Blog

5 elementen XXL en Kashmir XXL Tantra massage lesdagen met sauna

Zondag 8 maart 5 elementen XXL massage dag van 10.00 tot 19.00 uur (VOL)

Tweede Paasdag 13 april 5 elementen XXL massage dag van 10.00 tot 19.00 uur

Zondag 10 mei Kashmir XXL massage dag van 10.00 tot 19.00 uur

Locatie “Hart & Hoofdplaats ”Op’t Hoff” st-Oedenrode NB

Prijs: 85 euro per persoon incl. thee, fruit en lunch en incl. gebruik van sauna en/of douches.

De 5 elementen massage is altijd een intense beleving om te geven en te ontvangen. Al vanaf het begin dat ik lessen of weekeinden geef zit deze vorm van massage altijd in het programma. De 5 elementen leren je op een speelse manier tantrisch masseren wat ook nog eens heel effectief in uitwerking word ervaren. Achtereenvolgend zijn aarde, water, vuur, lucht en ether de ingrediënten van deze massage. Waarbij elk van de elementen een speciale manier van aanraken of masseren heeft. Al deze technieken leren je op een speelse manier een complete massage geven die dus als gever en als ontvanger in het samenspel als heel aangenaam, speels en effectief word ervaren.

5 elementen XXL massage dag 8 maart (VOL)

5 elementen XXL massage dag 13 mei tweede Paasdag (inschrijven)

In deze 5 elementen XXL workshop ga ik je nog meer extra tools meegeven om de massage nog effectiever en intenser te geven en te beleven. Met deze technieken en opbouw kunnen we de massagetijd verlengen door soms te vertragen in onze bewegingen om zodoende dieper te kunnen voelen. En soms gooien we extra olie op het vuur om de vuur energie te verhogen. Sommige vuur technieken komen uit de “fire snake massage” waar de kundalini energie word opgewekt. Ook gaan we dieper in op het element ether die ook wel het spirit element of de stilte/ruimte element word genoemd. Er zijn nauwelijks aanrakingen in dit element en we werken hier vooral in de aura lagen.

Op meeslepende muziek gaan we de 5 elementen aarde, water, vuur, lucht en ether activeren. Vooraf geef ik een per element uitgebreide uitleg in de technieken en achtergrond die bij dit element hoort. Dit gaan we dan per element zelf in praktijk brengen en later als één geheel achter elkaar inzetten voor een complete ervaring. Ook tijdens de complete massage zal ik jullie begeleiden zodat we diep in de ontspanning en ervaring kunnen zakken. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt. Uit ons hoofd en in ons hart en gevoel om een optimale balans te ervaren.

We gaan van deze 5 elementen XXL tantra massage dag een lange intense en toch ontspannen dag maken inclusief sauna. De inloop is vanaf 09.30 uur en we starten om 10.00 uur, rond 13.30 uur hebben we een lunch pauze en rond 17 uur is het einde van de massage en begint de ontspanning. De sauna is dan aan en iedereen is uitgenodigd om na de intense massage dag een heerlijke sauna te nemen. Rond 19 uur is het einde van de dag maar voor diegene die willen of moeten kunnen natuurlijk ook al na 17 uur vertrekken.

Kashmir XXL tantra massage dag 10 mei (inschrijven)

Deze dag zal in het teken staan van ons innerlijk vuur. Door middel van  technieken uit de Kashmir massage ontbranden we ons innerlijk vuur en passie voor het leven. Chakra’s worden geactiveerd en verbonden voor een innerlijke stroom van warmte en geborgenheid. Er zijn veel verschillende vormen van de Kashmir massage en wij gebruiken vorm ontwikkeld door Daniel Odier. Een Kashmir massage is een innerlijke reis, gedragen door de gemeenschappelijke energie van de ontvanger en de gever. Er word in de massage niets nagestreefd en ook niets vermeden. In deze open ruimte kan alles wat er opkomt omarmd worden. Door je over te geven aan je ervaring valt de tijd even weg en kom je op een diepere laag van “weten”. Je kan van binnenuit gaan ervaren waar en wat er wel of niet stroomt in jezelf. Stap voor stap onder begeleiding en uitleg gaan we opzoek naar ons innerlijk zijn om deze in alle glorie te omarmen.

