details van deze massage met elkaar en doen we simpele duo massage oefeningen.

Donderdag combi massage dag: We gaan 2 kortere massages geven en ontvangen voor meer technieken om een vloeiende en boeiende massage te geven. De Inner-Flow massage en de 5-elementen massages bieden je deze tools om in te zetten op de juiste momenten binnen een tantrische massage. In de avond gaan we de prana flow massage en deze tools vrij combineren.

Vrijdag vuur met de Fire-Snake massage: De Fire-Snake tantra-massage is een mysterieuze massage die sterk verbonden is met tempelkunsten uit het matriarchaattijdperk. Het is geavanceerd werk met het lichaam en vereist oefening van iemand die de massage geeft. We gaan de massage in de ochten en de middag doen waarbij je geeft en ontvangt. In de avond nemen we shibari touw om te ervaren wat deze tool met ons doet als gever en ontvanger.

Zaterdag  Cosmic massage dag: Deze dag zal in het teken staan van hogere energie en trillingen. Op vrijdag zijn we afgedaald naar diepere en donkere lagen van ons zijn. Deze gaan we weer naar het licht brengen deze dag met een betoverende “Higher Ground” massage. Meer details gaan volgen voor deze dag

Zondag yoni en lingam massage dag: Deze zondag krijgen we bezoek van een gastdocente die jullie meeneemt in de kunsten van een tantra massage incl. yoni en lingam. In een intieme setting worden jullie meegenomen op een tantrische massage reis waarin je helemaal kunt ontspannen, in overgave en vertrouwen. Je komt volledig in balans met deze massage, waarin verschillende stromingen en technieken gebruikt worden vanuit de Ayurvedische en Tantrische leer.

* Op zondag zullen we in de loop van de middag stoppen om voor 17 uur het gebouw schoon achter te laten.

Meer informatie over de massages en visie

Bekijk hier De visie over het Wheel of Consent binnen tantra evenementen

Bekijk hier De visie van Tibetaanse massage lessen van Tantra-Atma

Bekijk hier  De visie van de massage specials lessen van Tantra-Atma

Bekijk hier De visie van de Fire-Snake ritual massage en evenementen

Bekijk hier De visie van de yoni en lingam massage van Susanne Quartel

Structuren in de masterclass

Ben bewust dat deze masterclass een vol en intens programma is. Dat is niet voor niets en er zullen triggers komen in jou systeem. Daarom geef ik deze masterclass voor diegene die zichzelf en anderen kunnen dragen in processen die kunnen vrijkomen. Met zijn alle dragen we het veld en nemen we verantwoording. Ik zal jullie hierin zoveel mogelijk bijstaan daar waar mogelijk is.

Om processen zuiver te houden houden we ook ons lichaam zuiver en in balans. We eten deze week vegetarisch, geen gluten, suiker en melkproducten. We eten goed maar eenvoudig en 80 % van wat we gewend zijn. In de ochtend eten we porridge, plantaardige zuivel, noten zaden, pitten en fruit. In de middag een stevige goed gevulde soep, salades en bijgerechten. In de avond een warm diner met desert. Er is geen koffie deze week, we roken niet en drinken geen alcohol en we gebruiken geen verdovende middelen. Ik beveel sterk aan om deze (eet)gewoonte een week vooraf al te starten. Er komt een kok voor ons koken die we om de beurt helpen na de maaltijd met de afwas en of schoonmaak hulp.

Het word een drukke week waarbij er veel gepraat en uitgewisseld word. In de ochtend is het daarom stilte, wat betekend niet praten tot de ochtend les begint. De structuur van de lesdagen is: 8 uur ontbijt in stilte, om 09.30 uur ochtend les, 13 uur lunch, 15 uur middag les, 18 uur diner, 20 uur avond programma tot pl.min 22 uur. Daar waar nodig is hebben we deelrondes en in de ochtend zullen we even ons systeem losdansen. De workshop ruimte is voor het ochtend programma vrij voor individuele meditatie of yoga (in stilte). Daar waar nodig kan het programma worden aangepast en of veranderd.

We streven naar een 50-50 man vrouw verhouding, uit de groep word er steeds een model aangewezen om te ervaren wat ik doe en omdat ik een model nodig heb om alles voor te doen. Als het nodig is ben jij ook bereid om met iemand te werken van je eigen geslacht. Ik heb diverse diverse manieren om koppels te maken waardoor triggers kunnen ontstaan die we accepteren om te transformeren. Je bent nooit verplicht deel te nemen en je bepaald steeds op het moment of jij wil werken met de gekozen persoon. Bij aanmelding zullen we een intake gesprek inplannen, zo kunnen we samen bespreken en aanvoelen of deze masterclass geschikt voor jou is. Dit voor veiligheid voor mij, voor jezelf en de rest van de deelnemers.

Prijzen en praktische informatie

De kosten van deze masterclass is 1195 euro all inclusief. Dit is op basis van een gedeelde 2 persoons kamer met je eigen (gelegenheid) partner of iemand van je eigen geslacht. Je neemt je eigen persoonlijke spullen mee en makkelijk zittende kleding. Verder neem je mee een sarong of omslagdoek, een grote en kleine handdoek, deken of matrasovertrek om het massage matras en materiaal te beschermen tegen olie. Verder neem je beddengoed mee voor een 1 persoons bed, kussen en dekbed is aanwezig, zelf neem je mee kussensloop, dekbedovertrek en matras hoes. Deze zijn ook ter plekken te huur a 15 euro per set. Wat inbegrepen is in deze week is neutrale massage olie, 2 boeken en alle andere les materialen die we nodig hebben. Aan het einde van deze week maak je je eigen kamer weer schoon en help je een handje met het schoonmaken van de rest van het gebouw.

Aanmelden/inschrijven

Gebruik dit formulier om je in te schrijven/aan te melden. Je ontvangt daarna een bevestiging en we plannen een intake gesprek als ik je niet ken. Na wederzijds overeenkomst van deelname schrijf ik je officieel in met verzoek tot een aanbetaling. Na de aanbetaling sta jij officieel ingeschreven. Wil jij een btw factuur voor deze masterclass is de genoemde prijs excl. 21 % btw.

PS. Houd er rekening mee dat dit retreat snel vol is, schrijf je tijdig in. Bij vragen bel 0629064111 of mail johan@tantra-atma.nl

Wie ben ik

Johan Raaimakers (Tantra-atma.nl)

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam.

Met als motto

“Laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest of verrijking van de ziel”

“Het leven kent geen onmogelijkheden en er is altijd hulp uit de andere wereld waar je op kunt rekenen, mits je motieven maar zuiver en oprecht zijn”

Ik kijk uit naar deze masterclass en jou te ontmoeten,

Johan

About Johan Raaimakers