We gaan van deze Kashmir tantra massage dag een lange intense en toch ontspannen dag maken inclusief sauna. De inloop is vanaf 09.30 uur en we starten om 10.00 uur, rond 13.30 uur hebben we een lunch pauze en rond 17 uur is het einde van de massage en begint de ontspanning. De sauna is dan aan en iedereen is uitgenodigd om na de intense massage dag een heerlijke sauna te nemen. Rond 19 uur is het einde van de dag maar voor diegene die willen of moeten kunnen natuurlijk ook al na 17 uur vertrekken.

Voor wie is het geschikt

Heb je al wat meer ervaring met tantrische massage en met het werken met energie zijn deze 5 elementen XXL en Kashmir massages een hele mooie toevoeging. Met deze ervaring leer je wellicht hele mooie nieuwe technieken bij om je verder te verreiken en te ontwikkelen op het tantrische massage pad.

Iedereen is welkom, man vrouw, single of koppel van alle leeftijden en geaardheid maar; als dit jou eerste ervaring is met tantra en of massage is deze 5 elementen XXL en Kashmir massage dag wellicht iets te hoog gegrepen. Ook moet je relaxt zijn met bloot omdat deze massage het meest effectief is zonder hindernissen op het lichaam dus als geven en ontvanger ben je bloot. We masseren op een matras op de grond, ben je al wat ouder en minder flexible of zit je met fysieke beperkingen is deze vorm van massage ook niet echt geschikt voor jou. Maar laat je ook niet afschrikken, je hoeft ook geen volleerd acrobaat, yogi of verlicht persoon te zijn om deel te kunnen nemen. Deze massage is een mooie uitdaging en ervaring voor iedereen die tantrisch wil masseren en energie wil ervaren.

We streven altijd naar een gelijk aantal mannen en vrouwen op onze lessen. Meld je je aan als (gelegenheid)koppel dan zijn jullie altijd welkom. Meld je je aan als single single kom je misschien op een wachtlijst tot er een andere single zich aanmeld M/V. Mocht jij graag de workshop ervaren met iemand van je eigen geslacht ben je ook meer dan welkom, belangrijk is dan wel dat je zelf een partner meeneemt om samen de dag te beleven.

Praktisch

Datum: Zondag 8 maart 5 elementen XXL massage dag inloop 09.30, start om 10.00 uur einde 17.00 uur met optioneel sauna tot 19.00 uur. (VOL)

Datum: tweede Paasdag 13 april 5 elementen XXL massage dag inloop 09.30, start om 10.00 uur einde 17.00 uur met optioneel sauna tot 19.00 uur.

Datum: Zondag 10 mei Kashmir XXL massage dag inloop 09.30, start om 10.00 uur einde 17.00 uur met optioneel sauna tot 19.00 uur.

Locatie: “Hart & Hoofdplaats ”Op’t Hoff” Villenbraken 10a Nijnsel NB. Op’t Hoff is een locatie gelegen in het buitengebied van st-Oedenrode in het kerkdorpje Nijnsel, Op’Hoff word beheerd met hart en ziel door Jos & Eric. Een prachtige ruimte met eet en werkruimte met vloerverwarming, sauna, douches en een zwemvijver. Het is voor ieder een verademing om “Op’t Hoff” te mogen werken. (geen website beschikbaar)

Prijs: 85 euro per persoon incl. thee, fruit en lunch en incl. gebruik van sauna en/of douches.

Belangrijk om te weten

Matrasjes met overtrek zijn aanwezig, zelf neem je dan nog de nodige handdoeken mee, een dekentje om onder te liggen en een sarong/omslagdoek. Er zijn kussens aanwezig maar door het gebruik van olie vragen we om je eigen meditatie of andere kussens mee te nemen of anders voldoende handdoeken om de aanwezige spullen zorgvuldig af te dekken. Gebruik altijd een neutrale massage olie zonder geurstoffen. Er is altijd neutrale olie aanwezig en te koop per flesje van 300 ml a 7.50. Gebruik voor of tijdens de dag geen parfum, aftershave of ander sterk ruikende huidproducten en laat overbodige sieraden thuis.

Inschrijven/aanmelden

Gebruik dit formulier  om je in te schrijven/aan te melden voor 8 maart of 10 mei. Je ontvangt na aanmelding van mij een bericht met verzoek tot een aanbetaling. Na de aanbetaling sta jij of jullie officieel ingeschreven. Bij vragen of onduidelijkheden mail johan@tantra-atma.nl of bel o629064111

Graag tot dan,

 

Johan Raaimakers

www.tantra-atma.nl

About Johan Raaimakers